Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak to tak čtu,tak KSČ,ponechána sama sobě nedokázala vymyslet vůbec nic nového a točila se v kruhu obvyklých státních praktik -policie,armáda,LM.Takže ne "zvrhlé nápady",ale spíš žádné nápady,prázdnota jako stav degenerace mocenského monopolu.

    Monopoly jsou příznakem degenerace kapitalismu říká Marx a KSČ měla monopol desítky let.Navíc se nejednalo o suverénní stranu,ale o cosi cizího,cizí moci sloužícího,tudíž stačilo málo-Gorbačov jako náměsíčný,nevěda co činí rozložil Stalinovu říši a nesamostatní tvorové v KSČ byli zdegenerovaní do totální neschopnosti-nebyli ani schopni udělat něco špatně,tak nedělali nic.

    Co se dalo udělat-vyprovokovat násilnou konfrontaci prostřednictvím tehdy ještě neznámých agentů,                         -pozatýkat rodiny aktivistů a vydírat je  -exponovat kompromateriály nebo hrozit zveřejněním                         -amnestovat kriminálníky a vytvořit z nich násilné bandy   -vyjít vstříc všem pravicovým změnám a uskutečnit je samostatně     -vylikvidovat aktivisty(nemoci,infarkty,nehody) 

    Toto všechno mohly být způsoby jak převzít iniciativu,jenže jaksi ....

  • Ten svet je opravdu malej. Dnes 9 listopadu , ale den sem nebo tam , jsme na tohle divne tema nahodou zabrousili pri takovem cekovem pozvaneni v ramci nekolika lidi dost pomychanych. Myslim vekove , co kdo dela -  uz i delal - a tak vubec. No a jeden pan , uz starsi rocnik se rozpovidal. Jo, v tom roce 75 ! To se slavilo 30 ! to tricataty vosvobozeni tou slavnou Rudou armadou. A fest a naplno. O jinych vosvoboditelich nesmelo padnout ani slovicko, Tedy ti emerikancii treba , ze by jako dorazili tenkrat do Plzne , v tom ctyrycatym patym ? Kdepak, vsechno sovet , charaso. A Pridal jeste takovy pomerne i dnes aktualni vtip. Tenkrat pry dost frcel , jak se vyjadril ten pan letech . 

    Prijde pan do Masny ( maso uzeniny , zkratka Maso -narodni podnik , poznamka pro ty co jiz nepamatuji ) a povida. Dejte mi 29 ,dvacet devet , deka gothajskyho salamu. Prodavacka na nej kouka a : Snad tricet deka jste myslel , kdo se bud vazit s dvaceti deviti ? A pan na to : Jdete uz s tou tricitkou do pr@dele , ne chci 29 . Jak slysim uz 30 chce se mi blejt ! 

    No a jak je tomu dneska ? Podobnost ze z toho az brni palce u nohou . 

  • Rudou barvou dneska září sedmička v mém kalendáři.
    • Jde o to,  jak dlouhu ti ten menzes vydrzi. 

  • Michael Kocáb:

    Vabank

    1989 - 1991 Sametová revoluce. Odsun sovětských vojsk.

    Universum

  • siraz
    Je těžké rozeznat,kdo patří na psychiatrii a koho už pustili.
  • Před sto lety, 7. listopadu 1917, změnila svět Velká říjnová socialistická revoluce v Rusku.

    • GregorMoldavit

      ANTIQUE Já tedy napočítal 102 roky.
      Horší ovšem bylo, že se vůbec nejednalo o nějakou revoluci (ta vychází z
      lidu), ale o vojenský puč jedné totalitní strany. Lid na to měl draze
      doplatit. Leninova ČEKA vyvraždila asi půl milionu lidí, hladomoru padlo
      za oběť 5 milionů (bolševici neuměli hospodařit!) a přišla občanská
      válka, která stála 9 milionů životů.
      Pak trvalo ještě 70 let, než se národ bolševiků zase zbavil.

    • Pavel.Jegl

      Proberte se, ANTIQUE, máme rok 2019! Podal jste daňové přiznání za správný rok?

      k tomu doplňuji: ... a před třiceti lety naštěstí Evropu změnila revolta těch, které ideologie stojící za VŘSR zotročila.

      O tom je článek - a k němu, prosím, diskutujte.

      Každopádně vám ANTIQUE, posílám krátký snímek, aby vám nebylo líto, že jsme letošní nekulaté výročí téhle krvavé revoluce nepřipomněli.

      https://www.youtube.com/watch?v=kJp90oNtloc

      S prazdnikom redakce Tiscali!

      • Nevím přesně jak to měli Rusové tenkrát s kalendářem, ale pan Antique nelhal. Tahle událost opravdu změnila svět. Nebo pane Jégle budete tvrdit, že ne? Sice ne moc pozitivně, ale byla to realita. 

        • Pavel.Jegl

          Nic takového jsem netvrdil. Naopak. Jen jsem soudruhu A. připomínal správné datum, patrně má doma ještě nějaký starý stoletý juliánský kalendář. A taky jsem upozorňoval na téma článku, ke kterému je otevřena diskuse. 


          • Ale jistě. Pan A jen konstatoval holý fakt. 

            • Pavel.Jegl

              Připomenul jsem mu holý fakt, že máme jiný rok a také holý fakt, že diskutujeme o jiném tématu. Toť vše. A tím končím.

      • Oba mimo téma diskuse porušujete pravidla dejte si ban.

  • Protože žádný samet nebyl a byl to jen podvod komunistů a stbáků na prostý lid jak je ještě více okrást. Kdo chtěl, tak již to pochopil. A hlupáci? Ti dnes slaví?

  • Je možné si uvědomit že to samé by se teoreticky mohlo stát i v současné době,pokud by se Donald,zbláznil jako Gorbačov v té době.Myslím rok 1989.O naší existenci rozhodují jiní.Ahoj 

    • Je možné si uvědomit že to samé by se teoreticky mohlo stát i v současné době,pokud by se Donald,zbláznil jako Gorbačov v té době.Myslím rok 1989.O naší existenci rozhodují jiní.Aho
  • namhal
    Novinář Jegl píše co mu nařídí cenzor ODS. Hned jak se Havel v pondělí 20. listopadu 1989 vrátil ze své chalupy tak šel ke komunistům na dohodnutou schůzku. Vše začalo 8. prosince 1988 při návštěvě Francouzského prezidenta Mitteranda v Praze. Tam se sešel s disidenty ( odpadlíky ) a komunisty. Byla dohoda že se odpadlíci budou podílet na vládě. Že bude Havel prezident se vědělo daleko dříve než 29. prosince 1989 kdy KSČ Havla dosadila za prezidenta. Byl to skoro stejný podvod jako 25. únor 1948!!!!!!!!!
    • Pavel.Jegl

      No vidíte, pane Namhale, jak snadno se člověk může mýlit. Já jsem naivně předpokládal, že rádio Jerevan už nevysílá. 😉

      • Tato ''diskuse'' je o radiu Jerevan pane Jegle...?

        Nedostanu opet za svuj dotaz stopku...?

        • Pavel.Jegl

          Nedostanete. Patrně jste nepochopila, že se zmíněnou metaforou ohrazuji vůči lži pana Namhala o tom, kdo mě řídí. Pěkný víkend,

          • Ja vasi metaforu pochopila, vy mou ironii ne... :-)

          • ivislo

            S tímhle jménem se divím že s vámi někdo ještě komunikuje. Jedině tak z recese.

  • U.S.citizen

    Kdyby,kdyby byly v rybníce ryby,nemusely by být v ...Plno šmejdů,veksláků a zlodějů, by nemuselo zde být.Velvet revolution😛

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit