Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to ještě hořší, než kdyyž v komunálkách masově přihlašují nové obřany na  MGR. Když neoslovím voliče, tak si je prostě vytvořím. Dekracie jak lusk.

  • Platí i zde,že potápějící se i stébla chytá.Je přece naprosto jasné,že TOP09,STAN a Lidovce už skoro nikdo ve Sněmovně nechce.Po příštích volbách V Y P A D N O U  !!!

  • Dobře - uzákoňme tedy všem právo volit v už 16 letech.

    Ale když se řekne a) - je nutno říci i b)!

    V tom případě musí být všichni občané České republiky plně odpovědní za své činy jako dospělí už od 16 let a ne jako dosuď je rozdělovat na "mladistivé" a "dospělé" ve smyslu právního ustanovení, dle kterého za mladistvého považuje zákon toho, kdo v době spáchání provinění dovršil patnáctý rok věku a nepřekročil osmnáctý rok věku. 

    Trestný čin, spáchaný mladistvým se v této době nazývá provinění.  Mladistvý musí mít u soudu vždy obhájce

    Do vazby jej lze vzít jen v opravdu výjimečných případech. Mohou mu být uložena trestní opatření v poloviční sazbě než u dospělých.

    Je-li mladistvý soudem shledán vinným, neukládá se mu trest, ale "opatření"! Právní normy ČR znají tři druhy opatření: 

    • výchovná opatření, 
    • ochranná opatření, 
    • trestní opatření. 

     

    • V tomto bodě souhlas. Není možné jablko mít a zároveň ho jíst.

  • Moc se mi líbí ilustrační obrázek. Pan Vít Rakušan má evidentní radost z darovaného stanu.

    Po volbách se tam krásně vejde se všemi voliči strany, kterou reprezentuje.

    V kempu u obce Suchá Loz bude veselo. 😛 

    • tam to znám a můžou pít místní minerálku, zatím je zadarmo


  • volit v šestnácti? a proč zrovna teď? Protože mají vymyté mozky ze škol, tak toho rychle využit, než sami pochopí jak je demokraté obelhali

  • Pokud někdo chce ještě větší bordel než tady je,tak nechte rovnou volit všechny ,co umí číst a psát.
  • Reagujeme na první otázku v titulku. Druhá zní - proč zrovna teď?

    Protože jsou tzv. "Starostové" bezradní a "loví" témata a hlasy kde se dá. I ve vodách postrádajících logiku.

    Dle mého skromného názoru by mělo být právo volit spojeno s pojmem "svéprávnost."

    A jeden z jejích atributů je právě dosažení zletilosti, a tak by to mělo i zůstat. 

    • "...by mělo být právo volit spojeno s pojmem "svéprávnost.""

      To by ovšem v České Reservaci museli převládat občané a nikoli ovce.

      • Občane řekni rovnou někde někomu, že je ovce a můžeš dostat alespoň přes hubu jako Feri.
      • Vážený Občane, má poznámka byla ryze věcná, žádný politický kontext jsem tam nevkládal. 

        O to, jak budete nazývat své spoluobčany rozhodujete sám. 

        • Vážený Jindřichu2309, omlouvám se za nepřesné vyjádření. Tu citovanou část nechci vůbec zpochybňovat, naopak s ní plně souhlasím. Chtěl jsem jen vyjádřit, že v ČR je mnoho obyvatel, kteří jsou sice svéprávní na základě svého věku, ale nikoli svého uvažování.


          • Cituji:"...v ČR je mnoho obyvatel, kteří jsou sice svéprávní na základě svého věku, ale nikoli svého uvažování."  a dodávám: zatímco jinde tomu tak není. Nebo se opět mýlím?

            • Ale no tak, synu, samozřejmě že to platí celosvětově, Česká Reservace není výjimkou. 😛

          • KIMCID

            To že  má někdo svůj názor a není ovce aby šel s davem je podle Občana nesvéprávnost .Opravdu zábavně.Občane popíráš samou podstatu demokracie že?Když nevyhraj tvůj favorit tak je to špatně.

  • Míra ovlivnitelnosti voliče se zvyšuje v souvislosti se snižováním věkové hranice, která je potřebná k účasti ve volbách. Náctiletí výrostci zatížení pubertálními zájmy lehce naletí gazdíkovské propagandě, stejně jako kdysi naletěli propagandě stalinské, gottwaldovské či hitlerovské. Mladý člověk má velký potenciál naivity a nadšení. A právě tento potenciál zjevně chtějí využít, resp. zneužít předáci STANu k prosazování svých temných zájmů. Šestnáctiletý volič nemá potřebnou míru občanské zodpovědnosti, nemá žádné životní zkušenosti a je výrazně osobnostně nevyzrálý. Zodpovědné politické subjekty nebudují svůj politický potenciál na lidech, které považují za užitečné blby.
  • Původně byl nejnižší volební věk i u aktivního volebního práva 21 roků - v 18 letech jde ještě o polovzdělaná děcka...

    • Věk je veličina relativní. Nedávno jsem četl nějaké statistické zjištění o čem všem již dnes v mnoha domácnostech rozhodují pubescenti. 

      O nákupech, o výběru dovolené a o mnoha dalších věcech, o kterých dřív rozhodovali dospělí.

      Role mladých se v rodinách mění. Často hrají dominantní roli. Obzvláště u neúplných rodin, kde chybí role otce. Lépe rozumí ICT, lépe se orientují v nových problémech a dospělí poslouchají a děti doma velí. 

      Prostě společnost se mění. A nám se to třeba vůbec líbit nemusí, ale je to naše společnost. 😛

      • Tohle přímo souvisí s výchovou.Moji synové kdyby mě byli chtěli doma něco diktovat,tak by dostali tak po čuni,že by si to příště rozmysleli.Dokud jsem je musel živit,tak jediným kdo mohl něco diktovat jsem byl já a manželka a oni byli ti,kdo museli poslouchat.Dnes když jsou dávno dospělí mě sami říkají,že bylo dobře jak jsem je vedl.Jedinou volnost jsem jim dal ve výběru jejich budoucích povolání, ale naopak jsem důsledně dohlížel,aby svá zvolená studia nezanedbávali.Nedospělý a nevyspělý jedinec nikdy nesmí být tím,kdo určuje co kdy,kde a jak.


        • No  Zdendo1 dneska by Vás současní nositelé světla zrychtovali!!!

          Dětem se přeci nesmí rozkazovat, nařizovat - mají se přirozeně vést ke kreativitě a schopnosti zaujímat postoje.....😂

          V Norsku (údajně - nemám to přesně ověřeno) postavili před soud otce za to, že nutil nezletilé děti do "otrocké práce" na zahradě, aniž by jim vyplácel odpovídající odměnu. 

          No tak taková je asi budoucnost výchovy...😛

          • Jindřichu.To co píšete je důkaz toho,jak lidstvo blbne čím dál více.To,co provedli v Norsku je pravda.Bylo to i v internetu v zahraničních zprávách.A co se týká jejich přirozené kreativity je viditelné už dnes všude okolo nás.Mladí jsou drzí,nevychovaní,ničeho si neváží a jsou čím dál více agresivní.Ještě že jsem už starý.Nechtěl bych žít ve společnosti,kde kdejaký hajdalák si může dělat co chce.To bych se raději odstěhoval do nějaké rozvojové země,kde stále existuje přirozená autorita.Na tyhle excesy,které se nám politici snaží vnutit zašla i Velká říše římská.



            • Děkuji za reakci a informaci. Přeji hezký den. 

              • Reakce na příspěvek:

                Také vám přeji hezký den.

  • Tento -víceméně-pošetilý názor,aby šestnáctiletí zasáhli do politického boje přichází od strany,která je na pokraji pádu do propasti vypadnutí kvůli nezájmu tuto stranu volit.Myslím si jedno-18 let je pro mladou generaci rozumnou hranicí zasáhnout do volebního klání všech stupňů.To již má většina mladých za sebou zkoušku dospělosti,zakončenou maturitou ,respektive,střední školou bez maturity.A také si myslím,že tato hranice věku-18 let-již bude oproštěna od agitace rodičů,či učitelů od politické agitace.V tomto věku již má převaha osmnáctiletých svůj rozum.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit