Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Střílet na budovy, dopravní prostředky a na označená místa shromaždiště zraněných je dle mezinárodních konvencí zločin proti lidskosti!!! Dopoštěli se ho Japonci a nyní Kyjev. To i SS u Arnheimu tento statut respektovala. Zločinecké lidské zrůdy vedené Jaceňukem a jeho nohsledy, včetně místních velkozlodějů, podporovaných z naší strany knížetem, zaorálkem a Stropnickým jen dokazují jaká že se nám to pokouží vládnout svoloč.
    • Teroristi si označí shromaždiště pro raněné a mají vystaráno,nejste trochu magor?
      • Pokud tam budou ranění a ošetřovatelé, tak ano. Pokud s tím máte problém, pak zkuste vypovědět Ženevskou konvenci s jejíma dvěma dodatkama. V opačném případě byste byl stíhatelný jako zločinec.
        • Ženevská konvence se týká pravidelných armád ne teroristů
          • To je jen Váš hluboký omyl. Výtah konvence hovoří jasně:

            Při konfliktech na území jednoho státu (často jde o jeho násilnou dez-
            integraci) není aspoň jedna z bojujícíh stran státem. Dle stanoviska
            Mezinárodního soudního dvora jsou však i pro tutu stranu ustanovení ŽK
            závazná.
    • Jak to bylo označené ? Byl ten náklaďák vůbec označený ? Ne . Ostatně tato konvence se vztahuje pouze na vojáky a místa pod kontrolou červeného kříže ( půlměsíce ). Náklaďák plný " partyzánů " je legitimní cíl a Ukrajincům nelze NIC vyčítat .
      • V tom je ta potíž. vy tvrdíte že označený nebyl, přítomní tvrdí že byl. Taot konvence se vztahuje na označená místa, sloužící pro přepravu a shromažďování raněných. Dle vaší definice by to ztratilo smysl. A vystřílet nemocnice by byl běžný zjev. Problém v domluvě je právě v takových pružných pohledech a vysvětleních, které zastáváte i vy. Dle toho se dá vysvětlit, že moje střelba na Vás je Váš zločinný akt, jímž jste chtěl zastavit mírumilovný let mé kulky. A takovým vysvětlením mám zase problém já.
        • Lituji ale vše má svá pravidla . Že náklaďák měl označení tvrdí Rusové . Dobrá , ale musí tady být dvě rovnocené strany které se mohou brát vážně . Ukrajinská armáda je na Ukrajině ( tedy doma ) a bojuje proti komu ? Proti jakýmsi ozbrojencům ke trerým se nikdo nezná . Nejsou to vojáci . Je to prostě někdo kdo pobíhá s kalachem . Nevztahuje se na ně naprosto nic . V tom nklaďáku mohla být klidně munice a zbraně a povstalci by se pak radostně poplácávali po zádech jak Ukrajince doběhli . Prostě " zelení mužíčci " nastolili hru bez pravidel a ta se jim teď nevyplatila .
          • Nevím nic o tom, že by nějací "zelení mužíci" rozstřelovali s děl civilní obydlí, upalovali lidi zaživa, postřelovali novináře z minometů nebo s dělem rozstřelovali náklaďáky s otevřenou korbou plnou raněných a řádně označených vlajkou s červeným křížem. Pokud by to udělali, pak by to byli samozřejmě bezpáteřní sadistické lidské zrůdy stejné, jako kyjevská junta a patřili by před mezinárodní tribunál hned vedle Jaceňuka, Turčinova, ale nově i Porošenka a Achmetova.
            • Když si pověsím na tank červený kříž a vyrazím do boje tak jsem imunní a nikdo na mě nesmí střílet ? Zelení mužíčci se vyřadili dobrovolně z jakýchkoli dohod a nelze je brát jinak než ozbrojené , nebezpečné gangstery . Když půjdete vyloupit banku a obklíčí vás policie zachráníte se tím , že vyvěsite červený kříž a pláchnete do bezpečí ?
  • Je třeba u příštích voleb nezapomenout,že Zaorálek tomu svinstvu na Ukrajině tleská a poslat ČSSD za ODS !Tihle podvodníci,kteří se hned po volbách vykašlali na své voliče,musí dostat za vyučenou !
    • Mimo proruských šmejdů musí každý rozumný člověk akcím armády suverénního státu zatleskat a ne jen Zaorálek.
      • Jsem zvědav, jak byste tleskal akci armády našeho suverénního státu, až by Vám masakrovala střelbou do domu Vaší rodinu. Na to bych se jel určitě podívat.
        • První prej střílej do separatistických, takže na to jak by to prali do vašeho domu a rodiny bych se určitě rád podíval :)
      • Ty holt jsi blbej jak štoudev. Jestlipak jsi taky tleskal akcím policie suverénního státu v Kyjevě? Asi ne viď? Tam to bylo "demokratické povstání lidu", kdežto tady jsou to "prachsprostí teroristé". *5*
        • Jasně štoudve skus v Lanžhotě sebrat pár ozbrojených pomatenců obsaď tamní magorát a vyřvávej že chceš do slovenska,přijde armáda,policajti začneš po nich střílet a jak asi opadneš?Když přežiješ tak si půjdeš stěžovat do Štrasurku co si to ten stát dovolil?Nebo za ukrajinskou hranicí něco podobného uspořádají ukraninci co na ně pošle SKUTR Putin cukráře se šlehačkovými dorty nebo po zásahu armády nebude pro mrtvoly kam plivnout,magůrku. *1* *1*
        • Já osobně tleskal i akcím policistů pod vedením prezidenta na majdanu, ale poté, co parlament převzal moc a svrhl prezidenta (zjednodušeně) zase tleskám vojákům pod vedením parlamentu, protože ten má nyní legitimní moc. Jednoduchý.
  • Překlad článku do Češtiny - Ukrajinská armáda páchá genocidu a zavraždila dalších 35
    občanů ne povstalců. Tzv. Ukrajinská vláda nemá volební ale jen USA zaplacený Majdanský
    mandát. Ukrajinská ústava jasně říká že prezidentem je stále Janukovyč takže Kyjev
    nemá ani prezidenta - jen uzurpátora moci - podnikatele korupčníka a sponzora fašistů!
    Tím je Kyjevský režim nelegitimní a proto nepotlačuje vzpouru ale vraždí!

    Jinak naše vláda se opět předvedla. Plnou pusu změn ale pokračuje v udržování starého
    bordelu. Zákon o prokázání původu majetku bude přijat v kastrované podobě - bez zpětné
    platnosti. A opět se zvedne sleva a přídavky na 2 3 a další dítě - to znamená že cikánská i bílá nemakačenka zas budou královsky žít z dělání děcek.
    • Ukrajinská armáda dělá přesně to, pro co jsou armády všech zemí zřízeny. Brání své území před těmi, kdo by ho chtěl odtrhnou (podobně jako kdysi u nás Sudety).
      I Rusko chce zvýšit tresty pro separatisty . S tím také nesouhlasíte? Žádná vláda si nenechá líbit něco podobného.
      • Promiňte - když to chtěl udělat Janukovič tak řval celý svět a najednou je zabíjení vlastních občanů v pořádku - nějak divná matematika.
        • Vy nechápete rozdíl mezi tím, když občané chtějí změnit vládu (u nás r. 1989) nebo když chce část občanů odtrhnout kus státu?
          To je dost podstatný rozdíl...
      • To srbská armáda dělala také, ale USA a EU se to nehodilo, tak se celému světu předhodila jako armáda co provádí etnické čistky a genocidu a přitom se na tom podílely zcela záměrně USA i německá EU s pomocí UCK. USA je ještě za to humanitárně bombardovala a odtrhla následně Kosovo pro svoji vojenskou základnu USA NATO. Takže USA i EU ať pěkně drží pysk a z Ukrajiny vypadne.
      • Janukovyč měl na euromajdan také poslat ve velkém armádu. TO byla chyba. Tak se to dělá, ne? I když toho zloděje se nijak nezastávám, ale to je právě to, že se to vždy provádí, jak se to právě někomu hodí. A zloději jsou na té Ukrajině úplně všichni, akorát se rvou mezi sebou o koryta a do toho zasahuje ještě USRAEL a EU, kteří tam nemají co pohledávat. Zpitomělí Ukrajinci si zvolili místo Janukovyče gigazloděje a jeho party pro změnu zloděje , vora v zakoně Porošenka za pomoci USA CIA a EU. Užasná změna, s fašisty v zádech. Východ má právo na odtržení, protože nechtějí do EU a nechtějí USA CIA na svém území, nechtějí vory v zakoně - oligarchy, kteří rozkradli až k bankrotu Ukrajinu, část jí dokonce prodali Číně, aby mohli opět tyto peníze rozkrást a nechtějí fašisty.

        Pokud mohlo být odtrženo Kosovo, když nás mohli bez referenda rozdělit na ČR a SR tak i východní Ukrajina má právo na odtržení. TO si EU a USA měly rozmyslet, když toto sviństvo prováděly v Kosovu. Dokud se Ukrajina nerozdělí, nikdy tam už nebude klid. O to se USRAEL a EU postaraly.
      • Srbové také bránili svoje území, ale když USA potřebovaly jejich historické území, tak k tomu použili kosovsko-albánskou teroristickou organizaci UCK s bojovníky Al-Kajdy v jejich řadách,, na celém jihu tato organizace se zasloužila o rozdmýchání konfliktu ve velkém podle USA scénáře, aby se po té mohlo ukázat na Srby, že za všechno mohou oni, vyhnali je ve velkém z jejich Kosova a USA-NATO si tam postavili svoji vojenskou základnu největší v jižní Evropě. UCK může pod jejich ochranou obchodovat nerušeně s drogami a dodávat je do celé EU a obchodovat i s lidskými orgány. Takže podle tohoto scénáře má východ Ukrajiny právo se oddělit.

        V ČSFR se nás snad někdo ptal, zda chceme rozdělit stát na dva? Neptal. A o tomto je.
        • Srb -rus rovná se totéž žádný rozdíl. *10*
      • Ukrajinska armada ano,ukerajinska vlada taky ALE nemaji armadu ale nac dvardii s pravym sektorem,,faš.,, pulka armady presla na jinou stranu a tech co nestihli tak popravili. A vladu taky nemaji toto neni vlada ,ukaž aspon jeden duvod jich tak nazvat.! ?
  • Koukám, že pisatelé postřehů jsou asi méně chytří, jinak by nemohli schvalovat zabíjení
    zraněných - to dělají jen hyeny. Žvanit anonymní nesmysly rádoby chytré může i dítě z mateřské školy!!! Inteligenti!
    • Zabíjení teroristů není zločin ale bohulibá činnost. *10*
    • Ono jde pouze o jednoho placeného provokatéra fašistického tady na diskusích co si pořád mění nicky, aby to vypadalo, kolik takových pisatelů tu je - je to fašistická tečka , jindy NOT, Pietro, nnn , korektor, sniper, Kryštov , Hynek a další.
  • Ukrajina má jednu neřest-některé mrtvé pokládá za hrdiny,jiné za mrtvé povstalce.A mrtvých přibývá.Vzpomeňme na bývalou Jugoslávii-začalo to fackami v jakési hospodě a skončilo to statisíci mrtvými.Tyto smutné události přesto občas vyděsí lidskou pospolitost.Přesto se "nezdá",že Evropa je již civilizačně na úrovni a vraždění je ji cizí.Mohlo by opět propuknout,ale ta dvě ponaučení dvou světových válek jsou stále ještě jejich brzdou. To,co se děje na Ukrajině,je varováním....
    • V Jugoslávii to začalo když mocnosti po 1.sv. násilně připojily k Srbsku okolní státy jejichž obyvatelé se se navzájem Srby nenáviděli . Tam to prostě jinak dopadnout nemohlo .
  • Aj aj to neměli dělat bude tvrdá odplata fašistům.
  • Střílení do civilních obyvatel a do budov či vozidel označených mezinárodním červeným křížem vždy byl válečný zločin! Jsem zvědavý, jestli za to bude někdo souzen! Ale myslím, že určitě nebude, protože to bylo v rámci demokracie a boje za svobodnou Evropu. Rozumný a slušný člověk si o tom, co se děje posledních 20 let v Evropě udělá obrázek sám. A pokud si někdo myslí, že se bude mít v EU pod taktovkou Německa a USA někdy dobře, tak je naivní. Nechají nás jednou buď pochcípat hlady a nebo rozbombardovat ruskými raketami, protože jim děláme nárazníkové pásmo! Češi dnes nejsou schopní ničeho, udělat si pořádek doma, natož obhájit svoje zájmy v Evropě ! Jsme národ tupých ovcí a dobře nám tak! *12*
    • No rozhodně se bude v EU mít lépe nežli pod taktovku ruska jak tomu bylo minulých 40let a jaksi vám nedošlo že do německa to od nás není tak daleko dokonce s ním sousedíme když máte takové obavy z ruských raket co kdyby tam ta ruská raketa náhodou dolétla,co pak? *1* *1*
    • Ten náklaďák plný raněných žoldáků a gangsterů jel pod vlajkou červeného kříže ? Opravdu ? Ostatně pokud vím tak ženevská konvence se na podobný případ nevztahuje .
      • měli by povolit eutanasii a byl by od tebe klid,tobě by se také ulevilo,vždyť se trápíš zbytečně bezkulíne
    • Ozbrojená vzpoura, obsazování cizích objekjtů a ohrožování lidí je pirátství. A piráti se vždycky věšeli na ráhno. Nejdřív to byl Krym, pak východní Ukrajina a pak by ta východní stepní smečka chtěla zase ovládat půl Evropy. Je třeba Rusy včas zastavit. *12*
  • Vskutku hrdinství střílen na sanitku převážející raněné. Pravdivý nadpis tohoto článku měl však znít "příslušníci einsatzgruppe Národní garda zmasakrovali raněné bojovníky za svobodu".
    • No je vidět jací hrdinové jsou ukáčka. Kdyby na ně vyrazila jedno četa ruských vojáků, tak stahnou ocas mezi nohy a zastaví se až v Kyjevě.
      • Rus je tak velký hrdina, že dokázal podrobit i Afghánistán.
    • Sanitku ? ? ? Ne , nejste evropan , jste asi ruský asiat .
      • ty jsi cikán z indie
      • Nevzdělanče ! Každá ruská sanitka má 120 mm dělo, několik raketometů a četu zdravotníků z osvobozování Čečenska od Čečenců.
    • Chtělo to ještě jeden granát. Pro jistotu a jako pozdrav Putinovi .
  • válka začala Stropnický v maskáčích

    http://ateo.cz/i/6833/
  • Proč jenom nezapojí bombardéry? Rozmlátili by všechny továrny, zdroje energie, školy, nemocnice, komunikace. To se to povstalcům žije když je obléhající ukrajinská armáda odstřeluje jenom minomety a v noci.
    Třeba mají separatisté chemické zbraně, možná vyrábějí zbraně hromadného ničení ("stejně jako Sadám"). Ovšem nemohli by je hledat američtí experti, protože Ti nenašli nic ani v Iráku, ani v Libyi. Můžou přece najít libovolný absurdní důvod, proč je potřeba zatočit s těmi, kdo neposlouchají Washington.
    • Nedivil bych se, kdyby separatisté použili chemické zbraně. Rus je schopen každé křivárny a špíny ("K dosažení stanoveného cíle jsou vhodné jakékoliv prostředky", jim radil Lenin).

      v Iráku stačil Saddámův "Chemický Alí" ty chemické zbraně "vypotřčebovat" proti Kurdům na severu země a tak nebyly k nalezení.
      • Účel světí prostředky, je heslo připisované jezuitům. To bylo trochu dřív před Leninem. Navíc, Lenin nebyl Rus. Ale za všechno můžou Rusové - podle Tebe. Ty máš určitě Harvard.....
    • Sadám neměl chemické zbraně a přitom je úspěšně používal při masovém vyvražďování např. Kurdů . To jsou paradoxy , co ? A Kaddáfí , pomatený , nevypočitatelný beduin platící teroristické útoky a vykřikuje o záměrném šíření AIDS zdravotníky které sám pozval . To máte hezké vzory .
      • kdyby hloupost nadnášela,mohl by jsi si založit aerolinku kozoair
        • To mluvíš z vlastní zkušenosti? Tvoje letecká společnost je zřejmě určena pro převoz velmi těžkých nákladů.
    • Iváínušo, davaj časy!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit