Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Papež František je v současnosti nejoblíbenější zahraniční osobností mezi Čechy."

    Hmm, tak to na tom musí být ostatní zahraniční osobnosti hodně bídně, , když je František nejoblíbenější i přes jeho podporu muslimům. Jistě si vzpomínáte na jeho nedávné prohlášení: z dubna tohoto roku:

    Papež František v úterý prosil uprchlíky o odpuštění za to, že evropské státy před nimi uzavřely hranice a že jsou k nim lhostejné. „Zachází se s vámi jako se zátěží, přitom jste darem,“ prohlásil podle agentury ANSA papež.
    • Církev jako církev. Křesťanství si prožilo svá vražedná léta při christianizaci ohněm a mečem a čarodějnými hranicemi. Islám se dostal k tomu až nyní, ale o to bestiálněji. Důvodem bude asi přemnožení lidí na zemi.
  • Všichni Evropané (a je úplně jedno, jestli jsou křesťané, ateisti nebo třeba satanisti) v podstatě vyznávají křesťanské hodnoty, protože evropské pojetí etiky a morálky vychází z křesťanského desatera. Nemusíme se jím řídit, dokonce můžeme být darebáci a "zlojedi" z přesvědčení a stejně podle něj posuzujeme jakýkoli čin či událost na ose dobro- zlo. To je to, čím jsou pro nás tyto hodnoty cenné...
    • Dejme tomu, že byste měl pravdu. V tom případě ovšem by se darebák a zloděj musel považovat nutně za špatného. To platí jak o vás, tak o Václavu Klausovi(starším i mladším), Radovanu Krejčířovi, Andreji Babišovi, Mrázkovi, Danielu Landovi a dalších lumpech.
      Problém je, že se z lidí téměř nikdo nepovažuje za špatného, včetně zmíněných lidí. V tom případě vaše tvrzení ovšem neplatí.
      Mimochodem desatero vlastně není původem křesťanské a hodnoty v něm určené pochází z oblasti, odkuď k nám jdou ti uprchlíci. V této oblasti se zrodil i Islám, takže Islám má stejné základy jako křesťanství, včetně desatera.(byť tam to nemusí být nutně uvedeno tak jako v desateru)
      • mno, Václav Klaus ml. má kupodivu docela rozumné názory (kupříkladu ma inkluzi ve školství - rozhodně by byl mnohem lepším ministrem než Valachová, Marksová, Dienstbier a jiní neomarxisté) - i když uznávám, že genetiku nelze podceňovat a zároveň i tatínkova výchova na něm mohla zanechat stopy. Co však nechápu, proč jmenujete Dana Landu jedním dechem s megazloději a megapodvodníky? Okradl a podvedl někoho??? Nemáte v tom zase trochu binec, Vy ultralevičáku? *3*
      • Zakoník který Vy mate na mysli vznikl v zemi kde vládlo polyteistické náboženství,žádná raná forma islámu.Co se týče uprchlíků tak i dobrý plavec se utopí když zachraňuje více než zvládne.No a ty osůbky zmíněné o tom žádná a to že je země vyprahlá hledat osobnost v politice mě připadá snad všude na světě.Viz USA ,alespoň nebudeme mít ostudu jen my.
  • Hodnoty mate v desateru a když si místo v jednoho boha věřit budeš dosadíš-budeš věřit v život,tak máš prapůvod zákoníku podle kterého se žije ve společnosti.
    Co se týče církví tak zrovna soudruh Duka a nejen on je příkladem nenažranství viz.restituce.Pokud by dnes a i v historii žil Ježíš tak by ho spousta věřící ,farářů,papežů neměla ráda a jak by dopad?To že dříve náboženství nahrazovalo politiku je jasné a dnes se někdy politika nedá skousnout kdekoliv na světě,někde víc ,někde méňe.Rozdíl je v tom ,že dnes máte informace online a zejména ty špatné,ty totiž nejlépe prodávají reklamu.Tak se každému zdá že svět je čím dál horší.Starší generace pamatuje že tv noviny začínaly kombajnem,dneska co se kde událo nejhoršího a vůbec neznamená že by se to nedělo.
    Morálka - potrat je pro nás horečka ,ale ta samá dáma brečí nad zraněným zvířetem.
    Pro znalé Ježíše zradili židé poněvadž v té době křesťané nebyli.Pravdu snad ví pouze Esejci a ti už určitě nežijí.
  • ano hlásím se ke křesťanským kulturním hodnotám,protože na tom je postavena celá evropa,prašiví muslimové nám tuto kulturu rozvrátí a tím zahynem
    • To se hlásíš k rozkrádaní tohoto s prominutím státu? To se hlásíš k autodafé které pořádali jezuité? To se hlásíš k vyvražďování domorodých obyvatel Ameriky, Asie a Afriky? Všechny církve existují pouze pouze na základě oblbování obyvatel. Jakmile se společnost nepoučí z historie nemá právo na existenci. Současná exekutiva je historicky TUPÁ a historie ji v ničem nepoučila. Spíše historii překrucuje a vylhává.
  • Já bych tedy nespojoval náboženství a vyznávání jeho hodnot. Člověk může být křesťanem, ale fakticky nevyznávat jeho hodnoty (kardinál Duka), a nebo naopak může vyznávat jeho hodnoty, ale nemusí být křesťanem. (dobrovolníci pomáhající s uprchlickou krizí)
    • tady u nás se nazývají přizdisráči. Jen aby bylo Rostíku jasno.A představují odpad společnosti.Ti které nemá nikdo rád.
      • Chceš anonyme říct, že přizdisráči je tak nazývají a nemají je rádi. Odpad společnosti jsou spíš ti, kteří je tak nazývají, jako například ty, anonyme.
        • Ty abys tady chyběl, provokatére.... *1*
  • Co to jsou křesťanské hodnoty? Církev primárně potřebovala získání kontroly nad majetkem a lidem.Jelikož dříve nebylo příliš rozšířené vzdělání, tak někdo musel plebejci říci, že na kozu se neleze.Viz. misionáři a převýchova divokých kmenů a podobně, nezřídka násilím importovaná víra.Jako plnohodnotná náhrada církve stačí kvalitní vzdělání s občanskou naukou- o tom co se patří.Nutný je též kvalitní základ v rodině.Pokud by dnes násilím bylo do celého světa importováno vzdělání se stejnou intenzitou jako ve středověku náboženství, tak by to zajisté vypadalo též jinak.Dnes se různé neziskovky snaží získat peníze na školy v Africe- proč asi? Protože je to jediná cesta.Další možnost je modlit se k pánu a čekat na zázrak a pokud se tak nestane, pán to tak chtěl.

    AL Pacino to řekl hezky: Jako kluk jsem se každý večer modil k bohu ať dostanu nové kolo, toho jsem se nedočkal.Tak jsem ho jednoho dne ukradl a pomodlil se za odpuštění.

    Asi na tomto principu to funguje :-)

    Krádež nechci obhajovat- základ myšlenky je, že člověku nic samo nepřiletí.Místo modlení stačí např.pracovat.Kolo si koupím za poctivě vydělané peníze a nemusím odříkat otčenáše, protože jsem nic špatného neprovedl.

    Navíc pokud platí NEPOKRADEŠ- není to nic pro nás. Jak to ovšem u pána prochází Polákům to věru nevím !!!!
    *1*
  • ale u nás v moravské společnosti se hlásíme k mystickým a duchovním hodnotám. Správný bílý Moravan je esoterik. Ale možná to u sousedů mají jinak a preferují jiné hodnoty co já vím katolické evangelické pravoslavné levoslavné českobratrské českosesterské židovské či islámské. Každému svobodně podle jeho chuti co si vybere.
  • Dnes na pravé poludnie nášho času (o 13. hodine ukrajinského času) v Kyjeve, na Vladimirskej hôrke slávnostnou omšou a modlitbami za mier vyvrcholí Celoukrajinská krížová procesia za mier

    V Kyjeve sú v pohotovosti stovky policajtov a kukláčov. Na niektorých miestach to vyzerá ako počas protiteroristickej operácie v Nemecku alebo Francúzsku. Radikáli, nacionalisti a členovia neonacistických organizácií sa vyhrážajú, že použijú silu proti účastníkom procesie. Polícia sa snaží chrániť veriacich a zabrániť stretu radikálov a účastníkov procesie.
  • Katolická církev je po narození Krista 4, slovy čtvrtým největším hromadným vrahem. 1 Sovětské Rusko 25 mio. - nepřátelé komunismu, 2 Německo 20 mio - nepřátelé národního socializmu, 3 Spojené státycca 20 mio. - vyvraždění indiánů, 4 Katolická církev 10 až 12 milionů - inkvizice.
    • U těch katolílů - ale spíše křesťanů jsi zapomě christianizaci ohněm a mečem.
    • Nemám rád uvádění počtů obětí, protože to není zcela prokazatelné- ovšem u církve bych počítal s daleko větším počtem obětí.Tato "organizace" funguje cca 2000 let a pochybuji o tom, že se dají celosvětově vyčíslit počty přímých obětí církve či obětí souvisejícím s tranformací na křesťanskou víru.Tím ovšem nechci kritizovat pouze křesťany, týka se to všech náboženství a sekt.
  • Jasně. Já taky vyznávám křesťanské hodnoty. Om namah Sivaya. *15* *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit