Přejít na výpis diskuzí
V Česku bych si svíčkovou opravdu nedal, říká znechuceně mnichovský kuchař
4.3.2012 | Michal Polák
69 příspěvků
-
V některé části Německa se nedá jíst. V Bavorsku je to ještě dobré, ale třeba ve Wolfsburgu mi nabídli slavnostní svatební polévku ( teplá voda se zeleninou bez chuti a zápachu). U nás to jde s kopce proto, že majiteli hospod jsou rúzní zbohatlíci a zlatokopové. Mnohdy za to nemůže kuchař. Jsou podniky kde se vaří bezvadně. Porce na obrázku jsou pro anorektiky. Jen na parádu a ne k najezení.
-
-
Rumbo, já mám zase z Bavorska a z Rakouska ty nejlepší zkušenosti. A ani v bývalé NDR jsem si nemohl naříkat.
-
-
Když chce Němec dobře jíst a dobře bydlet moc peněz mu nezbude.
-
Vono to žrádlo v německejch hospodách také kolikrát stojí za prd... *14* *5* *6*
-
-
Němčouři jsou schopni zbaštit smažený řízek s rýží a rajskou omáčkou! Ale všechny tři složky tohoto oběda budou jistě dobré.
-
-
V Česku je svíčková nelepší omáčka jaká se tu vaří a kdy vařila.Myslím tím samozřejmě tu neošizenou svíčkovu,ale uvařenou dle receptury našich babiček a maminek.Když se česká svíčková na smetaně uvaří tak jak se uvařit má tak zkrátka není co řešit.To že ji někteří kuchaři,kuchařky ,(lidé) pokazí tím že tam nedají to co tam být má to už je věc bohužel jiná.
Přes to si myslím že v Česku svíčkovou na smetaně uvaří osmdesát procent českých kuchařů a kuchařek lépe nežli kuchaři a kuchařky v Německu.Nejlepší svíčkovou na smetaně máme my v Čechách.Proto taky k nám do Čech na ni taky turisté přes gastronomii do vybraných restaurací a domácností na ni jezdí.Tomu,kdo má zrovinka dnes k obědu svíčkovou na smetaně,tak přeji obzvlášť dobrou chuť.
V Německu ať si baští ty své vuřty a klobásy
Ahoj zase někdy u plného talíře. -
-
a co takhle rajská zahuštěná perníkem. Když je pěkně nasládlá, tak se olizuji až za ušima *4* , nebo takhle pličky, taky dobrý, když se povedou, bohužel už je prakticky nikde nedělají, a je to škoda
-
-
Vono to klucy Šlendrián a Podloudník maj rády levný, viď.
-
Som zo slovenska. Nedavno na sluzobnej ceste som zazil nieco neskutocne. Chcel som si dat dobru svickovu v ceskej hospudke v Prahe. Ale ked po 30 min cakani casnik povedal na moju otazku ci si mozem objednat aspon nieco na pitie (citujem): "kur.a, musite si pockat" tak ma presla chut na hocico v tej restauracii. Pritom to bolo cez tyzden a vobec tam nebolo tak plno aby to casnici nestihali. Ak je pravda ze kvalita jedla ide dole vodou tak ochota a pristup casnikov je asi este hlbsie...
-
-
Nesmíš jezdit mezi ty pražský paka...ty kurvěj všecko. Kdo je lempl,jde do Prahy...to ještě nevíš??
-
-
I jídlo tady bylo dobré a kvalitní a to do doby než tuto zem rozkradli a na vše uvalili vysoké daně. Tržbu v restauraci dělají pracující a lidi na cestách. Ti se chtějí najíst za nejnižší ceny.Tyto vlády mají na svědomí i zprznění české kuchyně.
-
bohudíky žiju v moravsku tak ten problém nemám
-
Možná by to chtělo dát si dobré jídlo mimo Prahu. V Praze je mnoho turistů a tak na to kašlou. *3*
-
Tak tenhle pan mi mluvi z duse. Z CR (CSSR) jsem se odstehoval uz za totality a ted muzu porovnavat. Slndrian je synonymum Ceska dnesnich dnu. Svidlovani, podrazy, neprejicnost, to se jen tak ve svete nelibi. A jist dobre? To se musi pryc z Prahy, nekam, kam turiste nejezdi. Kde jsou ty casy, kdyz jsem si dal v Krkonosich na Severce pohar s boruvkama. Boruvky byly nasbirane v okoli a slehacka doma udelana. A pristup personalu bez zasti a false.
-
-
Honzo, máš pravdu zčásti. I v Česku a v Praze najdeš restaurace, kde vaří výborně. Musí tam ovšem mít kuchaře, který svou činnost nebere jako zaměstnání, ale jako povolání.
-
Honzo, ale oni ty borůvky nemůžou nasbírat v okolí, to jim nedovolují nejen zákony, ale ani normy. A jinak svíčková je výbrná a chutná mi skoru všude kde si ji dám. Ano nejlépe je aspoň jeden den uležená, no a to je zase proti předpisům a kdo je zde zavádí no EU. Znám hodně hospod kde se vaří výborně a kuchyň je jeden luxux. No a s tím personálem je to vždy o lidech a je jedno jestli jste tam, nev´bo tady.
-
Pane Honzo,možná mluvíte o Praze, nebo o nějakých turistických centrech,ale je spousta kvalitních malých restaurací, kde si skutečně pochutnáte.Takže bych nepaušalizoval.
-