Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Měl jsem životní období,kdy jsem chodil na večeře každý den,protože mi matka nevařila.Chodil jsem k Šuterovům do vinárny v Palackého ul.na Praze 1.Ať jsem si dal jakékoliv jídlo vždy upravené a chutné a cena do 10 Kčs.To nejsou staré pověsti české, to bylo do r.1989 než sem vtrhla tzv.demokracie.Kdo si dal zbojnický guláš s omáčkou dvou barev za 7,50 Kčs tak mlaskal ještě na chodníku.Svíčková byla ze svíčkové a nebo ze zadního, o tatarském bifteku ani nemluvě.O tom to je .Dnes se otevře hospoda a týden to jde za astromické ne gastronomické ceny a pak zústanou jenom ty ceny.Dobrou chuť Vám přeji!
    • Kritiku, ono se v té době skutečně dalo dobře najíst za 10 Kčs, ale je třeba dodat, že měsíční plat 1800 Kčs už byl docela slušný. Pokud vím, tak sem v r. 1968 vtrhli mongolsko tatarští nájezdníci z východních stepí a odtáhli teprve v listopadu 1991. Moc se jim nechtělo, ale museli, komunismus chcípl. A jelikož komunismus chcípl, okupanti odtáhli a naši rudokožci zjistili, že na "bratrskou pomoc" spoléhat nemohou, tak se klepali strachy že po právu skončí na lucernách a tak nastala svoboda a demokracie.
      Jinak ti nic nebrání otevřít si hospodu, zaměstnat dobrého kuchaře, který svou práci bude brát nikoli jako zaměstnání, ale jako povolání a můžeš tam nabízet jídla za gastronomické ceny. A lidé se k tobě pohrnou, i já si k tobě rád zajdu.
    • A to vám dávali na talíř, nebo jste to jedl přímo z lorny?
  • V této zemi došlo k naprostému rozvratu čehokoli. Za to mohou všichni ti tzv. demokrati, kteří by si měli říkat demokradi, protože všechno rozkradli. Morálka národa je v háji. Kde je ta slibovaná láska a pravda? Vidím ji ráno, když se podívám z okna komunistické králíkárny, pardon, paneláku, na lavičce se v zimě tetelí bezdomovec a TV kecá někdo ze čtveřice největších asociálů: Kalousek, Nečas, Drábek a Heger. Kdy už, pane Bože, ztratíš chuť se na ty zločince dívat?
    • Huberte, za to mohou komunisti, kteří si nyní navlékli demokratický kabát a tím se nich stali ti tzv. "demokrati". To ale není otázka posledních dvaceti let. Začalo to hned po válce, když se komunisti dostali k moci a trvalo jim to půl století než promrhali to nesmírné bohatství naší země a než zničili morální hodnoty, pracovitost, píli, samostatnost v jednání a nahradili do východostepní stádovitostí. Půl století jsme budovali socialismus, až jsme si ho vybudovali.
      • Chtěl bych Vám Petře oponovat. Nezačalo to po válce, ale devastace našeho národa, ať už morální či hospodářská začala podpisem tzv. Mnichovské dohody, a po té 15.3.1939.Byli to totiž Němci zblblí ( to mnohým trvá do dnes) svým kancléřem, Ti zavlekli do Evropy Rudý teror.Jinak prvorepubliková ČR byla prosperující stát.Bohužel Ti co to to zavinili, ani jejich pohrobci se nám dodnes neomluvili.
        • Ivo, ono to začalo mnohem dřív. Mnichovská dohoda a to co následovalo - budování "hnědého" socialismu pod vládou fýrera, budování "rudého" socialismu pod vládou gneralisima - to už byly jen důsledky. Ono to začali v r.1918 vymyšlením si neexistujícího tzv. "československého národa" (což Slováci nikdy nepřijali). Kdyby to tenkrát naši národovci v čele se zamindrákovaným Benešem nepodělali, tak jsme mohli být druhé Švýcarsko. A začalo to vlastně ještě dřív, v polovině 19.století, kdy tzv. "obrození" bylo pojímáno národovecky. Chytili se toho slavjanofilové a svými kecy, že "Rusko je slovanské dubisko a my jsme jeho větve" založili pozdější zlo. Chyba byla ve zjednodušeném pojímání národa podle jazyka, kterým lidé mluví, nikoli "zemsky", tj. kde kdo narodil a kde má svůj domov, jak to platilo do té doby. Ono se totiž v Rusku sice mluví slovanským jazykem, ale mentalita obyvatel je asiatská, mongolsko tatarská, alespoň v těch stedních a východních částech.
  • Pan Špaček nemá zcela pravdu, minimálně 50% kuchařů této země to zvládá úplně bez
    problémú. Podotýkám -kuchařů- ne pseudoumělců. Pěkný den *4* *4*
  • Pokud je ta fotografie autentická, chraň nás pámbů a všeci svatí. V restauraci páně Špačka tomu dávají na frak, pobryndaný talíř hned ten první, no a snítka máty na svíčkové, možná prase by s tím pan Špaček uchvátil. To co je na fotkách nemá vůbec žádnou motivaci a nápaditost, aby to kohokoli uchvátilo a motivovalo k zakousnutí. Zkrátka pouze velkohubost, sušenku rozpůlím, olíznu a řeknu mňam, mě to jináč nejde, omlékuji a sním, ty to ovšem nezkoušej protože, to ještě neumíš!
  • no,když si dávám svíčkovou,samozřejmě domácí,né hospodskou,tak z hlubokého talíře,masíčko,nejlepší naložený králík.Zajíc,nebo srnčí hřbet je dnes špatně dostupný.A knedlíčky musí v omáčce plavat,a náčiní bagr po vojensku,česky lžíci.Ten umazaný talíř bych mu asi hodil na hlavu.Tak všem dobrou chuť.
    • Ale i v českých - našich - hospodách už umějí někde uvařit výbornou svíčkovou. Jedla jsem ji u pana Sapíka a byla výborná. Někde to zmrší. Nemají tu správnou chuť. Někteří ji dělajímoc kyselou, nebo zahuštěnou samá mouka atd. Já rozmixuji jen zeleninu, které musí být dost a šlehačku, žádné náhražky mléka a podobně. Protože jsem stará a pamatuji i restaurace po válce, česká kuchyň byla vynikající, při vší bídě. Chodila jsem do restaurací moc ráda. Ale dnes jsou lidí líní - bohužel.V mém okolí není kloudná restaurace a když je, tak polévky i jídla jsou podávaná dost studená, všechno udělají předem a neumějí to udržet v teple. Omáčky na jedno brdo a svíčková - nedávám si ji. Udělám až doma. Vzchopte se, kuchaři, a zahoďte lenost, vraťte čest řemeslu, protože já to pamatuju. Pak budete mít i kšeft.Vařit s láskou je to heslo.
  • No jest-li to nebude i tím že u nás jsou kvalitní suroviny na kvalitní jídlo neskonale dražší než v Mnichově.Mám příbuznou v Německu a ta platí největší položku za bydlení a za jídlo už je to k přežití a kvalitně.U nás zaplatím nájem a o kvalitě za jídlo si se zbytkem peněz mohu jen zdát:)Ruku na srdce,kdo jste kdy naposledy vařil svíčkovou z pravé svíčkové??
    • Já a ještě si občas dám doma tatrák.
  • No já myslím,že je to jak kde.Je ovšem pravda,že i v 4* hotelech jsem viděl,že dělaj omáčky z prášku.Bohužel turisti jsou potom zklamaní a páni "hoteliéři" se divěj,že jich ubývá.
  • Ne že by něco z toho nebyla pravda. Je to však taky o ceně, za kterou by si lidi šli každý víkend na dobré a kvalitní jídlo a taky o výběru podniku. Němci jsou v tomto platově někde úplně jinde....Není pravda, že tu nejsou kuchaři co by to neuměli udělat. Je to oboustrané, když občas jím v Německu, tak taky nemohu tvrdit, že je vše OK..Zas bych tak z těch Němců nedělal "bohy"
  • Bůh nám nepomůže,musíme si pomoct sami a je nejvyšší čas.
  • tak si ji vařte v Německu a tady to nemusíte kritizovat tímto urážlivým způsobem.Pan Špaček se povýšil jako na co?Může soudit chutě jiných?Kde bere tu drzost a právo?Česká kuchyně je skvělá,zrovna tak i v Německu umí dobře uvařit.Stejně jako v Itálii a Řecku,Chorvatsku-moje vlastní zkušenost.Měl by se omluvit všem poctivý a pracovitým kuchařům u nás!Nejsem kuchařka,ale vadí mi ta povýšenost.RE6
    • Madam, je fakt, že najít restauraci kde si dáte výbornou svíčkovou je velké umění.
    • Aha, potrefená husa se ozvala. Jenom hlupák se uráží místo toho, aby se zamyslel, jestli oponent nemá pravdu a snažil odstranit nedostatky. Samozřejmě tady jsou také poctiví a pracovití kuchaři a ti se urážet nebudou, protože na sebe nevztáhnou. Ale pan Špaček má pravdu, bohužel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit