Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže další "výtečník"! Nestačil Benda se svými "rozumy"? Nebo Řápková? Takoví se nacpou na teplá místečka a ti, kteří studují poctivě a opravdu dřou, tak "utřou".
    (Samozřejmě, že nedřou jak Nečasova konkubína, následně manželka).
  • Tohle hodnocení panu chládkovi jistě sebevědomí nezvýší. A s frustrovaným šéfem se opravdu vyjít nedá. Na druhou stranu: není česká posedlost tituly náhodou úchylná?
  • Ale všechno je v pořádku! Přece zaplatil a když zaplatil, nikdo mu nemůže nic vytýkat. Tak to dneska chodí. Kdo má peníze nemůže udělat nic protiprávního.
  • asi nějaká plzenská odnož v práglu.*1*
  • Proč se nezabýváte se vzděláním různých novinářů a moderátorů, kteří za naše peníze svými nekvalifikovanými výroky ovlivňují myšlení jiných, na příklad v televizi ta kakaová hvězda Sejrečková, která plně nahradila drbnu Drtinovou.
    • (Ne)vážený Holoubku, soused taky krade? Vzdělaný soudný člověk si nenechá své myšlení nikým ovlivnit. Sežene si sám informace z různých zdrojů, analysuje je, vyhodnotí a utvoží si vlastní závěr.
  • Já se vám divím jediný člověk,který chce ve školství udělat pořádek a zase se na něj vytahuje špína.Fakt je, nás ve škole taky trestali a do dnešního dne mám tyto učitele v úctě,protože nás hodně naučili,co naučili dnešní učitelé tyto dnešní rodiče,akorát neúctu,ke všemu co má hodnotu.(morální).Myslím si,že by děti měli mít z učitele respekt aspoň,by se více učili.Víte když jsem byla malá,tak s náma bydlela babička a víte,my jsme této babičce museli vykat,protože jsme byli vychovávání k tomu mít stáří v úctě.Zkuste to zařídit v dnešní době,to bychom se divili.
    A toto,bylo zavedeno před dávnými,dávnými lety, byla to tradice.
    • No právě proto. Čím blbější budou lidi, tím snáze se budou ovládat... to je stará věc,
    • Jestli chce Chládek dělat ve školství pořádek, tak to jistě bude chválihodné. To ovšem neznamená, že by měly být zapomenuty jeho prohřešky, aniž by se k nim sám přiznal a upřímně jich litoval.
      Ten pořádek ale neudělá žádný ministr, nýbrž pouze sama akademická obec. K tomu ovšem potřebuje, aby vzdělanost opět získala úctu jako jedna z nejdůležitějších hodnot, jako tomu bylo než tady komunisti začali zavádět východostepní zvyklosti.
      Je pravda, že jsem ve škole od učitelů taky občas něco slízl. Ale přesto na většinu z nich vzpomínám s velkou úctou. Naučili mě vážit si vzdělání a usilovat o jeho dosažení, naučili mě jak ke vzdělání dospět a byli mi také vzorem morálky.
      Pokud jde o to vykání, to je jen úzus. Např. císaři římskému a králi českému Karlovi, toho jména IV., blahé paměti, se říkalo pane králi ty. A přesto to nevedlo ke snížení úcty vůči jemu.
      • Naopak,vůbec jsme si nedovolil říct babičce,Ty krávo ,zkuste se porozhlednout kolem sebe,
        tady jde opravdu o tradice a co se tyká tykání kralů,pokud vím taky jich bylo hodně povražděno,to bylo tím,že si asi tykali.Máte ještě nějaký příměr? Sám říkáte ,že na tyto učitele s úctou vzpomínáte.Tak by se měla navrátit tradice, mít v úctě učitele.Jinak jsem ráda za ten váš příspěvek.
  • 620 000 lidí bez práce,138 000 lidí vyškrtnuto z evidence úřadu práce.40 000 bezdomovců,1 milion lidí na pokraji chudoby,2 a půl miliony živořících důchodců...rozkradená ČR,plno pochybných existenci...jsou to prostě..P..sata!!! A spokojení přitroublí politici,zprava,či zleva ,mlaskající u plných koryt:-(((( Humus,hnojiště,PSEUDOKAPITALISMUS!!!!
    • Lidé jsou bez práce? A jakou práci mohou nabídnout? Co dělají pro to, aby se naučili nové věci, které přináší doba? A nabízejí ji tam kde ji někdo potřebuje a proto ji koupí nebo čekají, že jim ji někdo přinese domů?
      • Jak klasik pravil:
        Blbec nikdy nepochopí,
        že je blbcem skutečně,
        pravdu o tom, že je blbcem
        blbci říkáš zbytečně.
        I když používá latinu.
  • To Karel a ostatní:
    U nás stále přežívá "východostepní" myšlení: jestliže příslušný vládnoucí orgán někomu udělí hodnost, úřad, nebo titul, tak se tím dotyčný stává chytrým, všichni ho musí poslouchat a nikdo o jeho chytrosti nesmí pochybovat.
    Ono to začalo krátce po komunistickém puči. Komunisti likvidovali samostatně myslící vzdělané lidi a dosazovali tzv. "dělnické kádry": za půl roku udělal při večerním studiu maturitu a za dva roky VŠ. Znal jsem takové případy.
    Vzdělání má vést k samostatnmu myšlení a jednání, takoví lidé tvoří elitu. To ale komunistům vadilo. Ti potřebovali poslušné "vojáčky", kteří budou sice mít odborné vzdělání v daném oboru, ale budou přesně plnit rozkazy nadřízených komunistických orgánů. Akademický titul považují komunisté za totéž co vojenskou hodnost, kterou může nadřízený orgán "udělit" podle svého uvážení, nikoli podle objektivnch kriterií.

    Vím např., že v USA sice uznávají akademický titul, ale důležitější je kde dotyčný studoval, na které a jak prestižní universitě. A pak samozřejmě jak dokáže pracovat. v této souvislosti např. uznávali Karlovu universitu v Praze.
    • Člověče nnn kdy se ti to stalo? Kdy tě to kleplo? Bylo to poprvé? Nemáte tyto mozkové příhody v rodině? Vyhledej co nejrychleji lékařskou péči pokud možno také u psychiatra. Přeji hodně zdraví.
      • To jsou věci, co? To vám ve VUMLu neříkali, že?
    • Já zase znám lidi,kteří mají titul přes víkend na právech v Plzni,ale i jinde.Co se týká KU v Praze tak nevzdělaná USA jí neuznává a to bylo v roce 1968.Inteligentní občané jsou v USA německy mluvící občané po ii.světové a před převážně židé s Evropy.
      • No, mám své vlastní zkušenosti z USA.
  • Tak jak u nás nelze odebrat falešnými podvody získané tituly tak nelze u nás odebrat nakradený majetek ale pouze v statisících a milionech. Zloděj pokud je odsouzen a to málokdy tak je stejně vychechtaný, žije si dál v luxusních domech nebo bytech, jezdí v luxusních vozech a na paracák nemusí. To je ten náš hnojník.
    • I když nejsi původní Eva naprosto s tebou souhlasím...
  • Vůbec se nedivím Zemanovi ,že s vedoucí vysokoškolskou bandou nechce mít nic společného.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit