Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je jasné, že schillerovský daňový systém utahuje šrouby, ale to nic není proti utahování šroubů z titulu budování eurohujerské diktatury.
    • Bylo by snad lepší budovat sověto-číno-hujerskou diktaturu, jak se o to někteří "bývalí" snaží? 

  • Z textu nepřímo vyplývá, že někdo z redakce Tiscali si pořídil nový byt...

    • Pokud koupil byt v bytovém domě nebo rodinném domě, je od platby daně z nabytí nemovitosti osvobozen...

      • Pavel.Jegl

        pokud si koupí nový byt - viz text článku

        • Z textu nepřímo vyplývá, že někdo z redakce Tiscali si pořídil nový byt - viz text příspěvku...


      • Ne každý považuje za dobro život v králíkárně...

        • V těch "králikárnách",jak je nazýváte,žije u nás asi 58% občanů a dalších několik tisíc mladých rodin,které o bydlení v nich jen sní,si takový luxus ani nemůže dovolit.A představte si,že Havel

          kdysi hovořil,že by bylo dobré "tyto králikárny zbourat".

        • Pavel.Jegl

          Nota bene za pět mega (není můj případ)

          • mun.go

            Pouze 5 M? Jste z laciného kraje ...

          • Jj - existuje lepší investice - i do bydlení... 

            Třeba 5 mega za pokoj v hotelu Alcron za 4777 Kč na den, tj.1046 dní (2roky a 9 měsíců) se snídaní, vší parádou (tím nemyslím nějakou parádivou veš) a úklidem...

    • Ostatně, každý stát je nejen mizerný sluha pro své občany, kterým má sloužit - ale navíc zlý pán, který své občany okrádá!

      • Něco na tom bude. Proto ty nářky pana Jégla moc nechápu. Škoda, že jsem nečetl jeho články v době účinkování pana Kalouska, když danil výsluhy a další dávky. 

        Ale dneska je dneska a je třeba tepat tenhle stát. 

        • Spíš diskuse pod články.

          Ono i sledování úmrtnosti důchodců v té době bylo zajímavé!

          Kolik z nich "trefil šlak" když dostali dopis, že se jim zvyšuje důchod o 50 Kč...

          A to Kalouskova sekyra ve státním rozpočtu byla po listopadu 1989 suverénně zdaleka nejvyšší - 192,4 miliard Kč... 

          Ale vilu si postavil pěknou, jen co je pravda!


  • Ale zase může (nenasytný stát vybírá od mladých rodin statisíce jako výpalné) tento stát cpát finance na Ukrajinu, že pane Petříčku (MZV), do Afriky, že pane Hamáčku (MV), do uprchlíků (migrantů), nevládním organizacím a hlavně sobě. Tomu komouši totalitního režimu ve vyšší politické funkci stačilo měsíčně 200% průměrného platu, tomu demokratickému vyššímu politickému ksindlu nestačí 600-700% průměrného platu + desátky z tunelů a odkloněných financí.  https://www.youtube.com/watch?v=BFiYiXdn6dc

  • Stát, který vede Cos-ANO-Stra, se chová tak, jak nejlíp umí.

    Jak si asi představujete, že soudně usvědčený bývalý konfident StB, který práskal na své spolupracovníky, dokázal tak rychle zbohatnout? Přitom není ani moc chytrý ani politicky dovedný.

    • Cituji:"Přitom není ani moc chytrý ani politicky dovedný."

      To je ale špatná visitka pro jeho obchodní a politické konkurenty.

  • Áááňňňo, ááňňňoo čecháčci - co jste si tam navolili to tam máte.

    Snad už se vám v těch zabedněných koblihách konečně rozsvítí a místo hltání žvástavých kydů megazlodějského gaunera začnete používat vlastní mozek. Zejména si do dalších voleb dobře zapamatujte kdo schválil  toto daňové zvěrstvo.

    • To si velmi dobře pamatujeme.

      A kdo si to nepamatuje, může si údaje z roku 2013 lehce najít.  To, že vy to nedokážete, je irelevantní.

  • Daň z nabytí nemovitosti se bude vybírat i nadále. Rozhodla tak v úterý Sněmovna, která odmítla návrh Senátu, který chtěl daň zrušit. Podle některých senátorů je totiž tato daň nemorální.Tolik forum 24.Tyto kroky komunistů,ANO a ČSSD pocítí všichni voliči !Zvyšovat daně expertka na finance za ANO umí bravurnê.Následně to pocítí hlavně jejich voliči,hlavnê zvýšením daně na tabàk a alkohol jak je v novém návrhu.

    • vanhorne

      "zvýšením daně na tabàk a alkohol"

      I kdyz jsem uzivatel tabaku v dost hojne mire a moderate uzivatel silnejsich napoju, uzivatelska taxa me vubec nevadi. Tabak a alcoholic napoje nejsou zivotne dulezite, slusne bydleni ale je. Najednou takovy skok poplatku, ktere se tykaji nemovitosti a bydleni? Neni tak dulezite jake dane a kolik, ale jak se pak s temi penezi naklada a jestli opravdu vsechny konci na spravnem miste. 

      • Jaký skok poplatků? Před kritizovaným zákonným opatřením Senátu platil daň z převodu nemovitostí prodávající, podrobnosti upravoval zákon č. 357/1992 Sb.

        V případě prodeje nemovitosti byl do 1.1.2014 poplatníkem daně z převodu nemovitosti prodávající. Kupující byl ve smyslu zákona ručitelem, tedy byl povinen zaplatit, pokud to neučinil prodávající. Novelou zákona se tento postup změnil. Od 1.1.2014 došlo ke změně – poplatníkem daně z převodu nemovitosti se stal místo prodávajícího kupující. Finančmí úřad je oprávněn vymáhat daň na držiteli majetku – nemovitosti, což je logické řešení vzhledem k zajištění pohledávky státu.

        Od 1.1.2014 došlo také ke zvýšení daně ze tří procent na čtyři procenta, což sice bylo nepříjemné, ale bylo to před pěti lety - nejedná se tedy o letošní útok na mladé rodiny. 

        V době vypracování (přípravy) zákona byl ministrem financí Miroslav Kalousek, v době vydání tisku (částka č.132/2013) Jan Fišer.

        Co se týče spotřebních daní, údajně je například u tabáku nutno tuto daň zvýšit, aby byla alespoň na minimální úrovni požadované Evropskou komisí.

        Ostatně soudím, že z EU se má vystoupit.

    • Nejsem zastáncem vysokého zdanění, ale jsou to vlastně spojené nádoby. 98%volá po státu, když něco potřebuje, když hledá oporu. V mateřství, složité životní situaci. Zaměstnanci státu živí rodiny, atd. A stát na to musí mít. Prostě musí. A kde jinde by měl prostředky hledat než v na#ich kapsách? Do kapes solárních baronů a cizích bank sype ale zbytečně. Pak to chybí jinde. Inu politika. 

    • Daň z nabytí nemovitých věcí je majetková daň, která je součástí české daňové soustavy od 1. 1. 2014, zavedena byla zákonným opatřením Senátu č. 340/2013 (ze dne 9. října 2013) a nahradila do té doby existující daň z převodu nemovitostí.

      V principu je lhostejné, kdo daň odvádí, zaplatí ji v konečném součtu v každém případě kupující - před 1.1.2014 prodávajícímu jako součást ceny nemovitosti. V důvodové zprávě je to popsáno poměrně srozumitelně například zde https://www.mfcr.cz/cs/legislativa/legislativni-dokumenty/2013/novy-zakon-08-11-2013-15109.

      Zajímavé by bylo zjištění, proč se senátoři probudili ze spánku právě teď - daň byla nutně úplně stejně nemorální po celou dobu účinnost zákona stejně jako daň, která se vybírala podle předchozích zákonných úprav, ostatně podle liberálního principu je vybírání daní loupež.

       

  • Logicky Nechápu proč je z dane z nabití nemovitosti osvobozena koupě novostavby....  Jediný argument je, že se jedná o úspěšný lobing stavebních firem.  Stejně jako to, že daň platí kupující... Protože to je z hlediska lidi s hypotékou "vic motivující možnost".

    Stejně tak, proč za nemovitost osoba odvádí daň a podnikatel si, na rozdíl od osob, může odečítat náklady pořízení nemovitosti z daně z příjmů. 

    To je stejné jako daň z přidané hodnoty... Když si koupím jako osoba auto tak narozdíl od podnikatele zaplatím daň z přidané hodnoty... Víte co je tou obrovskou přidanou hodnotou, kterou mám oproti podnikateli? Já ne.

    Stát prostě zdaňuje ty co se nechají a nemaj lobing.. Jako ovce na stříhání jsme.

    • Pokud si podnikatel koupí automobil pro soukromé účely, tak včetně DPH. Pokud si ho koupí jako pracovní nástroj, pak uplatní odpočet DPH. Stejné je to u nemovitosti. 

      Pokud se nechcete nechat stříhat, můžete si zřídit živnost a hned se dobrovolně přihlásit jako plátce DPH. Tipuji, že byste názor rychle změnil. (Jsem plátcem DPH od počátku jejího zavedení, takže několik let zkušeností mám.)

      Daň z přidané hodnoty je zdaněním spotřeby. Nic víc.

      • Zdanění spotřeby... Hezký... Jenže nechápu co je spotřebního na nemovitosti, automobilu, televizi, garáží atd. 

        DPH neni daň ze spotřeby. Spotřební daň je účtována navíc k DPH u věcí co mají spotřební daň předepsanou...  Ale to jako dlouholetý podnikatel se zkušenostmi přeci  víte, že.

        • Hlavně vím, že zdanění spotřeby a spotřební daň jdou dvě různé věci - v jednom případě se jedná o princip, v druhém o název konkrétní daně, který se k předmětu daně vztahuje jen volně - ke spotřebě je určeno veškeré zboží, je to jediný důvod, proč se vyrábí a prodává.

          Mimoto není spotřební daň účtována navíc k PDH, ale naopak: k ceně bez DPH se připočte spotřební daň a potom se vypočítá DPH, což je opravdové svinstvo.

          • Svinstvo je že stát zdaní příjem, prožene clem zboží z ciziny a aby toho neměl málo, zdaní i spotřebu toho zdaněného příjmu použitého na zdaněné zboží.

            A jak se to stane?  jako když stát zavede daň z pohonných hmot jako férovou daň na budování infrastruktury... Dál už to znáte.

  • mun.go

    Tohle snad platí obecně, nejen pro mladé rodiny. A ostatně - každá daň je nemravná.

    Viz starší článek zde:

    Zvyšte daně! Konečně rozumný nápad!

    A což teprve "superhrubá mzda":

    Superhrubá mzda je nemravná. A proto by měla být zrušena

  • A co teprva, když vás stát donutí prodat byt ve stavu zdravotního omezení a ještě si za to vezme 4% ....

  • D

    • Hezké!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit