Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pietro Pietrovic se prevléknul za kameru,dejepisnou knihu a vezl si káru s odsunem Sudetských nemcù.Jak to tak vše zvládnul je a zùstane jeho tajemství.Soucasne je na Majdanu a referuje nám zde novinky.Byl jsi i v tom nákladáku bez oznacení?To bys byl frajer.
    Je to jeden s tech dejinných svedkù co o nicem nemají páru.Kdyby jsi vydal tohle"ùsilí"u lopaty a kolecka mel by jsi alespon trochu smysl-ale asi máš kod. *3*
  • Pokud bude část našich občanů protestovat v Praze proti vládě a usilovat o její odstoupení, tak budou mít mé pochopení. Pokud bude chtít ást občanů urvat a osamostatnit nebo připojit jinam kus naší země, bude mít mé pochopení vláda, která proti nim pošle armádu.


    Bude mít Putitn pochopení pro část Ruska, která by se chtěla osamostatnit nebno připojit k jinému státu? Ha,´ha,ha
    • Fajn a co když pár násilníků svrhne násilím vládu a chopí se moci. V části státu se to lidem líbit nebude a tak ji neuzná, zvolí si svoje zástupce a jelikož nechce válčit, vypíše referendum o samostatnosti toho území a to dopadne úspěšně. Pučistická junta na ně pošle armádu a prohlásí je za teroristy?
      Pro koho budete mít pochopení teď?
      • Aha , takže když Vietnamci vyhlásí samostatnou republiku Praha Libuš a uspořádají " referendum " kde předem ohlásí , že kdo nebude hlasovat pro toho zastřelí tak jim budete držet palce ?
        • Copak Praha Libuš. Horší by bylo kdyby byla vyhlášena samostatná KVR - Karlovarská Velkkoruská Republika. Tam by ani nemuseli nikoho střílet, protože by všichni hlasovali pro.
      • Pochybuji že "pár" násilníků je schopno svrhnout vládu.
        Bylo to "pár" v r. 1989?
        • Pár, nebo část... Vyhýbáte se odpovědi na vlastní vývody a uhýbáte. Argumenty a odpovědi tedy došly, co? Chytáním se podružnosti množství nic jiného než uhýbání není. Pro jednodušší jedince to možná agument bude. pro ty je argument co tvrdín zrovna v novinách, které právě teď čtou.
  • nnn,Pietro,hmm.Diki vam s vasema nazorami a vam podobnym, Jeste dnes v tretim tysacileti se valci a umiraji lidi,kecate nesmyslne veci ,,jako ta mluvči gosdepartament USA,,ktery jen negde prectete,nigdy jste tam ne byli a motate nekolik veci dohromady. Russko od 90 let je kapitalisticki stat a jen se brani,chrani svoji hranice od USA A NATO. A co Jestli Russko obnovi svoji zakladny na KUBE, co na to usa panove ?
    • Ten překlad z ruštiny je sviňa , že . G. Russko atd . A kapitalistický stát ??? Ha ha , nedejte se vysmát . Rusko je feudální stát v čele s carem který udílí léna věrným poddaným a kdo se vzepře jde do ťurmy . Kapitalismus, holoubku sivý vypadá jinak . To ale vy Rusové NIKDY nepochopíte .
  • Každý soudný a slušný Čech a Evropan musí souhlasit s nickem Pietro, který "hýbe žlučí" zdejší rudé pakáži.
    • A kromě urážek by něco smysluplného nebylo?
      Možná to Váš intelekt již úplně vyčerpalo a pak se Vám samozřejmě omlouvám.
    • to si jen myslíš a to je tak vše na co ty se zmůžeš.....jen na lži ty ...NamrdeNamrdanýNejvíce *15*
  • No - prozatím jsou to "povstalci". Až se z nich stanou teroristé, pánbů s náma. Až budou hořet fabriky, rozvodny, plynovody a ropovody, veselo nebude ani nám. Bohužel.....
  • Nechápu,proc se vede s nasazenou nulou jako je "vážený"Pietro vùbec nejaká diskuse a proc se na nej vùbec reaguje.Takových typù mame zde ve státe dost a hlavne co umí je reagovat na "príznivé využitelné" situace.Anonymù podobného rázu bylo vždy dostatek.
    Nejlepší reakce je žádná reakce.
  • Neuvěřitelné kolik proruských prdelolezců tady mastí hlouposti.Prostě se tam mydlí mezi sebou.a na to nějaké mačo napíše vrahové.Když je válka jinak to nejde.Počítají s tím všichni.není čas na osobní výlevy blbosti.
    • nejde o žádné prdelolezování v němž jsi ty a tobě podobní naprostí experti,ale nýbrž o zdravý rozum a žádný strach nazvat jak se věci mají! doba,kdy byli všni posra.í říct údajné "pravici" pravdu do očí je pryč a proto jsi ty a tobě podobní kozomrdové z toho v (.) a možná někteří i placeni! oháňkovat 24 let na vše komunismem,to už vám lidé nežerou!!!
      Tak sklop vocas a hlavu vzhůru nejlépe ze západní (.) ven.!!!
      Zlo přišlo ze západu a hlavně z USA a jediné Rusko se tomu postavilo,bohu dík.
    • Pokud jste si nevšiml, je to reakce na nadpis článku. To, že ve válce lidi umírají na obou stranách je pravda. Pokud ale jsou stříleni cíleně bezbranní civilisté v bytech a transportovaní zranění na vozech označeným vlajkou s červeným křížem, pak to jsou vraždy ve smyslu mezinárodních norem a ti co takové jednání páchají, nařizují či schvalují jsou vrahové, víme?
      • Ano, v nadpisu se uvádí "Ukrajinská armáda zabila v Doněcku 35 povstalců ". Zabila povstalce, tedy gaunery, (pro)ruské teroristy. a takový ksindl si nezaslouží nic jiného.
        Jestli někdo zabíjí bezbranné civilisty tak to dělají právě ti (pro)ruští teroristi. Obyvatelé stepí mají zabíjení v krvi. Kdyby Kreml nevysílal na východní Ukrajinu teroristické bandy a nepodporoval tam rozvrat. byl by tam už dávno klid, vímě?
        • A referendum, který tam ten, podle Vás Ksindl" uspořádal Vám nic neříká? Nebo že by tam nic než ten "Ksindl" nežilo?
          A když už jsme u těch obyvatel stepí, pak prosím račte svoji pozornost obrátit na jistého Achmetova, tam odtud po předcích domovem. To je další z prokyjevských dobráků. Ani za peníze tam ty lidi nedotlačil k podpoře Kyjeva. tak o čem to stále hovoříte?
      • Hmmm a jakpak se chovali příslušníci Rudé armády a jednotek NKVD k příslušníkům Ukrajinské osvobozenecké armády ( Banderovci ) kteří bojovali za nezávislost Ukrajiny na SSSR a proti bolševikům ?Jakpak se chovali k Lotyšům, Estoncům a Litevcům ? Nějaké , jakékoli konvence je naprosto nezajímaly . Copak povíte na nový ruský zákon o vězení pro ty co nesouhlasí s integritou Ruska ?
        • No schvalovat vrazdeni lidi jen proto ze v minulosti se tak delo mi prijde pri nejmensim nemoralni. *8*
          • Vzpamatujte se . To není žádná minulost . Obrazně řečeno se to stalo včera a mnoho pamětníků žije a pamatuje . Vy to povídáte jako kdyby se to stalo někdy v době kamené .
            • Hmmm,to musi byt smutny zivot,zit jen pro pomstu.Ale jestli si myslite,ze to je smysl zivota ja vam to neberu. Nejvice zla a valek na svete zacina takto *13* *13* *13*
            • Znáte obrat , nenávist až za hrob ?
            • No argumentace : zabíli mi dedecka tak ja je dneska zabiju taky mi pripada dost trapna. *8* *8*
        • Pokud jde o ty "slavné Banderovce", tak za branné povinnosti státu se se zbraní v ruce přidali k nepříteli a vraždili místní obyvatelstvo takovým způsobem a množství, že je dokonce SS muselo brzdit. Dokumenty o těch zvěrstvech jsou. Konečně závěry Velké trojky jasně označily tyhle válečné zločince vedle SS a nacistického režimu. Nevím jak čistý jste árijec, ale vybral jste si špatný příklad.
          Kromě toho tady nehodnotíme chování někoho před víc jak půl stoletím, ale to současné, podle současných platných norem. A tady jak koukám nám argumenty došly, že?
          • Vůbec nedošly . Jen se Putin a spol vrací k praktikám ze 40. let. A argumenty ? Když tady obhajujete , že je nutné se chovat podle dohod i k těm co dohody neuznávají. Prostě a jednoduše . Pseudopatizánům nevěřit nikdy , nic a za žádných okolností a vykopat za hranice zpět Putinovi .
        • A ještě bych dodal jak se Rusáci chovali k polské elitě po záboru Polska v souladu s Paktem Molov-Ribbentrop?
          Na 22 tisíc brutálně postřílených a zahrabaných do mělkých hrobů v Katyni.
          • Tento zločin SSSR a zvláště těch, co to nařídili je bezesporu bestiálním aktem lidských zrůd. Trvalo hodně dlouho, co ti co to věděli, kryli tento zločin proti lidskosti a dodnes se za tento díl viny neomluvili. Rusko našlo nakonec alespoň tolik cti, že se za to Polákům před světem omluvilo, což se nedá říct o jiných národních účastnících tehdejšího SSSR.
  • Tak tihle si už od Putina vyznamenání nepřevezmou a zlatých rublíků si taky neužijí . Může je ale hřát na duši , že padli " za rodinu " i když tuším , že je hřálo něco úplně jiného .
    • Jen na doplnění vašich představ o tom, co je nebo není válečný zločin kyjevské junty nechající střílet na evakuované zraněné vozidlem označeným vlajkou s červeným křížem (půlměsícem) cituji:
      Při konfliktech na území jednoho státu (často jde o jeho násilnou dez-
      integraci) není aspoň jedna z bojujícíh strann státem. Dle stanoviska
      Mezinárodního soudního dvora jsou však i pro tutu stranu ustanovení ŽK
      závazná.
      • Aha . Použitím obratu " kyjevská junta " jste se dokonale zařadil mezi vyznavače " Co je dobré pro Putina a velkou Rus " je dobré i pro mě . Zastávam opačný názor . Když mi vleze ozbrojený mužik na dvorek a začne pokřikovat , že je tady doma a že už je to jeho dvorek tak ho zlikviduji jakýmkoli , opravdu jakýmkoli způsobem a budu mít pocit z dobře vykonané práce .
        • Pietro je zřejmě buď úplně vygumovaný nebo mu už zuřivá nenávist totálně vyžrala mozek!
          Stačí se jen podívat na záběry z "Majdanu" (samozřejmě ty snaživě mazané a blokované,
          ne ty co uváděla naše "realistická" ČT) A BYLO KAŽDÉMU CIVILIZOVANÉMU ČLOVĚKU JASNO, KDE JE PRAVDA! Stačí jen ukrajinskými fašisty nafilmované a zveřejněné vraždy nepoddajných
          funkcionářů milice a dalších - prý pro výstrahu! Takže taková je skrývaná tvář fašismu, taková je pravda a nezakryje ji umělá rouška "demokratických postupů"! EU styď se!!!
        • Použitím slova junta jsem přesně pojmenoval ty, co po násilném převratu v Kyjevě přebrali moc.
          To nemá nic se zařazováním. Ten text je citací znění té normy, kterou jste níže uváděl. A jak jsem psal, potíž je v tom, že vy zastáváte pozici jednání, která je v příkrém rozporu s mezinárodně platným textem úmluvy. A právě nerespektování zákona když mi momentálně nevyhovuje a dovolávání se téhož zákona po té, co jsem zaujal žádané místo jeho porušením je věc, která mi vadí. A s ohledem na to jsem připraven se zastat i člověka s kterým bytostně neouhlasím a je mi nesympatický, pokud je mu právo upíráno. V opačném případě je to džungle, která může v budoucnu stejně tak semlet i mě. Pak ale bude pozdě se něčeho dovolávat.
          • Nikoli . Já pouze říkám , že ti ozbrojenci se dobrovolně vyřadili a nelze je brát jako jakéhokoli partnera ( i nepřítel je partner ) .
            • Pietro,nepotrebujete gumu?
            • O.K.
              Pak prosím uveďte čím konkrétně se vyřadili. Připouštím, že mi možná něco uniklo.
        • Jo. Takže když vlezli ukrajinci na dvorek rusům, tak je měli podle toho asi taky zlikvidovat. žejo.
          Tady někdo popírá právo národů na sebeurčení.
          • Aha . Takže Sudeťáci byli v právu a ti zlí Češi je terorizovali . Takhle jste to myslel ?
            • Vypadla mi čát textu . Svaté říše římské národa německého .
            • Omyl Aleši. Omlouvám vaši neznalost ale Němci se stěhovali v rámci Svaté říše národa německého kam patřilo i království české . Ale pozor ! To nebylo království Čechů . Stejně tak později žili v Rakousku - Uhersku a ne v Čechách . Český stát vznikl až v roce 1918 a neměl žádnou návaznost na cokoli , království české zaniklo a nebylo . Já sudeťáky neobhajuji ale dokáži je pochopit.
            • Stále stejný omyl!!!
              Opakuji snad po sté: Sudetští němci přišli do Čech na pozvání. proto, když chtěli odejít, tak se měli sebrat, vzít si majetek a jít. Zem byla česká.
              Rusové žijící ve své (Ruské) zemi byli administrativně a protiprávně i podle tehdy platných zákonů, v rámci jednoho mocenského státu SSSR, převedeni pod Ukrajinu. Proto, když by odcházeli Rusové, mají právo si sebou vzít i Ruskou zem, kterou si přinesli s sebou. To je ten podstatný a zásadní rozdíl mezi němci v Čechách a Rusech na Ukrajině!
  • Vrahové!!!
    • No co chcete ? Obyčejní , průměrní Rusové . Normálka .
      • no co podprůměrné IQ u průměrného člověka to je Pietro a taky dejchá *15*
  • Střílet na budovy, dopravní prostředky a na označená místa shromaždiště zraněných je dle mezinárodních konvencí zločin proti lidskosti!!! Dopoštěli se ho Japonci a nyní Kyjev. To i SS u Arnheimu tento statut respektovala. Zločinecké lidské zrůdy vedené Jaceňukem a jeho nohsledy, včetně místních velkozlodějů, podporovaných z naší strany knížetem, zaorálkem a Stropnickým jen dokazují jaká že se nám to pokouží vládnout svoloč.
    • Teroristi si označí shromaždiště pro raněné a mají vystaráno,nejste trochu magor?
      • Pokud tam budou ranění a ošetřovatelé, tak ano. Pokud s tím máte problém, pak zkuste vypovědět Ženevskou konvenci s jejíma dvěma dodatkama. V opačném případě byste byl stíhatelný jako zločinec.
        • Ženevská konvence se týká pravidelných armád ne teroristů
          • To je jen Váš hluboký omyl. Výtah konvence hovoří jasně:

            Při konfliktech na území jednoho státu (často jde o jeho násilnou dez-
            integraci) není aspoň jedna z bojujícíh stran státem. Dle stanoviska
            Mezinárodního soudního dvora jsou však i pro tutu stranu ustanovení ŽK
            závazná.
    • Jak to bylo označené ? Byl ten náklaďák vůbec označený ? Ne . Ostatně tato konvence se vztahuje pouze na vojáky a místa pod kontrolou červeného kříže ( půlměsíce ). Náklaďák plný " partyzánů " je legitimní cíl a Ukrajincům nelze NIC vyčítat .
      • V tom je ta potíž. vy tvrdíte že označený nebyl, přítomní tvrdí že byl. Taot konvence se vztahuje na označená místa, sloužící pro přepravu a shromažďování raněných. Dle vaší definice by to ztratilo smysl. A vystřílet nemocnice by byl běžný zjev. Problém v domluvě je právě v takových pružných pohledech a vysvětleních, které zastáváte i vy. Dle toho se dá vysvětlit, že moje střelba na Vás je Váš zločinný akt, jímž jste chtěl zastavit mírumilovný let mé kulky. A takovým vysvětlením mám zase problém já.
        • Lituji ale vše má svá pravidla . Že náklaďák měl označení tvrdí Rusové . Dobrá , ale musí tady být dvě rovnocené strany které se mohou brát vážně . Ukrajinská armáda je na Ukrajině ( tedy doma ) a bojuje proti komu ? Proti jakýmsi ozbrojencům ke trerým se nikdo nezná . Nejsou to vojáci . Je to prostě někdo kdo pobíhá s kalachem . Nevztahuje se na ně naprosto nic . V tom nklaďáku mohla být klidně munice a zbraně a povstalci by se pak radostně poplácávali po zádech jak Ukrajince doběhli . Prostě " zelení mužíčci " nastolili hru bez pravidel a ta se jim teď nevyplatila .
          • Nevím nic o tom, že by nějací "zelení mužíci" rozstřelovali s děl civilní obydlí, upalovali lidi zaživa, postřelovali novináře z minometů nebo s dělem rozstřelovali náklaďáky s otevřenou korbou plnou raněných a řádně označených vlajkou s červeným křížem. Pokud by to udělali, pak by to byli samozřejmě bezpáteřní sadistické lidské zrůdy stejné, jako kyjevská junta a patřili by před mezinárodní tribunál hned vedle Jaceňuka, Turčinova, ale nově i Porošenka a Achmetova.
            • Když si pověsím na tank červený kříž a vyrazím do boje tak jsem imunní a nikdo na mě nesmí střílet ? Zelení mužíčci se vyřadili dobrovolně z jakýchkoli dohod a nelze je brát jinak než ozbrojené , nebezpečné gangstery . Když půjdete vyloupit banku a obklíčí vás policie zachráníte se tím , že vyvěsite červený kříž a pláchnete do bezpečí ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit