Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby čech pokračoval ve vývoji národního hospodářství po roce 89-a ne o jeho zlikvidování a rozkradení. Jen nastavit pravidla dem.jako je ve švýcarsku mohli jsme byt tak na jiné urovni .bohužel plán byl jiný, rozkrást celou zemi i s jeho majetkem ca .6 bilionu -které ve většině skončily ve švýcarských bankách ,které s nimy vesele obchoduji a znásobují svoji životní uroven . a to nemluvě prodání českých trhu a patentu do zahraničí . čr .se dostala o 50 let nazpět. to o něčěm svědčí . patří viníky typu klaus .dyba .ježek a zlodějských privati)začnich agentur poslat do uranových dolu na doživotí a to se zabráním jejich majetku a ukradených financí .toto téma o švýcarském refernu o plat 90 000 kč musí české občany totálně nasr-t. i když na čechovi se dá dřevo štípat .
  • Kalousek prodával vypečené housky. Štětina zatím čekajícím vykládal o ruské ambasádě a kolaboraci

    Vypečený Kalousek s vypečeným Štětinou prodávali vypečené houstičky v Turnově v pekárně po vzoru Babiše - ten svoje koblihy. DO té pekárny by rozumný člověk už nešel, když podporují takovéto zloděje. Štětina za totáče jezdil dělat reportáže do SSSR , měl nadstandardní postavení a po sametovce jako Kalousek, který byl za lidovce v Národní frontě a nyní jsou komunistobijci a Rusobijci. Odporní křiváci bez skrupulí. Hlavně že Kalousek chtěl s Paroubkem vládnout za tiché podpory komunistů. Nějak má krátkou paměť , šmejd.
    • Štěstí,že mezi to pečivo nehodil věčně nachmelený Kalousek šavli.
  • Však ono vás to vebení ANO a Babiše brzo přejde............šáhne na peníze všem,nejen OSVČ,policistům,vojákům a hasičům. Brzo přijde na další!!! Co je vlastně voličská základna ANO??? Většina jsou přeběhlíci z těžko a problematicky volitelných ODS a TOP-09,teda aspoň po tom co tyto strany v minulém období převedly.Komu tohle nedochází a nedochází mu i to,že se bude pokračovat v ožebračování národa,akorát,že pod jiným jménem,tak musí být nutně chudým rozumem!!! Jsme národ ohlupovaných a obalamucených ovcí!!! Přitom stačí jen málo matmatiky,abyste si spočetli,o kolik se nížily preference ODS a TOP-09 a jak narostly preference ANO!!! Některým už to pomalu dochází,některým to dojde záhy a bohužel,někomu to nedojde nikdy!!!
    • Voličská základna ANO je pel mel vešeho, podnikatelé, kteří nechtějí zvyšovat daně a zpitomnělí občané, kteří nechápou že miliardář nikdy nebude kopat za obyčejné občany, a volí ho proto, že všichni tu kradli a tak uvěřili, že miliardář krást nebude, že má dost. Ovšem nido nemá nikdy dost, to jsou jen výjimky, to není dáno velikostí konta, ale morálkou a to těžko bude mít oligarcha. Politici nestojí u nás za nic, samí šmejdi a tak se ovčané chytali i stébla a ani při volbě ANO nevykroužkovali super zmetky jako jsou - Komárek, Stropnický, Zlatuška a nyní do EU - Telička a to už je obrovský problém, když nechají projít takovéto křiváky ve volbách, aniž by je vykroužkovali.
  • My zemědělství nepotřebujeme, my si všechno dovezeme říkal náš narcis zlodějský Klaus a tak jsme si dovezli giga dluh a ještě k tomu všechno tito šmejdi političtí rozkradli. A dnes závidíme Švýcarsku, které se vždy chovalo zodpovědně.
  • Hezky pomalu, postupně ale jistě se likviduje jedna skupina lidí za druhou. Nyní je namířeno na podnikatele a živnostníky. Nevzpomínám si, že by se zastali jiných, když o ně šlo. Učitele, policii, vojsko, nádražáky, pošťáky, lékaře, hygieniky, havíře, stavebníky, textiláky, skláře............ Nebudeme jim nikdy jako překážka, pokud se budeme mezi sebou hádat kdo má víc. Jediné co nás čeká je, že budeme mít pořád méně a mnohdy nic.
  • Švýcarsko je jediná země na světě, která má právo honosit se titulem DEMOKRATICKÁ. Také proto je tamní ekonomika relativně v pořádku. Ve zbytku světa včetně zdejší bažiny vládnou různé náboženské nebo stranické sekty a polototality které přivedly svět totálně do ha...zlu.

    http://obcanskyparlament.webnode.cz/u-nas-v-kocourkove/
    • Švýcaři jsou především OBČANÉ se všemi kladnými vlastnosti, které toto slovo znamená. U nás převažují ovcané, bohužel.
      • A co jako? To je omluva pro zloděje že můžou krást? To by jako kapsáři mohli argumentovat policajtům "víte, ti lidé jsou nezodpovědní. Místo aby si na peníze dávali pozor, tak je nosí v zadní kapse kalhot. No neukradněte to...." takhle může argumentovat jen hlupák nebo gauner....
        • Nějak jsem nepochopil jak to souvisí s mým příspěvkem. A oni snad Švýcaři kradou?
          Jinak samozřejmě ten logický soud kapsářů je výstižný.
          • souvisí to tak že nemáš právo jako politik okrádat občany s poukazem že oni prý jsou nezodpovědní ovčané tak že si o okradení přímo říkají
      • Ty jsi tečko především provokatér a zmrrrd, dostaneš po rypáku neboj.
    • Naprostý souhlas . Švýcarsko je demokratické, zatímco my jsme mafiánsko-byrokratická demokratůra.
  • Minimální mzda mi nic neříká, zajímá mne kupní síla v oné zemi, budu mít minimální mzdu 100 000 a bydlení bude stát 30 000 maso třeba 1000 a chleba 500 tak jsem na tom špatně.
  • Švýcar by nikdy nekupoval potraviny z cizích zemí, pokud má v tomto segmentu svoje, protože Švýcar je i bez ekonomického vzdělání natolik chytrý a používá zdravý selský rozum, že si to dobře uvědomuje. Když koupí potraviny z dovozu, okamžitě navyšuje dluh ve státním rozpočtu a tak si to prostě při nákupu dobře rozmyslí, co koupí a odkud. Náš i ekonom jde do hyper super a i jinam a koupí i vejce z Německa, Litvy, Španělska, Polska, Slovenska a je mu to jedno, že se to pak promítá každoročně toho jeho neekonomické jednání do státního rozpočtu v podobě dluhu v řádech desítek miliard to mu hlava nebere a pak se škrtá a škrtá, aby se uspořilo jinde. Prostě český blb nepřemýšlí a má holou řiť, zatímco bohatý Švýcar přemýšlí a už v tom je diametrální rozdíl. Proto tam je minimum produktů z dovozu na obohacení trhu. Švýcar na rozdíl od Čecha se chová zodpovědně. Tak se na Švýcary nevymlouvejme. Blbci a ovce jsme my, kterým je všechno jedno a ekonomické myšlení i zdravý selský rozum se prostě scvrkl na velikost špendlíkové hlavičky.
    • Chytrý Švýcar jede na EFTU zatímco evropské ovce na diktátorský a byrokratický Brusel - německou EU.
  • Je známou věcí, že to bohatství Švýcarů plyne z jejich bankovního sektoru, který byl zejména v minulosti ochoten spolupracovat téměř s kdekým. Podivných miliard je v jejich bankách dost.

    Ale na rozdíl od nás se Švýcaři chovají jinak, než my. A mají asi zcela jasno, že za debily prostě být nechtějí.

    No to mnozí u nás také, ale přesto asi většina těch "jiných" převládá.
    U nás se máme tak, jací sami jsme a co sami a dobrovolně volíme za naše reprezentanty.

    Dokud nezměníme ty dva parametry, nic dobrého nemůžeme očekávat. Jenže, kdy a kdo z těch "jiných" provede takový "restart"? V sobě i v politice? Dobrovolně, spontánně...bez cizího vlivu.

    Babiš chce u paušálů otevřít dobrou myšlenku, nad kterou již tisíce současných "těch jiných" řvou jak šakali. Nicméně, já té myšlence fandím, protože ovlivní to potřebné myšlení a také i to chování. Ono se totiž té "jiné, početné skupině" u nás žije tak nějak spokojeně. I když řvou, jak je to na houno. Jenže, řvou falešně, zmetci a tímto brání právě té potřebné změně. Daně nemohou platit pouze zaměstnanci. *12* *16* *12*
    • Bankovni Sektor dela jenom 11 % ,Holcim svetova 1 cement ,Novartis, Roche farma sv.1
      Glencor sv 2 comodity ,Syngenta sv. 1 zemedelstvi , Nestle sv. 1 potraviny ,Swiss Re sv.2
      pojisteni , The Swatch sv. 1 hodinky ,Transocean sv.2 ropne vrty , Adecco sv.1 Zürich Insu,
      Geberit , Givaudan , atd. Svycari maji 5-6 nejsilnejsi prumysl z Evropskych zemi ! *3*
    • S tím nelze než souhlasit. Pokud si ovšem někdo chce v bance uložit nějaké peníze, banka nemůže pátrat po tom odkud ty peníze jsou, to je věci jiných orgánů. A také banka musí na požádání a za sjednaných podmínek peníze vydat tomu, kdo si je uložil nebo kdo má od něho pověření. A dokud si ty peníze nikdo nevyzvedne, může s nimi banka podle sjednaných podmínek nakládat.

      U nás by ten restart mohl být proveden nejspíš tím, že by se do škol znovu zavedly rákosky a lidi se začali strašit peklem. A samozřejmě každého zloděje a škůdce v prve řadě přinutit k plné náhradě škody plus odškodnění. A pokud na to nemá, tak tvrdou práci o chlebu a vodě 12 hodin denně dokud ten dluh nesplatí.
      • Až na to strašení peklem souhlas. Peklem tu totiž stále straší ti církevní šoumeni, co si díky hlavám vymazaným a dosud zatím nepotrestaným, zrestituovali naše miliardy pro jejich příští pokračování toho trapně bubáckého strašení. Ale kdoví...možná jednou se tu objeví spravedlnost a... bude všechno jinak.
        • Na někoho skutečně platí jenom to peklo. I když samozřejmě představa, že duše se vaří v kotli a kolem pobíhají rohatí čerti je jistě pouhým připodobněním, pohádkou.
          Ale stačí si přečíst díla MUDr. Moody, např. Život po životě a díla dalších lékařů, psychologů, přírodovědců, třeba příběhy lidí tzv. přeživších svou klinickou smrt. Tam se lze dozvědět, že nás před koncem čeká jakési "znovuprožití" dosavadního života, kdy budeme pociťovat to co cítili lidé, jimž jsme činili dobro nebo jimž jsme ublížili. Budeme litovat, ale nebudeme to moci změnit. Není to snad to co se obrazně nazývá Nejvyšší Soud, Ráj a Peklo?
          A že je čas relativní, za určitých podmínek se může zpomalit nebo i zastavit, o tom nás zase učí teorie relativity a kvantová fyzika. A nemůže to být právě ta Věčnost, kterou daný jedinec pociťuje, protože pro něho se subjektivně čas zpomalil?
          A že vědomí jakožto informační entita člověka může přežít zánik fysického těla, to nás zase učí informatika a moderní fysika, neřku-li další vědní obory. A co když tato informační entita, toto vědomí je právě to, co se obrazně nazývá Duše?

          Jak jinak se toto vše mělo přiblížit prostým lidem před tisíci lety než obraznou představou Nejvyššího soudu, ráje a pekla? Takže s těmi jednoduchými namyšlenými materialistickými soudy by to chtělo opatrně. Všichni ostntně jednou poznáme...

          Restutio znamená navrácení do půvdního stavu. V daném případě vrácení majetku původním vlastníkům, jimž byl uloupen. Někdo musí udržovat spirituální moudrost, starat se o církevní památky, sirotky, lidi nemohoucí, staré a tak je třeba nejen mít, ale i udržovat kostely, kláštery, církevní školy, sirotčince, hospice, starobince. A to stojí peníze. Buďto na to budeme platit všichni ze svých daní nebo to bude církev financovat ze zisku ze svého majetku.

          A co je to spravedlnost? Třeba to, že buď budu dodržovat nějaká pravidla a neubližovat a neničit, řídit se nějakým morálním kodexem nebo sám z vlastní vůle se tím řídit nebudu a potrestám sám sebe. Co třeba takové křesťanské Desatero, není to vlastně morální kodex?
          • Hlavní slabina tvých argumentů spočívá v tom, že ve všem není nic, co by nebylo pouhou teorií. Žádné exaktní změření. Pouhé teorie, bez jakéhokoliv důkazu. A z pohledu vzniku křesťanství, i onoho citovaného Desatera, se zdá úsměvné jakoby podsouvat, že tehdy by mnohé nešlo vysvětlovat jinak. Nemluvě o existenci "čehosi", co zde uvádíš v souvislosti s dr. Moody... .Ale to je právě to typické - postavit své kázání a teorie na něčem, co nelze jak prokázat, tak ani "vyvrátit". Nejsem Marxista, takže v tomto úhlu pohledu - v mém případě mnohé nemá váhu. Péče o stát-o jeho občany, je věcí a povinností každého státu. V opačném případě nemá smysl nějakou takovou společnost uměle - nesystematicky udržovat. Výpomoc církve je také falešná. Přes aktivní "pomoc" specifických skupin a jejich specifických metod jde v našem případě o to, že stát finančně zabezpečí církve, které z těchto prostředků financují ony hospicy, církevní školy obecně místa, která náleží k péči státu. A minulost jasně ukazovala, kam ta péče církve byla namířena, k čemu spěla. Vliv, moc, majetky. O chudáčky nuzáčky se nijak extra nezajímala. O bohaté však ano. Namátkou mše za zemřelé, kolik jich (za peníze) odsloužili za chudáka a kolik za boháče, s tím, že boháč měl příslib zkrácení pobytu v očistci. Nejsme "všichni dítka boží"? Nejednotná a mnohdy sporná zůstane i věc majetků, kdo k nim za jakých okolností přišel. Toto se nedá vždy a v každém jednotlivém případě dohledat. Nicméně, křesťané jsou zde cca 2 tisíce let. A co ti, kteří tady žili předtím? Co jejich majetky, jejich náboženství, zvyky? To všichni tito předkové "dobrovolně konvertovali"? Nebo to bylo mnohdy jinak? A jak to probíhalo poté? Ve vztahu mezi jinými náboženstvými? Klid a mír? Ze strany křesťanů a jejich Desatera? Vždy a všude? Neobhajuješ prostě něco, co má na rukou krev milionů nevinných? Já nikoho takového nepropaguji.
            • Nesouhlasím s mnohým co píšeš, ale budu bránit tvé právo psát to. Abych parafrázoval klasika.

              Nejde o pouhé teorie. Ale existuje velké množství pozorování, svědecké výpovědi "přeživších svou klinickou smrt" o tom co se v té době dělo a co nemohli vědět jinak než tím, že tzv. "opustili své tělo". A také objektivní měření mozkové aktivity (EEG) dlouho po klinické smrti, měřitelné projevy elektromagnetické aktivity kde tzv. "straší duch zemřelého". Nebo objektivně prokázané parapsychologické experimenty na předních světových universitách a výzkumných ústavech. Zabývají se jimi i zpravodajské služby CIA a KGB i další. Kdo chce vědět, informace i najde.
              Má-li být péč o potřebné efektivní, je třeba ji diversifikovat. Mohou ji podle mého názoru zajišťovat nejen příslušné státní organizace (i když funkce státu je poněkud jiná), ale především různé charitativní organizace, které to považují za své poslání a činí tak ze skutečné lásky k bližnímu. Zažil jsem v nemocnici péči civilních sester i řádových sester. A i když jsem si nikdy nemohl na nic stěžovat, přece jen to byl rozdíl ve prospěch sester řádových.
              Před křesťanstvím zde byla náboženství antických Řeků a Římanů, starých Egypťanů, Sumerů, východní nauky (buddhismus), nauky obyvatel amerického kontinentu... a všude lze nalézt zajímavé souvislosti.
              Věci, které se vymykaly (a stále vymykají) lidské zkušennosti založené na smyslovém vnímání a později také na logice, bylo třeba prostým lidem nějak přijatelně vysvětlit a říci jim jak se mají chovat, čeho se bát, co přijímat s úctou. Samozřejmě představitelé církví se nechovali vždy tak jak hlásali (jde i o to jak si to učení sami vykládali a jak ho chápali).
              Co se týče Desatera, nejde o to, že někteří se jím zaštiťovali a měli přitom na rukou krev nevinných. To se týká i těch "slavných" husitů. Desatero je vlastně morální kodex, jehož účelem je zabránit šarvátkám mezi lidmi a soustředit energii na vzájemnou pomoc a vývoj lidské společnosti. Jsou to velice moudrá pravidla. A není důležité kdo je jeho autorem.
  • To u nás se minimální mzda 9 let nezvedla. Zdejší bordel stát toleruje že podnikatelé
    zaměstnávají lidi na černo bez pracovních smluv takže minimální ne mzdu ale almužnu
    často ani nedostávají.
    Nemakačenka co si nadělají hromadu děcek se tak mají lépe než ti co pracují

    Domažlický fotbalový Boss - Podnikatel byl s manželkou dopaden při krácení daní. Jejich
    firma nadhodnocovala pracovní náklady a díky tomu odváděla menší daně.
    Podnikatel s žalobcem uzavřel dohodu o trestu. Žaloba tak byla stažena. Soudce řekl že dohoda je tajná - není divu že tu každý krade když se nemusejí bát trestu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit