Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Do dneška celá EU, Německo včetně blbky Merkelové, lezli USA do zadku a toto je odměna. Samozřejmě to odskáčeme i my, protože jsme nesmyslně a moc jednostranně navázaní na německou ekonomiku. Když si Merkelová uprdne, tak my se z toho pos*rem. Celé USA nechat ať si hrají na vlastním písečku, navalit jim cla na vše, hlavně na zbraně (oni toho zase moc neprodukují mimo zbraní) a obrátit se na východní, asijské a jihoamerické trhy.
    • Viděl jste někdy obchodní smlouvy s USA?Německem?Ruskem?Čínou?Ted se nezastávám amíků, ale oni Vás nenutí obchodovat bez marže a pokud splníte podmínky tak se s nimi obchoduje nejlépe.Když tady vpomínáme auta tak ta vyráběná v USA jsou také v USA nejlevnější neb všude podraží alespon o dopravu.Srovnejte cenu VW v Německu a Finsku či Škody v ČR a Madarsku a pochopíte proč místní občan a nejenom v ČR ale i třeba v Německu přímo dotuje prodej jinde .Nemusíte mít USA rád neb se chová imperialisticky, ale z těch imperialistů co máme u nás dnes tak je ta lepší volba.
  • Já říkám dobře,
    vozit kuřata z USA do Evropy
    a auta opačným směrem je přece na hlavu.
  • Takovou ekonomiku co nám tady předváděl Havel ,Klaus a další vč.Komárka,Dyby,to nemá chybu.Každý normálně uvažující jedinec se selským rozumem pochopí,že je bližší košile než kabát neboli Rusko než USA.Nebude to poprvé,kdy toto prdítko si namlátilo hubu s USA již při velké krizi v roce 1930 a zažilo nástup Hitlera za pomocí USA a tzv.spojenců Francie a Anglie a již tehdy došlo k pokusu likvidace Evropy jako konkurence a dominantních USA,které chtějí hrát prim světového četníka.Náš průmysl mohl dodat vše od aut až po pivovary atd.Dnes máme pouze ty auta, toť vše, opravdu trochu krátkozraké.Dnes opět strkáme hlavu do chomoutu se spojenci,kteří již jednou zradili.
  • Trumpíku ty juráku s velkým Č to se ví dávno, že chceš Evropu potopit.Proto vyvoláváš konflikty a migraci uvádíš do pohybu. Sám stavíš zdi ty buzerante s přejetou veverkou na kedlubně.
    Už je na čase nakopat těm US blbečkům (_._) Jsem pro ekonomickou válku.
    Sami ty k*k*ti vyrábí vše v Číně a Mexiku. Čína by jim měla vystavit stopku a požadovat okamžité zaplacení všech dluhů.Stejně Čína brzo zasadí smrtící úder petrodolaru, Irán a Rusko se k tomu hlásí a spousta státu je bude následovat. Poté si může tento šašek se squadrou afroameričanů,haiťanů, mexičanů, hispánců a jiných makáčů tvořit své pravé americké hodnoty ;-)
    • To mě fascinuje, když nějakej moron adresuje příspěvek člověku, který to evidentně nebude číst a když, tak tomu nebude rozumět. To si vážně myslíš, že Trumpa zajímá český Tiscali?
    • vidět že ti stříkají nervy hlupáku. Jen z takové běžného hašteření. Evidentně jsi byl v holinkách a radiovce maximálně na přehradě v okresním městě. Světáku.
      • Rád bys stříkal co? Ty kozobuzíku
  • EU už by si konečně měla uvědomit, že USA nejsou spojenci, ale maximálně partneři a nelízt jim do análu. Měli bychom nastavit sebevědomou, nezávislou politiku prosazující naše zájmy tak, jako to dělají USA, Rusko, nebo Čína. Ale to bychom se napřed museli semknout a přestat vymýšlet byrokratické kraviny.
  • Evropa a řada státníků v ní si přáli,aby prezidentskou volbu v USA vyhrála p.Clintonová.Tím by se udržela strategie ekonomické vyváženosti USA -ostatní svět včetně EU??Asi by tomu tak v tom případě bylo,ale takto zásadně nepostupuje prez.D.Trump,který již dávno před svým zvolením tvrdil,že USA jsou pod velkým,ekonomickým tlakem ostatního světa.Začalo to poukazováním ,že EU zaostává finančně v obranné politice a že USA to nehodlají tolerovat.A přišla i doba k obchodní diverzifikaci,která má svoje zákonitosti.USA již nehodlají se vzdávat i výrob,kterou nahradily jiné firmy z EU,Číny,zkrátka ze světa.Půjde to asi tak daleko,že to pocítí EU velmi citelně,své si odnese i ČR,především v automobilovém průmyslu.Počátky obchodní války již dnes zaznamenáváme a to evidentně :Dolar posiluje,Euro slábne.
  • Hlásná Trumpeta neboli odpadní potrubí napojené na ČT žumpa.
  • Obchodní válka? Kecy, pouze se protočí ty hromady natištěných bankovek, bez zlatého krytí. Profitovat z toho všeho bude především RF. Ta svému kámošovi Německu, dodá co se surovin týče, vše co bude potřebovat. A levněji. Byznys v Evropě nepadne kvůli Donaldovi. To spíše naopak, Donald s tím pitomým heslem "First Amerika".
  • Trumpovi je vyčítána politika "Amerika na prvním místě," ale přitom jde o zcela logický krok. Každá země by si měla uhájit vlastní průmysl či zemědělství před levným a často dotovaným dovozem. Kolik bylo křiku, když EU zavedla limity produkce cukru pro jednotlivé členské státy? Co obrana EU proti dovozu zboží z Číny? Trump avizoval své záměry předem, ale EU se odhodlá jen k takovým opatřením, jako je navýšení cla na Harleye a whisky. Úsměvné až trapností zavánějící a to měli mocní v Bruselu čas na přemýšlení celé dva roky. Trump je prezident Ameriky a podle toho jedná.
  • To všechno jsou podružné a nicotné problémy. Hlavní je, aby se v Evropě měli dobře nelegální migranti. tedy vlastně "uprchlíci". když se oni budou mít dobře, budeme se mít dobře i my všichni ostatní!
    Tento zázrak v ekonomice jsem nevymyslel já, ale Němci.
    .
    "Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá i řada českých podniků. Hospodářský růst v Německu je podporován stoupající soukromou spotřebou a zvýšenými vládními výdaji na uprchlíky. To kompenzuje horší výkon zahraničního obchodu, který je důsledkem slabé poptávky ze strany hlavních obchodních partnerů a rozvíjejících se ekonomik."

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit