Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Kubánský podzim." Aby to nakonec neskončilo jako "Arabské jaro."

    Zničené země, zbídačená populace, ale strategické zájmy jedné velmoci se naplnily. Za jakou cenu?

  • Kdyby se ostatní  velmoci chovaly tak jak USA, vypadalo by to následovně: Rusko i Čína by okamžitě nabýdly humatitární i finanční pomoc Kubě a za oplátku by si tam každá z těchto zemí mohla vybudovat vojenskou základnu. Pak by Čína a Rusko společně prováděly vojenská pozemní i námořní manévry v blízkosti USA. A v USA by z toho nespali!!!!!!!!!!!!!!

    • Ještě, že se velmoci nechovají podle vzoru made in Kapitol. To by bylo veselo. 

  • goyim

    https://m.youtube.com/watch?v=lSIs9-xxug8

    Bývalý CIA Philip Agee vysvětluje "problém" Kuby. Proč America musí likvidovat všechny (řekněme) alternativy ke kapitalismu, resp. k jejich predátorské verzi kapitalismu.

  • Co je to demokracie? (tedy aspoň podle obecně prezentovaného chápání). Je to vláda malé skupiny politických straníků DRTIVÉ VĚTŠINĚ NESTRANÍKŮ. Mají na Kubě vládu politické strany? MAJÍ. PAK TEDY MAJÍ DEMOKRACII a není co řešit......🙂

  • KIMCID

    0Chudáci Kubánci teď si prožiji Československé devadesátky. Rozkrade se i to poslední. A všude se rozlezou Američani. Dopadnou hůř než my. Ale dalo se to čekat, nedávno si zavřeli své disidenty.

  • goyim

    60 let sankcí, desítky marných pokusů o vraždu Kubánského prezidenta ze strany CIA (některé skutečně bizarní) a pořád nic. Jako už by to mohli v USSA vzdát. Nakonec celý svět hlasoval pro zrušení sankcí. Jen Amerika a Izrael hlasovali proti. Holt vrána k vráně, pokrevní bratři... co mají rádi krev. A válku. ;}

  • To se divím, na Kubě mají komunismus a to je podle jeho "budovatelů" prý ráj na zemi.

    • goyim

      Oproti Lýbii, Sýrii nebo Iráku zdevastovaných USSA to ráj celkem je.

    • josef.chmela

      Kolikrát ti mám opakovat, že komunismus nikdy nikde nebyl.

      • Politický systém označený jako "komunismus" je neomezená vláda komunistů.

        Komunismus se  od nacismu liší mnohem menší vypočitatelností a předvídatelností ve svých projevech a důsledcích. Skutečný komunismus jak ho popisují jeho vyznavači by znamenal naprosté otroctví a zánik civilisace a lidstva.

        P.S.: Strana propagující komunismus je podle zákona zločinná a opovrženíhodná.


        • Vaše první definice je naprosto chybná. Prostudujte si dějiny filozofie a politiky prosím. Tam najdete několik definic komunismu. 

          Dnes lidé neznající jeho význam, užívají tento pojem jako hrubou urážku. Bez znalosti obsahu a souvislostí. 

          • To jak popisují komunismus Marx, Engels a další jeho hlasatelé slovy "Každý podle svých schopností a každému podle jeho potřeb", to jsou pouhé filosofické fantasmagorie, v podstatě převrácené náboženské představy o Ráji. Zákonitosti, kterými se řídí lidská společnost, příroda a celý vesmír jsou zcela jiné.  To co označují jako komunismus jeho hlasatelé a praktikující, to je zvrácený zrůdný systém, který ze svobodných Homo sapiens sapiens činí  pouhé nesamostatné roboty. Vládnoucí komunismus je ještě mnohem méně vypočitatelný než vládnoucí nacismus.

            • Dovolím si oponovat.

              V roce 1993 jsem studoval knihy Marxe a Engelse na Univerzitě v Heidelberg University, ale nikde jsem tam tuto definici nečetl - "Politický systém označený jako "komunismus" je neomezená vláda komunistů."

              Tohle docela jistě Marx nenapsal. 

              Německé ideologii píší Marx a Engels dokonce: „Komunismus není pro nás stav, který by měl být nastolen, ani ideál, podle něhož se má řídit skutečnost. Komunismem nazýváme skutečné hnutí, které překoná nynější stav. Podmínky tohoto hnutí vyplývají z předpokladů, které existují v nynější době.“ 

              Neberte si vzor z pana Zemana a jeho výroků o Peroutkovi. V důsledku to vypadá poměrně špatně. 

        • KIMCID

          nebyl

  • Místo aby demonstrovali proti USA, které na ně uvalilo embargo a štve proti nim celý svět a proto mají krizi, kde chybí i základní zboží.

    My jsme zažili to samé, akorát to nikdo nechce slyšet.

  • mun.go

    Copak o to - v Praze také každou chvíli demonstrují tisíce lidí ... "Proti Zemanovi a ruskému vlivu demonstrovaly v českých městech tisíce lidí" - viz "Milion chvilek pro demokracii" nebo jiná sorta: "Chcípl pes"


  • Ty protesty nikdy nikde nevznikají spontánně s výjimkou mála zemí, kde se lidi mají fakt tak špatně pod krutým diktátorem, že jim nic jiného nezbývá. Na Kubě, Venezuele nebo v Bělorusku se lidi nemají až tak špatně aby demonstrovali ze zoufalství. Tam to bylo a je jinak. Strká tam pazoury západ, který si tam vydržuje úplatné hady z tzv. opozice nebo disidenty, kteří za zelené americké papírky tam společně se západními neziskovkami provádějí rozvratnou činnost aby svrhli nynější režim a nastolili tam prozápadní loutky. O nic jiného nejde. Ten scénář se furt opakuje po celém světě. V 89 roce to bylo u nás to samé. 

    • Svatá pravda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit