Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nečetl jsem to a ani to číst nebudu.
    Celé sankce jsou jeden velký nesmysl a uškodí pouze EU a také nám.
    Vznikly ze lživého obvinění za sestřelení letadla, které jak se ukázalo sestřelilo ukrajinské SU.
    Zde by měla následovat omluva!!!!!!!
    Český export do Ruska se vždy vyznačoval strojírenskými výrobky nebo celými fabrikami.
    Ve východních regionech znají Škoda, ČKD, ALTA, PSJ Holding, ale také vzpomínají na Chemont, Chepos, KPS, atd.

    Naše pozice, které pracně a velmi těžce získávali naši otcové zaujmou čínské, indické a firmy z dalších zemí. Dopadne to stejně jako s československými zbrojovkami.
    Nedivím se, že pánům Sobotkovi, Babišovi, Zemanovi se to nelíbí a plně je v tomto chápu.
  • Kde se stratí rozum, tam hloupost rozkvete jak jabloň v květnu. Kdo seje vítr, sklidí bouři a ta bouře jednou smete nás všechny. Anální průzkumníci z EU a NATO mají dojem , že s lidstvem si můžou zahrávat jak se jim zlíbí, ale vše má své meze a jak se říká boží mlýny melou pomalu ale jistě.
  • Sankce.Komu to prospěje a komu ne..Vidím to takhle-p.Cameron ,sedící vždy v blízkosti p.Obamy při důležitých,světových jednáních,se usmívá a je přímo u vytržení,že Rusko dostává na frak-ne vojensky ,ale sankcemi.Je to zvláštní,Anglie má s Ruskem minimální,obchodní vztahy a všimněme si,že Libra a Dolar mají vzrůstající hodnotu.Libra,která byla ještě nedávno kolem 30 Kč,stojí nyní přes 35 Kč,Dolar se blíží k 22 Kč.A o to USA s Anglií- " aliančním advojčatům"-jde.Anglie ,ač členem EU,si přihřívá polívčičku s USA na úkor EU.Ta velká nenávist Anglie k Rusku pramení od doby skončení 2.svět.války,kdy p.Churchil s p.Pattonem,americkým generálem chtěli prostě ještě vítězství nad Ruskem a tak horovali v pokračování války-když už Američané byli v hojném počtu v Evropě.A co to přineslo p.Churchilovi?Nebyl zvolen v Anglií v dalším období do křesla min.předsedy.
    • Aby se Cameron prestal smat staci, aby se ruska love presunula z Londyna do Hongkongu nebo Singapuru. Ostatne Cameronovi muze ztuhnout usmev na rtech uz za 14 dnu, po referendu Skotu. *3*
    • Venco jsi vymývač bolševických mozků a dějepisu jsi moc ve škole nedal. Ale místním komančům to stačí.
      • Nepovídej tečko kozomrde, na to jsi přišel ve snu, nebo když jsi mydlil kozu,?
  • už podle hlouposti článku je naprosto jasná servilita pana Hlavenky. Ten by nejradši vlezl Amíkům do prdeele celej i s kotníkama, jen aby ho hodnej americkej fašistickej režim ochránil před "zlým" Putinem a Ruskem, které ale odvrátilo zákeřné napadení Sýrie a Íránu Američany a NATO svou skvělou diplomacíí.
    Kdo ale pořád napadá, drancuje a okrádá suverénní státy a vraždí tamní obyvatelstvo, které se brání? Kdo inscenuje v suverénních státech vládní převraty, do nových vlád dosazuje své lidi a vytváří tak své kolonie? Kdo válčí po celém světě, daleko od svého území? Kdo má na svědomí více než 2 miliony mrtvých v největším vojenském konfliktu od 2. sv války - ve Vietnamu? Kdo okupuje od r. 45 západní Evropu a Japonsko? Kdo má po celém světě více jak 180 vojenských základen se stovkami tisíc vojáků? Kdo vyhrožuje použitím jaderných zbraní, používá munici s ochuzeným uranem a zamořuje tak prostředí všude kde válčí? Kdo používá při bombardování kazetové pumy a bíly fosfor? Kdo špicluje celý svět včetně svých spojenců a uvaluje sankce na všechny kdo se znelíbí?
    Kdo je tedy největší světový agresor a největší nebezpečí pro světový mír? Ano, jsou to Spojené státy americké - fašistický vřed této planety. Dokud nevychcípají všichni agresoři z USA a NATO, tak nebude klid.
    • sez hloupeckei jak nekajej modrej spekacek'!!! neporozumiiis nic!!!!!!!
      • Zato ty jsi "chytrej" jak b.bec s IQ nizsim nez 35. Klasifikaci si najdi sam a hlas se u Chocholouska. Sice ti nepomuze,neb b.bost neni lecitelna, ale da na tebe pozor. *5* *5* *5*
  • Pane Hlavenka. Váš pokus zoobecnění téma sankcí je poťouchlý. Především neobjektivně stavíte na nepravdivých a jednostranných základech. O přístupu a skutcích NATOEUUSA píšete jako jedině správných. Neanalyzujete problém protiruských sankcí od počátku vzniku problému. Kdo vyprovokoval negativní dění na Ukrajině. Především Poláci, Američani ( ti to platili ), NATO, Evropská unie. Dále vznik konfliktu na východě Ukrajiny - mimochodem Ukrajina ještě dodnes snad nemá registrovány hranice. Impuls byl vydán totalizováním ukrajinštiny a tím znevoňovám ostarních jazyků, tím ruštiny a na Ukrajině žijících Rusů. Krymské události byly to samé. V zemi kde žije většina jedné národnosti, tak ji státní moc utlačuje. Nehledě k tomu již tehdy existovaly plán na vybudování další námořní základny, nyní na Krymu. Taky by jste se vzbouřil proti tomuto útlaku. Konflikt na východní ukrajině vyprovokovala pseudoukrajinská vláda zmíněnými jazykovými úpravami.. To nemluvím o hajlování fašisty Jasenyuka na Majdanu a o známých záběrech způsobu voleb parlamentu - pod samopaly nebo jeden pučista volil až za 5 poslanců atd. Je prokázané, že jednání Ukrajinské exekutivy bylo a teroristické s fašistickými prvky. Tak jak z počátku američané podporovali rozvoj nacistického Německa, tak teď EUUSA a Nato podporují činnost profašistických skupin na Ukrajině. Je vám panne Hlavenka ukradené vraždění vlastních občannů na vých. Ukrajině za podpory EUUSA. Vaše sankce jsou vyhlašovány na základě vykonstruovaných doměnek. Zrůdný tlak na vznik války zatím na Evropském kontinentě.
  • Poměrně hloupý článek. Již ta věta, že "pokud někdo, dle názoru západu, udělá něco zlého.." je zapotřebí ho sankcionovat. A co pokud udělá západ, potažmo USA něco zlého, kdo pak posoudí zda je to zlé, či né, kdo uvalí na západ sankce? Nebo patent na to, co je zlé a co je dobré má jedině západ vedený USA? Za další, Evropu nepostihnou protisankce uvalení Ruskem. Možná, že ve strojírenském, či potravinářském odvětví, by to nebylo až tak hrozné. Ale v případě zastavení dodávek surovin, zvláště pak plynu, by to bylo tragické, prostě by lidé v zimě zmrzli. A na závěr si dovolím názor, že pokud by někdo současnou situaci na Ukrajině nenaplánoval, neorganizoval a neživil, tak k žádným sankcím dojít nemuselo. Někdo ale rozdmychal kyjevský Majdan, někdo dosadil do vlády neofašisty v čele s Jaceňukem, jehož rétorika připomíná rétoriku psychopata, někdo vyzbrojil národní gardu, různé polovojenské oddíly a žoldnéře ze zahraničí a poslal je zabíjet Ukrajince. Myslí si některý naivka, že to bylo Rusko?
    • Da , Rusko !!!!
      • Take ti nejak dosla slova. *4*
      • Takže se mnou protentokrát souhlasíš, tečko? To jsem rád.
  • Vaše úvahy a reakcie sú zaujímavé avšak úplne bezpredmetné. Mám z väčšiny tu prítomných dojem, že ste skupina filozofov na dôchodku a uvažujete u zmysle "byť či nebyť".
    Na to, aby ste odsledovali vplyv sankcií na EU či Rusko a odhadnúť šancu dosiahnutia vytýčeného cieľa, nemusíte pri daných úvahách uplatňovať štatistické metódy ani nič podobné.
    Povedzme si to, ako to je. Okrem Nemecka a Luxemburska sa všetky krajiny eurozóny zadlžujú viac, ako na konci minulého roku. A je viac než zrejmé, že tento trend sa tak skoro nezastaví. Ako poukazuje americký denník The Wall Street Journal, obnovenie eurozóny bolo veľmi krehké, aby mohla vydržať vonkajšie problémy a geopolitické napätie. Ekonomika Francúzska stagnuje, Taliansko je znovu v situácii recesie. Po prvýkrát od roka 2012 klesla nemecká ekonomika v druhom polroku o 0,2 %. Predtým sa predpokladalo, že ekonomický rast môže dosiahnuť v roku 2014 1,9 % HDP.
    Ukazovatele sú jasné, hrubý domáci produkt Talianska opäť klesol. Už druhý štvrťrok po sebe, čo je jasný signál recesie. Taliansko je totiž po Nemecku druhý najväčším obchodným partnerom Ruska v rámci EÚ.
    . Takto by som mohol pokračovať ďalej. Ale ak niekto nechce veriť pravdivým údajom, tak niečo z praxe. Môj priateľ je v súčasnosti riaditeľ nemeckej zlievarne, ktorá spadá do zoskupenia viac ako 7 zlievarní v Nemecku, 2 v dánsku a po jednej v Číne a Indii. Vyhliadky na tento rok boli jasné, čistý zisk sa odhadoval približne na úrovni 3,5 - 4,6 mil. Eur. Po zavedení sankcií a protiopatrení Rus. federácie v priebehu jedného mesiaca bolo zrušených viac ako 48% všetkých zákaziek do konca roka. Zlievarenstvo je väčšinou železničný priemysel a práve dané objednávky odliatkov išli na Ruský trh. O čo ide? Po rokovaniach Nemeckej a Ruskej strany sa zistilo, že Rusi presúvajú výrobu do Bieloruska Ruska, Turecka a Fínska. Pravda vraj budú mať určite problémy s kvalitou z počiatku, ale to ich neodrádza od tohto kroku. Dané výrobky budú cenovo lacnejšie.
    . Čo to spôsobilo? Revidovanie čistého zisku na -100 - 400 tisíc Eur. Mimo toho nútené prepúšťanie zamestnancov. O podobných prípadoch sa určite dá písať viac menej ďalej. Určite s tým budú mať problém aj Rusi, ale očakávané rozpadnutie Ruska, ako aj civilizačný úpadok určite nenastane. To už tu bolo aj po rozpade ZSSR a Rusi sú tu stále.
    K situácií na Ukrajine? Myslím, že názor autora nie je objektívny a je zaslepený polopravdou šírenou v médiách. Prečo nie je podstatné, kto to spustil? prečo nie je podstatné, že to bol práve Kyjev, čo poslal vojakov na JV Ukrajiny?
    . Obama o Lýbii : - Vládna moc použila armádu proti vlastnému ľudu, preto musí civilizovaný svet zasiahnuť!“
    A čo povedal o Ukrajine : - Vláda má právo použiť armádu proti ľudu k udržaniu poriadku vo svojej krajine!“
    . Asi toľko na článok autora. Reakcia Ruska je očakávaná a treba sa spýtať. Neurobilo by toto USA pri svojich hraniciach? Pokiaľ ma pamäť neklame tak pri kubánskej kríze sa takmer spustila 3 a možno aj posledná sv. vojna....
  • Autor vyplácal tolik písmenek aby nám řekl.... totální blbosti. *7*
    Zkusme použít zdravý rozum.
    1.) Rusku nikdo nic nedokázal. Od sestřelení MH17 jsou vlny sankcí postaveny na naprosto nepodložených záminkách. Obyčejná hysterie neschopných všehoschopných, kteří se snaží dokazovat, že schopní jsou, akorát že jsou tím jenom pro smích.
    2.) Pokud už chci někoho sankcionovat, musí to mít nějaký význam. Nebo se to má skutečně dělat jenom pro to aby se něco dělalo? I za cenu že důsledky dopadnou na naše lidi? Když mi bude dejme tomu Dežo vedle za zdí hulákat, budu se mu tam snažit házet kameny i když tu zeď nejsem schopen přehodit ? Budu je házet i za cenu, že mi budou padat zpátky na hlavu? Problém západu je spíše ten, že ty padající kameny nepadají na hlavy těch, kteří je háží.
    3.) Pokud na někoho nemám, ale chci být hrdý, tak si nechám radši rozbít hubu, proč ne, to beru. Jenomže je v pořádku, že když na někoho nemám, pošlu za ním svoje děti, ať rozbije hubu jim? Není snad lepší uznat, že na něj nemám a snažit se o nějakou dohodu?
    4.) Ohledem enegií autor článku vůbec neví která bije, žije v nějaké naprosté iluzi a nebo hlouposti. Silně mu doporučuji přečíst toto:
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Rusky-plyn-pravda-o-plynu-z-USA-stastni-Cinani-a-sebevrazda-Evropy-Plynarensky-expert-Stepan-vyvraci-nesmysly-333433
  • Došlo na Prošenka jeho fabrika na sladkosti má zákaz vývozu do Ruska jó to jsou odvetné sankce, budou to vozit do Česka ! EU tak nařídí.
    • nařídit to můžou,jiná věc je zda to někdo koupí
  • Článek o ničem takže to trochu zkrátíme.

    Smysl sankcí je jediný - poškodit EU a zničit její obchodní vztahy s Ruskem. Díky hrstce
    vlastizrádců kteří ovládají Brusel se tato politika v režii USA naplnila.
    Předlužená USA potřebuje ve světě neustále napětí a války. Sklady se vyprázdní
    a zbrojovky se zase rozjedou. Postrašení menší spojenci začnou nakupovat také.
    Měsíce USA platí puč v Sýrii a přes noc se změní v nepřítele tamních teroristů.

    Pokud se svět neprobere tak nás USA brzo zatáhne do 3. světové války.
    • Je to velmi smutné. ale je to tak: máme být pro cizí zájmy zataženi (a vlastně už jsme) do konfliktu, který je sice blízko, ale nebyl by vznikl, kdyby ta naše "správná" strana jej nevyvolala mejdanem na Majdanu!!! A běží vše bez jakýchkoliv důkazů (jak pravil šáša Vondra - proč se má mluvit o důkazech, MY víme, že to tak je!!). Kdykoliv Rusko nabídne jednání, příměří, možnost kontroly, naši vykladači zpřísňují sankce. Volili jsme lidi s mozkem v hlavě, nebo v pr..li?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit