Přejít na výpis diskuzí
Vláda vyhlásí boj špekům. Chce zdražit nezdravé potraviny
5.6.2015 | pal
53 příspěvků
-
souhlasím. Já například žiji aktivní život a jím pouze zeleninu, ovoce a zdravou výživu a rozhodně nechci vypadat jako obézní upocená lůza z továren.
-
Vypadá to, že soudruha Pepponea propustili z Bohnic. Zjevně zjistili, že je to nevyléčitelné. jeho myšlenkové pochody uvízly v dobách maj. Teraskiho. *2* *9*
-
Melo by to byt naopak -levne smejdove potraviny ZLEVNIT at se jima sociali a DUCHODCI poradne prezerou a pak bude od nich klid!!! *5* My co na to mame si budeme zit na urovni a luze v podzamci se jenom smejem!!! *15*
-
Všechna nezdravá jídla jsou dovezená. Buržousti si koupí ty lepší protože na to mají, ale pracující lid pochcípá hladem.
-
Bohužel, to je pravda.
-
Ale no tak, kuřáku, klidně si vyhuluj, když si chceš ničit zdraví. Pokud mě nebudeš nutit, abych vdechoval ty tvé jedovaté dýmy, budu respektovat tvou svobodu. *3*
-
Sranda byla po revoluci, jak jsme zatratili naše česká jídla a začali zbožňovat ta jižní.
Jako hrozně těžkou a nezdravou třeba svíčkovou (libové hovězí maso a zelenina) a jak to schytaly knedlíky a prosazovaly se těstoviny. Zřejmě si nikdo nezjistil, jaké suroviny se používají k výrobě knedlíků a jaké k výrobě těstovin. *1* -
Další EUro nesmysl místo zlevnit zdravé budeme zdražovat "nezdravé"! *11* *12* A co se týče přirážek ať si každý obchodník dá marži jakou chce! Ale jsem pro ať má povinost uvádět u ceny i tu marži schválně kdo si pak koupí chemickou náhražku s 1000% přirážkou když vedle toho sic dražší ale s 5% marží poctivý výrobek....
-
Proti obezitě bojovat zdražením potravin je stejná hovadina jako bojovat proti chlastu zražením Rumu a slevněním Vodky.
Když si děda dal kus špeku a dva krajíce chleba ze sádlem a celý den dřel v lese nestloustnul. Dokonce se dožil na tu dobu i požehnaného věku s fujků v ruce.
Je přinejmenším s podivem že dnes zdravě místo chleba baští lidi pěnovku místo sádla slunečnicový olej zahuštěný profukováním vodíku aby s něho bylo rádoby máslo a místo špeku šunčičku.... Přes to jich 60% umírá na nemoci spojené z obezitou.
Místo boje proti žhrádlu by to chtělo bojovat z lidskou leností si myslím. Lidi jsou zdechlí vyjít pár schodů mladí mají o 280% více zmeškaných hodin ve škole než před 25 lety páč se jim nechce ani vstát do školy natož posléze do práce.... Práce a tělocvik tam píší rodiče obézním mazlíčkům omluvenky. Papání se stalo koníčkem jak je vidět každý den v televizi mezi nejoblíbenějšími pořady.... Hlavně když se papá u televizky, počítače nebo pivínka. To je pak za celý den největší kalorický výdaj když tlačí na toaletě. *1* *1* *1* -
Jen do toho! Houšť a větší kapky. A taky konečně začít s bojem proti alkoholu, ať ti nekuřáci pochopí, o čem je nebo není svoboda. *1*
-
Něco podobného jsem chtěl napsat. Co si člověk vypěstoval na zahradě, to bylo zdravé. Jinak v obchodě se toho moc nekoupilo, pokud chtěl mít člověk na neděli kvalitní maso, musel mít známého řezníka a podle možnosti mu něco "podstrčit". Ženské stály před Masnou frontu na maso i od 4 h ráno! v závodce člověk neztloustl, to maximálně po buchtách, když si je doma pekl. Jinak to všechno stálo za obrovské h..no.
-
Taky si myslím, že v tý době, kdy to stálo za h..no se jedlo zdravěji!
-
Co to vlastně je "nezdravá potravina"? Kus vepřového bůčku se zelím a knedlíky, vepřové z domácího chovu a zelí ze zahrady..... anebo to, co nám prezentují supermarkety - napěchované vodou, solemi, konzervačními prostředky a dalšími "éčky", aby to dobře vypadalo a zákazník si ti koupil? Pane Němečku, raději si někde najděte hygienické normy a vytvořte seznam látek, které se vůbec nesmí objevit v potravinách a v oblasti příprav stravy se vraťte před rok 1989, kdy to bylo normováno a nařízeno vyhláškami a zákony a pak teprve něco zdražujte.... taky by jste mohl zdražit ty potraviny s nezravými "éčky", což by bylo kontraproduktivní. Tyto věci se musí zakázat a výrobci takového šuntu vyhnat z této země. Takže rozum do hrsti. Opět jsem se vrátil před rok 1989. kdy to tady stálo za h...o..... takže jen do mě. Těším se. *2* *2* *2*