Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám neodbytný pocit, že "pitný režim" je podobný mýtus jako snaha "zastavit globální oteplování". Dokonce jsem o tom četl jednu lékařskou studii, která před touhle hysterií varuje. Jako pochopitelně pít se musí, je to druhá nejdůležitější věc po dýchání. Ale tělo má, pokud vím, své přirozené receptory, které fungovaly tisíce let, než tady přišli "vjedci" s teorií pitného režimu. Ledviny taky nejsou dvakrát šťastné, že jsou tímhle umělým "přepíjením" přetěžovány. Dá se pochopit že u starších lidí je problém trochu jinde, ale to je vyjímečná situace. Další věc kterou nechápu, nákup balené vody. Já sám piju vodu z kohoutku, ale někteří mí příbuzní mne nutí tahat z obchodu pakly s obyčejnou balenou vodou. Jediný rozdíl je v tom, že je dražší než z kohoutku, nadřu se jak soumar, než jim ji donesu a ještě vzniká odpadní plast z petlahví. Už jsem se s nimi o tom stokrát hádal že je to d..bilita nejvyššího stupně, ale jako když hrách na stěnu háže. Chápu když je někde voda kontaminovaná, ale pokud je voda normálně čistá, není důvod tahat balíky z obchodu. Za vším asi stojí reklama. Před rokem 89 nikoho nenapadlo kupovat domu nějakou balenou vodu pokud to nebyla nějaká  kofola nebo jiná upravovaná voda s příchutí. Dnes zástupy zpitomnělých konzumentů tahají kartony obyčejné předražené vody, i když jim stejná voda teče z kohoutku. Podle výpočtů bych měl vypít denně 3 litry vody. Když byly největší třicetistupňová vedra a já měl navíc enormní fyzickou zátěž, dostal jsem do sebe maximálně 2 až 2,5 litru vody. V normálním režimu dvacet stupňů a přiměřené zátěže zvládnu 1 až 1,5 litru vody. Víc prostě nejde. Takže buď se moje tělo chová "nevjedecky" anebo jde pouze o byznys. A poněvadž pamatuji stav před listopadem řekl bych že B JE SPRÁVNĚ.....

    • Zajímavý pohled se naskytne člověku používajícímu veřejnou dopravu. Moderní jinoši a děvy (kterých je v tomto případě naprostá většina) vozí ve vnějších kapsách svých baťůžků svou oblíbenou vodu na výlety po celé městě. Voda tak získá energii a t.zv.příběh, který by v případě pouhé koupě blízko místa  spotřeby (třeba v bufetu naproti škole či kanceláři) postrádala a její pití by pak bylo bez blahodárného účinku.

      • Zajímavý názor, jen jsem nepochopil, zda pisatel to tvrzení "Voda tak získá energii a t.zv.příběh" myslí vážně nebo jako vtip.

        • Pokud jste to nepochopil, neznamená to než nedostatečnou orientaci v novořeči a novomyšlení, nic víc. Že vy bude i málo krutopřísný a často i nedostatečně vystajlovaný? Máte vůbec autfit?

          • Do not be affraid as for my outfit. 😛

  • V paměti mám slova písničky "...voda je pro žáby, pivo je pro báby, my pijeme rum !" a něco na tom pravdy je. Prostě den bez alkoholu je promarněným dnem, voda se pořád pít nedá...

  • Vždy
    jsem byla zvyklá pít jen obyčejnou vodu. Od doby, co jsem se přestěhovala, ji
    piji jen velmi zřídka. Voda v novém městě mi totiž vůbec nechutná. Má nějakou
    pachuť, která se mi nedaří překonat. 


    • Je to
      tak, jak si tělo na určitou kvalitu vody navykne, tak mu potom jinde nemusí
      chutnat nebo mu může připadat přímo odporná. Já to tak taky měla a dlouhou
      dobu jsem vodu z kohoutku ani vůbec nepila kvůli tomu. Vodu jsem začala znovu
      pít, až když jsem si koupila vodíkovou láhev, která vodu ještě navíc dokáže
      obohatit o vodík. Chtěla jsem totiž začít žít konečně zdravě a dočetla jsem
      se, že vodík je pro tělo velice dobrý pro jeho lepší fungování a zrychlení
      metabolismu. Díky tomu se mi daří i dobře hubnout. 


      • Neslyšela
        jsem ještě o vodíkové lahvi. Kde se dá tohle pořídit? 

  • Vodu piju ráda. Vodu mám ráda. Voda je všude a je to součást našeho těla. Nedokážu si představit život bez vody. Proto jsme si i nedávno koupili bazén, protože jsme chtěli mít k vodě blíž a chtěli jsme se mít s dětmi v čem cachtat. Je to opravdu osvěžující v letních dnech. Člověk se cítí jako na dovolené.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit