Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na živnostníky je kladeno více a více příkazů, daní a poplatků, občas to začíná být až neunosné. Já jsem si po pár letech řekl dost, založil jsem si přes https://www.ioffshore.cz/ offshore společnost a většina problému se mě tak rázem netýká.

  • Mám placenou dovolenou a zaměstnavatel za mě platí odvody z toho, co za mou páce zaplatí zákazníci.
    Je to jednodušší, než abychom si ze superhrubé mzdy platili daně a odvody každý sám a zaměstnali tak desetinásobek finančních úředníků.
    Když jsem byl OSVČ, tak jsem měl placenou dovolenou a odvody jsem platil z toho, co mi zaplatili zákazníci.
    Najít zde poblém dokáže jen velmi talentovaný člověk.
  • Produktivita práce odpovídá tomu, jak je podnikatel schopen realizovat produkt.
    Pokud pouliční výrobce kebabu prodá v Amsterdamu jednu porci za 9 Euro a v Praze 3 Eura, má v Amsterdamu třikrát vyšší produktivitu práce, ačkoli spotřeba surovin a práce je táž.
    (Použité ceny jsou míně zaokrouhleny a asi neodpovíají aktuálnímu měnovému kusu, což doufám na názornost příkladu nemá vliv.)
  • Z článku:"Osoby samostatně výdělečně činné neboli OSVČ dostali od této vlády zase jako dárek omezení výdajových paušálů na jeden milion korun. Není to sice vyloženě likvidační změna, ale je to rozhodně zhoršení podmínek pro řadu podnikatelů..."

    Zde se nabízejí dvě otázky:
    Může použít výdajový paušál OSVČ, která je plátce DPH?
    Kolik je limit pro povinný přestup mezi plátce DPH?

    Jo, a když se jedná o: "Osoby samostatně výdělečně činné neboli OSVČ", tak jedině dostaly, že.
  • Není to můj kocour, sám se ke mě přidal! *1*
  • Také by mohla být spotřební daň z preservativů, na tom by se vydělalo! *2* *2* *14* *14* *14*
  • Z výkalů se už platí DPH, tak se bude platit také z "kurev". *1*
  • 10mld tyjo kolik Čapích hnízd za to mohlo bejt postaveno! šmejdi živnostencký oni to krátili na daních utratili mezi sebou kupovali výrobky z tvojí firmy díky nim tě ještě nevyhodili zaměstnanče bo měli zakázky přitom místo toho ty prachy mohli jít státu a ten je nejlepšejší hospodář stát už by ty mld spravedlivě rozdělil dálnice by mohli bejt klidně i dražší a s menší životností bo by na jejich nové anové opravy a co peněz by zbylo na dotace.... *1*
  • mellys
    Německo chce daně z koček, prej když se platěj daně ze psů, tak proč ne z koček.. *1*
  • Ano, souhlasím s pisatelem článku.
    Babiš a Sobotka systematicky likvidují drobné živnostníky a podnikatele. Babiš totiž jak z pozice velkého podnikatele, tak z pozice vysokého státního úředníka, potřebuje, aby tito lidé dělali pro něho a na něho. Jedná se totiž vesměs o lidi pracovité, inteligentní, samostatně uvažující, schopné nést riziko a schopné velkého pracovního nasazení. S těmi stávajícími zaměstnanci a úředníky to, až na výjimky, moc nevytrhne *3* .
  • cuc ta jsi normální magor.
  • Ty nemáš placenou dovolenou, nikdo za tebe neplatí odvody u jaké firmy jsi zaměstnán? Nebo si státní zaměstnanec a ten to neřeší protože ty dostáváš plat z našich daní co něco vytváříme, Úředník vytvoří akorát papír nebo nějakou tabulku jinak není k ničemu. Chlap úřeník není ani chlap u mne to je skopec.
  • Chceš mi tady vykládat, že když jsi měl těch 15 lidí, tak jsi jim platil dovolenou, nemocenskou a další výdaje ze své kapsy? Nenech se vysmát, museli si na to vydělat stejně jako ty. Problém je v tom, že tvůj zaměstnanec nepracoval za stejné peníze jako ty, protože jsi za něho musel odvádět státu jedno z největších daňových zatížení v EU. Ale je spousta rádoby podnikatelů, kteří pouze se pouze nechají najímat na práci, chtějí nehorázné sazby za svou práci a kvalita a férové jednání se v dnešní době bohužel nenosí. A pokud mi někdo takový chce namluvit, že je nedoceněný, tak mám na to svůj názor. A co se týká kamaráda, je to pouze jeho problém, který potká každého podnikatele, který upřednostní svůj mamon.
  • víme sajmon, nztrhnou
  • sklapni ruskej smrade, ze sociálních dávek vám nic nestrhnou
  • Miloš Škuner ruský multinick je tvůj fotr b l b e
  • Vidíš Miloši, i Ty si můžeš naspat co si myslíš. Já tak kritický na diskutéry nejsem, pokud nejsou moc vulgární. Ale je také fakt, že na některé příspěvky nelze ani nijak moc jinak reagovat. Ale jeden přece jenom má být člověk, takový obyčejný, normální.
  • Taky občas nechápu mínusy... Konkrétně u vašeho příspěvku který uvádí pouze čísla která s EET téměř nesouvisí (vyjma dne začátku)... asi si lidi mysli ze jste chtěl naznačit že je tam souvislost... Nebo možná neví že otevření a zavreni hospody se někam centrálně nahlasuje.

    U eet mi vadí jak se lidi nechali zblbnout kampaní a princip. Vemte si ten princip, stát chce po zlodějich aby se sami hlídali že nekladou. Myslíte že to bude fungovat? Příště nařídí zlodějům ať když něco ukradnou, ať sami zavolají na 158 a kdo nezávola dostane pokutu.... A lidi budou jásat jak super nařízení v boji proti kriminalitě to je... Protože to ztizi život zlodějům :D
  • Předloni ukradli živnostníci na daních 10 mld. Ostatní to museli za ně zacvakat. Jo to se to žije když nám ostatní platí daně!!!.
  • Podle sebe soudím tebe, je dobré a trefné pořekadlo. Docela platí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit