Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Právě probíhá v televizi - samozřejmě na CT1 tiskovka k sociálním službám. Typicky předvolební agitka těch, kteří ve volbách propadli. Tonoucí se stébla chytá.

    Ale nic proti věcné diskusi.  Týden před volbami je to poněkud pokrytecké. 

    Zvedněte prapor týden po volbách. Potom to bude snaha věrohodná.

    Nikdo nebrání KDU ČSL a snad vycpanému Výbornému, aby sáhl do katolické nadité pokladničky a pár korun pustili sociálně potřebným.

    Kdo brání modrým strakám, aby z nakradených a zpronevěřených miliard něco pustili? 

    Zajímavé, jak se "sociální cítění" probouzí právě teď, když na to bylo tolik času. 

    Tím vůbec nechci říct, že v oblasti sociálních služeb je všechno v pořádku. Ale těmhle apoštolům prostě může věřit jen prostoduchý jedinec. 

  • Všichni umělci-manažeři by si měli uvědomit, že jejich odborná umělecká erudovanost nemůže omlouvat nehospodárné či dokonce lakotné chování v manažerských pozicích, které zastávají. Pochybnosti o hospodaření NG za panování Fajta vyjádřila i česká pobočka TI, což je dostatečně nezávislá instituce, aby byla brána nestranně.A tento fiškulin dokonce žádá od ministra Staňka omluvu,což je vrchol drzosti.

    • Drzé čelo je víc než poplužní dvůr. Tolik naši dědové.

    • To linda86: Cituji: Pochybnosti o hospodaření NG za panování Fajta vyjádřila i česká pobočka TI, což je dostatečně nezávislá instituce, aby byla brána nestranně.

      Tedy pokud se takhle vyjádřila TI, tak jsem náchylný věřit spíš tomu, že pan docent Fajt v NG nekradl. 😛

    • Statečný Fajt?Ten který si při zaměstnání přihrábne jen tak za kurátorství výstav 1 mil?A ještě je ukřivděný. Takovému kouskovi se běžně říká "hnůj všech Hnojů".To se nám to hrabalo když to šlo. A najednou někdo šlápl na penězovod. Jejda to se to spravedlivě bojuje. A čistí se svoje jméno! Pěkně šlo od huby, co?A ono nevydrželo.
      • Bohužel pan Fajt není jediný.

        Nedávno jsem se znechucením sledoval, jak si slovutná (snad už jen bývalá) paní prorektorka na ČVUT ulila pro vnoučata 8 milionů jen na odměnách.

        Nic bych se nedivil, že by tato zlodějka sípala z tribuny na Václaváku. A poučovala davy o tom, jak nezávislá má být jejich justice.  Jsou to pěkné peníze ne? 😛

  • Bureš nemá stranu ale stát dojí ze všech stran. Dostává finance na své hnutí i celé dotace ze státního rozpočtu. Je to vskutku náš nejlepší premiér. 

    • Podle zákona registrované politické strany, ať mají ve svém názvu "strana" (ODS, KSČM), "hnutí" (OH, MOH),  "aliance" (ODA), "unie" (KDU) , "koalice" (4K), dostávají bohužel příspěvky ze zákona bez ohledu na to, kdo je jejich předsedou. Některé politické strany pak označení typu v názvu nemají  vůbec (TOP 09 - politická strana, STAN - politické hnutí).

      Vizte: Politické strany a politická hnutí slouží občanům k výkonu sdružovacího práva za účelem jejich účasti na politickém životě společnosti, zejména na vytváření zákonodárných sborů, orgánů vyšších samosprávných celků a orgánů místní samosprávy. Právní úprava nečiní rozdíl mezi politickou stranou a politickým hnutím (dále jen "strany a hnutí").

      Založit stranu a hnutí mohou nejméně tři státní občané České republiky starší 18 let (přípravný výbor). Členy stran a hnutí mohou být též pouze státní občané České republiky starší 18 let; občan však může být členem jen jedné strany nebo hnutí.

      Co to znamená: "...i celé dotace ze státního rozpočtu."? Jak vidno, neschopnost formulovat myšlenku a neznalost platných zákonů vám není na překážku v tvorbě diskusních příspěvků. Pokud tedy jste doktor, pak leda RSDr.

       

    • Vidíš hlupáku? A to všechno si pan ministerský předseda může dovolit. A ty obyčejná chamraď z ulice o tom tady můžeš tak maximálně zlostně prskat. A tak to budeš mít až do konce tvého zpackaného života. Krásný pocit,co?
  • josef.chmela

    Strany jsou pro straníky, tak ať si straníci, ty své strany, vydržují sami. Chceš mít stranu, tak si ji zaplať.

    Žádné dotace pro vyžírky z různých stran a neziskovek.

    Je bytostně nutné bojkotovat volby do EU parlamentu, stejně tak i do našeho senátu. Obě jsou to organizace na ho... a na nic.

    • Se vším se dá souhlasit, strany jsou soukromé zájmové spolky, ať si je živí jejich fandové, senát je spolek darmošlapů, jen u bojkotu voleb do EU parlamentu je to záležitost lehce diskutabilní a je otázka jakou volit cestu reformy systému......

    • Stádu stačí kobliha a pár sprostých opileckých rádoby vtipů a ovce si zvolí toho, kdo jim bude dělat ovčáka. Základem demokracie je pluralita, dělba moci. Popírání funkce senátu (dělby moci) je projev nekončeného základního vzdělání nebo je to projev touhy pro znovuobnovení totality. A vyzývat k bojkotu voleb do EP bych nazval vlastizradou, protože se tím napomáhá snahám uvrhnout naši zemi opět do ruského koloniálního područí.

      • KIMCID

        Ano někdo kampaň umí někdo jako ty blbě čumí.Ale tak je to v demokracii normální.Nebo bys rád nastolil vládu jedné strany?No já zapomněl že jste na to doma zvyklí:-D:-D

      • josef.chmela

        Ty, když ses narodil, tak to byla také vlastizrada. Když má někdo jiný názor než ty a tobě podobní, hned je vlastizrádce. Ty to máš strašně jednoduché. A umíš už si vůbec zavázat tkaničky u bot?

        • KIMCID

          On se narodil v československé socialistické republice.Tak že je vlastizrádce...

      • A směl bych vědět jaká je ta správná demogratycká bezkoblihová volba? Kdyby mi tak nějaký kvalifikovaný uvědomělý politruk poradil, mně nebohému neznalému tápajícímu.....

      • Aha, takže když se neůčastníme voleb, umožníme Evropě aby si s námi dělala co chce a my se tedy opět ocitneme ve spárech Ruska? Z čehož logicky vyplývá že Evropa je v Ruském područí.....ŽASNU, STÁLE SE DOVÍDÁM NOVÉ PŘEKVAPIVÉ VĚCI 😀 Tak Evropa je v ruském područí, no tak to snad rychle pryč z Evropy ne? Každý správný "Občan" se mnou musí souhlasit.....😉

    • Bojkot nic nevyřeší, to je pštrosí politika - strkání hlavy do písku.
  • Jaké překvapení....NETUŠIL JSEM.....znamená to tedy, že stranokracie není tou ideální cestou do zaslíbené říše světlých zítřků jak nám to už 30 let tlučou do hlavy???😯

    • Pavel.Jegl

      Vskutku není.

      • Pal tedy máme nahradit vládu stranických sekt, individuálním volebním systémem osobností, jak to tvrdím už od devadesátých let? Zatím když jsem to tvrdil tak se každý  tvářil buď že neslyší a v lepším případě mi říkal že prý máme to nejlepší na světě

        • Pavel.Jegl

          Máte snad na mysli většinový volební systém (vítěz bere vše, jednomandátové obvody)? Souhlasím, byl by lepší. I ten ale funguje jako stranický.

          • Mám na mysli, že do sněmovny by mohli kandidovat pouze individuální jedinci SAMI ZA SEBE. Jestli by byli členy nějaké strany či spolku zahrádkářů nebo nečlenové čehokoli  by bylo lhostejné. Kandidovali by pouze jako individuální jedinci neprovázaní s jinými a tedy mimo jakousi stranickou direktivu. Měli by trestní odpovědnost a imunitu pouze na výroky na půdě Sněmovny. Stranický systém je evidentně špatný a nefunkční. Ukazuje to celá historie Světa.

            • Pavel.Jegl

              Realisto, znáte snad nějaký parlament (nemyslím tím horní, ale dolní komoru),
              který by fungoval podle vašeho schématu? Já si nedokážu představit, jak se 200
              individualistů shodne na vládě. Někde to tak funguje? Anebo fungovalo?

              • Reakce na příspěvek:

                Bohužel ne. Zatím nestranický systém nikde nemáme. A právě proto je celý svět v téhle mizérii v které je. Argumentovat, že to nikde není a proto to není možné, má asi stejný smysl, jako třeba  v době parního stroje tvrdit že vynález benzínového motoru nemůže fungovat, protože ho zatím nikde nemají. Jde o to, odstavit zkorumpované stranické spolky od moci a do čela postavit individuální jedince bez imunity. Ti si dobře rozmyslí, kvalitu zákonů jaké schválí. A nebudou žádné stranické handly. A nade vším bude Damoklův meč referenda, (kdy Lidé budou mít právo Veta), rozšířený o koncept "Plánovací Buňky" profesora Diennela. Ten je ve světě vyzkoušen. Věřte tomu, že by to fungovalo velmi dobře. Jenže straníci v hrůze trestní odpovědnosti a odstavení od státních penězovodů Vám budou pochopitelně tvrdit že prý "bez stran to nejde". Co by taky jiného měli tvrdit? Měli by přiznat že systém stran je k ničemu a zadarmo drahý? Že páchá víc škody než užitku? To každý člověk s očima a normální hlavou vidí sám....

                • Pavel.Jegl

                  Reakce na příspěvek:

                  Hmmm. Zajímavé, píšete pod šifrou realista, ale jste vlastně idealista. Mám slabost pro idealisty. 

                  • Reakce na příspěvek:

                    Realista jsem v tom, že si už nedělám žádné iluze o stávajícím režimu a jeho s prominutím propagandistických žvástech. Ty iluze a ideály jak  říkáte, jsem za posledních dvacet let kompletně ztratil. A mluvím z vlastních zkušeností a poznatků. Teď vidím věci jaké opravdu jsou, nebo se aspoň snažím je vidět navzdory vlně agitačních keců a prázdných hesel, o něž se různá dezi-informační média, jak sám jistě víte, snaží.....pokud je někdo, kdo se snaží vidět věci jaké opravdu jsou, s pravdou bez příkras, idealista, pak tedy budu idealista raději než médii zmanipulovaný "optimista". Stávající režim není o moc jiný oproti předešlým. A jeho hlásné trouby se také příliš nezměnily. Jediná šance na informační průlom a změnu k lepšímu  je internet se všemi jeho nedostatky a chybami.

  • Agrofert bral 161 milionů ze státní kasy. Stát je nenechal proplatit

    Ministerstvo financí nenechalo u Evropské komise proplatit dotaci 161 milionů korun, která mířila koncernu Agrofert. Peníze tak šly ze státní kasy a ministerstvo zatím neví, zda je po firmě bude požadovat.

    Celkem 100 milionů z dotací šlo na stavbu výrobní linky "zdravého" toustového chleba značky Penam. Se zjištěním přišel jako první web iRozhlas.cz, kterému 160milionovou dotaci nepředloženou k proplacení do Bruselu potvrdilo i ministrerstvo financí.

    "Objem žádostí nepředložených Evropské komisi k proplacení je celkem 161 265 796 korun," uvedl mluvčí resortu Michal Žurovec. Jak bude však ministerstvo postupovat dál, už neupřesnil. Záleží to totiž na výsledcích auditu Evropské komise, která šetří, jestli Andrej Babiš neporušuje evropská pravidla o střetu zájmů. Výsledky šetření by měly být známé v druhé polovině května. 

    Pokud by Brusel rozhodl, že dotaci neproplatí, muselo by se ministerstvo financí rozhodnout, zda koncernu dotaci nechá nebo ji bude požadovat k proplacení. Jaký postup preferuje, není zatím z vyjádření mluvčího jasné.

    "Obecně platí, že pokud je v rámci auditu či kontroly zjištěno pochybení na straně příjemce, které na jeho straně zakládá porušení podmínek poskytnutí dotace, postupuje poskytovatel dotace v souladu se zákonem k vymožení neoprávněně vyplacené částky. Konkrétně vyzývá příjemce k vrácení dotacenebo její části, případně zašle podnět příslušnému finančnímu úřadu k vyměření odvodu za porušení rozpočtové kázně," vysvětli pro iRozhlas.cz Žurovec.

    Samotný Agrofert se k vyplácení dotací odmítl vyjádřit do doby, než bude známý výsledek šetření Evropské komise ke střetu zájmů. Zatím ale firmě tečou dotace dál a to i přes fakt, že není vůbec jasné, zda EK do budoucna bude peníze proplácet.

    "Proplácení pozastaveno nebylo. Nemáme k dispozici žádné oficiální stanovisko nebo pokyn, který by doporučoval či nařizoval proplácení pozastavit," uvedla mluvčí Státního fondu životního prostředí Lucie Früblingová. Fond má na starosti operační program Životní prostředí, který Agrofert aktivně využívá.

    Další peníze koncernu tečou například i z minsiterstva průmyslu a obchodu. Ten ale tvrdí, že proplácí jen projekty podané před 31. sprnem 2018, kdy nové evropské nařízení o střetu zájmů vstoupilo.

    • josef.chmela

      No a co má být? Zažádej si taky o dotaci pokud na to máš buňky.

    • KIMCID

      Zdroj.

    • Cituaji:"Obecně platí, že pokud je v rámci auditu či kontroly zjištěno pochybení na straně příjemce, které na jeho straně zakládá porušení podmínek poskytnutí dotace, postupuje poskytovatel dotace v souladu se zákonem k vymožení neoprávněně vyplacené částky." 

      Co na tom nechápete? 

      Pokud něco odněkud kopírujete, je dobré kopírovat text celý, aby nepůsobil trapně, například jako zde:

      Ten ale tvrdí, že proplácí jen projekty podané před 31. sprnem 2018, kdy nové evropské nařízení o střetu zájmů vstoupilo.  

      Kam, kudy a proč nové evropské nařízení vstoupilo?

      ____________________________________________

      Aby nedošlo k cílenému nepochopení, připomínám, že dotace jsou zlo a nemají být poskytovány.

  • Politické sympatie by měly být jediným zdrojem financí pro politické strany. Kdo jim chce přispět, nechť tak bez problémů ze svých osobních prostředků učiní a ať si z toho aparáty stran žijí. 

    Nevidím nic logického, ani morálního, proč by měl každý občan ze svých daní platit tyhle podivné panáčky a exhibicionisty, kteří si z politikaření udělali celoživotní koryto.

    Okamžitě zastavit dotace politickým stranám ze státního rozpočtu! Z peněz nás všech.

    Ať si je financuje ten, kdo jejich existenci potřebuje.

    Sta miliony korun raději převést na sport mládeže nebo na nákup pomůcek pro lidi s postižením!! 

    Ptal se někdo lidí, jestli chtějí tuhle podivnou společnost financovat? Ne! Jen nám šmátrají v kapsách. 😛

    • Souhlasím. Jenom dodávám, že členy některých politických stran jsou také často lidi s postižením!! 😛

      • To máte nespornou pravdu - zeMAN a Bureš/babiš jsou toho zářným příkladem.

        Pokud namítnete že ani jeden není ofic. členem žádné strany dovolím si připomenout že jsou to komouši. Neb bývalý komouš je stejný nesmysl jako bývalý černoch, apod.

      • josef.chmela

        Ano, máš pravdu. Např. takový Cibulka je postižený na hlavu - není k politování ale k smíchu. A jemu podobně postižení ho půjdou volit.

      • KIMCID

        Tak kdyby měli komáři Kainovo znamení hned by bylo krásně je poznat

  • KIMCID

    Tak že neužitečné strany jako Top09 a Kdu? Hmm ale k tomu se nepřiznají co?

  • Strany, zvlášť ty tradiční ANO. A co hnutí? Ty ne ? 😍

    • KIMCID

      No hlavně že ty ostatní tam jsou jen pro prachy že :-D:-D:-D

  • Stát zjevně podporuje volební byznys. Na cecíky státní kasy je už přisáto příliš moc příživníků, kteří používají různé ochranné zabarvení a hlavně se halí do líbivých frází o své prospěšnosti. Stát by se neměl nechat vmanévrovat do role užitečného oslíka. Měl by odstřihnout od všech parazitních praktik jak politické subjekty, tak i politicky a finančně vysoce ziskové "nepolitické" neziskovky, církevní tuneláře, solární barony a mnoho dalších závisláků na penězích ze státní kasy. Též by měl být zkrocen apetit poslanců a senátorů, kteří jako posedlí využívají každou příležitost k tomu, aby si opětovně zvedli příjmy na úkor státní kasy. Výkon poslaneckého, resp. senátorského mandátu by neměl spočívat v prosazování soukromých zájmů a v maximalizaci zisku na úkor státní kasy, jak je patrné zejména u některých senátorů, kteří navíc sabotují zájmy ČR v prospěch Bruselu či Berlína. Je chvályhodné zveřejňovat fakta o cizopasení partají na státní kase. A čestný a neprodejný žurnalista by neměl ustat s kritikou parazitování na státní kase. Strážkyní státní kasy je ministryně Schillerová a ta má opravdu co vylepšovat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit