Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Balená voda-vítězství marketingu nad zdravým rozumem
    • Naprosto souhlasím, ale současně volám: "Ekoteroristi celého světa polibte mi...."
  • jo jo, balená voda, nejhezčí byl výrok jednoho velkovýrobce balené vody "tak jsme ty blbce dostali tak kam jsme chtěli".., k tomu není co dodat..
  • tohle je další z mnoha stupidit současné civilizace kterou jsem za čtvrtstoletí dosud nepochopil. Proč někdo kupuje vodu v lahvích když má doma dobrou pitnou vodu? Nemyslím různé chuťově upravené či slazené. Myslím normální vodu......

    No seznam deb...lovin současné kultury od takzvaných demogratyckých voleb, přes zvrácenou úrokovou ekonomiku, "léčbu" rakoviny jedem na krysy a řadu dalších absurdit, je zjevně nekonečný......
  • pepan.valek
    Nojo. Ovšem jak voda z vodovodu, tak balená se stala bohužel výnosným kšeftem, navíc požehnaným naším státem. Kdo kdy v historii slyšel,m aby se za vodu platilo (tedy tu v Evropě). A zpitmělí lidé platí a platí a vykukům kynou kšefty. JAK TO ŽE NEEXISTUJE ZÁKON, KTERÝ BY JASNĚ ŘEKL, ŽE VODA JAKO ZÁKLADNÍ ŽIVOTNÍ NUTNOST JE ZDARMA A NESMÍ BÝR ÚČTOVÁNA ČI PRODÁVÁNA. To budeme za pár roků platit i za vzduch a dýchání???
    • Tak samozřejmě, na to se všechny státy těší. V momentě, kdy budeme muset dýchat přes filtr, dostanede do masky zároveň měřič spotřeby a občánku cáluj! *1* *1* *1*
  • Clanek je velice dobry a ma skoro ve vsem pravdu, az na ten fluorid. Pokud ho balena voda neobsahuje, je to jen dobre, protoze je to prudky jed, drive se fluoridovala voda ve vodovodnim radu, ale v Evrope se od toho upustilo, nybrz se zjistilo jak je to skodlive (stejne jako je fluorid skodlivy v zubnich pastach, kam se vesele pridava dal a tvrdi se, ze to zabrani zubnimu kazu). To jen tak pro upresneni. Jak pise jeden prispevatel, zdaleka ne vsude je kohoutkova voda dobra, to spise jen v horskych oblastech. Kde je spatna - nechutna, jako u nich a i u nas, da se to nejlepe resit filtracni konvici (Brita atd.), ktera z vody odfiltruje uplne vse, prirodni cestou (aktivnim uhlim). Ono v te kohoutkove vode jsou treba i zbytky hormonu a leku, atd., takze nic moc. Z filtracni konvice mate krasnou cistou velmi chutnou vodu, o hodne levneji nez kupovanou a hlavne bez tahani zbytecnych kil nakupu a zamorovani zivotniho prostredi horou plastu..
    • 1. Fluorid se do past dává jeliž mění náboj a zabraňuje tak odvápňování zubů. Říká se tomu Remineralizace. Podle mě se taky uvyžívá k umrtvení tkáně, ale to je můj vlastní názor.

      2. Brita Vám vše nevyčistí. Jelikož aktivní uhlí (kuličky) umí zachytit jen některé těžké látky. Navic si v průběhu filtrace v patroně voda udělá větší cestičky a tak po krátké době se filtrování stále zhoršuje. Patrona navíc vydrží 200-250 lirů. Musíte ji celkem často měnit a vzniká Vám odpad z těchto patron. Co neumí odfiltrovat jsou třeba viry a bakteríe, zbytky drog, antibiotik které ve vodovodním řádu máme.Obrácená osmoza taky není dobrá řešení jelikož dělá destilovanou vodu kterou je potřeba domineralizovat. Jinak je označená jako hladová a bude Vás postupně odvápňovat. Potravinářská komora tyto zařízení označila za životu nebezpečné a nesmí se k tomuto účelu používat.

      3. Za filtraci pro kterou jsem já je filtr eSpring. Odfiltrovává 140 kontamintů včetně chloru a težkých kovů, Umí odstranit i viry a bakterie a deaktivovat jejich další bujení. Kapacita ja 5000 litrů nebo jeden rok a po celou dobu systém kontroluje kvalitu vody aby první i poslední listr měl odpovídající kvalitu. Na youtube a osobně jsem to taky viděl kdy přes zařízení filtrovali červené víno nebo Colu a z druhé strany tekla voda.
      Používáme tento filtr asi 8 let a 1L pitné vody nás vyjde na 1,10Kč.
      http://poradcezdravi.blog.cz Pepa1
      • Naprostá většina zubních past obsahuje tzv. fluoridy, které prokazatelně snižují riziko zubního kazu. Obecnému používání fluoridovaných zubních past se dokonce připisuje významný podíl na poklesu kazivosti zubů ve vyspělých zemích.
        Je však důležité vědět, že „všeho moc škodí“ a že tedy může uškodit i přemíra fluoridů, které vstřebáme = to znamená zubní pastu nepolykat !!!
        • No a na druhé straně mince je rakovina žaludku když se čas od času nezadaří plivat.
    • ...stejne jako je fluorid skodlivy v zubnich pastach, kam se vesele pridava dal a tvrdi se, ze to zabrani zubnimu kazu...

      Tak o tom bych s tebou, s úspěchem, mohla polemizovat... :-)
    • Díky za upozornění, upravíme.
  • Za komoušů se brali vzorky i ze slavné Ruské vodky než šla do hospod,nebo obchodů.Za vodu
    se platilo min.poplatek,za elektřinu jak by smet, poplatek za bydlení byl směšný.Osmi členná rodina jsme platili za shora uvedené celkem 70,-Kč vč.náj./1. všechno bylo všech,nikomu nic
    nechybělo. Dnes se zúčastňuji dražeb, dražím nem. věci, příklad: RD v hodnotě 1.200 000,-
    vydražím za 300-420 tisíc,jen díky tomu,že majitel nezaplatil O2 Fa.za 3200,-Kč půjčil si od
    banky 100. 000,-Kč a vydraží se to za shora uvedenou směšnou cenu!! Jinak doma piji: kofolu ředěnou vodou,rád piji Plzeň,nebo vinný střik s tonikem čer.s coca.Jen kecáme a
    neumíme se semknout a něco udělat. Přeji všem mnoho úspěchů,Mirek Berčí Nerátky.
  • Divím se, že páni ekologové Zakazují co by přírodě neuškodilo. Je zajímavé, že nedělají problémy s plastovými lahvemi. Dříve se lahve vracely a bylo to hygieničtější a méně zdravotně závadné. Bylo to za těch hnusných komančů. Za nich se dělali věci, co se dnes již nedělají. Např. potraviny a pití, ne ta chemická směs co je nám dnes vnucována a která nám dává hlavně rakovinu. Na potravinách a nápojích by měli být také nálepky, že škodí zdraví. Stejně jako na cigaretách. Jenže to by se některým podnikatelům nelíbilo, a tak nás pomalu zabíjejí těmi svými jedy. Že pane Babiš a spol. Hezký den.
  • Článek čtivý leč plný polopravd.
    Jakost vody ve vodovodu není vždy taková jaká by měla být zejména na slepých ramenech vodovodů a instalací. O dávkování chloru nemluvě a obsahy minerálů či pevných částic raději ani nevzpomínat. Toliko ke kvalitě vody s kohoutku.
    Jakost vody v lahvích bude asi o dost kontrolovanější. Je to spodní voda s pramenů nikoli povrchová z řeky. Hormony v ní jistě nenajdete. Spotřeba vody s petky ve finále má být vyšší než s kohoutku.... Nezlobte se na mne ale hrnek umyju opláchnu usuším a před napuštěním vody znovu opláchnu aby byl chladnější ze stejného důvodu vodu odpouštím. Neřekl bych že stočení do petky je na tom hůř ze spotřebou. Nehledě k tomu že se většinou pije přímo s petky.
    Co se týče PET lahve. Byli jsme na tom s 97% vytříděných lahví nejlépe s celé EU. V pořádkumilovném Německu z důvodu netřídění museli na petky uvalit zálohování.
    • Příspěvek plný polopravd ze slepých ramen se voda opravdu nestáčí,u nás se voda PLOŠNĚ nechlorujen, není pravda,že je každá voda v PETU z pramene např Bonaqa je prostě stočená z kohoutku atd.Můžeme, ale hovořit o fosfátech z mycích prostředků ty jsou ovšem všude a žádná čistička je neodfiltruje.Co bylo řečeno o uvolňování svinstev z petek je pravda.
  • PETka je pořád jen polyethylen. Při stárnutí polyethylenu a to už od začátku uvedení do oběhu se z materiálu uvolňuje acetaldehyd a oxid antimonitý. A protože PET není na slunci stálý a degraduje (není UV odolný) tak prostě degraduje rychleji a tím rychleji uvolňuje i výše uvedené sviňstvo do obsahu lahve. O DDT se taky dřív prohlašovalo, že je to naprosto neškodný insekticid, co hubí jen určené škůdce, stejně jako o Roundupu, že je to naprosto neškodný a v přírodě odbouratelný herbicid. Kde je pravda a co tyhle chemikálie způsobují a jak se v přírodě a organismech usazují už se dnes ví, a s petkama to za pár let bude podobné. Na zdraví lidí se dnes nehledí, o to se rády postarají farmaceutické firmy. *3* Jde jen o prachy, tak jako všude.
  • Tak od doby, kdy jsem zjistil, že v Maďarsku se stále vyrábí klasická sifonová láhev - již nekoupím ani jednu balenou vodu. A to ani ochucenou - tu si doma lehce ze sifonu vyrobím sám. Navíc vím čím si ji dochutím. Nehodlám zde dělat reklamu některému z výrobců kvalitních ovocných sirupů apod. Ty si každý může najít sám.
    On i ten "sodovýrobník", který prodávají za neskutečně drahý peníz je jen marketing.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit