Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Jakou známku měl Jurečka ve škole z matematiky? Nejspíš nedostatečnou! Asi vystudoval Jedličkův ústav? Nebo se mu nejspíš práší od huby!

  • mun.go

    No tak v ČR platí sociální odvody i pracující důchodci ... a platí si tak svůj důchod.

    Jurečka slibuje: Senioři, kteří pobírají starobní důchod a zároveň k tomu pracují nebo podnikají, si mají od července roku 2023 polepšit. Ministerstvo práce a sociálních věcí pod vedením Mariana Jurečky navrhuje, aby platili nižší sociální pojištění (o 6,5 procentního bodu), což jim zvýší čistý výdělek.

    Uvidíme, co z toho bude - zřejmě zase planý poplach a peníze půjdou na důležitější věci.

  • "Je potřeba se na to dívat i touto optikou velmi silného přínosu pracujících ukrajinských uprchlíků pro celou českou společnost,“ řekl ministr práce."

    Hoch hochu.Tak se na to díváš ty sám tam z Prahy. Ale zajdi mezi lidi.Pokud ti strach dovolí zeptej se na ten "přínos". Příklad: tady vedle v domově důchodců zaměstnali v kuchyni 2 ukrajinky. Dali jim tedy odpovědnou práci.Výdej obědů.První týden, druhý týden.Pořád konflikty a reklamace.Vydávali moc malé porce.Protože co se nevydá zůstává v kuchyni. Funkci pojali jako vlastní s.r.o. Nevěří se že je to ojedinělý případ takových pracantů.



    • U nás vím o několika ženách Ukrajinek, které pracovaly dobře a stále pracují.  Jedna pracovnice v hospodě zpočátku pracovala dobře, práce si asi vážila. Ale obrátila, zpychla - začala kritizovat, neuklízet a do krve se porvala s českou pracovnicí. Šéf vyhodil obě. Jeden Čech pracující ve stavebnictví mi řekl, že Ukrajinec pracuje dobře, ale když jsou už minimálně dva, začínají vymýšlet podivnosti, požadavky. Jsou problémoví. Také mi řekl, že když měli v práci jen dvě poslední polorozpadlá kladiva, nakoupila jich firma asi 10 nových. Všechny se ztratily. Ukrajinci zapírali o 106. V baťůžku na zádech je převáželi domů na Ukrajinu. Někteří se nechovají, jako by tu byli na návštěvě. Jsou třeba drzí. To samé jsem zažil i ze strany několika Vietnamců. U Ukrajinců hrozí nadprůměrná vyčůranost, a také je tu hrozba přenosu nakažlivých souchotin (tuberkulózy). Po výplatě se rádi opíjejí. Účelově se tu žení s Češkami, které pak dosti často bijí. Do asi 33 let jsou tito imigranti neočkovaní - Zelenskij řekl, že Ukrajinci jsou zdraví a nepotřeba je očkovat. Také se mohou objevit další nemoci - svrab například. Také jsem u nich osobně zažil párkrát velikášství - na Ukrajině mají pěkný rodinný dům a tady nebudou žít v nějakém malém bytu nebo s někým. A jsou někdy urážliví - asi i s šovinismem. Vyčůranost, zvyky, civilizovanost ? Soused byl autoopravář. Pozval mě o opravě k sobě domů. Když Ukrajinci podáte ruku, chvíli na ni nechápavě kouká (s tím se u Rusa nebo u Bělorusa nesetkáte) a pak trochu rozpačitě podá svou ruku. Mě nechal stát uprostřed místnosti a sám se posadil na gauč. To samé mi u auta udělal o 500 korun dráž než by udělal Čech autoopravář. Šlo o STK. Když jsem jej za několik dnů potkal u domu, dělal, jako bych byl vzduch. Pozdrav, pohled na mě - nic (nabít tříštivý, lide zvonkový). Dlouhodobě tvrdím, že různé mentality jsou neslučitelné. Na falešný humanismus nesázím. Naproti v paneláku našli před vchodem zakrvaveného Ukrajince. Vyplazil se z posledních sil ze sklepa, kam je po hádce a pobodání nožem zatáhl kolega Ukrajinec a myslel si, že tam zemře. Když za ním přišla policie, divil se, o co asi tak může jít... Tak s těmito tu dříve či později splyneme...

  • A to se vyplatí! 

    Ale až Ukrajinci odtáhnou a nabereme místo nich ty muslimské doktory a inženýry, to bude jiný vítr!

  • Komu zaplatí na odvodech tihle pracující migranti? Převaděčům, odvodním komisím nebo vyděračským pracovním agenturám? 

  •  AŽ. 15 miliard korun, spočítal Jurečka

    Kopnout ho do zádele a možná poletí AŽ na měsíc 🌙

  • pokud je pravda že vysledek je alespon nula co se týče nákladů a daní tak jsme země která má míti větší slovo než většina zemí na západ od našich hranic , ale nepodcenoval bych také náklady na bezpečnost neb nechci z ČR Ukrajinu ani Slovensko natož něco jiného .😎

  • Жарда-Ян

  • Až jednoho dne se ti nenávidění Ukrajinci vrátí do své země, aby jí dali dohromady tak chci vidět tyto dezoláty z této diskuse ,kteří se seberou a půjdou pracovat na stavby a na jiné práce, které tady oni provádí! V první řadě bude stát zajisté Okamura a Babiš jako na akci Z!!!

    • vOLE

    • Doporučuji vám angažovanost v tolerantním širokospektrém politickém webu: https://www.pokec24.cz/. Snadná registrace.


    • No milí dezoláte já je nepotřeboval do teď a nadále nebudu. Dům jsem si postavil sám.Chalupu stavěl nějaký sudetský Němec . A o kanceláře v Praze nestojím.Ale nic ti nebrání ,se pak chopit lopaty.

    • Dezoláti z diskuze - tohle napíše fakt jen pako s omezeným IQ.

      Styď se!

      • goyim

        Pro dezoláta každý dezolát. 😂

    • Diwa

      Já neříkám že tito lidé stojí všichni za kulové, to bych si nedovolil, nicméně je jich minimum kteří opravdu jsou schopní ! Pravda, nikdo z nás by to asi nedělal, to si musíme říci na rovinu a můžeme být rádi že tady jsou.....to souhlasím. Nicméně druhá stránka věci je ta, že polovina je tady stejně načerno a vesměs když vidím ty stavby jak většina z nich dělá....nebo se spíše snaží dělat a co udělají nestojí za nic, tak se člověk musí smát. Oni ti Ukrajinci a Moldavci zase tak perfektní ve všem rozhodně nejsou a u řady prací je člověk musí hlídat......všichni mají vysoké školy a kde co a když je vidíte dělat a nikdo je nehlídá, tak je problém na světě.

    • goyim

      Dávat dohromady něco, co nikdy nebylo pohromadě? To půjde těžko.😂

    • Dezoláti v této diskuzi jste vy a Obcan ( pokud se ještě někdo nepřidá), takže koukněte do zrcadla dezoláti. Mimochodem pokud máte pocit, že jste největší frajeři, protože umíte psát dvě SS ve slově Rusko a urážet každého s jinými názory, tak na seznamu budete vítán, tam těch pacientů, včetně šidla bidla trumpety pár najdete.

    • pro Uk, který tady pracoval a nebo pobýval, je v případě zavedení povinného návratu na UA za účelem obrany vlasti pouze možnost Rusko, nebo Bělorusko.

      Když si spočítáte průměr odvodů na jednoho pracujícího, tak je to mzda hodná na dorovnání dávkami, takže prd do společné kasy...

    • mun.go

      Nevrátí. Velká většina se jich nevrátí - kdo ví, jesli to ještě bude jejich země.

  • Jak skvělé to je,vědět že ne my jim pomáháme,naopak,oni nás doslova zachraňují a asi i nezištně.Jistě ne za peníze z naší pomoci,ale právě za peníze těch dělňasů a dříčů si jejich zelenšéf koupil vilu v Egyptě.(skoro 5 mega$.)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit