Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Také připomeňme H-system který ožebražila způsobil mnohým rodiné tragédie, klausovu amnestii, klausovu privatizaci , okradene lidi harvardskymi fondy a mnoho dlasich ...
  • Komunisti byli se svými zmizelými 80 mld korun úplní čučkaři a poctiví lidé proti novodobým státním a soukromým loupežníkům, kteří nechali zmizet za 25 let tisíce miliard korun.
    • hele soudruhu CX5 a nebyli to právě bývalí soudruzi co to tady rozkradli, už to přece uměli? že rychle převlíkli kabátoše víme všeci (všeci kradnů), dyby to tady bylo tak skvělý jak píšeš soudruhu tak tady byl rudej ráj na zemi že?
  • Komunistické vedení Československa pod dohledem a za pomoci sovětských poradců dokázalo v roce 1953 to, co by nesvedl ani David Copperfield – nechalo zmizet přes 80 miliard korun.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kapitalisté vyčarovali ze vzduchu virtuální biliony dolarů a když to v roce 2008 prasklo ukázalo se, že nikde nejsou a v rozpočtu všech zemí světa chybí. Tak se aspoň narychlo natiskly inflační ničím nepodložené papírky.

    Takže když to shrneme, komunisti nechávají peníze zmizet, kapitalisté je z ničeho vyfouknou jak mýdlovou bublinu. Doplatíme na oboje kšeftmany.
  • Blbej Jégl zase nepřekročil stín štvavého pisálka. A co takhle napsat o tom, co za socialismu bylo vybudováno, postaveno, jak lidem stoupla životní úroveň, jaké bylo úspěšné školství, soběstačné zemědělství, jaká jsme byli velmoc ve výrobě tramvají, jaderných bloků, cukrovarů, jak jsme do celého světa vyváželi stroje přesného strojírenství, optické přístroje, atd, atd. To ale blb Jéglův nezná nebo spíš nechce znát.
    • Vybudováno? Hnusné komunistické budovy. A co bylo zničeno? Spousta památek - zámky, hrady, kostely, které se místo toho začali používat např. jako skladiště.
      Stoupla životní úroveň? A to v čem? Lidi na vesnici neměli většinou ani teplou vodu.
      Úspěšné školství? Vyučovalo se jen to, co se hodilo do propagandy a lhalo se jako když tiskne.
      Soběstačné zemědělství? Ty nejschopnější lidi pozavírali, protože nechtěli, aby jim do toho mluvil někdo, kdo se v tom skutečně vyzná. Plánovali se pětiletky, které vůbec neodpovídali tomu, co lidi zrovna potřebovali.
      Velmoc? Možná tak mezi zaostalými a chudými komunistickými zeměmi a to jen díky tomu, co zde bylo vybudováno již před válkou.
      • Ty jsi slepý, hluchý, zakomplexovaný blb.
  • Výročí Měnové reformy z 1. června 1953 představuje zajímavý příklad výběrového přístupu k informacím. Současná propaganda ji spojuje s odporem dělníků v Plzni, ale zcela opomíjí historický kontext."Sedm let po válce existoval ještě přídělový lístkový systém a vedle něho volný prodej, kde ale byly ceny několikrát vyšší. Zboží a služby, které stát nedokázal zajistit, doplňoval černý trh. Neúnosnost této situace si začali brzy uvědomovat i představitelé státu.Tzv. měnová reforma, uskutečněná na přelomu května a června 1953, měla státu pomoci vyřešit několik věcí najednou: zastavit inflaci, zredukovat oběživo, přivést příjmy a úspory obyvatel do souladu s trhem a také přinést peníze do zchudlé státní pokladny na umoření státního dluhu."K uvedenému výkladu lze dodat, že třeba v Británii byl lístkový systém zcela zrušen ještě později než v Československu. Chybí rovněž informace o tom, že po druhé světové válce proběhly peněžní reformy ve všech evropských zemích s výjimkou Spojeného království, Švýcarska, Švédska a Iberského poloostrova.To, že měnová reforma připravila občany o část hotovosti i úspor, je nepochybné. Stejné ovšem udělala i privatizace po roce 1989:
    • Přesně jste to popsal.Já si již a mnoho inteligentních lidí děláme srandu jenom z ceny benzinu a nafty.Jednou se Trump uprdne a a tato komodita má o 10ník nižší cenu ,má zácpu a je o 2Kč dražší.Dnes by tato reforma měla cenu,že by se demokratickým zlodějům pustilo žilou.a ne,aby byl státní dluh přes 2 biliony Kč jako je to nyní a to ten západ nemohl snést.To samé léky a další komodity.Všechno je povrchní a tato zem jde rok co rok do 18.století ,nechci být sprostý.Noviny neustále zdražujete,protože je nikdo nečte,blav na blav a nekupuje.Žereme nekvalitní žrádlo rozpékaný chlepa o rohlíkách ani nemluvím.Za EURO se platí neskutečná cena.Já chápu,že dřív toho bylo málo,ale vydrželo to X let a dnes já to nejdu ani reklamovat pokud je to do stovky,protože to je škoda času a nervů.To si soudruzi kapitalisti uvědomte! Co jste dělali v té prognostické ulejvárně se s.Komárkem,ředitelem? Jak by bylo,kdyby bylo.To je opravdu málo.Komunisti s rovnou páteří nemohli ukrást nic.To byl samej příštěpek.Přestaňte již oblbovat lidi vše se vám bortí a nejen mosty,které se musí také opravovat.
  • !!! Je proto načase připomenout památné chvíle většiny loupeží komunistických, démonkratických, církevních, komunálních, ale i podloupeží privatizačních, dotačních, vládních a poslaneckých, když se vysloví Áá, mělo by se dodat i Bé.
  • Měnová reforma byla obrana proti MMF !!! Něco jako toto:
    https://zpravy.tiscali.cz/nemci-sesrotuji-tanky-a-ovladnou-nas-eurem-da-se-tomu-verit-313795
    Normální dělník prakticky o nic nepřišel. Směna do pěti průměrných platů byla 1:5 ovšen dále to stoupalo rychle 1:50 a 1:500 a u těch co měly miliony tak 1:5000 !To byli ti co si s tisícovkama zapalovali cigarety !
    Jinak kam to přivedl socialistický systém je taky známo a kam to přivedl současný systém je taky známo !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=zxwjGVq7SiU
  • ivislo
    Mě okradli novodobí kapitalisti. V roce 1999 jsem měl našetřeno 70000 na Škodovku pak jsem dva -tři roky chtěl dojezdit starou. A ejhle zjistil jsem že mám tak na pneumatiky. Takhle okradli i lidi co měli našetřeno na přilepšenou k penzi. Prostě znehodnotili měnu-zloději.
  • a nyní se nám Jégl pochlapí a vyjmenuje nám, co se tady všechno "ztratilo mod r. 1989, jaké máme bilionové dluhy a jaká je "měnová reforma" odr. 1989. O banánech a vložkách nám psát nemusí. Mimo jiné já banány ani nejím.
  • Privatizace. Církevní restituce. Solární elektrárny. OKD. Exekuce.
    Komunisti byli tehdy žabaři proti hnojům z ODS,KDU,Chrchly atd.
    • víme zechcanej zemanoide, "žebaři" *15*
      • Opraveno ty uMYkundu z tichcalidohuby.ua

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit