Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • článek pobavil a určitě i v Kremlu *1* *1*
  • Pád rublu vyvolal paniku, média spekulují o pádu vlády

    http://atlas.centrum.cz/?utm_source=ch-browser&utm_medium=ff&utm_content=toolbar
  • Ještě jeden komentář. Pokud by jste byli v době embarga v Rusku, tak by jste viděli nevídaný jev. A to k bojkotu zboží z EU. Některé ruské řetězce začaly vyhazovat do kontejnerů evropské zboží nikoli z důvodů prošlé lhůty zboží, ale proto, že chtějí dát prostor pro domácí dodavatele (co by za to u nás výrobci potravin dali). Rusové se semkli. Ale embargo se nevztahuje na dovoz alkoholu, takže např. česká piva jsou stále v regálech a skutečností je taky to, že čeští výrobci již pivo v Rusku vyrábějí. Pochybuji, že by Sobotkova vláda zakázala toto pivo v Rusku vyrábět. To platí rovněž o nové fabrice Škoda v Nižnym Novgorodu. Moskva má ale ruku na spínači v dalších komoditách a to embargo na dovoz průmyslových výrobků (aut,strojů,nákladních vozů, lokomotiv, tramvají a především stavebních strojů a stavebního materiálu. Pokud by k tomu došlo, znamenalo by to katastrofu především pro německý průmysl a v návaznosti na něj i na český průmysl od Auto Škoda,Škodu Plzeň, výrobce oken, radiátorů, staveních prvků a materiálů. Ale je zde nebezpečí, že uvolněné trhy v Rusku obsadí firmy z Asie. Česko by pak velmi těžko hledalo cestu zpět. Zrovna jak to udělal kdysi ministr Dlouhý se zrušením RVHP. Navíc Rusové se naučili platit dopředu, takže před českými firmami je problém, že za nedodané zboží na Ruský trh, budou muset peníze vrátit. Když to neudělají než embargo skončí, musí si být vědomi, že s nimi z Ruska již nikdo a nikdy obchodovat nebude. Takže těch okolností je celá řada a jak jsem již uvedl jinde, nic není černobílé. Buď naše vláda bude hájit zájmy českých občanů a firem nebo se stane vazalem USA a EU a dovede naši zemi k těm (jak říká BOBO) frontám na chleba.
    • Oni Rusové se občas chovají teatrálně. Jejich hrdost jim neberu - pokud mají skutečně rovnocennou alternativu, tak ať cizí zboží vyhazují. Soudruh Stalin by je nahnal do gulagu nebo rovnou "pod "nůž" - za buržoazní plýtvání a velkou rozežranost.
      Jen bych připomněl, že po říjnové revoluci se také semkli a zůstali, bezpochyby blahobytně (?), semknutí až do r. 1991 (byť už krátce po r. 1980 mnozí "nahoře" seznali, že jsou hospodářsky na huntě). Potom už to semknutí definitivně ztratilo svoji tzv. pevnost a prasklo.
      Klidně se tady s vámi, Lery, vsadím, kdeže budou PRVNÍ ty fronty na chleba - zda v ČR nebo v Rusku (třeba o ten bochník chleba). *3*
      • Bobo, děkuji, že je možné s Vámi diskutovat a vcelku mé příspěvky čtete. Je potřeba si ale uvědomit, že stále píšete o době minulé. Stalin není, Chruščov není, Brežněv není. Rusko je úplně jiný stát. A to je podstata věci. Řada diskutujících vidí Rusko stále červeně, ale není to tak. A k tomu Česku. Včera byla zveřejněna alarmující zpráva, že pětina pracujících u nás, tedy v Česku má existenční problémy. Upozorňuji PRACUJÍCÍCH ! Vedle toho je zde téměř 3/4 nezaměstnaných - na podpoře, řada důchodců má tři stovky (po odečtení ostatních nákladů) na jídlo měsíčně.To znamená, že ten chleba sice bude bez front, ale bude pouze na chleba. Snad z toho nemáte radost.
        • Jak jsem uvedl níže, geograficky není. Ale myšlením a činy tzv. státníků bohužel stále je. Mentalitou stále vězí jednou nohou v Asii - na tom se změnilo pramálo, pokud vůbec něco ! Rusko je možno vidět jakkoliv, je celkem složité mu porozumět. I když jsme s ním byli "v jedné socialistické partě"a jsme povětšinou Slované, jsou zde zjevně velké rozdíly, dané historickým vývojem, v jiných vazbách a kultuře. Situace všeobecně v ČR není růžová, ale stěžujte si ruskému obyčejnému občanovi. Přetáhne vás naháňkou a přidá pár nadávek o západní rozežranosti. Potom se uklidní, sedne si s vámi u vodky, čaje apod. a poví vám svůj příběh o jeho "blahobytu" za dob SSSR i v současnosti. Zjistíte, že ve srovnání vyjde ČR stále jako ráj na zemi. V Rusku je podle tamnější "evidence" cca 15 milionů chudáků a díky současným tzv. hrátkám a hloupým zápolením se Západem jich ještě navíc hodně přibude..
          A z nízké životní úrovně mnohých obyvatel ČR a sociálních problémů žádnou radost nemám !!! *10*
          • Možná to sem nepatří, ale pokud nyní porovnáme obě znepřátelené země tj. USA a Rusko, tak k USA : Říjen 2008 v USA je 30,8 mil v chudobě. Srpen 2012 je již v chudobě 47,1 milionů a v loňském roce to je již 49,6 milionů. To znamená, že každý rok přibude cca 6 milionů lidí. Každý čtvrtý zaměstnaný dostane plat, který je na,nebo pod hranicí chudoby. Míra chudoby mezi dětmi dosáhla 22 procent. Více než 20 milionů dětí je závislých na školních obědech, které je ochrání před hladověním. 57 procent dětí v USA žije v domech, které jsou považovány za domy s nízkými příjmy nebo chudé. Počet rodin bez domova se v oblasti Washington DC (Jedna z nejbohatších oblastí v zemi) od začátku poslední recese zvýšil o 23 %. Dnes se asi 100 milionů Američanů považuje za chudé nebo jsou na prahu chudoby a jsou členy alespoň jednoho z Federálních sociálních programů. Přitom se asi 40% potravin vyhazuje spotřebitelem nebo gastronomickými podniky, nebo zůstane nesklizeno na farmách. Zdroj informací :theeconomiccollapseblog.com. Takže asi i proti USA jsme rájem na zemi.
  • Další smutná zpráva pro zde přítomné husákovi pitomky, pardon, potomky - KIMCIDa, Leriho, Karla, Munga, Lephnet Manös Ofuka, pepponeho a nepřítomnou, ale omluvenou, pusinku :

    Moskva - Strmý pád ruské měny vyvolal dnes paniku ve společnosti i v médiích. Lidé podle ruských novinářů horečně skupují dolary a eura, v řadě měst zásoby už došly.
    V sociálních sítích se šíří zprávy o neodvratném pádu ruské vlády, i oficiální zdroje varují před nástupem chudoby a inflací. Hlava státu se ke krizové situaci zatím nevyslovila.
    Rusové by měli držet své úspory ve stejné měně, v jaké je měli na účtech dříve. Po naléhavě svolané schůzi ruské vlády to dnes občanům Ruské federace vzkázal ministr hospodářského rozvoje Alexej Uljukajev. Na otázku novinářů, v jaké měně by vlastně občané měli své úspory v nynější kritické situaci mít, odpověděl ministr stručně: "Ve stejné jako dosud."
    Jak říkám, voda na sviňku už se vaří.
    *1* *1* *1*
    • Mě fascinuje prohlášení ruského ministra (hospodářství ?), že přijali "soubor opatření" ! Chchááá - to tady také mleli už komunisti pokaždé, když byl v ČSSR nějaký průůůser anebo se mělo zdražovat (pardon - upravovat ceny). Holt, co se v mládí naučíš, ve stáří meleš dokola. Pamětníci jistě znají ... *3*
      • Zase se vracíte do minulosti. Už není ani ČSSR. A mimo jiné u nás kapitalista jménem Klaus vyhlásil hodně reforem od utahování opaků až k balíčků. Ekonomika je jenom jedna a je jedno, jest-li to bylo v socialismu nebo kapitalismu.
        • Správně, pro srovnání zásadně pohled do minulosti, budoucnost totiž neznám ! A srovnávám STEJNOU trapnou rétoriku, nikoliv historická období nebo ekonomiky !!! Pozorněji čtěte, potom pochopíte ... *3*
    • Píšu se Lery! Již jsem uvedl Bobovi a ještě jednou Vám Josefe Vyskočile. Musíte rozlišit mezi tím, co po vás chtějí média. Vy jste se toho chytl. Situace je jiná. Důvody jsem uvedl na straně 1 této diskuze. Ruský trh obchoduje dál a sice přes prostředníky, které umožňuje Švýcarsko a Turecko. A otevírá další obchodní možnosti po celém světě. Přece si nechcete myslet, že obchodním partnerem pro Rusko je jenom USA a EU. Naopak Rusové se jako národ proti sankcím semkli, zrovna tak, jak to udělali za II.světové války. Strmý pád ruské měny neznamená vůbec nic vzhledem k tomu, že se jedná o obchody s EU. Ve světě jsou úplně jiná obchodní pravidla. Obvykle to nejsou jen papírky, které se nazývají peníze ale ve skutečnosti nemají žádnou hodnotu. Např. největším držitelem dolarů je Čína, ale za dolary si nic nekoupí - nemají hodnotu.
      • Já opravdu netuším, co že po mě chtějí média ? No, chtít můžou, to ale asi tak všechno, víte ? Mezí chtít a mít, v mém případě, je hodně dlouhá cesta, víte !
        Za 2.světové války Rusům vydatně pomáhali západní spojenci - to ale asi nechcete slyšet, co !? Jinak by jejich semknutí skončilo už v r. 1942 daleko za Uralem.
        Pokud USD nemá hodnotu, podívejme se na hodnotu rublu. Jen tak, pro objektivnost. Kdeže je ten "zlatý rubl" ? V Rusku si dnes Čína může koupit všechno !
        • Tak média po Vás chtějí, aby jste se zařadil do "stáda" a byl poslušný. Za druhé světové války sice spojenci CCCP pomáhali, ale bylo to tak málo,že na poražení Německa by to nestačilo (najděte si dokumenty natočené USA, jaká byla produktivita průmyslu v tehdejším válečném Sovětském svazu. Bylo to 2500 %HDP. Ono bude stačit, když si najdete, kolik měsíčně bylo vyrobeno,tanků, letadel,děl či ručních zbraní. Takže pomoc spojenců byla jen pár procent. Fakt je, že to Rusové splácejí dodnes. Bylo to velmi předražené, takže nebyla to pomoc, ale byl to obchod. Žádná bankovka nemá hodnotu, je to jen kus papírku živený nadprodukcí výroby. Pokud je zboží, tak jsou penízky. Je to však finanční koloběh vedoucí do záhuby. Stáhněte si film "Money as Dept".v češtině - Peníze jako dluh. Tam je to vysvětlené.
          • Tak o mě nemějte péči, to nehrozí. Mozkové buňky mi ještě docela fungují ! Hlídejte si hlavně sebe, abyste nebyl tuctový alehce zmanipulovatelný "ovčan" !
            No, povídejte, kolik toho bylo vyrobeno v r. 1941, zejména od druhé půle ? A jaké byly úspěchy v kolektivizovaném zemědělství, zejména pak v letech 1941/42 ? Tam byla pomoc zásadní - v tom chaosu a zmatku počátku války Německo-SSSR, víte !? Nikoliv aritmetický průměr za celou válku !!! O tématech, jako historie nebo ekonomika mě nepoučujte, to je hodně srandovní ... *3*
    • Píšu se Lery!
  • KIMCID
    kdo má rozum jukne se na burzovní stránky a zjistí že tyhle lži nemají nejmenší reálný základ
  • Jen tak dobře - rusák neroumí ničemu jinému než brutální síle, tak ať ji má.
    Konečně padnou na držku, pořádně vyhladoví a dají nějaký čas pokoj. Nic jiného si ty rudé bestie nezaslouží, jen ať ryjou těmi svými komoušskými rypáky v zemi. Když mají na podporu války na Ukrajině, když měli na obsazení Krymu, když mají na to "dělat zbrojní svaly" na civilizovaný svět, tak ať jim ten jejich zmrdský kremelský skřet putin objasní jak to vede až budou chcípat hlady po tisících jak za masového komoušského vraha stalina.
    • Skutečně brilantní - jaké máte IQ?
    • Přesná charakteristika.
  • Finanční analytik Jim Willie (viz.USAWATCHDOG - pokud umíte po amerikánsku), provedl naprosto šokující prohlášení. Německo plánuje vstup do BRICS. (Najděte si na webu) . To byl důvod proč USA začaly odposlouchávat Merkelovou. Analytik pokračuje : "Německo bezprecedentně chce asistovat Rusku ve vykopnutí print - dolaru (rozuměj - tištěných dolarů) ze světových trhů. Německo v současnosti hledá prostor, jak se ke skupině BRICS přidat. Tržní potenciál celého sdružení je připravený na obrovský růst. Všichni členové BRICS představují gigantické nenasycené trhy, které jsou hladové po nových technologiích, jsou to trhy,které jsou nerozvinuty ve vybraných oblastech, jsou to země, které mají obrovský hlad po nových investicích. To je přesně to, co Německo potřebuje pro svůj udržitelný ekonomický růst. A pozor, Německo je lídr, za Německem půjde celá Evropa. Víc sem nechci psát, ale pro představu - BRICS je Rusko, Čína, Brazílie,India a JAR. Takže VY, neznalí problematiky najděte si web:AENEWS a studujte,učit se,učit se,učit se. Nic není černobílé.
    • Leri, dnes už jsi se nakvičel dost, tak zas zalez do chlívka *12*
      • Chlapče, neumíš odpovědět na realitu, tak urážíš? Jen potvrzuješ, že jsem se trefil do černého a došly ti argumenty. Tak ti nezbývá než vyskočit,že? Je dobře, že sis dal tuhle přezdívku. Ten Pepek Vyskoč byl zrovna takový chudák jako Ty. Pokud jsi navštívil alespoň třetí třídu, tak ses mohl naučit i to, co jsou tvrdé souhlásky. Takže Lery "s tvrdým" ty měkotino.
    • Hlavně, že Lery je nepochybně znalý problematiky a už se všechno naučil, naučil, naučil. Já si počkám na realitu, co skutečně bude dělat BRICS, jak se uchytí zlatý standard u ruského rublu apod. Ono něco jen tak ad hoc zavést ještě nemusí automaticky znamenat, že to bude "globálně" fungovat.
      Jen jeden argument.
      Největší výrobce, obecně čehokoliv, je dnes bezpochyby Čína. Průmyslová špionáž, masová výroba kopií značek, levná produkce, výrazně aktivní saldo v obchodě. Vše za jisté situace a jistou "cenu". Ale komu bude svoji ohromnou produkci prodávat, když USA a EU řeknou - my už to od vás nechceme ? Výhradně Rusku ? To asi těžko. Západ jim řekne - vy jste součástí jistého spolku, my se izolujeme, restrikce dovozu, zavedení cla atd. (to už tady v minulosti bylo !), znovuobnovení vlastního západního průmyslu. Tzv. sami sobě, cizímu ani fenik, bude jen třeba provést odklon od všelijakých finančních spekulací - znova k práci a produkci !
      A čínské peníze/investice takto utopené ve zboží na skladech jim budou víte na co !
      Rusko také musí vyvážet ropu a suroviny, co by jinak dělalo se svým hospodářstvím, státem a občany ? Lidé v Rusku a Číně si přičichli k určité životní úrovni a kvalitě zásobování - a teď jim jako někdo řekne, že se mají uskrovnit na úroveň r. 1950 !? To chci vidět.
      Ano, věci skutečně nejsou černobílé !!!
  • NATO tlačí na své členy aby navyšovali své vojenské rozpočty a rozčiluje se, když se jim do toho nechce....a když Rusko navyšuje svůj vojenský rozpočet, místo aby z něj NATO mělo radost a dávalo jej svým členům za příklad jak se správně chovat, vzteká se......
    • Pane, vyndejte si ruku z nočníku a přestaňte žvanit nesmysly, už jste jako ten rusofilní gauner z pražského hradu.
      NATO je společenství civilizovaných zemí s lidmi, ne SSSR s mizerně přemalovanou firmou na jakési Rusko, v čele s komoušskou zrůdou - KGB-ckým zmrdský skřetem putinem.
      • cože je NATO? společenství civilizovaných zemí?to jsi mne ale upřímně rozesmál. v tomto agresorském a agresivním sdružení žádný civilizovaný stát není. to si jen ty státy (SS - spojené státy)o sobě jenom myslí a vykřikují to jako svoji pravdu. 100x opakovaná lež se stává pravdou - to už říkal i Goebless v Německu 30-tých let
      • vyndal si ruku z nočníku a marně hledám na mapě jakési SSSR....a také hledám důkazy o ciivilizovanosti zločinného seskupení NATO....možná je to tím, že jsem si nešlehl perník a tak nemám halucinace, takže nemůžu zmíněné skutečnosti jaksi nalézt....jeden z nás dvou je tu hlupák....OVŠEM JÁ TO NEJSEM!!!!!!!! *6*
  • Radim soudruhum. Bezte a kupujte ruble.Vzdyt Rusku fandite a verite. Az rubl stoupne, tak budete milionari, nebo dokonce miliardari. Drzim vam palce. Dokazte to. Zavidet vam urcite nebudu.
    .
    • co nesoudruzi? Ti musí být dle tebe diskriminováni? Omezuješ naši svobodu.....to si rozmysli diktátore....
    • Řeknu vám jenom jedno. Racionálnější než infantilní radost z pádu rublu jsou určitě obavy z uměle nafouknuté hodnoty dolaru. O tom se ale moc nemluví. A když bublina praskne, padne to úplně na každého z nás. Nemalujte si, že to postihne jenom toho, kdo má dolary. To vám do smíchu moc nebude. *3*
      • včera bylo pozdě...jistě bude to chvíli bolet...léčba bolí.....ale ten vřed se musí rozříznout a vyčistit, než nás ta rakovina úplně zahubí....
    • Už jsem si koupil bilionek od Karla, moc mu věřím, zaplatil jsem za něj stovku, původně mi ho chtěl dát zadara, ale bylo mi ho líto.
  • Stále nadáváte na Putina a na Rusko. Putin za 12 let své vlády zvýšil rozpočet Ruska 12krát, rozpočet na armádu 30-krát, hrubý domácí produkt 12-krát.Rusko se probojovalo z 36. místa ve světě v žebříčku HDP na 6. místo. Zlaté státní rezervy zvětšil 48-krát. Navrátil pod Ruskou jurisdikci 256 zdrojů nerostných surovin (zůstalo vrátit ještě 3). Zvýšil průměrně platy v rozpočtové sféře 18,5- krát. Průměrně důchody se zvýšily 14-krát. Svým postojem ubránil Sýrii. Zrušil "liberální" jednostranné smlouvy o rozdělení produkce. Znárodnil65% ropného a 95% plynového průmyslu a mnohé jiné odvětví. Vyzvedl průmysl a zemědělství (Rusko 5. rok za sebou je na 2. – 3. místě ve světě v exportu obilovin, dokonce předběhlo i USA, které jsou dnes na 4 místě). Snížil vymírání obyvatelstva Ruska z 1,5 milionů lidí ročně v 1999 roce na 21 tisíc v roce 2011, což v absolutních číslech znamená 71,5 násobné snížení úmrtnosti. Kromě toho Putin zrušil tzv. "Chasavjurtovskú smlouvu" (smlouva o vzájemných vztazích mezi RF a Čečenskou republikou) a tím přispěl k ukončení tzv. 1. čečenské války, zároveň zachoval územní celistvost Ruska a v podstatě ukončil válku v Čečensku. "Postavil do latě" nevládní organizace a "5. kolonu" a zakázal poslancům vlastnit bankovní účty v zahraničí. Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě se podívat, co v Rusku za jeho vlády zrušili či zakázali. Je to moc zajímavé. •Zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.•Zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců, úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině. •Vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje (třeba Sorose). •Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní" organizace. •Zakázali geneticky upravené potraviny. •Zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli kohouty gruzínské mafii). •Zakázali oligarchům vměšovat se do politiky. •Zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech). •Zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními kožešinami. Mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.) Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy ihned reaguje na ohrožení Rusů. Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu. V roce 2010 naopak dočasně zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou nternet, nezávislý na USA. Putin chce udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a podloženou zlatem. Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že špatně to děláme tady.
    • A teď nějakou kratší, Kájo, je to dlouhý a člověk neví, kdy se má začít smát. *1*
    • Charlesi, rubl už je nezávislej, nikdo ho nechce, zřejmě asi jako tebe.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit