Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osoby z EK jsou jistě samý ekonomové, co celej život dřepěli v kanclech, odděleně od reality.
    Věci se však mají asi následovně:
    1) firmy krachují jedna za druhou.
    2) jsou práce, které lze vykonávat do určitého věku.
    3) od určitého věku vás nikdo nezaměstná.
    4) zaměstnavatelé se dále snaží všelijakým vychcáváním zbavit těch zaměstnanců, kteří jsou ve firmě dlouho a dost toho vědí. Tvrzení, že zaměstnavatel si váží starších a zkušených platilo snad někdy za první republiky, ale ne již po poslední brokátový slávě.
  • Pokud mají ti současní nejmladší odcházet do důchodu v 75-80 letech života, tak nemám, co bych k tomu dodával. Naprostá většina se tohoto věku nedožije a ti, kteří ano, budou již roky ležet s těžkými chorobami v LDN. Takto uboze šidit občany a látat děravé státní kasy mohou jen naprostí vypatlanci. *12* *16* *12*
  • Odcházet do starobního důchodu je normální ve 100 letech. Toť sen Izraelské EU.
    • ... Kalouskův a vlády a prdlamentu se seníkem ... a daně a daně a daně a poplatky a žádnej důchod ... šetřete si sami ... furt mají málo *12* *12* *12* *12* *12*
  • Určitě ne protože důchodu se nikdo nedožije. *3*
    • Nedožije, poněvadž si na důchod nevyděláme. Bohatství státu tvoří materiální statky-výroba a příp. prodej. Naši páni výrobu prodali cizincům /nám zůstávají pouze nízké daně a platy/ anebo rozkradli. Navíc i příprava na práci v dospělosti je na h.... Nebo si snad myslíte, že rádoby inženýři, doktoři či profesoři budou pracovat ve výrobě? Ale kdepak. Ti budou manuální prací pohrdat. A to nemluvím o převis VŠ oborů humanitního typu. Tolik sociologů, historiků, filosofů, politologů, religionistů.... No a nejlepší jsou ti mladí "politologové" v televizi, kteří nám v příštím vykládají, jak to bude v příštím období vypadat. To jsou čiré spekulace. Bez zodpovědnosti. Kdo pozorně politiku sleduje, může také zastávat takové profese. Kdo je platí a z čeho? Nedivme se tedy, že máme skoro 2 000 miliard Kč dluhů!
  • To určitě, v tomto švejkolandu, co je dneska za měsíc už neplatí, za minulého režimu když vyšlo nějaké usnesení a bylo schváleno platilo několik let.
  • Takový tečka to nahrál na demenci, a bere dávky i důchod z našich peněz, navíc bere prachy jako provokatér.
  • Za současného stavu v tomto s prominutím státě není život důstojný v produktivním věku natož v důchodě. Naši exekutivě poplatní sociologové nejsou schopní a nebo nesmějí objektivně porovmat naše žebravé důchodce a důchodce v zahraičí, Německo, Francie, Itálie a jiné. Důvodem je to, jak by vyšli naši důchoci. Od našich pseudosociologů by to vyšlo stejně jako průměrá mzda a kterou nedosáhne teď už snad 70% pracujících. Pro současé mlaďochy a exekutivu by bylo nejpřijatelější, aby se pracující v 60.ti se dostavil sám do domu smutku ke zpopelnění. Přirozeně by byly vyjímky o kterých by rozhodoval zvláštní úřad. něco jako energetický úřad.
  • Výzva všem členům Občanského Fóra, Charty 77 a převlečeným OFčákům nalezlých do nově vzniklých stran z OF!
    Což takhle splnit Vaše veřejné sliby po 25 letech podle programového prohlášení zde: http://www.89.usd.cas.cz/dokumenty/26.htm ??? Kdy naplníte okřídlená hesla: "Víme, chceme dokážeme" "Za dva roky bude líp", "Když ne my tak kdo", Nejsme jako oni" "Teď si utáhneme opasky a zítra doženeme západ" !!! "Od ne-ekonomiky k ekonomice".. Kdy konečně splníte uváděné výroky z tohoto projevu: http://www.svedomi.cz/aktuality/a2009/list_cip_projev_v_havla_z_roku_1989.htm?? A co ty vytunelované miliardy z bank, stovky zlikvidovaných fabrik jako například ČKD, POLDI SONP, BONEX Teplice, LIAZ Jablonec, SOLO Sušice zlikvidované zemědělství a podobně, začne konečně jak jste proklamovali vyrábět, tak aby mohly být statisíce lidí zaměstnáno a přešlo se od ne-ekonomiky k ekonomice ? Kdo si vezme na svědomí s těchto O - (očekávám) F- (funkci) těch 15-20 ročně umrzlých, sebevrahy ze sociálních důvodů atd. ? Ono totiž charakter lidí nepoznáte vážení podle stranických knížek ze žádných stran. Takoví lidé, kteří se několikráte překabátili do různých stran jsou pouze kariéristi (chamtivci) vexláci, lichváři, spekulanti a podobně nalezlí napříč do politického spektra všech stran podle Archimedova zákona - aplikace na 21. století " Funkcionář, tlačící se do koryta je vytlačován silou rovnající se počtu funkcionářů momentálně z koryta žeroucích", který platí pro straníky i bezpartijní. Tak mně zajímá názor těch spousty cinkajících (dnes zpravidla nehlásících se k cinkání) ale setrvávajících ve funkcích jiných nově vzniklých stran z Občanského Fóra (Očekávám Funkci O-bčanské F-órum) kteří se přičinili na devastaci a rozprodání této země. Zajímá mne, kdy splní tu prosperitu nejenom 5 % zdejšího obyvatelstva a odškodní utrpení zbytku národa ? Nějak se k tomu Občanskému fóru lidi dnes už nehlásí, kde jsou Ti, co v občanských komisích vyhazovaly lidi z práce, že by zde:http://prazsky.denik.cz/podnikani/vypovedi-ve-zkusebni-dobe-pribyva-firmy-nejednaji-fer-20121107.html? Kdy se vrátí do prosperity celé ČR to co si tito rádoby tzv. "zprivatizovali" - česky si přivlastnili ze společného státního majetku aby se jak tvrdili přešlo od tzv. "ne-ekonomiky" k ekonomice ?
    Kdy se konečně splní například z projevu prezidenta ČSSR Václava Havla ve FS ze dne 23. ledna 1990 : "Všichni chceme republiku sociálně spravedlivou, v níž nikdo nebude trpět existenční nejistotou, v níž nebudou strádat lidé postižení, staří, děti či lidé jakkoli jinak hendikepovaní. Chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány."
    Realita po 25 letech prosperity zde: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Deti-pry-nemaji-na-obedy-Skutecnost-je-jeste-mnohem-horsi-269108 Kdy se vrátí cca například přes 827 miliard z vytunelovaných bank například zde: http://nb.vse.cz/kbp/TEXT/Grant_krize_2a.pdf ??? Nebo snad chtějí tvrdit, že těch cca 700 000 nezaměstnaných, desítky miliónů nevyplacených mezd například zde: http://ostrava.idnes.cz/zamestnavatele-v-moravskoslezskem-kraji-dluzili-lidem-temer-50-milionu-138-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130118_1878581_ostrava-zpravy_jog nebo přes 2 biliónů státních dluhů http://ekonomika.idnes.cz/zahranicni-dluh-ceska-za-2-ctvrtleti-2013-dhg-/ekonomika.aspx?c=A130930_101802_ekonomika_spi , téměř milión exekucí ročně http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/199088-temer-milion-exekuci-strasidelne-ocekavani-i-pro-letosek/ , tisíce bezdomovců http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pocet-bezdomovcu-stoupl-o-patnact-procent-184605 , http://duchody-penze.moneymag.cz/2274-duchodci-uz-nemaji-ani-na-bydleni-socialni-politika-se-hrouti/, http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Tragicka-socialni-politika-Pribyva-zebraku-A-chtivych-neziskovek-263343, zchudlých rodin http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/221069-handicapovani-si-stezuji-na-zazracne-uzdraveni/,
    stovky umrzlých (15-20 ročně), tisíce sebevražd a vražd z ekonomických důvodů, statisíce ekonomických emigrantů, otrávené potraviny jedem na krysy,50 metylalkoholem otrávených lidí http://www.policie.cz/clanek/dalsi-obvineny-a-dalsi-obet-v-kauze-metyl.aspx, otroctví http://www.denik.cz/ze_sveta/cesko-patri-mezi-evropske-zeme-nejvice-ohrozene-otroctvim-zjistila-studie-201310.html?utm_source=poutaky&utm_medium=denik_cz-mereni , a tak podobně ...Tak to je ta Vámi slibovaná prosperita, demokracie, svoboda a právní stát, členové z vládnoucích stran, vzniklých z Občanského Fóra za 25 let ? *9* *9* *9*
  • Bývalá hlava štátu Michal Kováč napriek prezidentskej rente a dôchodku zrejme nemá na drahé lieky a opatrovateľskú službu. Vláda mu musela pred pár týždňami odklepnúť pomoc vo výške 15-tisíc eur.
    http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/exprezident-michal-kovac-nema-lieky.html?fb_action_ids=484427591690376&fb_action_types=og.comments
  • především zvednout důchodovou heranici pro policajty minimálně na 60 roků. Stav kdy berou důchody od svých třiceti let je neudržitelný. A vůbec zrušit nemorální výsluhové důchody!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit