Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tzv. "starostové" šlapou vodu.

Hledají cokoliv, jak na sebe upozornit, ale pokud by někdo tuhle nesmyslnou populistickou variantu schválil, tak hlasy půjdou dětským oblíbencům Pirátům. 

• Nikdo z dospělích je nechce volit, tak si vymyslí své voliče, jak demoktratické.

• TheGGG

proč šestnáctiletí? Protože jsou nejlépe zmanipulovatelní, nemají vlastní názor, neví nic o světě a dá se jím natlouct do hlavy jakákoliv potřebná propaganda... naprosto ideální voliči pro šmejdy jako top0,9, piráti a STÁNek

• Nedá se s tím moc souhlasit.... vlastní názor.. každý  má vlastní názor... a  buď je  veden  sobectvím nebo smyslem pro spravedlnost a odpovědnost...to je rozhodující...Mladí mají  méně zkušeností.... někdy zkušenosti  nám říkají, co je pro  mne/sobecky/ výhodné ... takové zkušenosti  jsou k ničemu.  Myslím ,že největší populismus/ tudíž  šmejdi/ právě tady předvádí  Anonisté, kupujíc si tak hlasy  důchodců, a   mladých ve školách..... jak ? ...  např. sleva na jízdném....a těch  jimi korumpovaných skupin  lidí ve společenském průřezu je více...to je šmejdovství  nejhrubšího zrna...

• Tento -víceméně-pošetilý názor,aby šestnáctiletí zasáhli do politického boje přichází od strany,která je na pokraji pádu do propasti vypadnutí kvůli nezájmu tuto stranu volit.Myslím si jedno-18 let je pro mladou generaci rozumnou hranicí zasáhnout do volebního klání všech stupňů.To již má většina mladých za sebou zkoušku dospělosti,zakončenou maturitou ,respektive,střední školou bez maturity.A také si myslím,že tato hranice věku-18 let-již bude oproštěna od agitace rodičů,či učitelů od politické agitace.V tomto věku již má převaha osmnáctiletých svůj rozum.

• mladí jsou zmanipulovaní havlofašistickou propagandou,na západě mladí protestují proti školnému ,na východě mají vymyté mozky ,volí vítače islámských teroristů,havloidy, mafiánské struktury pro vysokopříjmové přestože sami mladí parazitují na rodičích v mamáhotelích a na hypotíky už nedosáhnou, volí panské mafie  které jim sníží životní úroveň,

nicméně diktatura má promyšlenou vícestupnovou propagandu: masmedia plná lží a selektivní historie, tv kde je od mládí učí radosti z americké okupace a vítání islamistů, politické NEZISKOVKy které na školách šíří havloidní mantry, a propagandu, +cenzura

havlofašistické SERIÁLY:: tv s politickými propagacemi imigrace  , s politickými hláškami::

• Naprosto dokonale popsáno. Lépe bych to nenapsal.

• starosty vraťte zpět na vesnice ať tady nestraší, ubožáci

• starostové nejsou pouze na vesnicích, balíku

• Ti šestnáctiletí by se měli "učit se, učit se, učit se" a teprve až dostanou rozum tak o něčem rozhodovat. Ale v té České Reservaci je možné všechno. ☹

• Naprosto s Vámi souhlasím!

• ""jsme byli svědky různých řetězových emailů"" a díky tomu ta vaše stranička dostala tak málo hlasů že??Myslím si že většina starostů,se od vás spíš distancuje, jsou to politici kteří mají denní kontakt z řadovým občanem-voličem a ví že nemohou ,blábolit jako vy, to by se na svém postu dlouho neohřáli.

Mimochodem "Ferarri" byl prý ožralý a chytrý jak rádio z Prahy,když dostal na budku...

• Původně byl nejnižší volební věk i u aktivního volebního práva 21 roků - v 18 letech jde ještě o polovzdělaná děcka...

• Věk je veličina relativní. Nedávno jsem četl nějaké statistické zjištění o čem všem již dnes v mnoha domácnostech rozhodují pubescenti. 

O nákupech, o výběru dovolené a o mnoha dalších věcech, o kterých dřív rozhodovali dospělí.

Role mladých se v rodinách mění. Často hrají dominantní roli. Obzvláště u neúplných rodin, kde chybí role otce. Lépe rozumí ICT, lépe se orientují v nových problémech a dospělí poslouchají a děti doma velí. 

Prostě společnost se mění. A nám se to třeba vůbec líbit nemusí, ale je to naše společnost. 😛

• Tohle přímo souvisí s výchovou.Moji synové kdyby mě byli chtěli doma něco diktovat,tak by dostali tak po čuni,že by si to příště rozmysleli.Dokud jsem je musel živit,tak jediným kdo mohl něco diktovat jsem byl já a manželka a oni byli ti,kdo museli poslouchat.Dnes když jsou dávno dospělí mě sami říkají,že bylo dobře jak jsem je vedl.Jedinou volnost jsem jim dal ve výběru jejich budoucích povolání, ale naopak jsem důsledně dohlížel,aby svá zvolená studia nezanedbávali.Nedospělý a nevyspělý jedinec nikdy nesmí být tím,kdo určuje co kdy,kde a jak.

• No  Zdendo1 dneska by Vás současní nositelé světla zrychtovali!!!

Dětem se přeci nesmí rozkazovat, nařizovat - mají se přirozeně vést ke kreativitě a schopnosti zaujímat postoje.....😂

V Norsku (údajně - nemám to přesně ověřeno) postavili před soud otce za to, že nutil nezletilé děti do "otrocké práce" na zahradě, aniž by jim vyplácel odpovídající odměnu. 

No tak taková je asi budoucnost výchovy...😛

• Jindřichu.To co píšete je důkaz toho,jak lidstvo blbne čím dál více.To,co provedli v Norsku je pravda.Bylo to i v internetu v zahraničních zprávách.A co se týká jejich přirozené kreativity je viditelné už dnes všude okolo nás.Mladí jsou drzí,nevychovaní,ničeho si neváží a jsou čím dál více agresivní.Ještě že jsem už starý.Nechtěl bych žít ve společnosti,kde kdejaký hajdalák si může dělat co chce.To bych se raději odstěhoval do nějaké rozvojové země,kde stále existuje přirozená autorita.Na tyhle excesy,které se nám politici snaží vnutit zašla i Velká říše římská.

• Děkuji za reakci a informaci. Přeji hezký den. 

• Reakce na příspěvek:

Také vám přeji hezký den.

• Míra ovlivnitelnosti voliče se zvyšuje v souvislosti se snižováním věkové hranice, která je potřebná k účasti ve volbách. Náctiletí výrostci zatížení pubertálními zájmy lehce naletí gazdíkovské propagandě, stejně jako kdysi naletěli propagandě stalinské, gottwaldovské či hitlerovské. Mladý člověk má velký potenciál naivity a nadšení. A právě tento potenciál zjevně chtějí využít, resp. zneužít předáci STANu k prosazování svých temných zájmů. Šestnáctiletý volič nemá potřebnou míru občanské zodpovědnosti, nemá žádné životní zkušenosti a je výrazně osobnostně nevyzrálý. Zodpovědné politické subjekty nebudují svůj politický potenciál na lidech, které považují za užitečné blby.
  • Některé politické kreatury chtějí trestní odpovědnost od třinácti let, sami mají imunitu a nyní ještě uvažují o možnosti volit od šestnácti let. No, to je politická pakáž.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit