Přejít na výpis diskuzí
V Česku bych si svíčkovou opravdu nedal, říká znechuceně mnichovský kuchař
4.3.2012 | Michal Polák
69 příspěvků
-
Bydlím v Kostelci nad Černými lesy a musím říct, že tady vaří dobře jak v pivovaře, tak U sousedů, tak v Zeleňáku. Jen každá z těch hospod má jiný "ksift". No ale kuchyně v Zeleňáku je prostě, co se týče vybavení, jednička. Tím nechci říct, že by ty další dvě byly nějaký problém, ale do té kuchyně v Zeleňáku je vidět a to mi velmi připomíná jednu restauraci v Zásmukách. Tam jsme taky moc rádi jezdili.
-
V restauraci jsem si ještě svíčkovou nedal, tak nemohu posuzovat. Stačí mi ta od manželky, mámy a od tchýně. Všechny jsou skvělé, ale když mohu dávám přednost všem možným gulášům, hovězímu (hlavně tomu na houbách) a celkově italské kuchyni.
-
I v Praze se dá levně a dobře najíst. Pražská kuchyně byla vždycky vyhlášená. Kolik hospod ale mají Pražáci? Když někdo přijde do Prahy protože u nich na vsi by dostal za ty blafy přes hubu tak dobře vařit nezačne. Prostě spoléhá na to, že host přiletí nízkonákladovkou, vyfotí se na Karlově mostě, vyrazí deset piv, dá si k tomu nějakou českou specialitu, pak to vyblije u nejbližšího kandelábru a letí zpátky. Jinak pro informaci: blaf loňského roku jsem si nedal v Praze ale v rekreačním středisku pod Pradědem
-
přijde mi docela komické, když někdo (kdokoli) hodlá posuzovat české kuchaře a českou kuchyni podle nabídky v "lidových" knajpách anebo veřejném stravování. Obávám se, že tam platí úplně jiné "normy" než opravdovost surovin, jemná a vyvážená bohatost chuti a vůbec normální domácí kvalita... Hlavně aby toho bylo mála HODNĚ a aby náklady na uvaření byly minimální - a pokud možno i s vynaložením co nejméně práce.
Ostatně... a jak je na tom tedy Německo? V nejmenovaném (zavedeném však a dobrém) penzionu jsme tam dostali kvalitní národní kuchyni : bavorskou houbovou polévku (z pytlíku), vepřovou pečeni v krémové omáčce (z pytlíku) s bavorskými krupicovými knedlíky (z pytlíku)... -
Nezlobte se na mne, ale v Česku máme vyníkající restaurace, které vaří na jedničku a že já mám opravdu rozmazlený jazýček, jen si za to prostě člověk víc zaplatí, ale dá se jíst levně i kvalitně, například svíčkovou si dávám několikrát a budete se divit, když po pravdě řeknu, že v Imperialu u Pohlreicha je pěkně hnusná, ale jinde v restauraci za 120 Kč (Praha) byla vyníkající, tak ať tady nějakej Špaček nediskutuje o tom, že české jídlo je hnus, když vidím, co Němci jedí, tak z toho mi je špatně, kombinace jako Svíčková a bramborový salát, nebo smažený řízek s knedlíkem politým lákem z utopenců, ať se milej pán nediví, že Němcům chutná :)
-
At jdou k Donaldovi.