Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No pane Jégle. Vůbec jste nezklamal. Jenom by to chtělo více asi promyslet ty texty písní Kryla a to i přímo ty, kde se zpívá o železných maringotkách. Myslím, že ta píseň je nadčasová a hodí se i k dnešní realitě invaze vojsk USA do Evropy a i do ČR. Už se tady chovají, jako doma. Jenomže to pan Jégl nevidí.

    Je smutnou skutečností Srpen 1968, ale dnešní realita zasahování do cizích státních zájmů ze strany USA je daleko větší, pokud pojmeme za měřítko svět

  • dneska k nám fašistická EU posílá bubáky z Afriky

  • pavel.zajda.7

    Koho to zajímá, koho zajímá nějakej komunistickej vnitrostranickej puč, kvůli kterýmu se národ nechal zblbnout? Jediný co nám zbylo z "osvícenejch" komoušů byl pendrekovej zákon!

    Mě by spíš zajímalo proč všichni tihle Jéglové drželi rypáky 14. března? Protože jsou to fašouni a jdou Merklový na ruku?

    K zblití!

  • .
  • Chválím thraxxe a jindricha za diskuzi plnou faktů a tolerance z obou stran.

    Oba mají svoji pravdu a dokáží o ní spolu diskutovat.😎 Jsou nad věcí.

    Mně bylo v 68. r. šestnáct a závidím panu Jéglovi jeho sloní paměť. Já měl

    prázdniny po 9. tídě, chodil si přivydělat na brigádu, čáral jsem po plotě a silnici vápnem,

    proto, že to tak dělali všichni a byl jsem zkrátka normální kluk, který sehnal první

    džíny, poslouchal Beatles.......

    Oproti tomu PJ a zvláště josef.novák🤮. Myslím, že jsou to ti, kteří rozesévají a přiživují  to,

    co je v lidech špatné. HANBA !!!

  • Tak, my bychom měli být vděčni?

    Vážení "tavárišči", byli byste vděčni zloději, který se pod pláštíkem noci, vloupá do vašeho bytu, násilím se zmocní vaši manželky, nakvartýruje se a tvrdí, že vám přišel na pomoc?

    Nemluvě o dopadech na lidské osudy, veškerá očekávání po Pražském jaru byla zadupána holínkami sovětských vojáků a bezcharakterností jejich československých přisluhovačů/kolaborantů!

    Kdo nezažil euforii, nadšení po lednu 68 asi nepochopí!

    • VUMLOVEC

      vděčni že za nás vyřešili problém který jsme sami způsobili,to že to neumí jinak než na koních/tancích s tím se holt nedá nic dělat

  • Dneska se tady zase projíždějí jiní bubáci a taky v železných maringotkách mají název US ARMY...


  • V létech 1967-1969 jsem nastoupil vojenskou základní službu. Sloužil jsem u tankového pluku, který na jaře roku 1968 dostal moderní T-55 a naše transportéry OT-64. Osudný den byly normální vycházky. žádná pohotovost, nebo jiný nácvik. Většina velících důstojníků přišla do kasáren jako obvykle po šesté ráno. Co se pamatuji, bylo cítit, že se něco děje. I mezi mužstvem se ledacos šuškalo. k rannímu rozkazu jsme stáli asi tři hodiny na "buzeráku". Od tohoto dne byl do vánoc zákaz opuštění posádky a nemohlo se na vycházky. Političtí pracovníci jenž organizovali PŠM nevěděli co říci a o čem normálně nluvit. Polehávání po světnicích, karty, a čtení RP. Moravská domácí slivovice už byla dávno vypita. Sem tam propašované bedny s pivem. Jo a neobvyklá soudržnost mužstva s důstojnickým sborem. Při kontrole voj. techniky jsme si zapínali vozidlové a tankové radiostanice. Kdo měl klíče, tak se dostal do velitelských OT. Tam byly komunikační přijímače.  Seděli jsme a poslouchali celé dopoledne. Později se ruská vojska pomalu zakopávala okolo kasáren. Tankům jejich ženisté udělali okopy. Tato situace trvala asi do konce listopadu 1968.  Prostý voják nebo dvojice s kulometem si vykopali a zakryli okop pro stojícího střelce. My ČSA jsme chodili ve dvojicích okolo plotu. Kontakt sem tam byl když jim nepřivezli jídlo. Na každý pád od nás dostali vodu nebo chleba. Nedělali jsme rozdíl, voják stejného paktu, ten je vždy první na řadě. Co si usmysleli mocipáni to bylo všem nám dole úplně jedno. Důstojníci vždy ráno na rozkazu nám připomínali, že jsme přísahali lidu, ale sami se klepali strachem z konfliktu a hlavně, že budou muset velet a přijímat rozhodnutí. Všechny ty kecy o okupaci- žvásty. VS si prostě nemohla v té době dovolit trhlinu do kompaktní obrany hlubokou cca 800km. A RF, to území, co získal SSSR ve ll.ww nikdy neopustí. Viz Kaliningrad, Krym. Kurily. Co mají říkat jednotlivé republiky na opačné straně zeměkoule např. Panama, Chile Honduras, Nikaragua. Argentina. Americká armáda jim vždy ukázala cestu ke světlým zítřkům.      

  • Zvláštní náhoda...Zrovna dnes je Putin na svatbě ministryně zahraničí Rakouska i se sborem Kubáňských kozáků atd. a budou se tam bavit i o jiných věcech..Ministryně zahraničí Rakouska ho sama na svatbu pozvala..

    • VUMLOVEC

      putin zítra pokračuje do berlína a kozáci jedou do práglu ,budou zpívat va václaváku 21. srpna

  • Kdyby to bylo opačně, tak by na nás soudruzi z Ameriky vyslali bombardéry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit