Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co je to vlastně církev? Je to, podle mého názoru, jen občanské sdružení, jehož členové mají na nějakou skutečnost stejný názor. Pokud se jakékoliv občanské sdružení chce udržet v činnosti, zavede si sponzorské dary, které bude řádně danit, zavede se vybírání interních příspěvků na činnost od svých členů. Pokud mají členové občanského sdružení nemovitý majetek a věnují ho legálně a po zdanění svému sdružení, může jej sdružení pronajímat nebo prodat, pokud na svoji činnost nemá prostředky. Členové občanského sdružení mohou za úplatu vykonávat lektorskou nebo uměleckou činnost, ale zisky ase ZDANIT !!! Občanské sdružení podle stanov si může zvolit představenstvo a představitelé mohou, pokud jim to členská základna odsouhlasí, cestovat a šířit ideje občanského sdružení. Je to stejné jako u myslivců nebo rybářů. Pokud k nám do republiky přijede předseda světové unie myslivců nebo rybářů, nikdo si toho nevšimne. Když přijede Hitlerjugend Ratzinger, všichni jsou z něho p.....í.
    Takže - pokud chce kterákoliv církev na našem území existovat, bude to na základě zákona - tedy předloží své stanovy, principy a cíle činnosti, ekoenomické rozvahy a další dokumenty, jako již příkladmo zmínění rybáři a myslivci. Bude se církvi také tak měřit. Tak o čem to je? Dá stát myslivcům a rybářům také takové kopy peněz a majetků?
    Pryč s takovým státem !!!
    • Až na to, že např. papež je také prezidentem státu Vatikán a jeho příjezd do jiné země se řídí určitými zákony .Je to stejné jako když přijede na návštěvu našeho státu kterýkoliv prezident.
  • Všechny naše současné politické lumpy,kteří budou okrádat ty nejpotřebnější ,aby mohli cpát peníze kněžským podvodníkům,je třeba protahnout katovskou mučírnou.Tam jim po vydloubání očí ,vylámat všechny prsty,aby nemohli dále náš stát a už dost zbídačené lidi okrádat.To je ta správná demokracie a humanita,jakou tato země potřebuje.A ne ten přes jednadvacet roků budovaný kapitalistický svinčík.
    • nejsi ty tak trochu mimo mísu ? asi ti hodně prší do krku!!!!
  • Neuvěřitelné. Co tady čtu. Historii píší vítězovén a nás učili historii komunisti. Vítězové z roku 1948. A naučili. Opravdu dobře naučili.
    Na této stránce si také můžete přečíst, že jeden každý z nás zaplatí podíl z 20 miliard, které ukradl Sobotka a Gros při privatizaci OKD. Ano né všechno, ale umožnili to za Jidášský groš, takže jako by ukradli. To totiž v každém okamžiku bylo ,,NAŠE" uhlí. Už není.
    Druhý článek pak je o tom, že jakási firma požaduje po státu - po jednom každém z nás -10 miliard za to, že jim bylo znemožňeno kšeftovat s mojí, a vaší krví ! V tomto případě spravovali ministerstvo
    financí, zdravotnictví a spravedlnosti v průřezu času všichni naši volení zástupci od leva do prava.
    Zamyslete se.
    • Další černobílý užitečný ....Ty vytrháváš věci z kontextu a rozeznáváš jen černou a bílou,ale život a věci jsou barevnější a složitější.Koho volíš? Děkuji.
      • kvák
        • To je nová strana? A nebo Zelení? *7*
  • Odpočítat co stát zaplatil za opravy církevního majetku a dále odpočítet co za 60 let vyplatil na platy prelátů a rozné podpory a dotace církvím! a to i s úroky. Pak ještě budou preláti doplácet. Bych jim dal prd! *1*
  • panu josefovi-po podrážky jim snad ani sahat nechci-o ten majetek-ty miliardy budou nyní ukradeny těm potřebným a o ten se podělí s těmi zneužívanými dětmi při církevních orgiích,s těmi miliardami jim chtějí zacpat ústa,aby se neozývali ti,kterým zničili životy ve jménu Boha?Asi toto máte na mysli...nebo jste ztratil paměť a neumíte číst historii? *12*
    • jo to máte pravdu, daňový poplatník bude solit peníze, které budou následně převedeny obskurní společnosti buzerantů, pedofilů a prznitelů malých dětí, která si nevím proč říká Katolickí církev, následně pak budou použity na ještě luxusnější život těchto černoprdelníků, na uplácení jejich orgií a dalších úchylných sviňáren, to přece nevadí, že spoustu lidí žije v bídě, hlavně, že my se máme dobře, že pane arcibiskupe Duko?
      • Dorá úroveň.
        • Jano,jsi dorá či chorá? *3*
          • Jana, vážený pane narozdíl od Vás to má v hlavě srovnané a pokud občas narazím na její příspěvek, tak má většinou hlavu a patu, o Vás se to bohužel říci nedá, to co z Vás vypadlo o velké inteligenci nesvědčí.
            • Já bych si soud o Vás nedovolil... Ale Vaše inteligence a sebereflexe je zřejmě na takové úrovni,že si věříte.Otázkou zůstává či oprávněně!!! A s tou Janou to byl momentální pokus o humor,což se snad smí,ne? A na závěr vás překvapím,že jsem i při nesouměřitelné inteligenci z vaší,pochopil,že šlo o překlep.Jo a jinak vás prosím,ať na mě vůbec nereagujete,protože na váš intelekt nejsem schopen adekvátně reagovat.Kvák. *7*
  • stát zaplatí církvím prd, veškeré peníze budou vydřeny z daňových poplatníků, tedy občanů. Jinak pane arcibiskupe Duko, Váš šéf Ježíš byl chudý, neměl žádný majetek, nikdy po něm netoužil a prohlašoval, že spíše projde velbloud uchem jehly, nežli bohatec do království nebeského. To se Vás pane arcibiskupe ovšem netýká, navenek máte plná ústa Ježíše Krista , ovšem majetek je Vám přednější, jste a vždycky jste byli licoměrní a falešní pokrytci a Krista si berete jenom jako zástěrku , kvůli oblbování oveček a ve skutečnosti je Vaším bohem mamon, kterému oddaně sloužíte již 2000 let, jenom nevím , zda náhodou ďábel, pokud existuje, není spíše tím, kdo Vám šéfuje.
  • Především je třeba oddělit církve od státu. Stávajícímu počtu všech duchovních přiznat průměrnou mzdu. Do doby předložení řádně projednaných samosprávných uživatelských projektů ( schválených
    věřícími ) podržet "církevní" majetek v péči státu. Dosavadní knihovní nároky zrušit a nahradit je platným notářským soupisem se znaleckým oceněním a možným tržním výnosem.
    Každý jednotlivý uživatelský projekt, porovnat s územně souvisejícím soupisem.
    Památné objekty kulturní hodnoty vyjmout s užívání podle uživatelského projektu, ledaže by byly
    určeny pro všechna náboženská vyznání. Určit lhůtu na vypracování uživatelských projektů, které po schválení mohou nárokovat přípěvek z daní v určené výši na podporu projektu.
  • Jestli ty máš dvě vysoké školy,tak to jseš absolvent nějaké té americké, kdy jedna vysoká a započítaná trvá asi tři semestry,nebo jseš turbostudent a tvůj spolužák Benda ti posílá pozdrav.Kdyby jsi nebyl blbec,jako že jseš zcela určitě,už tím, že nám píšeš kolik máš vysokých škol.Zalez blbe!!!
  • Internet to je věc skvělá, každý zde anonymně odhalí svoje nitro.
  • Jsem jen zvědav, když církev dostane zpět pozemky, jestli ti kněží se obléknou do pracovního a půjdou robotit? Nebo budou požadovat po státu, aby jim šli lidé, jak to bývalo v minulosti zvykem, pracovat
    povinně na panské (farní)? To bude jen další utajené zbavování se kdysi státního majetku.
    Možná pánů Josefů je opravdu hodně a půjdou s radostí obnovovat církevní statky!
    Ovšem, jestli mu ta vysoká škola bude co platná u pluhu.........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit