Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jako má USA svou zonu vlivu a tam se činí. Tak mělo Rusko svou zonu, za kterou zaplatilo několika mil. padlých . Představa , že by si např. USA nechala ve své zoně vlivu dělat co se místním zamane je opravdu najivní.  V pád vojsk Varš. sml. byl násilný akt , které se nedají ospravedlnit jinak než politickým rozhodnutím. Takových křivd se stalo hodně. Poučme se z toho a přestaňme štvát p. Jégl. Suverenita státu je věc, která se nedá získat lehce. Viz nadřazenost zákonů EU nad  místními judikáty. Mám pocit , že se to opakuje.

    • Pavel.Jegl

      Pokud pokládáte připomínku některých historických skutečností za štvaní, pak, pardon, Romku, ujišťuji, že štvát budu.

      • Způsob jakým to dělaš  nemá s novinařinou nic společného.

        • Pavel.Jegl

          Zřejmě toho, milý romku, o novinařině víte víc a hodně přehodně. Nedáváte nějaké přednášky? Přihlásil bych se. Nepošlete mi link na nějaké vaše články, abych se poučil?

      • Nezapomeňte i na USA !!! To bojovali za svobodu a demokraci ,kterou nastolily i u nás !

        https://www.euserver.cz/Articles/1099-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek.aspx

  • josef.chmela

    Grospič lže o 68 stejně věrohodně jako novodobí agitátoři o socialismu v ČSSR. Nic se nezměnilo. Ba naopak. Dnešní propaganda a politický nátlak na jednotlivce je ještě agresivnější a propracovanější. Komunisti byli v tomto směru úplní čučkaři.

    • Kdybych v 68. roce seděl na nočníku s dudlíkem v puse jako Grospič, tak bych si nedovolil sdělovat vlastní pravdu o 68. roce. Grospič se totálně zesměšnil.
      • Grospič mi připomíná hospodského vypravěče o tom jak bojoval s nacisty - že prý šel proti němu celý roj německých stíhaček a proto zařadil zpátečku a zacouval do mraku, kde se schoval a počkal až meseršmidty odletí a on mohl bez obav vyletět z mraku a šťastně přistát. 
  • Pane Jegle čtu tu vaše příspěvky  dosti pravidelně a mám názor že je píšete tendečně,  bych řekl jako na objednávku a jen proti určité skupině lidí ,    holt jak psal tady jeden, každej si chrání svůj dvorek   ale ještě jsem odvás neviděl článek  o zločinech CIA  výmýslech  že Sadám má chemické zbraně  podpora  Fašistickejch režimů po celém světě atd.

    Ale to jsou nezajímavá témata  asi  kuli tomu nikdo nepůjde protestovat na Václavák


    • Zbytečně se namaháte, o tom pan Jégl nikdy nic nikde neslyšel, natož aby to popsal. T.G  Masaryk řekl, že státy se udržují ideály na kterých vznikly - USA vznikly na ideálech dobýt Severní Ameriku, vyvraždit její původní obyvatele Indiány a ukrást jim veškerou půdu. Těmito ideály se udržují dodnes, ovšem už to provozují mimo Severní Ameriku, protože Indiáni už došli (prostě téměř nejsou) a zemi, Severní Ameriku, ukradli už celou, od Mexika po Aljašku (jen z Kanady se zatím nepodařilo udělat 51. států, nebo druhé federální území,či 15. zámořské území.

      • Pavel.Jegl

        Milý cespdu, přečtěte si, prosím, článek. Píšu o invazi v osmašedesátém, o okupaci Československa, nikoli o válkách s indiány.

        O bitvě u Little Bighornu jsem psal obsáhle v roce 2001 - v printu. To bylo kulaté výročí. Ale dávat do souvislosti války s indiány a invazi do Československa by mi přišlo divoké.

        Takže pardon, že neplním vaše přání. Dobrou noc. 

        • Nedávám do souvislosti žádné války s Indiány a už vůbec ne tu nepovedenou bitvu generála Custera u Litle Big Hornu, ale jen se mně vybavil, bůhví proč, ten citát z odkazu T. G. Masaryka a tak se mně to nějak spojilo s těmi USA..

  • Ale no tak pane Jégle......řečeno vašimi vlastními slovy, copak někdo bránil Čechoslovákům vyvěšovat vlajku a chodit do hospody?  😉

  • Já jenom,- jestli národ konečně pochopí, že nejde o žádnou jinou stranu, novou stranu, ale o důstojné nástupce toho, co tady bylo před rokem 1989. A divím se, jak je možné, že jsou dokonce na nejvyšších místech a určují směrování všeho možného, když jejich ideologie je mimo zákon !
  • mun.go

    Mám plné zuby zkreslování historie. Srpnová invaze r. 1968 skutečně nebyla masakr jak roku 1956 v Maďarsku. ...Ideologická umanutost hlupáků, kteří nezažili sovětskou okupaci v srpnu 1968, je šokující. Ať je Stanislav Grospič jakkoliv pochybnou a kontroverzní osobou, má pravdu, že většina mrtvých, usmrcených v důsledku invaze v srpnu 1968, byly oběti dopravních či jiných nehod, anebo prostě nervozity zděšených vojáků, kteří se octli vinou šéfů sovětského státu v situaci, jíž nerozuměli.

    píše pan Jan Čulík na BL

    Přečtěte si též tamní diskuzi.

    • Pavel.Jegl

      Psal jsem někde o Maďarsku? Použil jsem snad slovo masakr?

      Psal jsem o invazi a o okupaci, mun.go!

      Co jsem tím, prosím, zkreslil?





      • mun.go

        "pozoruhodný rozbor invaze-bratrské pomoci." ... "Kdepak sovětská okupace, nic takového"

        Tedy - o Maďarsku a masakru píše Čulík, já jej cituji.

        Každý subjektivní pohled je zkreslený.

        ---

        Viz interaktivní mapu 

        Oběti okupace 1968


        • mun.go

          Abych to dokončil: "Každý subjektivní pohled je zkreslený."

          Abychom získali správné informace o trojrozměrném předmětu, musíme provést superpozici jeho snímků ze všech prostorových úhlů. Pokud se mění v čase, tak ještě časový průběh.

          Stejně tak pravdu o historické události můžeme získat pouze tehdy, pokud se díváme očima účastníků této události a to v příslušném čase, kdy se odehrála.

          Jakýkoliv časový posun nebo zjednodušení na určitý úhel pohledu znemožní správnou její interpretaci.  

          • Pavel.Jegl

            Jistě, že každý pohled je zkreslený. Invazi jsme však viděl na vlastní oči a zažil na vlastní kůži, stejně jako okupaci. A časový posun mě nepoznamenal, protože takové 'zážitky' z mé hlavy jen tak něco nevymaže. 

            • mun.go

              Neříkám, že váš pohled je zkreslený. Jsou to vaše osobní - nepřenosné zážitky a jeden z úhlů pohledu.

              Bohužel lidé jsou izolované ostrovy a nejsou schopni vidět svět očima jiných lidí.

              Můžeme pouze naslouchat a snažit se pochopit.

      • Jen přidat křídla , a frnk do nebe. "Aniolek".

  • josef.chmela

    Nepřísluší mi komentovat srpen 68, protože jsem měl 12 let. Dobře si však pamatuji, že na vesnicích se nic tak zvláštního nedělo. Obyčejný dělník (můj otec) vojenskému obsazení republiky armádami VS nerozuměl a i nadále chodil do práce aby uživil rodinu a politiku neřešil. To pouze ve velkých městech jedinci zapalovali Rusům tanky a ti se bránili střelbou většinou do vzduchu. Při těchto vyprovokovaných potyčkách nechtěně umírali útočící civilové. Nemělo se to stát. Nikdo ani nechápal čin jakéhosi Palacha, ze kterého si opozice udělala mučedníka.

    Na druhé straně něco podobného dělají imperialistické USA v různých státech po celém světě již několik desetiletí a říkají tomu ochrana demokracie nebo ochrana zájmů USA.

    Takže Rusko - USA v tomto směru 1 - 1.

  • Žijeme v demokratické zemi. A to je dobře. Kdybychom všichni přemýšleli a hovořili stejně, nebylo by něco v pořádku.

    Pan (nebo soudruh) Grospič nemůže být výjimka. Ať si říká, co je mu libo. Důležité je, jak to ostatní berou. Patrně se názory tohoto člověka nestanou většinovými. V tom je také síla a krása demokracie. Možná se tohle slovo dostane jednou i k člověku Grospičovi. 

    Nebo mu chcete zavírat pusu nějakým trestem, zákazem? Nejsme jako oni! Nejsme jako oni? Nebuďme jako oni!! Tak si milý pane povídejte, co chcete.....😛

    • Pavel.Jegl

      .... Nebo mu chcete zavírat pusu nějakým trestem, zákazem? ... Nebuďme jako oni... 

      Navrhuji snad, aby byl Standa Grospič umlčen zákazem? Probůh, kde jste to, Jindřichu, vzal? 😯


      • Dobré ráno pane Jégle. 
        Chápu, že je toho někdy na jednoho moc. 

        Nikde jsem nepsal, že by jste jej měl trestat nebo zakazovat Vy. Tím "chcete" jsem myslel obecně ty hrdiny, kteří by za jiný názor rádi trestali a zakazovali jako to bylo dřív. 

        Jen ho nechme, ať si mluví a snad jsme natolik soudní, abychom si o tom uměli udělat svůj názor.  

        • Nikdy bych Vás nepodezříval z toho, že chcete někomu zavírat pusu násilím. Ale je dost takových, pro které je násilí pořád přitažlivé. To byli ti, kteří chtějí. Podívejte se na diskusi a uvidíte, že jich existuje pořád (bohužel) dost. 

      • Pavlíku , zbytečně provokuješ a pak  se divíš , co ti lidé píší.

  • Koukám redakce rozdává trvale bany. Ale né těm co by mělala že pane Jégl?

    • Pavel.Jegl

      Banováni jsou především ti, kteří nediskutují, ale urážejí, jsou sprostí a trolí. Urážka není názor. A hulvátství na Tiscali nepatří. 

      • Předem nikoho jsem neurazil a neodbočil jsem od diskuse. 

      • Nikoho neurazim a presto dostavam stopku.

        I za dotaz, proc mi byla udelena a za jaky prispevek.

      • Nelze než souhlasit. Žlučovití hulváti by se nad sebou měli zamyslet. 

        Jeden Grospič a panečku, taková diskuse......

  • Zajímavý úkaz posledních dnů. Nejdříve jsem byl bloknut nevím kdy a nevím zač a teď se příspěvky zobrazují dvakrát. Buď nějaká chyba v systému nebo nějaké "odškodnění"? 🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit