Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby autor článku měl potřebné vzdělání například střední školu, tak by věděl, že z platu se každému strhává sociální daň, která má být přednostně využita na důchody nebo podporu v nezaměstnanosti pracovníka, kterému byla stržena. Místo toho se tyto peníze hází na jednu hromadu a přednostně se z nich vyplácejí sociální dávky nikdy nepracujícím parazitům. Každá vláda od roku 1989 slibovala, že každý pracovník bude mít svůj důchodový účet, kde bude ihned vidět kolik si na důchod naspořil. Jenže to by pak bylo také ihned vidět, že někteří si nic nenaspořili a tudíž na žádný důchod nemají nárok.

    • mun.go

      Zvýšení výše uvedeného odvodu (sociální daň) lze dosáhnout dvěma způsoby:

      - zvýšením procentní sazby daně ... nepopulární

      - zvýšením základu (při stejné procentní sazbě) ... nemyslitelné.

      To by se vám tak, lůzo, hodilo - zvyšovat platy! Chceme vyšší a ještě vyšší zisky!


    • Ano. Kdo by si nepamatoval Občansky demokratické sliby a "Vodičkovu  duhu"...

  • josef.chmela

    Článek je zase typická jéglovina. Hlavním účelem článku je zase se nějak navézt do Babiše. Když už je všechno ostatní (čapí hnízdo, střet zájmů, dotace atd...) ohrané jak deska a lidé už článkům nevěří, tak pro změnu zkusíme důchody a důchodovou reformu. Autor zde zase vypisuje své zcestné úvahy a prokládá je polopravdami a demagogií. Sám tak uvádí čtenáře v omyl a předsedovi vlády jej vyčítá. Co také čekat od pisálka periferního formátu.

  • Jednu radu mám jak nepřijít o důchody, nevolit Kalouska, Fialu, Bartoše a Adamovou. 

  • jedna rada za druhou jak si máme šetřit na stáří ale co kdyby někdo poradil kde na to člověk má brát, tak aby nebyl věčně v zaměstnání a aby si taky užil trochu života dokud ještě může a ne aby škudlil celý svůj produktivní věk aby pak mohl zaplatit nájem a neměl hlad a mohl si koupit nějaké ty léky

  • Občan? Co všechno od těch lidí chcete? To, že někdo  vybral penzijní prostředky, protože tam jen tak leží ( viď Kraďousku) a vlastně nejsou třeba... za to normální lidi nemohou. To, že těm nahoře přijde v pořádku, že tu lidi berou za 8hodinovou práci podprůměrnou mzdu, že si mají koupit od developerských projektů byt za nehorázné sumy (zlaté kralíkány za totáče, Vašku), že mají mít děti , vychovat novou generaci, zaplatit jim vzdělání, postarat se o stárnoucí rodiče, a taky nezapomenout si šetřit sami na sebe, protože musí mít na svoji zdravotni péči a taky si spořit na vllastní důchod...asi stačí..... 

    Pokud má stát peníze, pro lidi, které sem nikdo nezval, pro lidi, kteří v životě nepracovali a pracovat nebudou, pro děti, které se narodily jako přijmová položka...nechápu, proč by neměl mít prostředky pro lidi, kteří přes 45 let tomuto  státu odvádí daně, socialní a zdravotní pojištění a za ně další část odvádí i zaměstnavatel

    • Jen malá korekce. Tu špinavost s penězi v důchodovém fondu provedl pan Kočárník z ODS. V téhle levárně je poctivě Kalousek opravdu, ale opravdu nevinný. 

  • Páně Jégl je užvaněný patolízal svých chlebodárců.Tolik k jeho osobě,více pozornosti si ani on ani jeho komentáře nezaslouží.Dále,není člověk ten,který by se zavděčil všem ale z mých životních zkušeností už jsem pochopil,že ODS-Fiala-,TOP09-Adamová-potažmo Kalousek-,Piráti atd se nemohou zavděčit nikomu.Jejich demagogické projevy jsou už nechutné.Stačí si jen vytáhnout hlavu ze zadku a začít myslet na všechny voliče.Dle mého názor a mých zkušeností ,tam kde šlápne noha jmenovaných stran už nikdy nic neporoste.

  • Je to jasný, když jsem poslanec, starosta a nebo uklízečka v Bruselu tak není problém !!!

    Já bych to spojil s tím článkem o levici a i když to zatím nevypadá tak i ten Petr Bezruč a to jeho 

    Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,
    hlubokých páni vy dolů,

    přijde den, z dolů jde plamen a dým,

    přijde den, zúčtujem spolu! On to Petr Bezruč myslel se všema vydřiduchama a zlodějema !!!

    A TO SE NEJEDNÁ JEN O DOLY ALE KDEKOLIV SE TVOŘÍ HODNOTY RUKAMA  ALE I HLAVOU !!!

    Ještě větu z "Anny proletářky" :Budeme do vás střílet ! My do vás taky !

    Tak jestli se nemýlím tak tady ten příspěvek už ráno nebude ! 

  • Tak to vypadá, že se hledá cesta jak vytáhnout prachy z kapes lidí na úkor těch který ho.no dělali a ještě s kámošema kradli. Viď Mirku. Háva je zloděj. Ať mě zažaluje, Kalousek předloží všechny kontrakty MO 1991-2005 a jsme v pohodě.

  • Když dobroser.....  nenajdou žádnou hrůzu teď, prostě hystericky ječí o hrůzách v roce 2060. Pamatuji na prognózy, že nebude na penze v roce 2020.

    Kdo ví jaký bude svět v roce 2060? Poradili jsme si my, poradí si příští generace. 

    Je to jen takové zoufalé hledání problémů za každou cenu. 

  • prachy mám, ale kam je mám dát, když už 30 let známe "tunel" jako slovo dvou významů

    • Kupovat to, co cenu netrati - zlato, platinu, diamanty, domy, pole a louky - a další podobné komodity... 

      Ukládat peníze je zpozdilost...

      • mun.go

        Zlata, platiny ani diamantů se v post-katastrofické společnosti nenajíte.

        Půdu, vzduch a vodu nelze vlastnit, což vyplývá z jejich podstaty. Můžete mít nanejvýš právo k jejich užívání.

        Ukládat peníze v době záporných úroků je nesmysl.

        Ještě zbývá barterový obchod. Investujte do výhodně směnitelných produktů.

      • Racionální rada. Peníze jako takové nikdy dlouhodobě nezhodnotíte.

        Oddělte si peníze, které potřebujete "pro denní radost" od těch, které momentálně nepotřebujete a držte se rady pan Janáka. 

        Tak to dělali už naší dědové. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit