Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Do bezbranných seniorů se zakousnou krvavé zuby fialových hospodářů. Nemůžou se bránit dědkové a báby, tak se na nich zahojme! 

    Budoucí penzisti Staňůra a Kombajnér si nahrabou dost u svých politických koryt. Těm jsou nějaké penze volné. Tak je volte dál. Schopní patří k moci. 

  • Demonstrace a protesty nejsou řešením. Rozdají se nálepky, všichni budou označení za dezoláty a je vymalováno. 

    Jedině stávka, je akce, kterou vláda respektuje. kterákoliv, nejen naše. 

  • KIMCID

    Podle Andora Šándora se dá na věc dívat několika směry. Jedním z nich však ale je, že jde de facto o švindl na voliče. "Když to řeknu před závorku, mně bude 66 let a neumím si představit, že bych nepracoval. To je ale moje subjektivní věc, kterou nemusí sdílet řada lidí. Co bych řekl ale vážně, že žijeme v zastupitelské demokracii, kdy strany do parlamentu jsou voleny na základě volebního programu. Nevzpomínám si, že by jedna z nich, která dnes je ve vládě, měla ve volebním programu tak zásadní změnu odchodu do důchodu tak, jak ji vláda navrhuje. Tím neříkám však, že to je špatně. Ale pokud má být zastupitelská demokracie, tak volíme strany podle toho, co mají v programu. Žádná z těchto stran nebyla zvolena do parlamentu, kdy by měla tuto zásadní věc ve svém volebním programu, což považuji jemně řečeno za podvod na voliče, ale to ať se s tím vypořádají sami, aby věděli, jaká má být odpovědnost v rámci zastupitelské demokracie," uvedl pro ŽivotvČesku.cz Andor Šándor.

  • alicia1

    Jestlize se za poslednich 20 let lidsky zivot prodlouzil o 6 az 7 let, posunout odchod do duchodu o rok nebo dva, je celkem prirozene a vzhledem k nizke porodnosti u bile populace i nutne. N’est pas si vrai?

    • Vážená slečno, nebo paní. Mě se prodloužila doba odchodu do důchodu o 8 let a dva měsíce. Když o tom nic nevíte, tak se raději nevyjadřujte.

    • goyim

      Zvláštní, že ve Francii mají 60 a v Japonsku (kde je taky nízká porodnost a spousta "singlů") je 65. To vypadá, že trošku blábolíš.

      • alicia1

        Tak bud rad, ze ty neblabolis. 😆

    • kocourXL

      To že se lidský život prodlužuje, ještě neznamená, že fyzicky
      pracující nejsou stejně opotřebovaní a unavení v 65 letech, jako lidé před
      20 lety. Přestanou zvládat svojí práci a zaplní úřady práce, budou více
      marodit. Státní kasu to ještě více zatíží.

      • alicia1

        V dnesni dobe vrchol sil u muzu je nekde mezi ctyriceti az petactyriceti. Kde asi bude ten vrchol az delka lidskeho zivota bude 100 let. Zustane, klesne nebo se primerene zvedne?

    • Špitl věčně fialový hlásek. No, senioři budou muset stejně makat, aby nepošli na úbytě. Nějaké určení věku tu nehraje roli. Prostě dokud nepadnou na hubu. Aby si politici mohli ročně zvednout podpory v nezaměstnanosti o desetitisíce. 

      • alicia1

        Ten 'věčně fialový hlásek' by mohl byt klidne bily, cerny, modry i zluty. Fialovy hlasek proto, ze po nejmene 15ti letech klaboseni o nutnosti penzijni reformy, se nakonec nekdo k tomu odhodlal. Mozna z vlastni vule, mozna z donuceni okolnostmi. Nespokojencum byse urcite vice zamlouvalo, odkazat to bremeno dedicum z treti generace. 

        Ze si 'ročně zvednout podpory v nezaměstnanosti o desetitisíce.'? Chovaji se tak, jak jste si je vychovali a na co jsou za tech 30 let zvykli. Jak by asi dopadl v minulosti nejaky velmoz, ktery by nechal sve sluzebnictvo urcovat si vlastni platy?

         “Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.” Dobry for, ne? 

         Ma jeste nejaky politik pravo na to, abyse mohl ohanet ve slusne spolecnosti svoji cti? A jestli ano, pak to nebude zadny zastup, ale par jedincu. 😒

        • Vážená Alicio1, možná Vás to udiví, ale v zásadě s Vámi souhlasím. 

          Jenže to, co navrhuje fialová mafie nemá skoro nic společného s reformou. Uvědomuji si, že to není jednoduché, že existují ke každému PRO i PROTI a volit se bude nějaký kompromis.
          A je dobré o tom diskutovat. Ne zařvat, že máme 108, tak si uděláme, co chceme.

          Nechci rozvíjet diskusi, ale zajímalo někoho, jak se zvyšuje produktivita práce? Jak a kolik přispívali ti, co mají vzdělání a jak ti, kteří šli do práce hned?  Někdy mám skoro dojem, jako by někdo chtěl vyvolat mezigenerační napětí, nebo nevraživost mezi skupinami obyvatel. 

          • alicia1

            Dekuji Jindrichu. O pensijnim programu toho moc nevim, protoze je nadmiru slozity. Vim, ze tam je nejaka zasluhovost za odpracovana leta a pak starobni. Pozdejsi odchod do duchodu by mohl byt nejprijatelnesi. Snizeni duchodu by bolelo myslim vice. Mozna pritlacit na zamestnavatele aby zvysili prispevky na sve duchodce? Prispivaji necim ty firmy, ktere plati dane mimo CR? Mozna i nejake to procento z dividend, odklonit do pensijniho fondu. Penez je az moc, jenom ta chut se o ne primerene podelit, se behem casu  nejak vytratila. Stary Henry Ford rekl, ze kdyby jeho delnici nevydelavali tolik, aby si mohli koupit jeho Fordku kterou vyrabi, mohl by tu fabriku zavrit. Podobne se dival na svet i Stary Tom Bata a dalsi stari fabrikanti. ☺

  • Češi vědí, že kdyby vyšli do ulic, tak je budou okamžitě veřejnoprávní a mainstreamová média označovat jako extrémisty (nejlépe proruské) a v diskuzích se dočkají označení jako dezoláti, putinovci, lůza apod.

    Sem bohužel dospěla naše "liberálně demokratická společnost" s "evropskými hodnotami. 

    • Od těchto médií to beru jako pochvalu.

  • kocourXL

    Důchodci rozhodně houfně nevyjdou do ulic, ty už svoje penze
    mají. Zaplnit náměstí nepomůže, vláda na to nebude reagovat. Jedině stávky, které
    ochromí chod státu, to by mohlo pětikolku probudit.

  • Děkuji za další týdenní vyloučení z diskusí.
    Za to, že jsem uvedl, že dvě tety v beranicích (koupených od Ukrajinských trhovců) na fotografiích z nějaké demonstrace v Praze nepovažuji za nebezpečné ?!?

    Hrubě urážet, ponižovat a lhát se smí jen o předem vládou (a Stranou, pardon Pětikoalicí) vytipované zájmové skupině a osobách? Potom jde o hrubou propagandu.

    Upozorňuji ctěnou redakci na znění čl. 17 Listiny základních práv a svobod, která je součástí Ústavního řádu.

    (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny
    (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na  hranice státu.
    (3) Cenzura je nepřípustná.

     Větší problém je v tom, že na slušný dotaz o důvodu vyloučení nabubřelí redaktoři ani neodpovídají. Být slouhou je věc jedna, ale být povýšenecký nabob, je věc druhá. 

    • Já byl vyloučen z diskuse na sedm dní jen proto, že jsem v souvislosti s týmem ministerstva vnitra KRIT napsal svůj názor, že se tu formuje obdoba nechvalně známé STB pro boj s vnitřním nepřítelem. To nápadné podobenství KRIT k STB si všímá stále víc lidí, takže nejsem jediný, který si u dnešního Fialova režimu všímá razantního nástupu už do očí bijících obludných paralel s minulým režimem.

    • Souhlasím, pane kolego - já vyškrtnutí zde i jinde už nepočítám. Znalost práva: Ustanovení speciální má přednost před ustanovením obecným - v tomto případě před Listinou základních práv a svobod a jako součásti Ústavy ČR. Speciálně to řeší příslušný nový zákon a ten tedy má přednost. Říká se tomu průlom do ústavy.

      Kdo má opačný názor - s tím nediskutuji. Smysluplnější by bylo učit ryby mluvit.

  • KIMCID

    Češi jsou ovce, NEPŮJDOU NIKAM. Jinde ve světě se nebojí. Podívejte do historie .Např: Když Británie zvedal daně na 2% ,40 kolonii se vzbouřilo.

    • A samozřejmě, že nevyjdou. Budou s pokorou a trpělivě snášet, jak jim traktorista s elektrikářem berou důchody, které si zasloužili. A ještě houfně volit ty, kteří po nich šlapou. Žijeme v České republice, a nikoliv ve Francii. 

  • Nejsou peníze na důchody? A to si z nás zas dělají v Praze srandu?Peněz je dostatek.Jenže se trvale sypou UKáčkám. Namátkou loni.54 miliard stálo jejich zdejší královské vyživování, bydlední zdarma, královské kapesné, rajtování zadarmo po cele EU za naše veřejné peníze.130 miliard minimálně stojí akce "zastropování".Tj. nebere se plyn a ropa od tradičního dodavate.Ale přiváží se to předražené z celého světa.Tedy loupežníci ve Strakovce kradou naše veřejné prostředky vložené lidmi do systému. Prostředky určené na chod státu jsou sypány do bezedné díry. A v díře si kupují luxusní auta, rostou tučná zahraniční konta. Lépe než demonstrace by prospěl cirkusový bič. Velký práskací cirkusový bič!

  • goyim

    Tohle je všechno důsledek toho "zadlužování, které se nemusí zaplatit." Důsledek sloužení cizákům, stropů, dotací, "darů", trafik a mýtů o posledních dnech (zelený úděl). Největší sranda je, že někteří už jsou tak vymaštění tímto neoliberalismem (což vlastně není nic jiného, než okrádání střední třídy, zaprodávání se globálním lichvářům a normalizace oligarchie a chudoby), že tomu tleskají a dokonce věří, že to je "přirozené", že jim to patří. :} Je zábavné sledovat, kam to ten tzv. kapitalismus dotáhl. Banány levnější, než brambory, léky nejsou, lidi pálí bordel, protože nemají na plyn a elektriku. Ale hlavně, že máš 50 druhů jogurtů a mýdla. :}}} Jak to říkala ta Fialová sebranka před volbama? Možnost bydlet není luxus? Určitě. Spíš možnost se neupracovat k smrti před důchodem je luxus hahahaha...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit