Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ať se černo*rdelníci snaží před soudy. Národ bude na ten hampejz alespoň lépe vidět, když jim budou chtít majetky dávat, neboť víme jak je v tomto tzv state vse formalní. Hamba blít.
    • dedo,
      1) nikomu se nic nebude dávat, ten majetek PATŘÍ CÍRKVI, jenom ho neprávem užívá někdo jiný, církev jako vlastník s ním nemůže nakládat a také o něj pečovat. Pokud vůbec ten majetek vůbec tzv. "stát" pečuje (opravy, údržba) tak je to za peníze daňových poplatníků, tedy také za Tvoje.
      2) nezaklínej se žádným "národem" a mluv za sebe.
  • Zase zde jeden pravicový blb píše pod mojí značkou.Já jsem sem napsal jediný komentář a to,že je třeba kněžím vyplácet restituce jedině na holý zadek bejkovcem.Pravičáci už jsou strachem tak podělaní,že si bojí dát si i svojí značku.S takovou bandou zbabělců to chce Nečas vyhrát.To my ,tvrdí levičáci,jsme jiní střihouni,
  • Komouši, máte to marný, marný, marný...
  • Tento národ ve své historii zažil co církevní hodnostáři provedli s Janem Husem, kterého odsoudili za kacířství. Mistr hlásal pravdu a za ni položil život na hranici. Jsme potomky protestantů a jako takoví církev římsko katolickou, která v době pobělohorské národ nasilně rekatolisovala odsuzujeme. Vzlášť v době, kdy naši politici jí hodlají "vrátit" ohromné majetky a stát je zadlužen. Není na školství, zdravotnictví, na rodiny s dětmi na důchody prostě v době, kdy se ekonomická,krize prohlubuje a národ z 80ti% s tímto darem nesouhlasí.
    Přesto to nakonec vláda prosadí a národu se vysměje. Snad bude arogance 101 trojkoalice po zásluze odměněna při krajských a senárních volbách. Alespoň v to doufám.
    • Kdy už skončíte s tím blábolením o Janu Husovi? Jistě, Hus je histoirickou osobností se vší úctou, ale co z něj udělala komunistická ideologie? Kdyby Hus přišel v padesátých letech a hájil pravdu, tak ho buď umlátili estebáci, nebo dostal doživotí, neboi dopadl jako číhoišťský farář Josef Toufar, nebo skončil u PTP. Hus se nikdy církve nezřekl, žádnou novou nezaložil a kdyby viděl války, které se nevím proč nazývají husitskými, tak by asi hořce plakal.Husitské války prospěly národu? Co všechno zničily a kolik lidských živortů zmařily! Kdy už se nevzdělanému národi přestane profesionálně lhát???
      • Jene, souhlas. Hus byl osobnost, reformátor a ti tzv. "husité" jenom zneužili jeho jméno a památku pro své loupeže, vraždy a drancování. Jenom bych opravil: farář Toufar neskončil u PTP, ale StBáci ho utloukli k smrti a lékaři potom museli napsat, že zemřel na prasknutí žaludečního vředu.
    • Ti tzv. "husiti" zneužili učení MJH. Vypalovali hrady, kláštery, loupili, mučili kněze a mnichy, házeli je živé do propasti nebo je přivazovali na mrazu a polévali vodou až zmrzli. A při tom řádění si říkali, že jsou "boží bojovníci"; to ve jménu Boha páchali pěkně zvrácené ďábelské kousky! Díky rekatolizaci se opět zavedl pořádek a to řádění tzv. "husitů" skončilo.
      Kostely, fary, církevní památky a církevní charitativní objekty, to vše po právu patří církvi, komu jinému by to mělo pařit? Jenom církev jako vlastník nemůže vykonávat vlastnické právo, nakládat se svým majetkem. Takže nejde o žádné "vrácení", ale o odblokování práva vlastnického. A aby mohla církev o svůj majetek pečovat, udržovat, opravovat, musí na to mít prostředky. Ty nepotečou z daní občanů jako dosud, ale budou z vlastního hospodaření církve na pozemcích. A jak se o církevní památky stará tzv. "stát", o tom netřeba diskutovat.
      Církev bude hospodařit sama se svým majetkem a přestanou se jí přispívat ze státního rozpočtu, kterému se značně uleví. Takže "školství, zdravotnictví, rodiny s dětmi, poživatelé důchodů na tom jedině vydělají.
      Nevím odkud pochází názor, že 80 % obyvatel s tímto řešení nesouhlasí. Pokud ano, tak by to znamenalo, že těch 80% jsou jednak hlupáci a jednak nemorální jedinci schvalující loupež. Možná by mnozí raději udělal z far a kostelů kasína nebo hospody, případně skladiště jak to dělali komunisti za své totalitní vlády.
      Pevně věřím, že ten zákon o církevních restitucích poslanecká sněmovna schválí. Jednak tím zčásti napraví komunistickou loupež a jednak ulehčí státnímu rozpočtu.
      Není vyloučeno, že si české telecí stádo v krajských a senátních volbách zvolí levičáky a tím naše zem opět uvrhne do rudých s.aček, A až se z toho po čase vyhrabeme, tak snad už těch rozumných občanů bude víc.
      • Když tak dobře víš, jak husité loupili a vraždili, tak jsi určitě v té době žil, že ano !!! Tak buď tak laskav a vrať se do hrobu a už z něho nevylézej. Nejlépe ani na dušičky, mohly by tě popálit ty svíčičky...
        • Honzo ,nedělej ze sebe většího blba než jsi !!!!
        • Velmi hloupý komentář, soudruhu!
          • Vidím, že jsem trefil do černého a rovnou desítku.... Děkuji za komentář !!! Sám ses prozradil.
  • Česko má malé % věřících. Cirkev si koleduje o další redukci. Bída, která lidí postihne jim může dát zbíječky do rukou a hrrr na kostely. To ucho se jednou utrhne!
    • Ty počty věřících u nás jsou poplatny naší nestálosti, nerozhodnosti a často nevědomosti. Přišel rok 1950 a lidé odpadali. Přišel rok 1958 a lidé hurá do kostela a do náboženství. Pak přišla normalizace a zase hurá pryč. Pak přišel rok 1989 a zase hurá do kostelů No a nyní je zase livicová proticírkevní hysterie, protože nemůže být bez třídního boje a nenávisti a kdo chce psa bít vždycky si hůl najde- a tak zase hurá pryč. No a budu-li mít trochu fantazie po zkušenostech, pak jestliže se církvi majetek vrátí a leccos začne fungovat, tak zase hurá převlečeme kabáty a budeme se dušovat, že jsme té církvi věřili, jenom jsme se báli, aby jí to někdo nevyfoukl. No a jestli půjdeme se zbíječkami na kostely, tak celému světu ukážeme jen jedno: že jsme barbaři a nic jiného.Je k smíchu, že stát se ohání ochrannými mechanismy, které by dohlédly na církevní majetek a přitom neměl žádné mechanismy, které by zabránily rozkradení státního majetku ve velkém. A zloději se nám z exotických krajin smějí do očí! Pochytejme je a dokažme jim zabavit ukradené miliony, národu a státní kase to může prospět. Na to jsme ale slabí, tak budeme kopat a plivat na bezbranného! To tedy jsme hrdinové!!!
      • Oprava: Pak přišel rok 1958- nikoli 1958.
    • Klasická reakce komunisty!
    • Církev u nás po staletí buduje civilizaci lásky - Cyril a Metoděj položili základ české kultury, když vytvořili písmo, cisterciáčtí mniši učili náš národ před téměř tisíci léty systematicky obdělávat půdu. Vyšla kniha Jak katolická církev budovala civilizaci, stojí za přečtení. Rodina - jak ji známe - má svůj základ v Ježíšově učení. Komunisté chtěli vybudovat ráj na zemi bez Boha - výsledek - ekonomický propad. Mám pocit, že ani lidé nejsou šťastní. Jsou frustrovaní. Ale znám i velice šťastné lidi - kteří milují Ježíše. A snaží se pomáhat druhým a dělat dobro. Pro stát je výhodnější vrátit církvím část majetku, než dále platit duchovní.
      • Hezky napsáno. Mohl bys uvést autora a přesný název té zmiňované knihy?
  • Komouši, máte to marný,i kdybyste dali na modlení tak skončíte v pekle...
    • Ale jdi, na modlení dávat nebudeme, to ať si platí věřící sami ze svého a ne aby sami byli držgrešlemi a my jim to platili. Takové pitomečky z nás nenaděláš, máš to marné !!! A pokud jde o to peklo, tak si raději zahraji pekelný mariáš, než poslouchat v nebi ty žalmy....
  • Radši komouš, než pravicový zloděj *1*
  • Uš mám 153 mejlů kurnik jak se to ruší!!!
  • Církeví restituce je třeba vyplácet kněžím jedině na holý zadek bejkovcem.
    • Už sem trochu vystřízlivěl, ale vidět že i prdlej píšu rozumně. Mrcha žízeň a v lednici ani pivo, ani víno nic.
    • nakopat jim do toho jejich majestátu
    • a klas je potřeba pořádně vymlátit
    • Zapomněl jsi na protáhnutí katovskými mučírnami,šašku.
  • Cirkevní administrativa snad nebude tak "neuvážená", protože u soudů by museli stejně jako ostatní jiní restituenti dle restitučního zákona zcela jasně a nezpochybnitelně dokazovat každou část majetku pomocí vlastnických či darovacích listin, včetně dalších a dalších podkladů..,což u soudů včetně mnoha odvolání a jiných zákoných i opravných prostředků může trvat dlouhá léta a mezitím se z reputace, kdy je už dnes lidé nemají moc rádi dostanou na úroveň obecné nenávisti a to by je celkově přišlo až příliš draho při již tak jasném úbytku věřících.Speciální zákon na který se tak spoléhali a modlili se za jeho urychlené podepsání ještě nynější garnitutou se bude muset stejně přepracovat a srovnat na úroveň ostatních restituentů, jinak by to mohlo dopadnout právě naopak a žaloby by podle stejného principu podávali spíše ostatní restituenti, kteří jsou v nerovnosti a nevýhodě oproti tomuto "církevnímu restitučnímu zákonu", který dokonce v některých případech stejně jako "trojský kůň" umožňuje prolomit rok 48 rok a i jiné nerovnosti ..,čímž by se odstartoval další blok všelijakých jiných žádosti i příp.žalob šlechty a dalších subjektů, kteří podle současných zákonů neměli dosud žádnou šanci...Církev prostě bude muset ještě znovu jednat, ale to už možná bude nová garnitura a ta bude navrhovat už zcela jiné podmínky v přepracovaném zákonu než dosud, čímž nikdo rozhodně nezpochybňuje navrácení majetku, jen je tu požadavek, aby to bylo ve srovnatelném i jasném právu a zákonech s ostatními nárokujícími restitučními subjekty, včetně řádného a nezpochybnitelného prokázání vlastnických práv..
    • Vláda chce něco vracet "církvím" a při tom se pořádně neví co.Je problém zveřejnit to co chce naše přiblbá vláda církvím tzv. vracet.???Myslím,že není,ať každý občan tohoto státu vidí co má současná vláda za podklady???Výdyť se perou jen o koryta a ne o nějaké řízení státu a optření vedoucí ke zlepšení situace státu,který zdevastovali a zadlužil.Třeba se najdou lidé kteří více než Nečasové,Bendové,Kalouskové a další dementanti a vládnoucí politické strany a přicmrdávači tzv. Karolíny P..a.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit