Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pavel.zajda.7

    Koho to zajímá, koho zajímá nějakej komunistickej vnitrostranickej puč, kvůli kterýmu se národ nechal zblbnout? Jediný co nám zbylo z "osvícenejch" komoušů byl pendrekovej zákon!

    Mě by spíš zajímalo proč všichni tihle Jéglové drželi rypáky 14. března? Protože jsou to fašouni a jdou Merklový na ruku?

    K zblití!

  • Co dělají čeští žoldáci v Afganistánu ,není to taky okupace ?

    • josef.chmela

      Není to okupace, to je demokratická pomoc. Protože to zaštiťují USA, kdyby to bylo pod vedením Ruska, byla by to okupace, anexe atd...

    • Ne. Soudruh Občan by ti vysvětlil, že když on okupuje tebe, tak je to šíření demokracie a dělá to jen pro tvé blaho. Když ale ty budeš okupovat jeho, jsi terorista a východostepní nájezdník. Tomu se říká vypočítavost a dvojí metr, víš...soudruh Občan to důvěrně zná....,😉

  • vojaci varšavske smlouvi mimo rumunu nas okupovali.byla to mezinarodni svoloč.dneska okupujeme afganistan s nato a je to zase jina svoloč.jsme okupanti jako ty šmejdi vojaci ze spřatelenych armad....rusaci tu zustali ale nevraždili jako mi v afganistanu.klidne si tady nakupovali .ale nechodili po ulicich jako naši ozbrojeni po zuby.to je ten rozdil.okupace vždy za nic nestoji a libi se mi jak si to umej všichni šmejdi zduvodnit.

  • ferda.borek

    Nemyslete si, že kdyby se tu začaly dít podobné věci, jako v 68 roce, tedy bránili se diktátu Bruselu, že by nás Brusel, potažmo západ nechal jenom tak na pokoji. Taky bychom se dočkali tanků v našich ulicích, ale z druhé strany od NATO. Pro Kreml jsme byli bezpochyby vazalská země, nárazníkové pásmo. Klasickou kolonii jsme nebyli už jen proto, že v SSSR byla nižší životní úroveň než u nás. Bohužel naši noví páni ze západu nás berou nejen jako vazalskou zemi, ale přímo kolonii s levnou pracovní silou a doslova jako svou studenoválečnou kořist. Západ kdyby u nás ztratil vliv, přišel by o víc než tehdejší Sovětský svaz. Přišel by o svůj hlavní krmelec, jak nás nazývají už dokonce i západní ekonomové. Na rozdíl od západu se nám SSSR víceméně do naší ekonomiky nepletl. Odpůrci mají akorát jen ten svůj argument uran, který jsme nuceně dodávali do SSSR, jinak všechny ostatní nerosty proudily spíš z Ruska k nám za babku.           

    • VUMLOVEC

      uran byla po 45 strategická surovina č.1 a těžil se pouze v usa a kanadě,ve velkém množství,nízko pod povrchem,v protektorátu vybudovali němci dva doly přichystané k těžbě,v sssr  ten  uran po 45 teprve hledali a až do 56 byli závislí na nás,čsl vládě se podařilo ten uran zobchodovat za obilí,suroviny a měnu v 53 roce

  • Když jde o rusáky, tak by se všichni přetrhli svou horlivostí. Ale když jde o výročí Mnichova a zločinné pogromy sudeťáků v pohraničí, tak to většině nestojí ani za zmínku. Přesně podle pořekadla "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej".Inu servilní česká povaha bez kousku vlastního a národního sebevědomí....

  • Kdyby to bylo opačně, tak by na nás soudruzi z Ameriky vyslali bombardéry.

  • nejen sovětských. Oběti byli naši lidé, al v jistém smyslu byli obětmi i ti vyděšení obelhaní kluci odněkud ze stepí, kteří netušili která bije.

    Vina je na politických představitelích - jako vždy. A jako vždy soudíme někoho jiného. Hanba a pohrdání těmi, kdo tahali za provázky - ne kašpárkům.

    • zastřelený civilista znamená,že někde chodí vrah.Civilista se střílet nesmí,ani ve válce ne,natož při pomoci.(Byla to snad pomoc,nebo snad ne?)

      Kdo sem musel,ten je zodpovědný jen za to,co udělal sám bez rozkazu,ale není možné snažit se vraha chránit nějakým vysvětlováním že nic netušil-to pak znamená,že dotyčný bere v ochranu cizího vojáka před našimi padlými.

      Vina je na představitelích a to především na těch našich,kteří obelhávali Brežňeva.Známe je a nesoudili jsme je-ať se vyšetří kdo a proč je nehnal před soud!


      • "Civilista se střílet nesmí,ani ve válce ne..."

        Proto se používá bombardování.

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví."

    To tvrdil už v polovině 19.století F. Palacký. A za sto let jsme se o pravdivosti tohoto tvrzení na vlastní kůží přesvědčili, když nám hordy primitivních stepních nájezdníků nacistický "hnědý" socialismus nahradili svým stepním socialismem "rudým".

    • josef.chmela

      Palacký, ten toho nakecal a naplácal víc.

      • A co teprve sebrané spisy Marxe, Engelse, Lenna, Stalina, Gottwalda, ty by zaplnily celou knihovnu. A na Vokovické Sorboně se z toho studenti učili.

    • Nevim co přišlo z ruska ale z cccp určitě ne

  • V létech 1967-1969 jsem nastoupil vojenskou základní službu. Sloužil jsem u tankového pluku, který na jaře roku 1968 dostal moderní T-55 a naše transportéry OT-64. Osudný den byly normální vycházky. žádná pohotovost, nebo jiný nácvik. Většina velících důstojníků přišla do kasáren jako obvykle po šesté ráno. Co se pamatuji, bylo cítit, že se něco děje. I mezi mužstvem se ledacos šuškalo. k rannímu rozkazu jsme stáli asi tři hodiny na "buzeráku". Od tohoto dne byl do vánoc zákaz opuštění posádky a nemohlo se na vycházky. Političtí pracovníci jenž organizovali PŠM nevěděli co říci a o čem normálně nluvit. Polehávání po světnicích, karty, a čtení RP. Moravská domácí slivovice už byla dávno vypita. Sem tam propašované bedny s pivem. Jo a neobvyklá soudržnost mužstva s důstojnickým sborem. Při kontrole voj. techniky jsme si zapínali vozidlové a tankové radiostanice. Kdo měl klíče, tak se dostal do velitelských OT. Tam byly komunikační přijímače.  Seděli jsme a poslouchali celé dopoledne. Později se ruská vojska pomalu zakopávala okolo kasáren. Tankům jejich ženisté udělali okopy. Tato situace trvala asi do konce listopadu 1968.  Prostý voják nebo dvojice s kulometem si vykopali a zakryli okop pro stojícího střelce. My ČSA jsme chodili ve dvojicích okolo plotu. Kontakt sem tam byl když jim nepřivezli jídlo. Na každý pád od nás dostali vodu nebo chleba. Nedělali jsme rozdíl, voják stejného paktu, ten je vždy první na řadě. Co si usmysleli mocipáni to bylo všem nám dole úplně jedno. Důstojníci vždy ráno na rozkazu nám připomínali, že jsme přísahali lidu, ale sami se klepali strachem z konfliktu a hlavně, že budou muset velet a přijímat rozhodnutí. Všechny ty kecy o okupaci- žvásty. VS si prostě nemohla v té době dovolit trhlinu do kompaktní obrany hlubokou cca 800km. A RF, to území, co získal SSSR ve ll.ww nikdy neopustí. Viz Kaliningrad, Krym. Kurily. Co mají říkat jednotlivé republiky na opačné straně zeměkoule např. Panama, Chile Honduras, Nikaragua. Argentina. Americká armáda jim vždy ukázala cestu ke světlým zítřkům.      

  • Vpád socialistických armád do ČSSR samozřejmě je neodpustitelný zločin.

    Jsem však také zvědav, zda si ještě novináři a politici vzpomenou  i na německou okupaci ČSR anebo ji taktně, lokajsky opomenou . . .

    • Nacisti byli také socialisti, také hlásali a zaváděli socialismus, jenom v barvě hnědé (NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - národně socialistická německá dělnická strana). 😉

      • josef.chmela

        Jsi, jako vždy, ideologicky mimo. Nacisti nikdy nezaváděli socialismus. Ta jejich partaj se tak pouze nazývala a znamenalo to něco úplně jiného než nám tady stále podsouváš.

        • Zajímavý názor. Takže komunističeskaja partija Sovětskogo sojuza také nikdy nezaváděla komunismus? Pouze se tak nazývala a znamenalo to něco jiného? A co naše KSČ nyní s tím "M", také to znamená něco jiného? 😯 😉

          • Objevné.

            Labour Party tedy zavádí práci, KDU-ČSL zavádí křesťanství, jednotu a lid.

            No, ještě že to teď vím.

          • josef.chmela

            Stále se sám sobě divím, že ještě na ty tvoje blbosti reaguji. Nic nechápeš, a když tak pouze jednostranně a navíc jsi demagog.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit