Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • protože ji dělali rusofilní estébáci z ODS s oligarchou v čele
  • Po boji je každý generál.Samozřejmě, že na privatizaci vydělali komunisté, kteří přešli z politiky do ekonomiky.Měli informace kam investovat
  • Tak předně :
    1. Při samotné kupónové privatizaci nemohl být nikdo okraden, protože se vůbec nepoužívaly peníze, lidé dostali akcie za investiční body. Jestli někdo dal toto osobní právo na akcie DOBROVOLNĚ cizím lidem ve fondech, je to jeho chyba nebo nezkušenost nebo hloupost.
    2. Drtivá většina obyvatel na tom vydělala, někteří méně, někteří více.
    3. Dnešní občané pod 40 let o tom nic neví, proto jsou dnes "průzkumy" tak odlišné např. od průzkumů v roce 1997. Tito lidé posuzují kupónovou privatizaci pouze dle vzteklých politických komentářů v médiích, o skutečnosti neví vůbec nic.
    4. Pokud by kupónová privatizace nebyla, dodnes by byla velká část firem státní a byli bychom na tom jako Bulhaři.
  • Teď už to nevyřešíme,Klaus je natolik sebestředný že nedopustí svůj omyl.Nyní je nutné co nejrychleji tlačit na poslance aby uvedli v platnost normální zákony _provětšinu schůdné.Jinak se z toho nevymotáme.Přiznat a prokázt původ majetku je standart a pokud ne tak odstavit od všech státních zakázek.Ono když nebudete mít obrat tak vám nezbude než prodat firmu.Hnát poslasne a soudce k zodpovědnosti je zatím to možné co je v našich silách.
  • No ono totiž nejrychlejší odstátnění je rozkradení... My jsme jimna to skočili s vidinou prodeje kuponové knížky Harvardským investičním fondům....Tak si říkám, proč Klausovci tají svůj majetek na Dolním Kunvaldě u Kutné Hory. Ono je to velmi úsměvné, když Babiš chce srovnat podmínky. aby byly stejně spravedlivé pro všechny podnikatele.. Kdy jeho startovní čára byla úplně někde jinde. A když má náskok několik verst před ostatními a je hlavním příjemcem dotací do zemědělství, na Slovensku zase za investice má daňové prázdniny.... Kolik zadřených naftových motorů má jeho firma na svědomí-biopaliva... *3*
  • Když se komunistický přisluhovač a diletant bez zkušeností pustí do něčeho,co viděl reálně jen ve snu a i přes mnohá upozornění se to snaží uvést do praxe,jak to asi může dopadnout?Jako všechno co Klaus kdy udělal-špatně.Ten vtěrka neměl být nikdy připuštěn ke korytu ale bohužel byl velmi houževnatý a v té době to stačilo na kariérní postup.Pád naší polistopadové ekonomiky je jen a jen jeho práce a ted po 25 letech má ještě tolik drzosti se ukazovat a hloupě žvanit.
    • Nejlepší bylo, jak ve švýcarském Davosu na ekonomickém fóru přednášel, jak správně vybudovat kapitalismus...jedna bránice nezůstala v klidu
      • Hrochu,Klaus je náš národní komik,jen on jako deprivant si to asi jako jediný neuvědomuje,jeho narcismus je silnější.Je s ním aspon sranda.
        • sranda bude, až budeš díky jejich zlodějnám rýpat držkou v zemi. To se pak nasměju.
  • To co udělal Klauz bylo špatné všechno.Začalo to kuponovou privatizaci a zkončilo propuštěním zločínců díky jeho neuvážené amnestii.Na kuponové pritizaci se napakovali jen podvodníci typu Koženého a spol.
  • Byla dobrá pro ty, kteří měli informace jako na příklad estébák soudruh Babiš
    • Babiš ti nějak leží v žaludku ale pokud by jsi se trošku díval kolem sebe,zjistil by jsi že Kellner nebo Chrenek-mimochodem také Slovák,mají vybudované daleko větší ekonomické impérium a očividně to nikomu nevadí.Babiš je ted pod kontrolou ale tito dva a mnoho jiných se drží mimo politiku a tudíž i v klidku mimo veřejné dění a nejsou sami což mi připadá daleko nebezpečnější.Jen se koukněte na portfolio investiční skupiny PPF.
      • Kellnera znám osobně a přednášel na Ostravské univerzitě..Je to férový chlap.Chrenka neznám a zatím mi nijak neublížil,takže jej nemohu odsuzovat.Babiš nahrabal majetek a ještě k tomu co má hrabe pro své podníkání peníze evropské unie,které by měl čerpat stát a ne Babiš
        .Je to podvod a rozkrádání.
        • Chci se jen zeptat,ty si s Kellnerem tykáš a stýkáte se že ho znáš osobně nebo jste se potkali jen na pisoáru a ted si jen zvedáš sebevědomí v domění že ho znáš.Já když někoho znám,tak si s ním tykám,jsme v neustálém kontaktu atd ale ty na to máš asi svůj specifický názor.
        • Přečti si pořádně QTO co jsi vlastně napsal,jestli máš jen krapet intelektu tak to nemůžeš myslet vážně.Jen na okraj,ty myslíš že Kellner se vám bude svěřovat se svými aktivitami a Chrenek na tebe pošle své bodygárdy.Opravdu si za svým komentářem stojíš?Vždyt ty vůbec nevíš co všechno tito dva vlastní a kolik peněz v dotacích ročně čerpají nejen u nás ale i z EU.Proto tě beru s rezervou.
      • Je tam velký rozdíl. Babiš je v politice. na klíčovém postu.Lidé mají pocit, že to teď vyřeší. Ale je to jen člověk, kterému jde především o sebe.. Teď chce něco rovnat, když jeho začátek je velmi zamlžený.... Ale to už všichni ví....Jeho přístup k informacím, k dotacím.... tohle co on provádí je lobismus v přímém přenosu... doktore! Babiš i ti ostatní si mohou podat ruce.... Myslím, že byTi měli vadit všichni stejně... Já jen vidím ,když se Babiš zaklíná kolik lidí zaměstnává a jak se s nimi tam zachází, za co dělají....Rád o sobě říká, že je pravicový politik se sociálním aspektem....
        • Alenko,bez ohledu na Babiše je vidět že máte informace kterými já nedisponuji a proto s vámi nemohu relevantně diskutovat.Já se nepohybuji v blízkosti a ani ve firmě p.Babiše což vy zřejmě ano a proto nevidím do jeho kšeftů.A jestli jak píšete že něco všichni vědí tak já jsem asi jen jeden ze všech který to bohužel neví a proto mně omluvte ale nemohu s vámi fundovaně diskutovat.
    • vidíš a nyní čerpá pro své podníkáni z dotací evropské unie.Ten ví jak v tom chodit.Proto je ministr financí a předseda vítězné strany
  • S Jiřím Havelkou souhlasím, tak na 85 %. Nesouhlasím s otazníkem nad kuponovkou "proč tak rychle". Jednak sám uvádí, že nebyl tuzemský kapitál, jednak většina podniků, která šla do kuponovky potřebovala obrovskou modernizaci a nepomíjím ani zatíženost těchto podniků v oblasti ekologie (v areálech podniků byla mnohdy vysoká kontaminace různými chemikáliemi, s kterými si komouši nedělali starosti, ale v případě nové výstavby bylo nutné provést velmi nákladnou dekontaminaci). Jeden z hlavních důvodů rychlé privatizace byla nerentabilita podniků v nových podmínkách (vysoké náklady, zaostalá technologie, přezaměstnanost). Za socialismu tyto prodělečné podniky byly dotovány ze státního rozpočtu, proto také jejich technologická a ekologická zaostalost, drahá pracovní síla díky přezaměstnanosti. To bylo pro stát v nových podmínkách nepřijatelné. Mimochodem, proto také skončil socialismus (můj táta říkal, že až komouši prožerou co ukradli, půjdou do háje). Dokladem mého tvrzení je také fakt, že Západ neměl o naše podniky zájem. Sice nesměl do privatizace vstupovat, ale nebyl problém si v Česku založit firmu. Něco o tom vím, dělal jsem jak malou privatizaci (priv. komise), tak velkou jako fyz. osoba (desítky priv. projektů - nic jsem neukrad, ani si nekoupil *1* ). Ještě bych chtěl dodat, že s priv. majetkem se kupovali za milionové částky také neprodejné zásoby. Jako příklad - lékař, který kupoval ordinaci (nájem !!!) zaplatil za 20 let starou židli pořizovací cenu Kč 1.000,- ( příspěvkovky a rozpočtovky neodepisovaly), kterou pak vyhodil. Howgh - domluvil jsem. A teď můžete komouši - neználkové dštít ty svoje vyblitiny. *1* *1* *1*
    • Nesouhlasím. Důvody proč napíšu:
      U nás je administrativní část. Ta je plná ometáků a trafikantů. To je přezaměstnanost. Nenažranost šmejdů, kteří mají administrativní trafiku. Banda drahých a zbytečných šmejdů. Za komunistů byla přezaměstnanost jen z důvodu toho, že každý musel vstávat do práce a měl morálku. Dostával výplatu a z té platil daň. Neexistovala tudíž "osobnost" , která stát jen vyžírala např, jako VY!
      Dnes je přezaměstnanost šmejdů, podobných Vám, kteří nevytvářejí žádné hodnoty a škodí. Za těžké prachy.
      Cituji Vaší větu co mě pobavila: Dokladem mého tvrzení je také fakt, že Západ neměl o naše podniky zájem. Samozřejmě, že západ neměl o naše podniky zájem. VLSR byla od toho, aby vytvořila trh a odbytiště, nikoli aby nám pomáhala. Tohle může napsat jen absolutní imbecil.
      U ekologie jen poznámku. Naše politika umožnila nekontrolovaný dovoz odpadků na naše území. Ničí se pole hliníkovými továrnami.
      Normy pro potraviny a jejich výrobu byly přísnější než na západě.
      Technologie byly alespoň v odvětví kde jsem pracoval na lepší úrovni, než na západě. Pamatuji si, když se našli devizové rezervy, že se koupilo NC řízené počítačem. Západ se neobtěžoval dodat kompletní zařízení. Prostě dodal šmejd půl a šmitec.
      To vše pomohla zničit KP a takový hnus jako jste Vy! *11*
      • Gemo, ty máš v hlavě jen to primitivní rudý lejno. Nejdřív si ho vypláchni a pak můžeme diskutovat. Pleteš hrušky s jabkama. Kecy, že Západ chtěl jen odbytiště je nesmysl. Odbytiště potřebuje každej, ale musí být za co kupovat. Že někdo dovezl svinstvo je trestný čin a bude potrestán. Můžu tě ubezpečit, že znám bývalý podnik a v něm bývalé soudruhy kapitány průmyslu, kteří dováželi za soc. svinstvo z USA, ukládali do haldy státního podniku a moc dobře si z toho žili. *12*
    • Souhlasím tak na 50%. Bylo by dobré uvést, které podniky v oblasti ekologie byly zátěžové. Řada továren byla nových a ČSN a orgány dozoru byly dost přísné. Opakem může být řada chemických katastrof kapitalistických podniků nejen ve světě,ale i u nás. Otrávená populace ve Španělsku, znečištění moře ropou jednak od katastrof lodí,ale i těžařských zařízení, kontaminace půdy rtutí při hledání zlata a další. U nás v poslední době výbuch trhavin,totéž na Slovensku, kontaminované potraviny z Polska, jedovaté hračky atd. Je potřeba psát objektivně a ne záští vůči 40 ti rokům vlády komunistů. Za socialismu bylo málo prodělečných podniků,ale byly i takové, že se musely podržet nad vodou,ale mnohdy to bylo jen krátkodobé, než se našly odbyty a pod. 70% zisku musely tyto podniky odvádět do státního rozpočtu, takže na modernizaci toho moc nebylo a mnohdy o devizových prostředcích rozhodovala Státní plánovací komise. Za to se prováděla sociální politika,tedy ne to, co říkáš, že komunisti nakradli a prožrali. Pokus se podívat,ale objektivně, co se zde postavilo po válce. Ale především šlo o sociální zajištění rodin. O sociální oblasti hovoří i dnešní kapitalisté, že se tak prožírají peníze. Ano daněmi a odvody se jim snižují zisky. Ale rodiny potřebují mít jistoty, aby mohly vychovávat potomky, kteří budou v produktivním věku tvořit hodnoty tohoto státu. Máš pravdu v tom, že socialismus skončil ne díky, že by se projedlo to co bylo vybudováno, ale díky, alespoň u nás nabubřelosti komunistických aparátčiků. (Pokud budeš mít zájem, přečti si knihy,které napsal Štrougal). Socialismus skončil i tam, kde soukromé podnikání bylo povoleno ,Polsko,Maďarsko,NDR,Jugoslávie. Máš pravdu v tom, že byla přezaměstnanost. Socialistický stát si z principu nemohl dovolit nezaměstnané a proto fabriky dostávaly každý rok tzv. plány práce, kde byl zahrnut počet nových pracovních míst a k tomu objem mezd. Řada lidí tak pracovní dobu odflákla a produktivita práce byla velmi špatná. Dobrou cestu v tom ukázal Agrokombinát Slušovice. Jeho metody začínala přejímat nejen zemědělská družstva,ale i výrobní podniky. Bylo však již pozdě. Pokud píšeš, že o naše podniky nebyl zájem, nemohu souhlasit.Hovořili o tom nedávno pánové Ježek,Pthart a další v nějakém dokumentu ČT. Řada firem, ale i banky se udržely a drží dodnes. Řada zahraničních firem vstupovala na naše teritorium, vyčistit si prostor. A tak nám například zmizely všechny cukrovary.Zmizela POLDI Kladno, zmizely některé slévárny a strojírenské podniky, protože noví majitelé, kteří továrny zprivatizovaly, třeba i přes nastrčené osoby, tak stroje a zařízení rozprodali a pak z republiky zmizeli. Ale to by bylo na dlouho. V něčem pravdu máš a v něčem ne. Fakt je, že s odstupem 25 roků došlo k technologickému posunu, že modernizace postupuje velice rychle (např. elektrotechnika, lékařské přístroje, automobilový průmysl apod.) Otázkou je, zda by to nešlo i za toho socialismu. Určitě by se našly nástroje k tomu aby se svět sbližoval. Můj děda mi říkal, že již v roce 1968 se hovořilo o tom, že vzniknou Spojené státy Evropské, no a hle, máme tady EU.
      • No, máš takový socialistický názor, tím tě nechci urazit. Bylo by to na dlouhé povídání a já nerad moc píšu. Jinak, pokud se týká pana Ježka, chodil jsem na měsíční porady privatizačních komisí do Domu železničářů. Mohu ti říci, že byl zoufalej a nevěděl, co má říkat na otázky předsedů OPK, většinou se omluvil, že musí na vládu a utekl. Pokud se týká Pitharda, ten vůbec neví, která bije. Protože znám problematiku Poldi, uvedu jako příklad. Starý závod (Koněv) dřevěné boudy ke zboření. Poldi zaostalé technologické zařízení, většinou výroba konstrukčních ocelí, v malém množství (zejména po roce 1968) speciální oceli. Nová Dříň - moloch se 100 t pecí, většina výroby šla na východ. Některé, samostatné provozy se zachovaly a jedou dodnes, ale je to v poměru zanedbatelné. Jinak areál starého závodu kontaminovaný vším možným (louhy, nafta, maziva atd.) V době normalizace se vývoz zajímavých komodit (obráběcí stroje, motocykly a jiné str. výrobky) pohyboval tak 60 % do KS, 20 % RVHP, zbytek tuzemsko. V 70. letech se soudruzi chlubili tím, že se to otočilo 70 % RVHP. To byla poslední rána. Do kopru šli motocykly, nákladní auta, výrobu vybraných obráběcích strojů jsme z velké části předali RVHP. V roce 1989 již byl vyspělý svět úplně někde jinde. Pokud se týká Poldi, nebyla v kuponovce. Prodali ji "horolezcovi", ten byl navíc ještě blázen a začal vydírat stát s hrozbou propouštění zaměstnanců. Zkrátka Poldi v roce 89 již nebyla Poldi v roce 45 a tak to bylo i s ostatními podniky s tradicí. Tvé názory jsou názory socialismu s tzv. lidskou tváří, ale socialismus nikde nefunguje, je to jen utopistická ideologie, kdežto kapitalismus je společenský řád, který díky vývoji nahradil feudalismus (nezaměňovat socialistický se sociální).
      • Volovi nevysvětlíte, že je tráva zelená, Tenhle hnus by měli ukazovat po poutích, ale jen v kleci. pochybuji, že jde o zdravého člověka.
        • Za to ty musíš bejt chytrej a inteligentní. Čpí to z těch tvých vyblitin.
  • Já si myslím, že původní myšlenka kupónové privatizace nebyla tak špatná, ale špatné bylo její provedení a hlavně to, co přišlo po ní. Uvedu malý příklad. Měl jsem akcie podniku, který mi posílal ročně 4000 až 5000 korun dividend. Najednou jsem dostal šek na 19 tisíc korun a průvodní dopis, že mají 95 procent akcií a podle zákona toho a toho mají právo zbávajících pět procent odkoupit bez souhlasu majitele akcií. Za cenu, kterou určil jejich odhadce. Samozřejmě šlo o prosperující podnik a z dividend bych byl dosud dostal desetkrát či dvacetkrát tolik. A dovolání nebylo, prý jednali v souladu se zákonem. Tak nějak vznikali ti dnešní miliardáři.
    • Kuponová privatizace byl jeden velký podvod a neuvěřitelná hovadina která pomalu likvidovala naší ekonomiku a ještě v rukou diletanta.
      • Žádná naše ekonomika nebyla. Kdyby byla, nepadnul by sociálismus.
    • No, je třeba se zamyslet nad tím, jak těch 95 % akcií získali - kupováním kuponových knížek od "vyčůranejch" čecháčků. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit