Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajímavé čtení. Musím ale uznat, že v určitých věcech má pravdu. Některé české restaurace opravdu stojí za starou bačkoru. To už je lepší si to jídlo udělat doma. Člověka to pak výjde levněji a atmosféra jako v dobré restauraci se dá napodobit i doma. Stačí jen když k tomu má člověk například ty správné talíře atd.

  • Nezlobte se na mne, ale v Česku máme vyníkající restaurace, které vaří na jedničku a že já mám opravdu rozmazlený jazýček, jen si za to prostě člověk víc zaplatí, ale dá se jíst levně i kvalitně, například svíčkovou si dávám několikrát a budete se divit, když po pravdě řeknu, že v Imperialu u Pohlreicha je pěkně hnusná, ale jinde v restauraci za 120 Kč (Praha) byla vyníkající, tak ať tady nějakej Špaček nediskutuje o tom, že české jídlo je hnus, když vidím, co Němci jedí, tak z toho mi je špatně, kombinace jako Svíčková a bramborový salát, nebo smažený řízek s knedlíkem politým lákem z utopenců, ať se milej pán nediví, že Němcům chutná :)
  • V restauraci jsem si ještě svíčkovou nedal, tak nemohu posuzovat. Stačí mi ta od manželky, mámy a od tchýně. Všechny jsou skvělé, ale když mohu dávám přednost všem možným gulášům, hovězímu (hlavně tomu na houbách) a celkově italské kuchyni.
  • Moje svíčková je naprosto skvělá. Peču jí v troubě velmi pomalu. *3* V restauracích si hotovky nedávám. Vlastně už do restaurace skoro nechodíme.
  • At jdou k Donaldovi.
  • Je to, bohužel, pravda. Určitě se najdou i "poctivé" kuchyně, kde si člověk pochutná, ale je to těžké hledání. Jako malá jsem jezdívala s dědou a babi často do Prahy za příbuznými a za odměnu, že jsem byla hodná v autě jsme se vždycky cestou zpátky zastavili v Plzni U Salzmanů na svíčkové. Mňam. To byla bašta, jakou bys dnes těžko pohledal. Všude voda, sušený náhražky, bohužel je to poznat. Dokonce se mi předloni stalo v Klatovech na náměstí........ hotel vylepený fotkami pana prezidenta.......... že mi přinesli svíčkovou a na ní seděl obrovský trs kudrnatého salátu jako kytka. Byla jsem z toho tak vytrslá, že jsem netušila, jak to budu jíst....... omáčka ani knedlíky nebyly pod tou "nádherou" vidět. Dodnes mi mrzí, že jsem ji to nehodila na hlavu....... sama se nechápu. A chuťově to byla ta sušená svíčková z prášku. Alespoň jsem si tu nádheru vyfotila a ukazuji fotky kamarádům. Nestalo se, aby alespoň nevykulili oči *2* Nejvíc obrázek zapůsobil ovšem na syna, čerstvě vyučeného kuchaře, který byl do té doby plný idelálů............ ten se diví ještě dneska *1*
  • Přijeďte na svíčkovou do hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě! Určitě si pochutnáte!
    Vše záleží na lidech!
  • přijde mi docela komické, když někdo (kdokoli) hodlá posuzovat české kuchaře a českou kuchyni podle nabídky v "lidových" knajpách anebo veřejném stravování. Obávám se, že tam platí úplně jiné "normy" než opravdovost surovin, jemná a vyvážená bohatost chuti a vůbec normální domácí kvalita... Hlavně aby toho bylo mála HODNĚ a aby náklady na uvaření byly minimální - a pokud možno i s vynaložením co nejméně práce.

    Ostatně... a jak je na tom tedy Německo? V nejmenovaném (zavedeném však a dobrém) penzionu jsme tam dostali kvalitní národní kuchyni : bavorskou houbovou polévku (z pytlíku), vepřovou pečeni v krémové omáčce (z pytlíku) s bavorskými krupicovými knedlíky (z pytlíku)...
  • Nebejt tureckejch kebabů, tak v germánii chcípnou hlady, že Herr fógl :-)

    A když už německá holínka vyrazí za hranice, tak kouká aby utratila co nejmíň ojro!
    Ty koukaj akorát tak na billige Halbpension a jak si za zwanzig ojro vrznout hned za čárou nebo pak ve vnitrozemí s nějákou schmutzig ukrajinkou :-)
  • nezlobte se,ale já osobně jsem projel celou republiku křížem krážem a opravdu jdou zlaté české ručičky do řiti a ohledně jídla to je dvojnásob znát!!Učili jsme se vařit přesně podle norem a podle mě,když se postup opravdu dodrží a spíše se něco málo pochutin přidá a uvaří se to s chutí a láskou,tak nemáme ve světě konkurenci.Jenom se to musí dělat poctivě a tak jak se to dělat má!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit