Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Především je třeba říci, že ve svobodné zemi s parlamentní demokracií existuje dělba moci na
    1. moc zákonodárnou - tj. parlament (Poslanecká sněmovna + Senát)
    2. moc výkonnou - vláda a další místní složky výkonné moci
    3. moc soudní - soustava nezávislých soudů
    To znamená, že parlament stanovuje pravidla (samozřejmě nikoli libovolně, ale s ohledem na objektivně existující právo a spravedlnost, na tradici atd.), vláda (a další místní orgány) podle těchto pravidel spravuje vymezenou oblast, soudy řeší případné spory, tj. "nalézají" právo.

Vláda zemi nevládne, ale zemi SPRAVUJE. To je podstatný rozdíl. Vládne se pouze v monarchistickém, fašistickém, komunistickém a podobném totalitním systému (monarcha, chán, fýrer, první tajemník...).
    Ovšem nesvéprávné ovce potřebují, aby jim někdo vládl, tj. rozhodoval za ně, říkal jim co mají a nesmějí dělat, vodil je za ručičku.
    • venku by jsi to nikde nepřednesl, co? To by přiletěla facka raz dva. Takové kraviny vyprávěj tam doma na salaši.
    • Takovéto opsané slinty si mohu přečíst i jinde. Je mi však jasné, že jako pravicový bezmozek, své myšlenky nikdy nenajdeš a nevyplodíš a proto zde stále dokola plácáš ty své nesmysly. Jsi k smíchu. Cha, cháááá. Jsi zde pouze za sběratele negativního červeného hodnocení. Choď raději kanálama a nedělej své rodině ostudu.
      • Soudruh solder opět dokazuje, že "bývalý" komunista je jako bývalý černoch a že lidé jeho druhu nepatří do svobodné demokratické společnosti. Děkuji za podporu mého názoru. *2*
        • Opravdu nemáš za co děkovat. Maximílně tak za mínusy u tvých příspěvků.
          • No právě, soudruhu. Já mohu kliknout pouze jednou, jinak mi to hlásí "už bylo hlasováno". Jsou tady ale tací, pro které to neplatí a mohou naklikat třicet minusů za půl minuty anebo sobě za stejnou dobu naklikat stejný počet plusů. Ale to jistě víš, že? *3*
            • To je opravdu jen tvůj problém, že neznáš IT. Stěžuješ si tedy pouze na svou hloupost a zaostalost.
      • Tvůj humor je stále stejný a okoukaný, ale na druhou stranu stále příjemně směšný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit