Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to už aby se to potopilo! Ale nemyslete si že současní vládcové, ti zloději, lháři, tuneláři, korupčníci.. od toho půjdou tak snadno a lehce jako komunisti v r.89. Kdepak, tihle používají a budou používat mnohem zákeřnější zbraně a narozdíl od komunistů v r.89 nebudou váhat střílet do lidí aby udrželi to co uchvátili, to se klidně vsadím, je to mnohem horší sebranka a jsou všeho schopní jen aby se udrželi u koryt a neztratili nic z toho co za dvacet dva let nakradli. Však uvidíte už brzy, dějiny jsou neúprosné.
  • Tenhle rybník na kterém pluje náš titanik neozdraví občasná výměna části kapříků v něm, protože se všichni noví nakazí od těch starých *7* Takže rybníček vypustit , kapříky poslat do kafilerky, rybníček dezinfikovat a zasypat a s lopatama v rukách vykopat nový. S kapříkama "nepolitikama", kteří se budou starat, aby bylo v rybníce čisto, zdravě a dalo se tam dýchat.
  • Plně souhlasím se slovy Hajzldědka, také jsem ten blábol nečetl do konce, protože opravdu nic neřeší. Myslím, že drtivou většinu národa v této době nezajímá minulost, ale to jaká je kritická situace v současnosti a vyslovím kacířskou myšlenku, že by nebylo od věci oprášit Marxův "Kapitál", protože nelze donekočna vyplácet nereálné mzdy a odměny v bankovnioctví, státních podnicích, různých poradců, analytiků, platy primátorů, úředníků a podobně a ti kdo vytváří skutečné hodnoty(dělnická lůza), tak ti jsou na tom nejhůře.
    • Souhlas, on totiž Kapitál je mimo nás snad všude jednou ze základních učebnic ekonomuů, kteří to nechtějí přivést ke krizi. A paní Dr. Dvořákové - má pravdu v tom, že v té době nešlo působit na cokoliv mimo KSČ! Jen členové měli tuto "výsadu", i když jim to nebylo nic moc platné. A ještě něco, nebýt této dámy, tak se možná u nás dají studovat univerzity z gauče za pár minut! Byla to jejjí komise, která zrušila fakticky tzv. práva v Plzni, ona osobně měla odvahu s tím jít do sdělovacích prostředků. A úplně na závěr - jedním z prominentů minulého režimu byl V. Klaus, nejen že byl také na stáži v USA, ale také například 17. listopadu 1989 byl ve Vídni a v televivzi obhajoval principy perestrojky!
  • Babiš který zavinil zdražení nafty se snaží získat přízeň občanů. To snad ani omylem.
  • Já to píši na internet už více roků.Že bez výstavby dostatečného množství katovských mučíren a jejich osazení co nejkrutějšími katy,se ve stávajícím kapitalistickém svinčíku pořádek neudělá.Také začíná masověpřibývat lidí,kteří mě dávají za pravdu.
  • Bodejť by se netančilo, podívejte, jak studovali naši vlivní:
    http://www.mezera.org/articles.php?article_id=5002
  • Bylo by potřeba pro všechny nostalgiky zřídit rezervaci v duchu roku 1948 - 1989 se vším co ktomu patřilo, aby si to mohli sklerotici připomenout a vychutnat.

    Je třeba přestat brečet a začít se snažit.
    • A že se nesnažíš!
    • Jan Werich měl pravdu !!! Lidská hloupost je věčná. Nikdy nad ní nemůžeme zvítězit, ale nikdy nesmíme proti ní bojovat. Připomínka pro autora předchozího příspěvku, aby si měl raději říkat: Zatím je to ještě dobré. Asi jako muž, padající z nejvyššího patra mrakodrapu, který si v každém patře tuto větu opakuje...
      • malý doplněk - nesmíme přestat proti ní bojovat , překlepy se stávají....
    • Někdo píše vážně a frustrovaně, někteří to zlehčují.... Největší strach mám vážení ne z ekonomické krize, ale s vlivem radikalizací pohledů se bude hledat viník, že nastoupí zase nějaký tatalitní režim. Fašismus i komunismus nastoupili právě v té době , kdy to vbylo pro tyto dva totalitní režimy optimální. A vše bude zase na mnoho desítek let v.....
  • Nikdy jsem nebyla marxistkou, uvedla v rozhovoru pro MF Dnes (9.11.) předsedkyně akreditační komise ministerstva školství Vladimíra Dvořáková. Do KSČ prý v druhé polovině 70. let vstupovala s nadějí, že změna je možná jen zevnitř a žemusí dojít ke generační výměně. Dvořáková se pokouší čtenáře MF Dnes přesvědčit, že angažmá v KSČ nebylo něčím, za co by se měla stydět. Nikde ani sebemenší náznak pokání.
    Když se 17. listopadu 1989 hroutí režim, vrací se prominentní komunistka Vladimíra Dvořákováze stáže v USA. Přilétá právě včas, aby byla u toho a mohla sezapojit do boje o udržení pozic. V roce 1992 vydává společně s Jiřím Kuncem a Miroslavem Ransdorfem útlou knihu s názvem Staré struktury a lustrace v novodobých dějinách.
    V kapitole nazvané ,,Kam se starými strukturami" se tito autoři zabývají přechodemautoritativních režimů k demokracii a při tom automaticky řadí k těmto autoritativním režimům také totalitní Československo. Totalitní režimy 20. století vznikaly na rozdíl od těch autoritativních na základě jasných ideologických konceptů. Základním rysem mnohem brutálnějšího totalitního systému je vláda jedné strany a centrální plánování veškeré hospodářské činnosti. Režimnemůže mít absolutní kontrolu nad činností obyvatelstva, ale má takové ambice. Na tom se nic nezměnilo ani po Stalinově smrti.
    Pohádce o tom, jak v době okupace (kolonizace) země cizí mocností chtěla jakási Vladimíra Dvořáková vstupem do KSČ měnit politický systém, dnes neuvěří ani malé dítě. Protikomunistické demonstrace v listopadu 1989 neváhá přirovnatk džinovi vypuštěnému z lahve. Nejvíce jívadí, že na místo původního požadavku nahrazení politické loajality odborností nastoupily po roce 89 požadavky mravní bezúhonnosti. Již se prý nehledali pouze komunisté na čelných místech, ale i bývalí komunisté a všichni, kdo spolupracovali s režimem. Lustrační zákon znamenal podle Dvořákové nejen cestu zpět k nedemokratickému zřízení, nýbrž i skok rovnýma nohama do diktatury. Podle Dvořákové by nikdo neměl být odstraňován a vylučován ze hry na základě lustrací, ale pravidla hry by měla být nastavena tak, aby všichni dostali šanci.
    Dvořáková dělá, jako že neví nic o tom, že členství v KSČ bylo také přímou kolaboraci s okupační mocností.
    Vladimíra Dvořáková byla do roku 1989 prominentkou komunistického režimu, jinak by asi sotvamohla vyjíždět na dlouhodobé stáže za oceán. Náhlý přerod bývalých komunistů v nejhorlivější zastánce dodržování demokratických principů po roce 1989, prozrazuje hlavně jejich obavy z hrozící ztráty dosavadních privilegií. Text, v kterém
    Dvořáková hájí pozice bývalých komunistů, jen přizdobila frázemi o obavách o osudy polistopadové demokracie.
    V závěrečné kapitole knihy vylíčil Miroslav Randsdorfhrůzy mccarthismu v USA na počátku 50. let v duchu standartní komunistické propagandy. Dnes, když už víme, žev nejvyšších státních úřadech v USA pracovaly již za války stovky sovětských agentů, jejichž jména jsou dnes známa na základě materiálů Venona , působí Randsdorfův příspěvek obzvlášť odpudivě.
    Nebyli to tvůrci lustračního zákona, kdo přispěl k převýchově bývalých komunistů v demokratickém duchu. Právě naopak, byli to zejména postkomunisté, kteří nejlépe využili nových ekonomických a politických institucí k prosazení svých zájmů. Ovlivnili tím mnohdy velmi neblaze další vývoj české polistopadové demokracie. Katastrofický scénář Dvořákové z roku 92 se nenaplnil. Nové křivdy, kterých se obávala, nenastaly. Právě naopak, staré křivdy a zločiny zůstaly díky bývalým komunistickým soudcům nepotrestány. To Dvořákové nevadilo. Hlavní bylo, aby se bývalí komunisté uplatnili i za nového režimu. To se jim beze zbytku podařilo.
    Díky tomu v ČT můžeme sledovat bezobsažné komentáře komunistické politoložky Dvořákové. Problém z názvu hlavní kapitoly "Kam se starými strukturami" byl vyřešen. Starým strukturám nikdo nezkřivil ani vlas na hlavě a mnozí se podobně jako Dvořáková mohli stát profesory, aniž by k tomu potřebovali nějaké zvlášť oslnivé kvalifikační předpoklady.
    • Chcholoušku, to je velice výstižná analýza. A o její správnosti svědčí i ty reakce probolševických poskoků. Dokazují to i ty štěky o "rozkradení státu". To není primární, ale důsledek zničené morálky. Všichni bývalí komunisti měli být vyloučeni z veřejné správy, protože se morálně zdiskreditovali kolaborací s okupační mocností. Je to jako když bývalí konfidenti Gestapa nalezli do KSČ a pokračovali ve své špinavé práci.
      • Chocholoušku a Petře - konečně někdo, kdo nebrečí zpátky po komunismu. Bylo by potřeba pro všechny nostalgiky zřídit rezervaci v duchu roku 1948 - 1989 se vším co ktomu patřilo, aby si to mohli sklerotici připomenout a vychutnat.

        Je třeba přestat brečet a začít se snažit.
        • Tak zloději brečet po komunismu určitě nebudou, naopak se.ou strachy o své nakradené majetky. Komunisté nekradli - znárodněné majetky si nepřivlastnili, ale dali do služeb všemu lidu. A tak mohlo být školství a zdravotnictví pro občany zdarma a řada dalších věcí. Zato dneska zloději, jako ty okrádají bezostyšně všechny a ještě se za to chválí. Ale také nejste nesmrtelní a jednou vám postačí také jen piksla na popel, a jestli bude ze zlata, tak ti to také bude jedno, budeš na tom stejně jako kdejaký bezdomovec, kterého jenom někde rozsypou..
    • Tak mám dojem, že by sis měl změnit nick z chocholouška na "papouška". Ti jsou asi tak stejně ukecqaní jako ty. Nemít ten chochol, tak v hlavě nemáš vůbes nic...
    • Chocholoušku zkus žít dneškem!!!!! To co píšete (ani jsem to celé nečetl) je možná pravda, ale nic to neřeší. Mam dojem, že je úplně jedno kdo a z jaké strany je. Tady jsou lumpové kteří rozkradli stát a zatím stojí jednotlivci a je jedno v jaké straně se nacházejí. Je to mafie, organizovaný zločinci.
      • Není to jedno, kdo je kdo je z toho vidět pěkně...
  • A NEVZDAT TO. VOLIT STÁLE STEJNÉ PROVĚŘENÉ DEMOGRATYCKÉ STRANY které už dvacet let vedou zemi k prosperytě a blahobytu. a možná už jen ZA POUHÝCH DVACET LET korupční zastupitelismus snad konečně začne fungovat.
  • Co se divíte,když tendence komunistů jsou,že každé přispůsobení se k možnosti získání moci je v soulsdu s programem a je v pořádku. Proč se nepříspusobit,když razím potichu heslo"Čím hůř,tím líp". Naše snametovost jim v tom pomohla a oni se tak odměňují,za naše chování k nim. My totiž nejsme bohužel jako oni.
    • My respektive současní politici jsou horší než oni. Oni se bojí už jen majetkových přiznáních,což je v nekomunistických zemích standartní forma obrany státu proti Vondrům,Bartákům,Bémům,Kocourkům,Drobilům,Kalouskům,Topolánkům,Dalíkům,ale i tzv. obyčejným lidem,kteří mají daňové přiznání nula a jezdí v autě za milion a bydlí v domě za osm milionů,atd. A vo tom to celý je Chocholoušku,Petře,dědo a další komunistobijci s komunistickým myšlením! *3*
    • Bohužel, máte stopro pravdu, ale nic není na věky, ani komunismus rozlezlý do všech stran.
      • Ty taky nejsi na věky a kapitalismus teprve ne !!!
    • Dědo, dědo. Ten Alzheimer je skutečně zlá choroba. Tak bude lepší se s tím potýkat v klidu doma na pohovce, než chodit na veřejnost a vyjadřovat se k něčemu jinému, než o čem je řeč. Ale jinak vaše paměť - melete stále stejnou, i když to potápění Titaniku zavinil už opravdu, ale opravdu někdo jiný, než omíláte.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit