Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo viděl včera televizi, tak ví jasně, kde je dno politické kultury.

    Já bych se přimlouval, aby se premiérem stal i u nás komik.

    Třeba pan Cibulka. Jemu stačí korálek na řetízku a je mu všechno jasné. Kdo s ním nesouhlasí - tak je fízl a hotovo.

    Nač to komplikovat?

    Já vím, asi pitomost, ale umíte si představit tu legraci, jak tento pán v přímém přenosu CNN zarputile obíhá Donadla s kyvadýlkem?

    Svět by na nás nezapomněl. A každý by věděl, kde je Česko.

    Pak už by mohlo být jenom líp. 

  • Asi budeme muset brát průvody proti někomu nebo něčemu jako normální situaci. Ve volbách vždycky nejen někdo vyhraje, ale také logicky prohraje.

    No a ti co prohrají mohou dělat jen jedinou věc - najít profesionálního organizátora (viz. Milion chvilek pro demokracii), který z toho bude mít skvělý kšeft a můžou se ufoukat na píšťalky v ulicích.

    Zase do dalších voleb. 


  • Dokázala byste uvést příklad těch předvolebních žvástů?

    To abych zjistil, cim se "ovcane"se nechali oblbnout - v prubehu volebnich kampani minulych let jsem zadne predvolebni zvasty dvou STBaku nezaznamenal, jenom standardni zvasty "na vsech frontach", aneb:"Metelesk blesku pomuzeme cesku!"

  • Mirecek

    U voleb to vždycky projedou, ale pak "demokraticky" dělají bordel, idioti!!


  • CHCEME SLUŠNÉHO PREMIERA--- pěkná blbost.To už můžeme chtít i "slušné vrahy" či "slušné zloděje".. Ona slušnost sama o sobě nic nevypovídá. Viz protesty našich "slušňákú"......

  • NE - ti ''ovcane'' se nechali zblbnout predvolebnimi zvasty dvou STBaku a volili je...


  • Ty ovce hulákají v hospodě.

  • Konfident StB Bureš, komunista (bývalý), spoluautor nemorální tzv. "opoziční smlouvy", trestně stíhaný za zneužití dotací EU... a tahle kreatura prý "zkultivovala" naši politiku. 🤮

  • Něco podobného si také myslím. 

  • Občané chodí k volbám,zatímco ovce hulákaji po ulicích Prahy.

  • Jak říkám, chybí nám občané a převládají ovce, které jsou nesamostatné a potřebují ovčáka.

  • V předchozích vládách byli gauneři co mnoho rozkradli jako Kalousek , Nečas ,Langer ,Ráth ,Topolánek , Dalík či tajní vládci prahy jako Ritig a mohl bych pokračovat za ODS či TOP -09 , dnešní politici typu Babiše přišli díky zkorumpování pravicových politiků , Co pravice v minulosti zasela to dnes sklízíme je pravda dnes se máme nejlépe od listopadu 1989 po vstupu ANO do politiky se situace zlepšuje můžeme si myslet o babišovi co chcete dokázal  toho dost vybudoval firmy zaměstnává lidi dobře je platí a má v politice úspěch to někteří čeští občané nejsou schopni  unést naš premier s presidentem jsou slušní lide Babiš v minulosti využil děr v zákonech přijatých pravicí a dnes se jej snaží zkriminalizovat .Pan president hájí zájmy naší země v Číně vyšlapával cestičku EU ke zlepšení obchodní vztahů byl tam jako náš president a představitel  EU .

  • dzixy
    Vcelku realistický názor na politickou kulturu u nás. Jenom škoda, že autor článku - Bican - neuvedl podíl médií na nešvárech naši politické, ne moc dobré, kultuře. Jednostrannost některých médií ke stranám i politikům, často zkresluje skutečnou podstatu věci. Uvádí, a snad až vychvaluje jiné "filozofy", kteří často nemají vůbec reálný názor. Třeba Pehe vyzvedává nadějnost politické kultury tím, že politici přichází kdesi "zdole" a za příklad dává Starosty a nezávislé, nebo Piráty. Pozapomíná na to, že občané mají svůj rozum, svá poznání a zkušenosti, a proto zřejmě podobné úvahy tzv. politologů-filozofů neberou vážně. Výsledkem jsou potom výsledky průzkumu oblíbenosti a důvěry stran občany. A právě ti, co je často média vychvalují, vynáší do nebes, jsou skoro nevolitelní, nebo vůbec nevolitelní. Třeba TOPka, Starostové, lidovci, ale i Piráti ztrácejí. Nakonec názor Peheho, že vše vytrhne mládí, je opravdu zrůdný, nerealistický a pochybnosti toho jsou i názory autora v závěru článku. Ano, naši politici nemají valnou politickou, ale ani jinou, takovou tu občanskou kulturu. Zneužívají své funkce, dokonce je hromadí jako hraboši, sledují pouze své osobní, dost málo i stranické zájmy, a zájem společnosti je jim kdesi u zadku.A právě, bohužel nezmiňovaná média, jako spolupodílníci nekultury politiků, jsou vinny, že se nedokáží odpolitizovat a jsou stále fandové některých stran a politiků,  které a kteří si to vůbec nezaslouží. Takže o nekultuře politiků mluvit bez "nekultury" médií je debata o ničem. 
  • Také bych chtěl slušného premiéra. Nějak se nám ten výběr v posledních 30 letech moc nedaří.

    Jenže nepomůže hulákání na ulicích.

    Pomohou jenom demokratické volby. Ale svého "panáčka" tam zase dosadí zákulisní baziliškové a ten bude muset skákat, jak oni pískají.

  •   A taky se o dnešek zasloužili Topáci a Lidovci protože s estébáky a komunisty kolaborovali, sami kradli jak smyslů zbavení a pro koryto by se spojili i s čertem. 

  • Co ty chceš nebo nechceš nikoho nezajímá. Buď můžeš sám kandidovat a nechat se zvolit anebo emigrovat do nějaké své říše snů. Jinak se budeš muset s uvedeným smířit.....

  • Na dno jsme zvolením těch dvou estébáků už, bohužel, klesli. Na Hradě by klidně mohla sedět Dáda Patrasová, která by si určitě vedla lépe než ten ruský, ožralý prostitut a ve Strakovce bych rád viděl Martu Semelovou, která by nechala znárodnit Burešův nakradený majetek i s celým Agrofertem!
  • Jndrich
    to není pitomost. Já taky nechci premiéra estébáka a podvodníka.
  • Já bych to s tím úpadkem neviděl zas tak černě. Prý už to začalo. V Praze údajně vypuklo povstání za Demokracii a proti terorismu. Už prý zničili dva postupující americké tanky. 😯 Na fotce článku budou asi hrdinní revolucionáři jdoucí stavět barikády.....

  • A bude hůř! Bureš protlačil na místo ministra Benešovou a připravuje omezování soudní moci. Čeká nás rudá BUREŠo-MANovská diktatura. Ale třeba dostanou ovce koblihu a  tomu pár hospodských keců a bude jim líp.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit