Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdejším hysterickým rusofobům přeji ať si užívají euforie, ale z dlouhodobě strategického hlediska bych štěstím neskákal. Zjednodušeně lze říct známé "Co tě nezabije, to tě posílí".
    A Rusko teď není v situaci, že by úplně padlo na kolena. Uvědomte si, že všechny ty serepetičky kolem měn a akcií jsou ryze virtuální záležitostí, mají pramálo společné se skutečnými hodnotami. Rusové byli líní, místo toho aby investovali do vlastních technologií, do vlastního průmyslu i zemědělství, nechali se ukolébat pohodlností. Prodávat suroviny a válet si šunky, nechat své oligarchy čarovat na finančních trzích, pořádat megalomanské akce jako Olympiáda, sponzorovat předmajdanskou Ukrajinu, to všechno v klídku souběžně se stoupající životní úrovní. Co se děje teď je pořádný políček, ale určitě ne KO. Státní dluh je minimální, Rusové utáhnou opasky jako kolikrát předtím a konečně začnou něco dělat, v podstatě už začali. Budování alternativního finančního trhu BRICS, přípravy pro zlatem krytý rubl, to je už v běhu. Amerika spoléhá, že propad rublu rozleptá Rusko zevnitř. Já si to nemyslím. Vyleze z toho za pár let posíleno a hlavně odolné vůči virtuálním houpačkám západního finančního systému. Taky se můžu mýlit, jistě. Počkáme a uvidíme. *3*
    • Už teď v zemi vyrůstá nová generace Stachanovců.
      • Kteří v Rusku už v blízkém budoucnu budou možná stát frontu i na chleba, jako za Chruščovova tzv. blahobytu. Ten chtěl také zničit Západ ... *3*
        • Bobo, zde si stále řada přispěvatelů zaměňuje Rusko za SSSR, včetně Vás. Rusko je docela dynamicky se rozvíjející stát. Nesmíte věřit všemu, co je Vám podstrčeno médii. Použít vlastní hlavu. Například obchody se nezastavily. Všechny řetězce dál obchodují s evropským zbožím. Téměř přes noc změnili dodavatele. Obchody jedou přes Turecko a Švýcarsko. Takže se nic nezměnilo. Ruské sankce se totiž netýkají zboží jako takového,ale země původu. Putin tak zabil dvě mouchy jednou ranou. Potrestal EU za její sankce proti Rusku, ale zároveň nechal otevřené dvířka pro dovoz zboží přes prostředníky. Ruští obchodníci založili své filiálky v těchto zemích a nakupují zboží z Evropy za stejné původní ceny od výrobců. Takže nevěř tomu, čím by tě sdělovací prostředky rády nakrmily a to tím, jak Rusko trpí.
          • Možná nevíte, ale nejen prezident Putin opakovaně "pasuje" Rusko na následníka bývalého SSSR. Geograficky to jistě není totéž, ale myšlením a činy (tzv. státníků) je to stále to samé !
            A když už si tykáme Lery (i když si na to opravdu nepamatuji !), tak se hluboce zamysli, kdo a čím krmí TEBE !!! *2*
    • Rus a pracovat? *1* Tak jedině dělat nájezdy do okolí a loupit.
      • výraz "poctivá ruská práce" se zde stává evergreenem,stejně jako vyvražďování soudruhů indiánů *1*
        • To máš pravdu, nebo "slušní komunisté" *1* *1* *1*
  • Rubl je podložený zlatem. Zatím co dolar jenom dluhopisy.
    • Peppone nekecej, nebo ti zkrátim gáži!!!
    • Hmm,tak řekněte ruským ženám, že dolar je podložen dluhopisy, když jdou ráno koupit vodku plus chleba a řípu pro děti,že zbude jen chlast.Poženou vás vidlema.
      • *15*
    • *1* *1* *1*
    • myslíte to zlato co prodávají rusové po dálnicích v rumunsku??
      • http://tours.kremlin.ru/#/ru&3_4
        • Кремль открыт! Добро пожаловать! Как это возможно, он был закрыт? *6*
  • Finanční analytik Jim Willie (viz.USAWATCHDOG - pokud umíte po amerikánsku), provedl naprosto šokující prohlášení. Německo plánuje vstup do BRICS. (Najděte si na webu) . To byl důvod proč USA začaly odposlouchávat Merkelovou. Analytik pokračuje : "Německo bezprecedentně chce asistovat Rusku ve vykopnutí print - dolaru (rozuměj - tištěných dolarů) ze světových trhů. Německo v současnosti hledá prostor, jak se ke skupině BRICS přidat. Tržní potenciál celého sdružení je připravený na obrovský růst. Všichni členové BRICS představují gigantické nenasycené trhy, které jsou hladové po nových technologiích, jsou to trhy,které jsou nerozvinuty ve vybraných oblastech, jsou to země, které mají obrovský hlad po nových investicích. To je přesně to, co Německo potřebuje pro svůj udržitelný ekonomický růst. A pozor, Německo je lídr, za Německem půjde celá Evropa. Víc sem nechci psát, ale pro představu - BRICS je Rusko, Čína, Brazílie,India a JAR. Takže VY, neznalí problematiky najděte si web:AENEWS a studujte,učit se,učit se,učit se. Nic není černobílé.
    • Leri, dnes už jsi se nakvičel dost, tak zas zalez do chlívka *12*
      • Chlapče, neumíš odpovědět na realitu, tak urážíš? Jen potvrzuješ, že jsem se trefil do černého a došly ti argumenty. Tak ti nezbývá než vyskočit,že? Je dobře, že sis dal tuhle přezdívku. Ten Pepek Vyskoč byl zrovna takový chudák jako Ty. Pokud jsi navštívil alespoň třetí třídu, tak ses mohl naučit i to, co jsou tvrdé souhlásky. Takže Lery "s tvrdým" ty měkotino.
    • Hlavně, že Lery je nepochybně znalý problematiky a už se všechno naučil, naučil, naučil. Já si počkám na realitu, co skutečně bude dělat BRICS, jak se uchytí zlatý standard u ruského rublu apod. Ono něco jen tak ad hoc zavést ještě nemusí automaticky znamenat, že to bude "globálně" fungovat.
      Jen jeden argument.
      Největší výrobce, obecně čehokoliv, je dnes bezpochyby Čína. Průmyslová špionáž, masová výroba kopií značek, levná produkce, výrazně aktivní saldo v obchodě. Vše za jisté situace a jistou "cenu". Ale komu bude svoji ohromnou produkci prodávat, když USA a EU řeknou - my už to od vás nechceme ? Výhradně Rusku ? To asi těžko. Západ jim řekne - vy jste součástí jistého spolku, my se izolujeme, restrikce dovozu, zavedení cla atd. (to už tady v minulosti bylo !), znovuobnovení vlastního západního průmyslu. Tzv. sami sobě, cizímu ani fenik, bude jen třeba provést odklon od všelijakých finančních spekulací - znova k práci a produkci !
      A čínské peníze/investice takto utopené ve zboží na skladech jim budou víte na co !
      Rusko také musí vyvážet ropu a suroviny, co by jinak dělalo se svým hospodářstvím, státem a občany ? Lidé v Rusku a Číně si přičichli k určité životní úrovni a kvalitě zásobování - a teď jim jako někdo řekne, že se mají uskrovnit na úroveň r. 1950 !? To chci vidět.
      Ano, věci skutečně nejsou černobílé !!!
  • USA jsou ve stejné situaci. Rozdíl je v tom, že USA tisknou dolary, které nejsou ničím podloženy. Není nic složitějšího než začít tisknout rubly (které na rozdíl od dolarů jsou podloženy zlatými rezervami), dát je do investic či zbrojení a Rusko se vzchopí. Nic jiného nedělal ani Adolf po roce 1933. Navíc může Rusko udělat měnovou reformu a další a další finanční zásahy. Jen aby to vydržela Amerika a nebyl druhý Lehman&Brother´s.
    • Stát se jistě může cokoliv. Takže já si klidně počkám na ten tzv. zlatý standard v Rusku. To už zavedli bolševici po říjnové revoluci 1917. Vydávali za NEPu krásné mince ve stříbře (poltiniky atd.) i zlatě (červonce), konkrétně obšlehli původní formát carských platidel, ale bez orlice. Ale za chvíli (myslím r.1927) je všechny stáhli z oběhu a zavedli měnu rubl v provedení "papír, mosaz a nikl", kterou mají dodnes. Takže opravdu jsem takříkajích v očekávání, co udělají ! Rusko samozřejmě může vyžadovat za ropu a suroviny, popř. moderní zbraně (protože jinak nic zvláštního ve velkém neprodukuje !) platbu "ve zlatě", ale VŠICHNI kolem Ruska mohou za své zboží toto vyžadovat taktéž. Anebo čistě výměnný obchod, jako za doby kamenné. Kdoví, jak dlouho tohle Rusko ustojí ? Rusko totiž dovoz potřebuje, jedno odkud ! Jisté je, že když jej zredukuje, tak to životní úrovní atd. odskáčou obyčejní Rusové, zbude jim tuzemská vodka, pečivo a machorka ... *3*
  • To už tady bylo,Německo v roce 1923 a taky se nic nedělo.Vzpamatovali se a ještě málem vyhráli válku.Ne,že bych jim fandil to rozhodně ne.
    • Německo bylo už v roce 1923 vědecky, technicky a průmyslově vyspělá země, Němci byli vzdělaní a pracovití. Rusko je stále zaostalá rozvojová země závislá na vývozu surovin. Rusové jsou líní, zvyklí žít z nájezdů a loupeží.
    • Bohužel srovnáváte nesrovnatelné - hyperinflaci v Německu po 1.sv.válce s pádem rublu v současném Rusku, v době míru. Neplést jabka s hruškama, prosím ... *3*
    • pane Pytle a komu tedy věříte?
  • No a co? Naše centrální banka cíleně oslabuje korunu s úmyslem zbídačit ČR a udělat z této republiky zcela závislou kolonii. Proč neprotestujete vůči této zvůli?
    • Z klukama v hospodě proti centrální bance protestujeme téměř denně,včera jsme na protest slopali jedenáctku místo dvanáctky.
      • A co, ušla ? Copak pijete za pivko ?
  • Stále nadáváte na Putina a na Rusko. Putin za 12 let své vlády zvýšil rozpočet Ruska 12krát, rozpočet na armádu 30-krát, hrubý domácí produkt 12-krát.Rusko se probojovalo z 36. místa ve světě v žebříčku HDP na 6. místo. Zlaté státní rezervy zvětšil 48-krát. Navrátil pod Ruskou jurisdikci 256 zdrojů nerostných surovin (zůstalo vrátit ještě 3). Zvýšil průměrně platy v rozpočtové sféře 18,5- krát. Průměrně důchody se zvýšily 14-krát. Svým postojem ubránil Sýrii. Zrušil "liberální" jednostranné smlouvy o rozdělení produkce. Znárodnil65% ropného a 95% plynového průmyslu a mnohé jiné odvětví. Vyzvedl průmysl a zemědělství (Rusko 5. rok za sebou je na 2. – 3. místě ve světě v exportu obilovin, dokonce předběhlo i USA, které jsou dnes na 4 místě). Snížil vymírání obyvatelstva Ruska z 1,5 milionů lidí ročně v 1999 roce na 21 tisíc v roce 2011, což v absolutních číslech znamená 71,5 násobné snížení úmrtnosti. Kromě toho Putin zrušil tzv. "Chasavjurtovskú smlouvu" (smlouva o vzájemných vztazích mezi RF a Čečenskou republikou) a tím přispěl k ukončení tzv. 1. čečenské války, zároveň zachoval územní celistvost Ruska a v podstatě ukončil válku v Čečensku. "Postavil do latě" nevládní organizace a "5. kolonu" a zakázal poslancům vlastnit bankovní účty v zahraničí. Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě se podívat, co v Rusku za jeho vlády zrušili či zakázali. Je to moc zajímavé. •Zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.•Zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců, úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině. •Vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje (třeba Sorose). •Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní" organizace. •Zakázali geneticky upravené potraviny. •Zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli kohouty gruzínské mafii). •Zakázali oligarchům vměšovat se do politiky. •Zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech). •Zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními kožešinami. Mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.) Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy ihned reaguje na ohrožení Rusů. Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu. V roce 2010 naopak dočasně zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou nternet, nezávislý na USA. Putin chce udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a podloženou zlatem. Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že špatně to děláme tady.
    • A teď nějakou kratší, Kájo, je to dlouhý a člověk neví, kdy se má začít smát. *1*
    • Charlesi, rubl už je nezávislej, nikdo ho nechce, zřejmě asi jako tebe.
  • Ruský rubl podložený zlatem ,diamanty,naftou a plynem vč.dalšího nerostného bohatství padá a naše silná koruna podložená houwnem překonává svoje maximum vůči všem měnám světa.Asi to nevidím,protože vyžívám jen tak tak.
    • O české koruně neí v tom článku ani slovo, je zajímavé, co všechno z tak jednoduchého textu někdo dokáže vyčíst :-))).

      Přírodní bohatství státu ještě neznamená pevnou, natož tvrdou měnu... Víc záleží, kdo a jak ten stát spravuje... Ostatně obecně jako velmi kvalitní měna je vnímám ve světě švícarský frank a o nerostném bohatství Švícarska se ale moc uvažovat nedá... Tedy je to v lidech a když v čele sebevíce na nerosty bohatého státu stojí diktátor, stát ovládají jeho kámoši..., není divu, že i místní obyvatelé ukládají majetek do zahraničí, natož že by se tam hrnul cizí kapitál... A když se k tomu přidají nerealistické vojenské ambice, o spoustě domácích neřešených problémů jako alkoholismus, drogy a přežívající komunistické myšlení a způsoby hospodaření ani nemluvě, je výsledek takový jaký je...

      Ani se ti zlí kapitalisti nemusí moc angažovat, v Rusku se dávno a dlouhodobě dokázali ničit sami... A pokud se někomu po těch bolševických manýrech stýská, doporučuji jet si do Ruska na rok, dva pobýt, ani to nemusí být nějaká zapadlá oblast...
    • Ruský rubl není podložený ničím, stejně jako ostatní světové měny.
      Putin sice před půl rokem přislíbil ražbu zlatých pětirublů (alespoň jako obchodní mince) do konce roku 2014, ale nevyrazil nic. No ještě má dva týdny...
      • si myslím,že Putin bude rád když mu nevyrazej zuby *1*
        • Třeba ná zlatý zuby...

          Ale vážně: I kdyby razil ruble ze zlata, tak si nijak nepomůže. Maximálně to zlato hodně rychle utratí za jídlo, technologie, zbraně... Rusko krom nerostných surovin nic neprodukuje, takže by to pro ostatní národy bylo jako horečka na Klondyku.
    • Všechno se dá přece zařídit, i umělý pád cizí měny. Jako by to tu ještě nikdy nebylo. Je jasné, že Rusko se síle nepodrobí (nemá proč), tak se to na ně zkouší jinak. A jestli někdo chce tvrdit, že Světová banka, nebo Mezinárodní měnový fond jsou nezávislé instituce, tak by se měl nechat vyšetřit na nejbližší psychiatrii.
  • Naše USA/EU padá po všech stránkách dolu neustále. Nakonec dojde na
    slova Lavrova - Kdy přestanou Američané válčit? až na to brzo nebudou mít. *2* *2*
  • NATO tlačí na své členy aby navyšovali své vojenské rozpočty a rozčiluje se, když se jim do toho nechce....a když Rusko navyšuje svůj vojenský rozpočet, místo aby z něj NATO mělo radost a dávalo jej svým členům za příklad jak se správně chovat, vzteká se......
    • Pane, vyndejte si ruku z nočníku a přestaňte žvanit nesmysly, už jste jako ten rusofilní gauner z pražského hradu.
      NATO je společenství civilizovaných zemí s lidmi, ne SSSR s mizerně přemalovanou firmou na jakési Rusko, v čele s komoušskou zrůdou - KGB-ckým zmrdský skřetem putinem.
      • cože je NATO? společenství civilizovaných zemí?to jsi mne ale upřímně rozesmál. v tomto agresorském a agresivním sdružení žádný civilizovaný stát není. to si jen ty státy (SS - spojené státy)o sobě jenom myslí a vykřikují to jako svoji pravdu. 100x opakovaná lež se stává pravdou - to už říkal i Goebless v Německu 30-tých let
      • vyndal si ruku z nočníku a marně hledám na mapě jakési SSSR....a také hledám důkazy o ciivilizovanosti zločinného seskupení NATO....možná je to tím, že jsem si nešlehl perník a tak nemám halucinace, takže nemůžu zmíněné skutečnosti jaksi nalézt....jeden z nás dvou je tu hlupák....OVŠEM JÁ TO NEJSEM!!!!!!!! *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit