Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sláva a čest panu prezidentovi M.Zemanovi
    A hlavně pevné zdraví v boji proti mediálním chcánkám ČT žumpa.
  • ObcanHaveI
    Starej dědek vrah, první bába dementní a mladej Masařík feťák, jaký odkaz nám tu dědek ještě nechal?
    • On postavil na nohy suverénní stát. Cos dokázal ty kromě plkání na netu?
      • vanhorne
        "Cos dokázal ty kromě plkání na netu?"
        Uz tim, ze se vubec narodil dokazal, ze znamy Barnum Bailey mel pravdu kdyz prohlasil:"There's a sucker born every minute".Kazdou minutu se narodi jeden kojenec.Ovsem "sucker", mimo kojenec ma take jiny a ne zrovna lichotivy vyznam.Muze to znamenat, od cloveka ktery se nechal necim napalit, prostacka, hlupacka az po blbecka. Cili ObcanHavel toho opravdu dokazal hodne a stale se to snazi dokazovat. To nedokazal ani takovy clovek jako T.G. Masaryk.
  • Co do principu, nepokládám komunism za ideál sociální a socialistický, jestli se komunismem rozumí rovnost hospodářská a sociální naprostá. Normální stav společnosti politický a sociální nedá se uskutečnit bez silného individualismu, to jest bez svobodné iniciativy jednotlivců, a to prakticky znamená takový režim, který umožňuje rozvoj rozmanitých individualit, fysicky i duchovně od přírody nestejně nadaných. Nestejná je situace každého individua ve společnosti, nestejné je jeho okolí společenské, jednotlivec nejlépe dovede využít svých vlastních sil a sil svého okolí podle vlastního uznání. Rozhoduje-li o člověku člověk jiný a vede-li, je nebezpečí, že se všech sil vedeného náležitě nevyužije. To vidět všude a vidět to politicky ve všech formách vlády, v nichž se vyvinul silnější centralism. A komunism je právě centralistický."

    "Zejména centralism bolševický je velmi tuhý, je to režim abstraktní, dedukovaný z these a násilně prováděný. Bolševism je absolutistická diktatura jednoho a jeho pomocníků, bolševism je neomylnický a inkvisitorský a právě proto nemá s vědou a s filosofií vědeckou nic společného. Věda tak jako demokracie, je bez svobody nemožná."

    Tomáš Garrigue Masaryk (1850-1937), první prezident Československa v knize Světová revoluce, 1930
    • Hluboce pravdivá úvaha - naši dědové a otcové se o její pravdivosti v letech 1948 - 89 přesvědčili na vlastní kůži!
  • Tak jsem nahlédl do diskuse o jedné z našich největších osobností TGM a chce se mi zvracet. Opět zde onanuje tradiční snůška r..tardů se svými d..mentními slogany jako pes shrnul koberec, východostepní nájezdníci, ovar a podobně.

    Jeden z největších Moravanů z Hodonína, T.G. Masaryk rezignoval na prezentaci Moravy a na náš ůkor propagoval národ „Československý“ tedy Čechy a Slováky. Založil Československo hrdé a odhodlané se bránit Němcům. Morava sama skromně ustoupila do pozadí a byla svorníkem Čechů a Slováků.

    A co dnes slyšíme? Mozkové ejakulace zamindrákovaných primitivů kteří melou kraviny o všem jiném, jen ne o tom, o čem nebo o kom je článek.


    Tak si tak někdy říkám jestli by se Morava neměla na Čechy a Slovensko zvysoka vykašlat a nechat je Slováky coby pohůnky Maďarů a Čechy poskoky Němců. PROČ SI VLASTNĚ KOMPLIKUJEME ŽIVOT? Upíráme si své vlastní práva svobody a taháme ze sr..ček národy, které o to evidentně nestojí, nás přehlížejí a námi vytvořené Československo svévolně rozbíjejí a cpou do chřtánu cizákům.
  • ObcanHaveI
    Ano je to pravda, Česká republika si velice oddechla, že pračůrák vanhorne emigroval!
    • vanhorne
      "Ano je to pravda, Česká republika"
      Ano emigrovali jsme a bylo nas hodne.Tobe ovsem emigroval jen mozek, ktery si nasel lepsi utociste ve tvem konecniku. Zkus se s nim nekdy spojit, hraje si tam s hemorrhoids a ty te proto tak trapi.
      • Že te matka porodila na podlahu někde v putyce a utekla neznamená,ze jsi emigroval. To je normální porod pochvy z dělohy.
        • vanhorne
          "Že te matka porodila na podlahu někde v putyce"
          To se ti stalo, chudacku? Ted uz je zrejme a omluvitelne, proc obdivujes opilce.
          • Neumíš číst bo ti to čte dementní sestra,kterou przníš?
  • Jen chci ppřipomenout jeden historický fakt,že za prezidentovaní T.G.M se při stávkách na severu Čech střílelo do stávkujících.Takže demokracie dostala daleko více na frak.
    • Vypatlané primitivní pako, můžeš sdělit národu, kde to podle tebe tedy bylo ? Sever Čech ?
      • vanhorne
        Sever Čech ?
        Ano, tam vpravo dole to bylo.
      • Kosmickákundo,nečteš,nevíš tak nepřepínej ))
  • ). Sám Havel se snažil vydávat svou ochotu přátelsky jednat s autoritami za „rozpačitou zdvořilost“ (Dál 130). StB kontaktovala Havla již kolem roku 1954 (Dan, s. 60) a udržovala s ním kontakt po celé trvání socialismu v Čechách (Dan, s. 60). Ve svých životopisech Havel tvrdil, že kvůli svému buržoaznímu původu byl odveden na vojnu a nemohl studovat (Eda, s. 19), ale faktem je, že byl Havel, na rozdíl od mnoha nadaných lidí, přijat na ČVUT, a školu pro nezájem opustil (Dan, s. 44). Na vojnu šel v termínu, který si kupodivu též zvolil sám (Eda, s. 23), a nakonec byl přijat i na vytouženou AMU (Eda, s. 36). Havlova hra Zahradní slavnost, komunistům nevadila, asi proto, že její styl neumožňoval přímou kritiku režimu, a Rudé Právo ji dokonce vysoce vyzdvihlo (Dan, s. 54). Havel intensivně cestoval do západních zemí již v roce 1965 (Eda, s. 60), kdy pro řadové občany byla hranice zavřena. Havel sice před přáteli dělal dojem, že švejkuje, ale příslušníci StB s ním byli spokojeni. Například v roce 1965 sám udal, že našel protistátní leták, a spolu s StB uvažoval, kdo mohl být jeho pisatelem (Dan, s. 61). Z archívů StB se ztratil hlavní Havlův svazek, ale zachovaly se záznamy rozhovorů s StB, vyšetřovací spisy a záznamy odposlechů (Dan, s. 8), a z těchto dokumentů vyplývá, že Havel policii předával jména svých známých již v šedesátých letech (Dan, s. 61). Když jej v roce 1977 policie postrašila delším uvězněním, Havel prozradil své blízké spolupracovníky (Dan, s. 131-132). Z vazby byl uvolňován a byly mu umožňovány schůzky s manželkou (Dan, s. 198). V kriminále se zapojil do soutěže o titul Vzorný pracovník (Dan, s. 171). StB umožňovala Havlovi užívat si opulentních financí zasílaných mu ze západu jeho nakladatelem a finančním agentem Klausem Junckerem (Dan, s. 188-189). Juncker byl za války pobočníkem nacistického generála Erwina Rommela (Dan, s. 55), pro svou minulost byl snadnou kořistí pro naverbování ke spolupráci s východoněmeckou tajnou službou Stasi a jeho kontakty s StB se zdají vysoce pravděpodobné (Dan, s. 173). Charakteristické pro Havla je, že s tímto bývalým nacistou navázal celoživotní přátelství (Dan, s. 55). Dokumenty Havla usvědčují, že ve vztahu s StB kapituloval (Dan, s. 135). Pro dohodu Havla s StB existují jasné indicie a Havlův životopisec Daniel Kaiser nazývá Havlovo jednání v roce 1977 „pakt s ďáblem“ (Dan, s. 131). Havel o okolnostech svého propouštění z vazby v roce 1977 a ani o pozdějším věznění příliš nemluvil (Dan, s. 136-137) a tato doba v jeho životě zůstává nejméně probádaná (Dan, s. 161).
    • Můj děda seděl v kriminále a povídal,ze byl pecenej varenej s komunistama,nektere víkendy jej pousteli z krimu domů a to se tají!
  • Pro blbečky a Havlojidní dementy: Obrovská demonstrace s Bárou proti komunistům, co nám předložila Čt a ČTK a jaká byla skutečnost!


    Skrytá pravda - Politika - Ekonomika - Aktuální dění
  • ten se obrací v hrobě jak to tu z čsr dopadlo.diky pane klaus a mečiar
  • ObcanHaveI
    Mezi další světlé chvíle v dějinách, patřili i dva nejlepší prezidenti pan Svoboda a pan Zeman!
    • Kdo nebo co to je prosím ten zeman - to je to sračkovité monstrum se svoji uslintanou tlamou vraženou v řiti komouš-fašisty putina, nebo nějaká jiná zrůdná bestie na úrovni toho dementního pochcávače???
      • víme blbče, prsím
    • Kolik jsi zaplatil za použití fotky? Nebo jsi ji taky ukradl ?
    • No jo, soudruh Zeman, to je opravdu světlá chvíle v dějinách: koberec shrnutý psem, "představení" u klenotů, novináři jsou swině a měli by se střílet, řízek vypadal a chutnal jako bublinková p.del *1* *1* *1*
      • Bubble cchybí Ti tam pan zloděj *1*
      • vanhorne
        " to je opravdu světlá chvíle v dějinách"
        Kdyby zil Lojza Jirasek mozna by napsal o teto, tak "svetle chvili" Ceskych dejin, dalsi dil knihy, "Temno".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit