Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Jégl píše dobře. Uvádí Píše pravdu a z té různým koblihožroutům a kremelským kolaborantům stoupá tlak. A ovečky neschopné vlastního úsudku a nechápající o co jde spokojeně pobekávají.😀

    • Pokud pan Jégl uvádí Píše, bylo by dobré vědět, kdo Píšové jsou a odkud kam je uvádí.

      Co se týče pravdy, bylo by zajímavé vědět, co si pod tím pojmem představujete, ale ne natolik, abych se na to ptal.

      • Synu, docela vtipná reakce na mou chybu. 😀

        Na vysvětlenou:

        Slovo "Píše" jsem při opravě nahradil slovem "Uvádí", ale to původní slovo "Píše" mi server nevymazal.

        Pravdu můžeme definovat různě. Může to být to, co za pravdu prohlásí autorita nebo ten kdo se za ni považuje, jako je car gosudar, president, premiér, KSČ(m)... Já chápu pravdu s odvoláním na formální logiku tak, že

        pravda je shoda daného výroku se skutečností.

        🙂

        • Někdy si to člověk prostě neodpustí, zvláště pamatuje-li si zvlášnosti některého nářečí.

          Shodu daného výroku se skutečností posuzuje kdo?

          Proč se ptám?

          Někdy je posouzení shody daného výroku se skutečností velmi obtížné a někdy se i vymyká t.zv. zdravému rozumu. Jako školní příklad se uvádí třeba Mpembův jev. Atd.

          Pravdou pak skutečně může být to, co za pravdu prohlásí autority. Třeba Marek, Matouš, Lukáš a Jan. 

          • Souhlasím. S tou pravdou je to však velice ošemetné a už vůbec nelze považovat za důkaz pravdivosti to, že to tvrdí autorita nebo dokonce tzv. "autorita".

            Někdy před více než dvěma stovkami let ve Francii v jedné vesnici lidé pozorovali dopad meteoritu a snad ho dokonce i našli a předali autoritám. Ty se tím zabývaly a nakonec francouzská akademie věd vydala prohlášení, že "s nebe padat kameny nemohou, protože tam žádné nejsou." 

            A s tou klasickou formální logikou to také není jednoduché. Když se podíváme, jaké "nesmysly" podle klasické logiky nám předkládá současná kvantová fysika...

            Ten Mpembův jev je ostatně také "nelogický".

            A pokud jde o výroky citovaných biblických osob, museli bychom znát původní texty, které byly mnohokrát přepisovány a upravovány tak jak je v dané době autority chápaly nebo chtěly, aby byly chápány.

            Dnes např. používáme termín Big Bang, Velký Třesk, jímž vznikl náš vesmír. Ale také nevíme "co" třesklo, "kde" to třesklo, "proč" to třesklo, to je mimo naší logiku. A že přitom vznikl prostor a čas a předtím nebylo žádné "kdy" a "kde", to také nechápeme.

            A když se podíváme do Bible, tam je psáno: "I řekl Bůh budiž světlo a bylo světlo." Není to vlastně Velký Třesk vyjádřený tak, aby to nevzdělaní prostí lidé "pochopili" a přestali se ptát?

            • V Bibli psané pořadí je ale trochu jiné, viďte?

              1) Nebe a země.

              2) Země je pustá a prázdná, jen ve tmě nad vodami se vznáší duch Boží.

              2) Světlo.

              3) Oddělení vod od vod klenbou.

              • Reakce na příspěvek:

                Synu, s tím souhlasím. Jen mě napadlo, jestli to s tím světlem není vlastně odkaz na Big Bang. Třeba se ale mýlím. Pokud o tom víš víc, rád se nechám poučit. 🙂

                Vidím, že jsi sečtělý a i když máme často opačné názory, chtěl bych citovat výrok jednoho velikána, podle kterého se snažím jednat:

                Je ne suis pas d´accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu´au bout pour que vous puissier le dire.

                Doufám, že jsem to opsal správně a bez překlepu a věřím, že znáš autora a že tomu rozumíš. 😉

                • Reakce na příspěvek:

                  Kardinální, snad až papežská otázka: jak a odkud bych o tom mohl vědět víc? 

                  Rozporuji metodu: aplikaci poznatků starých sto let na text starý několik tisíc let bez možnosti konfrontace s originálním zněním.

                  Autora neznám. Citát má podobnou historii, jako nedávný proslulý výrok paní Albrightové.

                  ( https://www.projet-voltaire.fr/culture-generale/voltaire-citation-apocryphe-je-ne-suis-pas-d-accord-avec-vous/ )

  • Důchodci hodovat nebudou. Skokové nárůsty cen energií a dalších položek i přes zvýšení důchodů v konečném součtu razantně sníží životní úroveň většiny důchodců.
    • ještě jim to vysvětlit,doufám že až budu stár tak nebudu myslet po nás potopa.

  • ObcanHaveI

    Hihihi, to je zase blábol.

    • Já si to nevymyslel, vypadlo to z toho vašeho Miloše. Zas předčasně vykecel něco, co mělo zůstat v kuloárech?Jo a mluvil taky o Babišovi a ČNB.
      • My víme Sajmon, vykecel

        • copa klone neumíš něco lepšího,na tom že estébák z čobolova dělá mejdan za prachy nás všech a ještě si řádně odsype na svůj účet nic nemění že jednou to někdo bude muset zaplatit.

  • josef.chmela

    Článek je opět typická "jéglovina". Naplácat co nejvíce všeobecných nesmyslů, hlavně, že je to zaplacené. Dobře to řekl Babiš, když prohlásil k rozpočtu, že není důležitý plán ale výsledek. A pro letošek je rozpočet zatím v přebytku. A je jen dobře, že takoví zbyteční "jéglové" s tím nic nemohou dělat.

  • Klasická Jeglovina.On se nám někdejší poslanec za Občanské forum rozbrečel lítostí.Jo ve sněmovně šlo tenkrát pěkně od huby. Nyní musí mastit připitomělé články aby bylo na chleba. Pavlíku vláda se prostě tak rozhodla. TY se můžeš tak maximálně rozhodnout, zda si dáš ráno tlačenku do baličáku nebo do novin. A tady tvoje rozhodovací pravomoc končí.A takto do konce zpackaného života. Fajn pocit, co?

    • Nějak ti narostl hřebínek anusáku. Jdete jak krysy za tím svým guru a stejně tak to s vámi dopadne - žumpa, žbluňk, a jste tam podle čeho se to čobolákovo hnutí jmenuje.
      • jenom koukám jak čobol vyjede mimo ČR nebo SR,jak je nejistej a krčí se v koutě ,žádný víte s kým mluvíte.

  • Starýho Jégla syn je válečnej štváč a lhář.


    • henrys

      A starý Jégl samotný si dal nick Obcan! 😀

      • Příteli, hluboce se mýlíš. 🙂

        • henrys

          Zaplať Perun, nejsem Tvůj přítel. Ale jsem tak hodný, že jsem napsal velké T. 

  • Uvozující obrázek je nevkusný, text sám má jen málo chyb. Jednu jasně logickou: Brusel není továrna, ale úřad. Je neuvěřitelné, že jsou čtenáři schopní nevěřit ani tomu, co si sami myslí. Prostě napsal to novinář, který se o Babišovi vyjadřuje kriticky, tak jsou to nesmysly.

    Pro zasmání: včera jsem viděl a  slyšel v TV, jak Schillerová vysvětluje, že státní pokladna se sice zadlužuje, ale naše vlast je v plusu, města a obce mají v rozpočtech přebytky. Legrační, to je jako kdyby otec prohlásil, že nesehnal tolik, kolik sliboval, a tak teď děti otevřete kasičky.

    Jégl, jen tak dál. Zatím jsou to jen motýlí křídla, ale častá krůpěj i kámen proráží.

    • henrys

       Pana pisálka Jégla sice nemusím, ale tentokrát píše zcela výjimečně pravdu. Jenže toto mohl psát už dřív, takhle se snad chovaly dosud všechny vlády! Takže v tomto bodě souhlasím.

       Ale proč je podle Vás obrázek nevkusný? Možná proto, že jsou na něm psi - prasata by byla vhodnější!

  • Jo, jo, ovečky, co jste si zvolily... ano, bude líp, ale komu. 😯

    Ještě tak "vystoupit" z EU, která nám sype euráčky na ty Burešovy rozmařilosti a pak ještě "vystoupit" z NATO a Kreml nás "přestěhuje" na Sibiř, kde si prý budeme moct budovat svůj blahobyt. Tím nám vyhrožoval před padesáti lety kremelský rádoby chán Brežněv, neblahé paměti, jak jistě někteří pamětníci vědí. A zvolte si Okatou Můru a ta vám v referendu umožní rozhodnout si o tom. 😱

    • Pokud EU sype euráčky na ty Burešovy rozmařilosti, je jediným řešení z EU vystoupit. Proč? Nelze předpokládat, že by v případě neexistence Bureše nechtěl mít přisypávány euráčky jiný Franta zase na ty své rozmařilosti. Existuje historický zkušenost s fungováním penězovodů.

      Na Sibiř by vás přestěhovat zcela určitě nešlo, tam mají své zájmy jiní národové. Jedině, že byste pracovali jako těžaři. Ale to činí mnozí vaši spoluobčané již teď a dobrovolně, od Norska po Aljašku.

      • Na Sibiři je místa až až. To věděl i Brežněv, když nás tam chtěl "přestěhovat". Jeho slovy: "Pro nás není problém přestěhovat na Sibiř několik milionů lidí. A tam si pak můžete budovat ten váš socialismus s lidskou tváří."

        Jistě, potomci Hunů mají s tím "stěhováním" staleté zkušennosti.

        Jinak, synu, pokud se ti nelíbí v Evropě, potažmo v  EU, budoucích USE, kam naše ČR jakožto pokračovatel Zemí Koruny České patří geograficky, svou historií, civilisací, genetickým základem svých obyvatel, můžeš si sbalit čemodan a přestěhovat se do své zjevně země zaslíbené Putinlandu. 😀

        • No tak Ada už je po smrti ,totéž Leonid,ale horší je že jeden čobol tuším pod nickem v estébé Bureš se snaží udělat z ČR východovýchodní čobolský oligarchát.🙂

        • Moment, kde jste vzal tvrzení, že nás chtěl Brežněv někam stěhovat? Co jsem četl, či shlédl pořady k onomu neblahému výročí, nikde nebyla zmínka. To soukmenovci Adolfa měli takové choutky, ale spíše potřebovali ruce české a vězňů na výrobu všeho druhu.

          Tím ovšem nevylučuji, že v případě ozbrojeného odporu v r. 68, by se Brežněv nerozpakoval obrátit Pražské jaro v jatka a sutiny.

           
          • No to Brežněvovo tvrzení si doslova nepamatuji, ale někde jsem to slyšel nebo četl, nevím už kdy a kde. Možná to bylo napsáno vlevo dole. 😀

            S ostatním naprosto souhlasím.

            • henrys

              Aha, toliko k Té pravdě o které kecáte - jedna paní povídala!

        • Co se týče odstavce od:"Jinak, synu,..." po:"...zaslíbené Putinlandu." vězte, že mě ani nezajímá, jakým druhem mozkového myšlení jste něco takového z mého příspěvku odvodil.

          I když zrnko pravdy v odstavci je. V duchu nejlepších evropských civilisačních tradic byla i v československém parlamentu zastoupena fašistická i komunistická strana.

          Co se Putinlandu, jímž snad míníte Ruskou federaci, týče, patří geograficky, historií civilisací i genetickým základem svých obyvetel do Evropy rovněž. Myslitelé vašeho typu se tuto pravdu snaží zastřít jen s pramalým úspěchem.

          • Příteli synu, dospěl jsem k tomu druhem mozkového myšlení, které je mému mozku vlastní. Jestli ho někdo sdílí nebo nikoli, to je jeho věc, nikoho o tom nehodlám přesvědčovat. 🙂

            V tom obrovském Putinlandu jsou také obyvatelé, kteří neumějí pořádně rusky a jejich uvažování rozhodně neodpovídá evropské judaisticko-antické tradici.

            V západních oblastech nynější RF byli a jsou lidé, kteří mají blízko k judaisticko-anticko-evropskému myšlení, i když se je budovatelé "šťastných rudých zítřků" snažili likvidovat a zotročit. Ale přesto to východoevropské myšlení je trochu jiné než naše středo-západoevropské myšlení.

            • "Ale přesto to východoevropské myšlení je trochu jiné než naše středo-západoevropské myšlení."

              Ano. Přibližně takto to popsal George Mikes v knize Jak být cizincem, Praha, 1994.

              Ovšem u něj začíná východoevropské myšlení kdesi u Kanálu a přisuzuje je těm, které zve "kontinentálci" bez dalšího rozlišení.

              • Reakce na příspěvek:

                Ano, vím, oni tam mají tu svoji "splendid isolation" a to co je na východ od nich, to je všechno "continental" a příliš to nerozlišují.

                • Reakce na příspěvek:

                  pouze pro Vaši informaci i nás svět řadí do východní Evropy,protože nauka o zeměpisu ve světě používá pojem střední Evropa velmi zřídka.

    • josef.chmela

      Jako ovečky jsme volili dobře. Ještě vystoupit z EU, NATO a přetěhovat zdejší "OBČANY" na Sibiř a bude vše OK. Ale je tu problém. Myslím, že ani na Sibiři by takové mentálně opožděné "OBČANY" nechtěli. Ti zapadnou pouze v USA, rovný k rovnému.

      • Příteli, to stěhování chtěli dva: der Führer des 3. Reiches a pak presiděnt car gosudar voschodnogo chanáta. 😉

        A pokud jde o USA, you should go and see (měl bys jít a vidět). A byl by to určitě šok, připadal by sis jako ve 22. století. 😯

        • Asi nepřipadal. Naši odborníci v USA pracují na různých projektech a bez problémů drží krok. Ale je pravda, že v průběhu dvouletého turnusu člověk určitě nezažije všechno.

  • Sirotek Okamura staví v Praze dům za 22 milionů a žádá o azyl v severní Koreji-je to pravda?

    • No proto se také dal na politiku. Nebo s snad někdo myslí, že to dělal z nějaké lásky k tradičním morálním hodnotám nebo pro něčí šikmé oči? 😉

    • Ano je to pravda, žlutočech Okamura staví v Praze dům, kam za ním o Vánocích přijede 22 miliónů Korejců Severních, jsou zvyklí spát po dvaceti v jednom spacáku.
  • KIMCID

    jo když to dělal světovej ekonom kalous to bylo ticho co

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit