Přejít na výpis diskuzí
Praotec Zarkáví a temný rytíř Bagdádí: Odkud se vzal Islámský stát
15.11.2015 | Dalibor Olšanský
333 příspěvků
-
Jistě za to může i nezkušenost důstojníků a předcházející čistky ve velitelském sboru Rudé armády. Tohle je velká Stalinova vina. Tento masový vrah ale také decimoval svoje vojáky zcela diletantskými rozkazy, jež byly často mimo realitu. Byl to Stalin, který smetl ze stolu návrh náčelníka generálního štábu RA armádního generála Žukova na vyklizení Kyjeva. Ten se nakonec stejně nepodařilo Rusům udržet a výsledkem bylo obklíčení a zajetí půl miliónu rudoarmějců. A to nebyl jediný lapsus ruského bolševického vůdce.
Tito ruští historici si každopádně zaslouží uznání za odvahu vypořádat se s historickou pravdou, která pro jejich zemi rozhodně příjemná není. -
Ruští historici: Němci nám dali pořádnou nakládačku
Knihu respektive sborník Velká vlastenecká katastrofa, který sestavil A. D. Košelev, vydalo v roce 2008 brněnské nakladatelství JOTA. Zabývá se příčinou porážky Rudé armády během prvního půl roku války od útoku Německa na Sovětský svaz 22. června 1941 do konce roku. Sympatické je, že autoři zavrhli dřívější sovětské hodnocení této epochy, cudně nazývanou prohraná pohraniční bitva. Pravdou je, že to byla tragédie obrovských rozměrů.
Nekompromisní je hned v první kapitole Prostá příčina velké katastrofy Mark Solonin. Ten rázně vyvrátil předchozí Stalinovy lži o tom, že Rudá armáda byla početně a výzbrojí slabší. Opak je pravdou, jednotky Rudé armády měly převahu v lidech, tancích, letectvu i dělostřelectvu. Němci měli na začátku konfliktu k dispozici asi jen3300 tanků.
Přesto německá armáda dokázala od začátku bojů do 10. července 1941 zničit 11 700 sovětských tanků, 19 tisíc děl a asi 10 000 letadel. Dobyla území o rozloze 700 tisíc km2 a svému protivníkovi způsobila ztráty téměř tři čtvrtě milionu vojáků. Za tři týdny od vypuknutí konfliktu ztratili Němci asi 65 tisíc mužů. Pro srovnání, při západním tažení v květnu a červnu 1940 přišli Němci o 156 tisíc mužů.
Německá armáda ve Francii za zhruba měsíc trvání konfliktu dobyla asi třetinu území Francie na severovýchodě zemně. Při východním tažení o rok později však za kratší dobu obsadila území velké jako tři tehdejší Polska a daleko větší než celá Francie. -
tu potřebuješ ty blázne zaseklej v 20. století
-
Já jsem holka Simona. Máš potřebu komolit moje jméno?
Pak se jdi léčit -
Já jsem holka Simona. Pokud máš potřebu neustále komolit moje jméno
tak nutně potřebuješ léčbu. -
Simono, běž raději šlapat. To ti jde lépe než psaní nesmyslů a slátanin netýkající se tématu. Možná ti tu korunu každý z milosti dá.
-
hmm *13*
-
a víc nedáš co?
-
Ano vaše Putinovská partička propaguje předlistopadovou totalitu a popírá
zločiny KSČ: Tím jednoznačně porušujete zákony ČR: -
tady ne !!!! *10*
-
taky vám přijde že ten cvok simon žije ve dvacátém století?
-
Já jsem holka Simona. A teď se jdi léčit pokud máš stále potřebu komolit moje jméno
-
BTW ty čtveráku mě se neschováš *14*
-
kopirování? tak to byl dobrej for i na tebe simone
-
Já jsem holka tedy TA ne TEN. Pokud to nevíš tak jsi nevzdělanec spíše ty.
Jinak hoteliéři říkají že jako burani se chovají hlavně ruští turisté *15* *15* *15* -
podporovatelem komunistického puče v rusku bylo německo ve své době monarchistická země...a teď mudruj simone
-
Rusko musí přestat hrozit nacistickým násilím
Je to další důkaz toho, že Moskva převzala nacistický scénář od Adolfa Hitlera ze sudetské krize na podzim roku 1938. Československo se stalo terčem německých provokací a násilností. V obou případech se stal záminkou neexistující útlak národnostní menšiny, v našem případě německé, nyní ruské. V obou případech německý či ruský agresor vyslal na cizí území ozbrojené násilníky a tvrdil, že on s tím nemá nic společného, protože na území sousedního státu zuří občanská válka, kterou vedou tamní utiskovaní lidé.
Jen v prvním okupačním roce v letech 1940 – 41 povraždil rudý stalinistický režim na 34 000 Lotyšů, 60 000 Estonců a 75 000 Litevců. Nutno dodat, že velkou většinu příslušníků represivního komunistického gestapa NKVD, které mělo tento teror na svědomí, tvořili etničtí Rusové. Takže obecné nedůvěře v Rusko se u Pobalťanů nelze divit. A pokud by se v Lotyšsku objevil jen jediný neoznačený zelený mužíček s kalašnikovem, pak musí být reakce Západu velmi tvrdá a pro tyto teroristy likvidační. Rusko si musí uvědomit, že NATO nestrpí jim rozpoutané násilí v jeho členské zemi. -
zkopírováním latinských textů ze sebe chytřejšího člověka neuděláš burane
-
Pro Simonku jeden paragraf za všechny
§ 403: Kdo ZALOŽÍ, PODPORUJE nebo PROPAGUJE hnutí, které prokazatelně směřuje k POTLAČENÍ PRÁV a SVOBOD člověka… -
Vaše domněnky jsou jako vždy jen na dvě věci. na H a na nic.