Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak trochu pocit, jako by "západní" země EU opětovně použily "východní" coby toaletní papír. 

    Jaká je míra respektu politiků z východu uvnitř EU ukazují i tyto skutečnosti. 

    Dvoukolejná Evropa není jen teorií, ale současnou praxí.

    S tím se musíme

    a) smířit a přijmout skutečnost, že na plese opět nehrajeme, ale skáčeme podle silnějších muzikantů

    b) opustit tuhle podivnou taneční zábavu, kde se jedni potí a druzí baví

    A idea "Spojených států evropských" nevoněla už T.G. Masarykovi, když jej o tomto přesvědčoval pan Coudenhove Calerghi. Jako "mrtvý projekt" jej nerozdýchal ani Churchill.

    Ale i u nás jsou příznivci této utopie. 

    • V eurohujerské kapele, kde jsou "silnější" muzikanti, je slyšet příliš moc falešných, resp. disonantních tónů. Tato muzika je mi krajně nepříjemná.
    • Nejprve se ta "východní Evropa" bude muset chovat jako civilizovaná evropské země a ne si vymýšlet jakési "vyšegrádské čtyřky" a dupat a vynucovat si nějaké ústupky. My se musíme vrátit k hodnotám evropské civilisace a ne vnucovat druhým své východostepní zvyklosti.

      • Když v předklonu přijdete, tak v něm i zůstanete. 

        Vstoupili jsme do EU jako rovnocenní a rovnoprávní partneři.

        Pokud nemáme respekt sami vůči sobě, tak jej nemůžeme očekávat od okolí!!

        Já na rozdíl od Vás, milý Občane nesdílím postoj a pocit nějaké podřízenosti a "elity západní Evropy." Možná proto, že jsem tam hodně let žil. 

        Máme úplně stejná práva si vymýšlet a vynucovat si jako ostatní členové tohoto společenství. 

        • Pane kolego, není nutné chodit v předklonu. Já jsem se neklaněl ani rudým vládcům  a jejich stoupencům v době "budování šťastných rudých zítřků" a přesto jsem mohl dělat zajímavou a užitečnou práci... celý život jsem se ovšem učil. 😉

          • Tu dobu moc nepamatuji, byl jsem dítě, ale asi jste udělal dobře. Možná už to nebyla 50. léta a zase tak moc nehrozilo.

            My jsme s rodiči šli na 1.máje také jen když bylo hezky a chtělo se nám. Nikdo tatínkovi hlavu neutrhnul. Je potřeba vidět souvislosti. 

            Škoda, že máte o českých lidech tak nízké mínění. 

  • Pani Ursula von der LEYEN je profesionální politik nejvyšší úrovně. 

    Naposledy ministr obrany SRN, zná i problematiku rodin, seniorů a mládeže, práce a sociálních věcí - kterážto ministerstva rovněž vedla. 

  • Když se nestane předsedou ten Timermans, tak tobude dobré. Pryč s tím sluníčkářem. Já ti dám kvoty ty Z M R D E holandskej. Poslední dobou si začínám být rád, že Babiš vyhrál volby.

  • Řekl bych, že nová šéfka je přijatelnější než Timmermans, který proslul jako zuřivý zastánce a prosazovatel plánu utopit nebohou Evropu v migrační žumpě. Ale pozor, nová šéfka se oddávala snění o Spojených evropských státech....

  • Logika úvahy kompromisu.

    Najít někoho, kdo není příliš výrazný, aby si chtěl něco prosadit, ale kdo je alespoň přijatelný, aby byl publikovatelný v médiích. 

    Tak byla vygenerována tahle dáma z německé politické scény. 

    Dobře - gender splněn. Jen veliká škoda, že to vzhledem k rasové korektnosti není třeba černoška nebo eskymačka. 

    Inu, ani Evropa nemá osobnosti. kde bychom je chtěli brát před volbami my? 

    Tedy pokud nám zase CT1 nevyrobí dalšího Drahoše. 

  • dante

    Co je jejím kladem že má  7 dětí tak bude myslet na jejich budoucnost ne jako zločinci Merklová a spol který nemá děti--ten kdo nemá děti nemyslí na budoucnost !!!!

  • rychle pryč z fašistické unie

  • Marcelskrc

    Anarchie

  • senil666

    Leyenová je katastrofa. Otevřeně říkala, že chce Spojené státy Evropské. Integrace bude pokračovat a stím omezování národní suverenity.

    https://www.epshark.cz/clanek/2427/ursula-von-der-leyenova-junckerova

    • Spojené státy evropské by měl být náš cíl. V opačném případě by nás čekal návrat k ČSSR - Češskaja sovětskaja socialističeskaja respublika.

      Jinak pro zajímavost v USA nechápou naši evropskou rozhádanost maličkých zemiček jako středověkých knížectví a běžně o nás říkají "vy Evropané"

      • ty jsi kolaborant jako občan havel


      • Trochu s úsměvem.

        Říkal mi jeden kolega z USA: "sakra, jak se máte v té Evropě vlastně domluvit? Jedeš dvě hodiny autem, a už se tam mluví jinou řečí!"😛

        Za nevzdělanost některých jedinců z USA nemůžeme nést odpovědnost my.

        I průměrně vzdělaný Čech ví, že USA a Amerika nejsou to samé. 

        • No jo, holt jsme malá země a s češtinou si vystačíme jenom doma. A tak je potřeba mít v zásobě nějaké další řeči a pak může člověk dát na výběr.

          Jednou na jednom mezinárodním jednání se mě Číňani ptali, jestli umím také rusky, když jsem z ČSR. Takže jsme se chvíli bavili rusky a ostatním jsem musel vysvětlit, že je to ruština, že čínsky neumím. 😍

          • Umět jakoukoli cizí řeč je vždycky výhoda. O tom není asi sporu. Nám, jako menšímu národu ani nic jiného nezbývá.

            Osobně jsem se ale divil, jak málo lidí na vysokých školách třeba v Itálii nebo Francii mluví anglicky. Nebo možná (Itálie) tak mluvit odmítali - když přijedeš do Itálie - mluv italsky říkali. Trvalo to dva roky, ale dalo se. V Německu mluví anglicky každý školák.  😛

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit