Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo viděl včera televizi, tak ví jasně, kde je dno politické kultury.

    Já bych se přimlouval, aby se premiérem stal i u nás komik.

    Třeba pan Cibulka. Jemu stačí korálek na řetízku a je mu všechno jasné. Kdo s ním nesouhlasí - tak je fízl a hotovo.

    Nač to komplikovat?

    Já vím, asi pitomost, ale umíte si představit tu legraci, jak tento pán v přímém přenosu CNN zarputile obíhá Donadla s kyvadýlkem?

    Svět by na nás nezapomněl. A každý by věděl, kde je Česko.

    Pak už by mohlo být jenom líp. 

  • Mirecek

    U voleb to vždycky projedou, ale pak "demokraticky" dělají bordel, idioti!!


    • Asi budeme muset brát průvody proti někomu nebo něčemu jako normální situaci. Ve volbách vždycky nejen někdo vyhraje, ale také logicky prohraje.

      No a ti co prohrají mohou dělat jen jedinou věc - najít profesionálního organizátora (viz. Milion chvilek pro demokracii), který z toho bude mít skvělý kšeft a můžou se ufoukat na píšťalky v ulicích.

      Zase do dalších voleb. 


  • CHCEME SLUŠNÉHO PREMIERA--- pěkná blbost.To už můžeme chtít i "slušné vrahy" či "slušné zloděje".. Ona slušnost sama o sobě nic nevypovídá. Viz protesty našich "slušňákú"......

  • V předchozích vládách byli gauneři co mnoho rozkradli jako Kalousek , Nečas ,Langer ,Ráth ,Topolánek , Dalík či tajní vládci prahy jako Ritig a mohl bych pokračovat za ODS či TOP -09 , dnešní politici typu Babiše přišli díky zkorumpování pravicových politiků , Co pravice v minulosti zasela to dnes sklízíme je pravda dnes se máme nejlépe od listopadu 1989 po vstupu ANO do politiky se situace zlepšuje můžeme si myslet o babišovi co chcete dokázal  toho dost vybudoval firmy zaměstnává lidi dobře je platí a má v politice úspěch to někteří čeští občané nejsou schopni  unést naš premier s presidentem jsou slušní lide Babiš v minulosti využil děr v zákonech přijatých pravicí a dnes se jej snaží zkriminalizovat .Pan president hájí zájmy naší země v Číně vyšlapával cestičku EU ke zlepšení obchodní vztahů byl tam jako náš president a představitel  EU .

  • dzixy
    Vcelku realistický názor na politickou kulturu u nás. Jenom škoda, že autor článku - Bican - neuvedl podíl médií na nešvárech naši politické, ne moc dobré, kultuře. Jednostrannost některých médií ke stranám i politikům, často zkresluje skutečnou podstatu věci. Uvádí, a snad až vychvaluje jiné "filozofy", kteří často nemají vůbec reálný názor. Třeba Pehe vyzvedává nadějnost politické kultury tím, že politici přichází kdesi "zdole" a za příklad dává Starosty a nezávislé, nebo Piráty. Pozapomíná na to, že občané mají svůj rozum, svá poznání a zkušenosti, a proto zřejmě podobné úvahy tzv. politologů-filozofů neberou vážně. Výsledkem jsou potom výsledky průzkumu oblíbenosti a důvěry stran občany. A právě ti, co je často média vychvalují, vynáší do nebes, jsou skoro nevolitelní, nebo vůbec nevolitelní. Třeba TOPka, Starostové, lidovci, ale i Piráti ztrácejí. Nakonec názor Peheho, že vše vytrhne mládí, je opravdu zrůdný, nerealistický a pochybnosti toho jsou i názory autora v závěru článku. Ano, naši politici nemají valnou politickou, ale ani jinou, takovou tu občanskou kulturu. Zneužívají své funkce, dokonce je hromadí jako hraboši, sledují pouze své osobní, dost málo i stranické zájmy, a zájem společnosti je jim kdesi u zadku.A právě, bohužel nezmiňovaná média, jako spolupodílníci nekultury politiků, jsou vinny, že se nedokáží odpolitizovat a jsou stále fandové některých stran a politiků,  které a kteří si to vůbec nezaslouží. Takže o nekultuře politiků mluvit bez "nekultury" médií je debata o ničem. 
  • Také bych chtěl slušného premiéra. Nějak se nám ten výběr v posledních 30 letech moc nedaří.

    Jenže nepomůže hulákání na ulicích.

    Pomohou jenom demokratické volby. Ale svého "panáčka" tam zase dosadí zákulisní baziliškové a ten bude muset skákat, jak oni pískají.

    • Jak říkám, chybí nám občané a převládají ovce, které jsou nesamostatné a potřebují ovčáka.

      • Občané chodí k volbám,zatímco ovce hulákaji po ulicích Prahy.

        • Ty ovce hulákají v hospodě.

          • NE - ti ''ovcane'' se nechali zblbnout predvolebnimi zvasty dvou STBaku a volili je...


            • Dokázala byste uvést příklad těch předvolebních žvástů?

              To abych zjistil, cim se "ovcane"se nechali oblbnout - v prubehu volebnich kampani minulych let jsem zadne predvolebni zvasty dvou STBaku nezaznamenal, jenom standardni zvasty "na vsech frontach", aneb:"Metelesk blesku pomuzeme cesku!"

        • Něco podobného si také myslím. 

  • Na dno jsme zvolením těch dvou estébáků už, bohužel, klesli. Na Hradě by klidně mohla sedět Dáda Patrasová, která by si určitě vedla lépe než ten ruský, ožralý prostitut a ve Strakovce bych rád viděl Martu Semelovou, která by nechala znárodnit Burešův nakradený majetek i s celým Agrofertem!
  • Já bych to s tím úpadkem neviděl zas tak černě. Prý už to začalo. V Praze údajně vypuklo povstání za Demokracii a proti terorismu. Už prý zničili dva postupující americké tanky. 😯 Na fotce článku budou asi hrdinní revolucionáři jdoucí stavět barikády.....

  • A bude hůř! Bureš protlačil na místo ministra Benešovou a připravuje omezování soudní moci. Čeká nás rudá BUREŠo-MANovská diktatura. Ale třeba dostanou ovce koblihu a  tomu pár hospodských keců a bude jim líp.

  • mun.go

    Už to tady někdo psal:

    Vyjít do ulic s heslem "Chceme slušného premiéra" je pitomost.

    Premiéra (předsedu vlády) jmenuje prezident, na jeho návrh pak hlava státu jmenuje jednotlivé členy kabinetu. Prezident obvykle jmenuje předsedu vítězné strany ve volbách, ale není to jeho povinnost.

    Takže buď si měli nespokojení občané zvolit jiného prezidenta, nebo jiné poslance, kteří by pak mohli (ale nemuseli) změnit ústavu.

    • Jndrich
      to není pitomost. Já taky nechci premiéra estébáka a podvodníka.
      • Co ty chceš nebo nechceš nikoho nezajímá. Buď můžeš sám kandidovat a nechat se zvolit anebo emigrovat do nějaké své říše snů. Jinak se budeš muset s uvedeným smířit.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit