Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím jak to dopadne, až se to EET zavede i na řemeslníky. Obávám se, že žádného už vůbec domů neseženete. Skoro nikde se neučí řemesla a ti staří makáči jsou rádi, že zvládají svou práci a né ještě sebou tahat nějaké ty elektronické krámy. Každý řemeslník má ten nejmenší mobil, protože mu při práci stále překáží a často se i zničí. Ty nové tablety nic nevydrží, nebo jsou moc těžké a nedají se nosit po kapsách, kde máte různé nářadí a drobný materiál.
    Pokud nezvítězí zdraví rozum, tak to bude nanic. Každý bude radši dělat pro velké firmy na fakturu a na lidi v bytech se úplně vykašle. Kvůli 100 ks. účtenek za rok se takový nesmysl nevyplatí zřizovat. *6*
    • ... víš jako vždy naprosté hoovno, ty nevzdělaný vidláku :)))
    • Opět se vrátí staré zlaté časy melouchářů, které byly za komunistů.

      Tehdy jsme postavili RD, všechny odborné práce dělali meloucháři, a prachy kasírovali hotově, bez jakéhokoliv dokladu.

      Žádné firmy, které by vám šly dělat na soukromou stavbu, tehdy neexistovaly, nebo to byly jenom ojedinělé případy.
      Stát nad tím tehdy přimhouřil obě oči, jinak by si nikdo nic nepostavil.
  • 100procent nárůst odvodů znamená , že doteď převážná většina kradla.Řeči o likvidaci jsou jen blábol. Čísla hovoří jasně 12/2015= 10mild. 12/2016= 20mild. DPH V podstatě každý rok jste okradli lidi o 1O mild. *8*
  • Dneska jít pracovat na OSVČ jako řemeslník může leda sebevrah. Už teď je problém sehnat nějakého řemeslníka, za pár let si budeme dělat doma zase všechno sami - jako za komančů. *1*
    • v Praze asi ano. Jinak si ve dvou větách protiřečíš. *3*
    • Ale zase budeme mít plno vysokoškoláků - filozofů, právníků apod.
  • Ano znařízení ničí podlé a zlodějské tím se uvolní trh pro normální podnikání s dodržováním zákonů pro všechny. Už tu prostě zlodějká ODS nedrží prst nad státní kasou a tudíž se zastavil tok peněz do stranické kasičky . Ještě zastavit kohout do kasy ČSSD a zase se tu dá normálně fungovat. *9*
  • Jsou známí podnikatelé,chcete-li-OSVČ-,kteří dovedou umně zneužívat statut podnikání pouze ve svůj prospěch.A přiznejme si konečně,že takovýchto výkuků zná každý z nás dost.Jeden příklad:Zaměstnanec musí do práce-není-li nemocný nebo na dovolené-každý pracovní den.Někteří také podnikatelé ale jdou do práce,když jim dojdou peníze.Vydělají,samozřejmě daně nezaplatí a do vyčerpání peněz "odpočívají".Nejsou takto všichni mazaní,to bych těm slušným podnikatelům křivdil.Ale právě ti slušní a pracovití podnikatelé mají právo na stejná pravidla podnikání a ne ulejvání se svérázných podnikatelů.
    • Já například dělám běžně 200-250 hodin měsíčně. Neznám dovolenou, svátky a i když jsem nemocný, pokud se mohu hýbat tak pracuji. Letos se mi např. po čtvrté vrátila chřipka a nemám čas na marození a léčím se při práci. Nikdo totiž za mně nic nezaplatí a nevydělá na odpisy potřebné k podnikání. Marození je pro mne přepych. Nic totiž od státu nedostanu a jen státu platím, i když třeba nevydělám potřebnou částku na měsíc. Nejhorší na tom je, že si nemohu dovolit přestat, protože neseženu práci. Jsem již ve věku, kdy jsem pro firmy zbytečný a neperspektivní.
    • to je tzv. svoboda podnikání. Nevidím na tom nic špatného, pokud dotyčný řádně odvádí. Jestli si platí nebo neplatí pojištění je jeho věc a jeho blbost.
    • Staň se podnikatelem a uvidíš jak máš na růžích ustláno. Budeš chodit do práce jenom když ti dojdou peníze jak hovoříš. Daně nezaplatí? Kde jsi to sebral? Napiš mi jak OSVČ zneužívá statut podnikání ty mluvíš jako kdyby si nikdy nic pořádnýho nedělal. Já jsem měl i 15 lidí a myslíš si, že tyto zaměstnaci hovoří o tom, že já jsem odpočíval a oni pracují zdarma nebo taky odpočívají? Jdi podnikat za zaměstance neplať zdravotní sociální, neplať odvody a uvidíme jak dopadneš. Když se necháš zaměstnat, tak kdo tě zaměstnává zase jenom podnikatel nebo snad Babiš a Babiš není podnikatel? Kdo to potom Babiš je pán bůh nebo kdo? Neznám ulejvájícího podnikatele.
      Zrovna před týdnem jsem byl u kamaráda stará se sám o sebe již 25 let pracuje s manželkou. Říkal, že na podzim se psychicky zhroutil, že to již nezvládal, jednání s klientama, dělání návrhů atd. atd........Pracovní doba 16 hod. aby se uživil.
      U mne si normální buran a pablb.
      • Chceš mi tady vykládat, že když jsi měl těch 15 lidí, tak jsi jim platil dovolenou, nemocenskou a další výdaje ze své kapsy? Nenech se vysmát, museli si na to vydělat stejně jako ty. Problém je v tom, že tvůj zaměstnanec nepracoval za stejné peníze jako ty, protože jsi za něho musel odvádět státu jedno z největších daňových zatížení v EU. Ale je spousta rádoby podnikatelů, kteří pouze se pouze nechají najímat na práci, chtějí nehorázné sazby za svou práci a kvalita a férové jednání se v dnešní době bohužel nenosí. A pokud mi někdo takový chce namluvit, že je nedoceněný, tak mám na to svůj názor. A co se týká kamaráda, je to pouze jeho problém, který potká každého podnikatele, který upřednostní svůj mamon.
        • Ty nemáš placenou dovolenou, nikdo za tebe neplatí odvody u jaké firmy jsi zaměstnán? Nebo si státní zaměstnanec a ten to neřeší protože ty dostáváš plat z našich daní co něco vytváříme, Úředník vytvoří akorát papír nebo nějakou tabulku jinak není k ničemu. Chlap úřeník není ani chlap u mne to je skopec.
          • Mám placenou dovolenou a zaměstnavatel za mě platí odvody z toho, co za mou páce zaplatí zákazníci.
            Je to jednodušší, než abychom si ze superhrubé mzdy platili daně a odvody každý sám a zaměstnali tak desetinásobek finančních úředníků.
            Když jsem byl OSVČ, tak jsem měl placenou dovolenou a odvody jsem platil z toho, co mi zaplatili zákazníci.
            Najít zde poblém dokáže jen velmi talentovaný člověk.
      • Křesťane,víš proč je také produktivita práce v ČR poměrně nízká?Nepramení to z toho,že by lidé u nás pracovali mnohem méně,ale i proto,že výkony práce se mnohdy neuvádějí,proč,je jasné.A když se zavádějí opatření,aby tomu tak nebylo,je zle?Daně z DPH platí každý,i ten nejuboženější bezdomovec,neboť jíst se musí.Tady je ta spravedlnost evidentní,ale přímé daně se mnozí podnikatelé platit zdráhají.Ale i oni potřebují svého lékaře,potřebují dopravní cesty,potřebují policisty,vojáky a mnoho dalších věcí.Ty dovedeš jen nadávat,protože nesnášíš pravdu řečenou do očí.
        • Produktivita práce odpovídá tomu, jak je podnikatel schopen realizovat produkt.
          Pokud pouliční výrobce kebabu prodá v Amsterdamu jednu porci za 9 Euro a v Praze 3 Eura, má v Amsterdamu třikrát vyšší produktivitu práce, ačkoli spotřeba surovin a práce je táž.
          (Použité ceny jsou míně zaokrouhleny a asi neodpovíají aktuálnímu měnovému kusu, což doufám na názornost příkladu nemá vliv.)
      • A na jak velký papír sis těch 15 lidí nakreslil? A proč to ten tvůj kamarád dělá, když to psychicky nedává? Mimochodem zavřela u vás už ta pátá hospoda nebo ne? A co ta tvoje známá, co musela kvůli EET zavřít obchod?
        Tyvole tady je najednou pohádkářů, samej Andrzen *1*
        • he he
          kdyby nebylo obětavých podnikatelů, tak jako jsi ty jdete o žebrotě.
          • ty to děláš z obětavosti a z lásky k bližnímu svému viď, ty Andrzene *15* Já se mám dobře, nestěžuju si a nefňukám po internetu *2*
    • tak nedělej zaměstnance a dělej OSVČ, nikdo tě nenutí, vyber si sám. A nezáviď.
      • Upozornit na někoho kdo krade není závist ty hňupe. *16*
        • nejvíc kradli komunisti. To co naši předkové po staletí tvořili to komunisti rozkradli a hodně toho zničili. A myslíš, že všici OSVČ kradnú? *16*
          • Po válce se muselo akorát budovat, rozkrást a zničit už jaksi nebylo co. Nebýt těch komunistických budovatelů, tak by tu nebylo ani prd ty idiote *7*
            • ukaž ten dokument, jak nám Anglie před rokem 48 nabízí ten nevídaný blahobyt. Za uran *1*
            • vyhledej si dokumenty o tom na jaké výši byla ČSR před válkou. Za Protektoráru nacisti nic nezničili, naopak ještě rozšířili průmysl. A to tady zůstalo, protože válečná fronta se nám vyhnula. A k tomu bohatá ložiska uranu, za který nám Anglie nabízela nevídaný blahobyt na desítky let. A pak přišli komunisti... *12* *16* *9*
        • je upozornění na zloděje udavačství. Ano, až takhle daleko to v tomhle státě došlo. Upozorni na zloděje a jsi udavač.
  • Z vystoupení A. Babiše:"Takže, pane Bendo, prostřednictvím paní předsedající, vy tady sedíte 24 let, tak já se ptám, co jste tady řešili z těch tunelů polistopadové historie naší země (...) Vy jste tady řešili kupónovou privatizaci, Harvardské fondy Koženého? Ty nás stály 100 miliard. Státní banky, které jste nechali rozkrást a které jste následně vyvedli do ČKA, kde jste to rozkradli po druhé. A co lehké topné oleje. A konkurs Chemapolu. A Agrobanka za 50 miliard. A Bohemia za 20. A co kauza IZIP, peníze, které ; skončily někde na účtech ve Švýcarsku. Proč jste nevysvětlili tento tunel va &s caron; im členům ODS!ČKA nás stála 230 (236?) miliard. IPB měla 270 miliard špatných úvěrů. A co naše předsednictví Evropské unii spojené s kauzou ProMoPro. Pan Kalousek mluvil v Bruselu o ostudě ohledně Čapího hnízda. Ne, vy jste udělali největší ostudu. Vy jste řešili kauzu ProMoPro za 180 milionůKč, které odešly na účty nastrčených firem a které vybírali bílí koně v hotovosti. (…) A co třeba mimořádná schůze kvůli solárním spekulantům?
    Celkem Češi - daňoví poplatníci zaplatí kvůli špatnému zákonu zhruba 600 miliard korun navíc za podporu solárních baronů, což je kvalifikovaný odhad Energetického regulačního úřadu. A navíc pět z dvaceti největších solárních elektráren mělo anonymní akcie. Kdopak asi byl jejich vlastníkem? Martin Roman? Nebo Háva od Kalouska? Kmotři? Nebo dokonce někteří poslanci?Když náklady na solární elektrárny začaly prudce klesat, ale podpora ceny garantované státem ne, očekávalo se, že vláda Mirka Topolánka nějak zareaguje. K ničemu nedošlo. Důsledky - jedno z největších tunelů na veřejné prostředky se tak potýkáme dodnes. Za rok 2016 vydá český státní rozpočet na podporu obnovitelných zdrojů téměř 44 miliard, z toho je dotace ze státního rozpočtu 22 miliard a zbytek zaplatí občané.(…)
    Dotační podvody.
    Já se ptám, prostřednictvím paní předsedající, paní Němcové, ta tu sedí 18 let. Svolali jste mimořádnou schůzi třeba kvůli největšímu dotačnímu podvodu ROP Severozápad, kde byl tehdejší šéf Petr Kušnierz už odsouzen na pět let za to, že si říkal o úplatky? Právě dnes ho soud poslal do vězení na sedm let za ovlivňování dotačních projektů v hodnotě 1,4 miliardy korun. Zajímalo by vás, kdo ho do funkce dosadil? No přece ODS. Konkrétně tehdejší předseda regionální rady Jiří Šulc. A pan Kušnierz začal u soudu mluvit - o tom, jak ho ovládala chobotnice vedená lidmi napojenými na ODS. A vysvětloval to tady někdo?
    A proč jste ve Sněmovně neřešili privatizaci karlovarské Becherovky?
    Nebo asi tady všichni trpíte ztrátou paměti. Tak já vám to připomenu. O privatizaci karlovarské Becherovky pravděpodobně rozhodlo to, že vítězná firma měla ve vlastnické struktuře Karla Schwarzenberga přítele finančníka Zdeňka Bakaly, který o několik let později brutálně ovlivnil privatizace OKD a z firmy vytuneloval 110 miliard korun
    Vše kolem privatizace Becherovky se odehrálo ve středu 3. září 1997. O přestávce jednání Poslanecké sněmovny. Tehdy se pro strach z parlamentu narychlo sešla Klausova vláda a většinou hlasů upřednostnila nabídku pana Bakaly a Schwarzenberga. (...) Pro tento projekt zvedli ruce všichni ministři za Občanskou demokratickou alianci. Je zvláštní, že členem ODA byl tentokrát taky pan Schwarzenberg. Byť většina Klausovy partaje podle pamětníků upřednostňovala firmu Stock. Nicméně vyhrál tedy pan Schwarzenberg a s panem Bakalou, a to přesto, že jejich podnikatelský záměr byl meziresortní komisí vlády označen za nejhorší. Proč jste tedy ve Sněmovně nikdy neřešili podivné okolnosti této privatizace, kterou prokazatelně ovlivnila vysoká politika, nikoliv ekonomické zájmy českého státu?(…)
    Privatizace OKD.
    • Zloděj křičí - chyťte zloděje. *14*
    • Tady je jedna velká nastrčená firma a to Agrofert soudruha Babiše...Kalousek, Rath, jsou proti Hrabišovi břídilovéa příštipkáři..
    • Proč policie nezasáhla, když bývalý šéf Fondu národního majetku Češka podal trestní oznámení a pokusil se tento proces zastavit? Případ OKD je případ bezprecedentního bezcitného vytunelování firmy, kde jeho finančník Bakala a jeho kumpáni díky privatizaci získali a vytáhli z firmy OKD přibližně 110 mld. korun. Ano,vážení horníci, 110 mld. korun.(…)A co je dneska výsledkem? OKD hrozí kolaps. Hrozí uzavírání dolů a propouštění horníků. Ptám se. Proč nehovoříme o této kauze a jejich důsledcích, která se významnou měrou dotýká státu? Je tu snad mimořádná schůze kvůli tomu? Jasné, že není. Pan Bakala byl přece sponzorem politických stran.
      Přece ODS a TOP 09. Jen v roce 2010 dal 15 mil. ODS a TOP 09 7,5 mil. A Věcem veřejným 6 mil. Já vás tedy žádám, abyste ty peníze vrátili firmě OKD. Vraťte to horníkům, abychom platili méně pro jejich předčasné důchody, které jsme jim slíbili… atd.
      • Stále píšu,proč tady brečíte?Vždyť jste to chtěli.Stačí se podívat na hysterický pořad s Jílkovou a hned vidíte co tady vládne za spratky.Vymaštění občané v tomto Absurdistánu volte zase Stropnického.Dementní synek,který ještě nepracoval a jen se válí celá rodina díky Havlovi a chátře po dobře placených funkcích.Doporučuji MO,aby svého spratka dal na misy do Afganistanu,Iráku apod.aby se mu rozsvítilo.Jeho výplody se dají přirovnat k chovancům z Bohnic.muslimky ženy a muži tam řečnící by měli být pod dohledem zpravodajských služeb než se něco přihodí.Nezodpovědná sebranka před 27 lety měla být vypráskaná.
      • Zkus si dohledat Agrofert sro a Agrofert a.s. jak se pokládala konkurence... nic rovného a čistého .. jak říká klasik.. Za každým velkým majetkem je zločin..On vás všetky Hrabiš zaměstná.. S tím OKD... Bakalou.. to jsou staré kauzy... a je je potřeba vyšetřit a již se k tomu nevracet... Kdyby Kalousek měl na sobě takový škraloup jak Hrabiš s Čapím Hnízdem, tak už je ukřižovaný... Hrabiš se otřepe a vše je legální.. nákup dluhopisů za 2,5 miliardy z vlastní firmy, jediným akcionářem... nemusí platit daně jako fyz. osoba.. prý to dělá 80milonů ročně... vše je legální, ale etické to není.. a od politka , který se pasuje jako leadr naší politky, bych si ne přestavoval takovou vyčůranost,..stát holí jak a kde může.. samozřejmě legálně..dnes je tato díra ucpaná, ale jemu ty prachy potečou dále... kdo potom okrádá stát? Kalousek, ODS, ... Díky Mafře má mediálni klid...
        • ..Pedro seš úchylek. Možná tě omlouvá,že jsi se právě probudil.
  • ...á Chalupa je tady. Co ti zase vadí? Platí tě Kalousek nebo Fiala? A že se dalších 200 hospod otevřelo,to nevíš, že lidi to berou jinak,že se toliko neokrádá, jen doufám,že se už žádný Kradousek nenajde a chalupůůů bude čím dál méně.
  • f.janoch
    Nikdo živnostníky neničí,je to velmi správné opatření. Jedině to narovna daňové prostředí mezi zaměstnanci a podnikateli, kteří až doposud měli snahu co nejvíce pořádat stát a daně neodvadet. Poctivemu podnikateli to nevadí.
  • Placená dovolená 30 tisíc, týden nemocenské 8 tis. 38 tisíc, které dostane každý zaměstnanec ročně, živnostník nikoli. Ten si na to musí vydělat. Každý rok se cvičně zeptám na zdravotní, zda už se něco změnilo, kolik bych dostal. Sama úřednice mi řekně, že se mi to nevyplatí.
    Celé roky nemohu být nemocný, ikdyž samozřejmě jsem, k doktorovi nechodím, šetřím peníze zdravotním pojišťovnám. Samozřejmě, až budu starý, všechno se to projeví a bude to dražší, ovšem nedožiji se takového věku, jako průměrný zaměstnanec, protože jsem podstatně náchylnější k infarktu a mrtvici ve středním věku než většina bezdomovců, natož zaměstnaných.
    Na důchod mít nebudu, protože v něj nevěřím, mému dědečkovi neježe sebrali všechny úspory, ale také důchodové pojištění. V této době není nic jisté a nikdo neví, která vláda co komu ukradne.
    Nevolit stávající ani minulé poslance. Žádné jejich rodinné příslušníci. Ženské ať raději k volbám nejdou, abychom tu zase neměli Rátha jen kvůli tomu, že je takovej hezkej.
    Zavést trest smrti a trestní odpovědnost poslanců a zastupitelů.
    Provést porovnání majetku v r. 1990 a v r. 2016 u všech současných a minulých poslanců, odečíst platy, přičíst životní náklady a vše přebývající zkonfiskovat. Bude-li to více než 5 milionů, trest smrti.
    • ... jsi jednoznačně neschopný tláchal :)))
  • Ano platit daně by se mělo, ale ne, že bude živnostník chodit do práce 365 dní v roce a z toho 180 dní zdarma aby to co vydělá dal státu na daních, to je přece absurdní. Stát dělá s lidí dojnou krávu. Dříve si dělal na panským a potom jsi si šel dělat domů, vždyť se nic nezměnilo od dob feudalismu. Stále panský stát odírá poddaného a ještě mu zakazuje si po práci zajít do hospody dát pivo protože třeba někde v průjezdu bude stát kolo. Zakouřit vůbec ne to škodí zdraví, poddaný musí být zdráv aby mohl jít opět do roboty pro stát. Když nemáš na zaplacení daní, tak ti seberou majetek a ještě tě zavřou. Za celoživotní dřinu živnostník dostane důchodovou žebračenku 5 600 Kč. měsíčně.
    • Nemusí nikdo dostat 5000 důchod. Když neplatil nemá.Znám případ že se učtovalo 26 hodin denně.Prý neměli přestávky.
      • f.
        Ty pablbe já podnikám skoro 30 let. Na zdravotním sociálním odvádím 10 000 měsíčně danně platím jako blbec co vydělám tak 50% ještě mi Babiš sebere na dani. Zálohu na daň jsem za loňský rok zase 50 000 Kč. jen tak je fuč a to je každý třetí měsíc. Důchod mi stále vychází 5 600 Kč. Kolik mam ještě odvádět? Abych měl důchod 11 000 Kč. tak bych musel odvádět 50 000 měsíčně pro nenažraný stát. Tady je vidět, že ty se necháváš živit od podnikatelů, kteří za tebe musí přemýšlet aby ty jsi měl práci. Ty jdeš do práce odvedeš si těch ušmudlaných 8 hod. a jdeš domů nebo do hospody a potom ještě řekneš hospoda je zakouřená já bych ji zavřel. Takový jsi boží h o v a d o.
        • furstrovaný "podnikatel", co si neplatil. Další prosím...
          • Nech se vyšetřit, nejlépe u odborníka pro psychické poruchy.
            • za 22 let praxe mi tobě podobných psychicky nevyrovnaných podnikatelů prošlo rukama opravdu dost. Dvě rady - buďto se začni léčit, nebo se na podnikání vykašli a nedělej to, když to psychicky nezvládáš. A neposílej cvokaře ke cvokaři, když ho sám potřebuješ *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit