Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dovolím si oponovat.

    V roce 1993 jsem studoval knihy Marxe a Engelse na Univerzitě v Heidelberg University, ale nikde jsem tam tuto definici nečetl - "Politický systém označený jako "komunismus" je neomezená vláda komunistů."

    Tohle docela jistě Marx nenapsal. 

    Německé ideologii píší Marx a Engels dokonce: „Komunismus není pro nás stav, který by měl být nastolen, ani ideál, podle něhož se má řídit skutečnost. Komunismem nazýváme skutečné hnutí, které překoná nynější stav. Podmínky tohoto hnutí vyplývají z předpokladů, které existují v nynější době.“ 

    Neberte si vzor z pana Zemana a jeho výroků o Peroutkovi. V důsledku to vypadá poměrně špatně. 

  • "Kubánský podzim." Aby to nakonec neskončilo jako "Arabské jaro."

    Zničené země, zbídačená populace, ale strategické zájmy jedné velmoci se naplnily. Za jakou cenu?

  • To jak popisují komunismus Marx, Engels a další jeho hlasatelé slovy "Každý podle svých schopností a každému podle jeho potřeb", to jsou pouhé filosofické fantasmagorie, v podstatě převrácené náboženské představy o Ráji. Zákonitosti, kterými se řídí lidská společnost, příroda a celý vesmír jsou zcela jiné.  To co označují jako komunismus jeho hlasatelé a praktikující, to je zvrácený zrůdný systém, který ze svobodných Homo sapiens sapiens činí  pouhé nesamostatné roboty. Vládnoucí komunismus je ještě mnohem méně vypočitatelný než vládnoucí nacismus.

  • Vaše první definice je naprosto chybná. Prostudujte si dějiny filozofie a politiky prosím. Tam najdete několik definic komunismu. 

    Dnes lidé neznající jeho význam, užívají tento pojem jako hrubou urážku. Bez znalosti obsahu a souvislostí. 

  • Ještě, že se velmoci nechovají podle vzoru made in Kapitol. To by bylo veselo. 

  • Kdyby se ostatní  velmoci chovaly tak jak USA, vypadalo by to následovně: Rusko i Čína by okamžitě nabýdly humatitární i finanční pomoc Kubě a za oplátku by si tam každá z těchto zemí mohla vybudovat vojenskou základnu. Pak by Čína a Rusko společně prováděly vojenská pozemní i námořní manévry v blízkosti USA. A v USA by z toho nespali!!!!!!!!!!!!!!

  • KIMCID

    nebyl

  • Politický systém označený jako "komunismus" je neomezená vláda komunistů.

    Komunismus se  od nacismu liší mnohem menší vypočitatelností a předvídatelností ve svých projevech a důsledcích. Skutečný komunismus jak ho popisují jeho vyznavači by znamenal naprosté otroctví a zánik civilisace a lidstva.

    P.S.: Strana propagující komunismus je podle zákona zločinná a opovrženíhodná.


  • goyim

    https://m.youtube.com/watch?v=lSIs9-xxug8

    Bývalý CIA Philip Agee vysvětluje "problém" Kuby. Proč America musí likvidovat všechny (řekněme) alternativy ke kapitalismu, resp. k jejich predátorské verzi kapitalismu.

  • Co je to demokracie? (tedy aspoň podle obecně prezentovaného chápání). Je to vláda malé skupiny politických straníků DRTIVÉ VĚTŠINĚ NESTRANÍKŮ. Mají na Kubě vládu politické strany? MAJÍ. PAK TEDY MAJÍ DEMOKRACII a není co řešit......🙂

  • KIMCID

    0Chudáci Kubánci teď si prožiji Československé devadesátky. Rozkrade se i to poslední. A všude se rozlezou Američani. Dopadnou hůř než my. Ale dalo se to čekat, nedávno si zavřeli své disidenty.

  • goyim

    Oproti Lýbii, Sýrii nebo Iráku zdevastovaných USSA to ráj celkem je.

  • goyim

    60 let sankcí, desítky marných pokusů o vraždu Kubánského prezidenta ze strany CIA (některé skutečně bizarní) a pořád nic. Jako už by to mohli v USSA vzdát. Nakonec celý svět hlasoval pro zrušení sankcí. Jen Amerika a Izrael hlasovali proti. Holt vrána k vráně, pokrevní bratři... co mají rádi krev. A válku. ;}

  • josef.chmela

    Nevím, kde žiješ ty ale já žiju v ČR a stále zde vidím lidi kteří se mají dobře protože umí krást, podvádět a lhát a jsou nepostižitelní, protože jsou v té správné zločinecké organizaci jako je ODS, TOP09, KDU-ČSL nebo jejich odnoží. V jednom máš pravdu, v dnešní době není co závidět. Takže se až tak moc nezměnilo po roce 89. Slušný a pracovitý člověk si spíše pohoršil.

  • Kámo, mě tam lákali min třikrát.  Pracovitý a poctivý jsem byl, ale možná jsem si chtěl zachovat čistý štít, možná mám rovnější páteř. Každopádně teď nemusím nenávistně prskat na lidi, kteří se mají dobře díky své schopnosti a ne díky členství v zločinecké organizaci.

    A nezávidím, není co. Když vidím zahořklé prďoly blábolit ruské kraviny na netu, jsem rád, že k nim nepatřím a nikdy jsem nepatřil.  😉

  • josef.chmela

    Kdyby jsi byl pracovitý, poctivý a upřímně věřící, taky by ses  měl dobře. Tak nezáviď, když jsi neschopný nemakačenko a pobuda.

  • Znal jsem dobře osobně dva, kteří tento poukaz dostali. Jeden byl ředitel našeho (menšího) podniku, druhý náměstek spolupracujícího podniku. Oba byli pracovití, poctiví, upřímně věřící. Z té generace, která si po válce myslela, že nic lepšího, než SSSR není. Dávalo se to tuším k 50-tinám. Kolik bylo dělníků, nevím.

    Rekreace ROH dobrá. Byli jsme mladí, bylo to levné. Jedli jsme , co jsme si uvařili, nanosili v zimě uhlí a sami topili. - Rekreační střediska menších podniků byly většinou koupené staré chalupy v horách. Bylo to levné, ale kdo to platil? Stát má jenom ty peníze, které sebere svým občanům...😉

    Navíc to byla jistá úlitba za to, že se nikam nesmělo.  Kdo měl přece to štěstí, tak byl naprosto zlodějský přepočet peněz, takže si  "venku" stejně nemohl za naše peníze nic moc dovolit. A při návratu musel zbylé peníze vrátit za ještě nehoráznější přepočet.

    Ovšem byly i VYBRANÉ REKREACE ROH, kde se vybraně vařilo, byly hotelové služby. Ale to nebylo zas až tak moc pro pro dělníky .

    😉😂

     

  • josef.chmela

    Kolikrát ti mám opakovat, že komunismus nikdy nikde nebyl.

  • To se divím, na Kubě mají komunismus a to je podle jeho "budovatelů" prý ráj na zemi.

  • Svatá pravda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit