Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Povodne zacaly 24.dubna !!! vysvetlil vedec to byly namereny u nas extremni teploty a rekordy ,teply fen vyletel do 2000m na Alpske kopce byl tak horky ze nesnezilo ale prseho do snehu na kopcich !!! Promacene laviny sjely dolu a taly dale.Vysvetlil jak pusobi globalni oteplovani na Evropu a jeho dusledky vidime okamzite za par tydnu 2.6.
  • Je zajimave ze v Bavorsku ,Rakousku maji lide jine vlady nez v CZ a jsou vytopeni NEKAR,DUNAJ ,a jine reky a 2.6. prozili stejnou tragedii jako my.Vcera v ZIB -zpravy z Rakouska nahlasili financni pomoc a jak bude probihat,jake papiry k tomu jsou zpotrebi a od pojistoven dostanou max.250000 kc za vybaveni domu coz je maximalni castka k vyplaceni Za odplavene auto -dle tabulek rocniku vyroby,cili mene.Banky nabizi pujcky na skody lidem po povodnich to neni velka slava pro chudaky co bojovali napred o hole preziti a nyni o existenci.Ale obce a starostove dodaji spolu s civilnimi a krestanskymi institucemi ze sbirek CELEHO naroda tem chudakum dalsi finance.To je ten hlavni rozdil oproti nam a ne nejaka politika driv nebo ted.Zatopeni musi postavit znovu celou svou existenci a bude to trvat nekolik let.!!! Lidsky pohled na tragedii- Predevsim -a ne psat voloviny o JZD ,komunistech jak to meli driv vychytane
    • Je opravdu podivuhodné, jak v situaci tohoto neštěstí mlčí naše levice. Jindy srší sliby, kritikou, nadáváním na všechno a dnes jako by nebyli. Kde je jejich stínová vláda? Kde jsou jejich stínoví ministři? Kde jsou jejich dobré nápady a sliby? Toto je opravdu veliká předvolební lekce pro všechny občany!
      • Stínové vlády jsou jen party nez peněz i pravomocí. Když s epravičáci cpali do vlády,tak ať řeší, je to na nich !!!
      • Protoze levice umi jen znarodnovat a ne budovat
      • Promiň Jane, ale co má podle tebe opozice dělat? Teď musí jednat vláda a ta může být jen ráda, že nyní opozice mlčí a nekritizuje jí. Opozice v těchto případech přece nemůže slibovat pomoc až se dostane k moci. Teď jde o okamžitou pomoc. Takže smysl tvého příspěvku mně poněkud uniká.
        • karl.dobrotivy podivejte se do jinych zaplavenych zemi kolem delaji VSICHNI DOHROMADY a pomahaji kde se da Komousi maji v kasach penez na plakaty a jine voloviny at to daji nestastnikum v bahne !!
  • Každá doba je jiná. Bývaly časy, kdy když to někoho vyplavilo, tak se stěhoval, aby se to nestalo znova. Dokonce bývali natolik nemoderní lidé, že nestavěli tam, kde se to rozvodňuje. Odvážnější si řekli, že když vyplavilo, tak jednou a třeba se už nestane. I ti pak při druhém vyplavení věděli, že tam vyplavuje a stěhovali se pryč.
    Dnes jsou tací, co je co pár let voda vyplaví a oni akorát nadávají na vládu, že jim nepomáhá. Je takovým lidem pomoci? Jistě někdo namítne, že nemají kam jít. Kolik z nich je ale samotných bez rodiny někde jinde? Bez možné pomoci? A že je rodina nechce? Je to problém vlády? Je to dlouhodobější problém. I ti cikáni se o staré rodiče starají lépe, než naše většinová společnost.
    Vláda nemá lidi vodit za ručičku. Záchrana lidí při povodních je jedna věc, ale zajistit, aby už potgřetí/počtvrté nebyli vyplaveni na místě, kde se pravidelně rozlévá voda? Vsadím se, že spousta těch, co nadávají vládě, že se na ně vykašlala, v jiných okamžicích nadává na lidi, kterým vláda platí třeba podporu a sociální dávky, že jsou flákači a vyžírkové a komunisti, či levičáci etc.
  • Čím to asi tak je. Komunisti byli zřejmě kouzelníci a na naše pravidové soudruhy zanevřel bůh. A nebo to snad je tím, že po roce 89 tady nastoupila nová "progresivní" síla, když přeci komunisti byli diletanti a vraždili tady lidi- že pravicoví soudruzi. A tato síla vymetla týmy odborníků, na jejich místa dosazuje svoje příbuzenstvo a známé- stejně schopné jak jsou sami. Za komoušů tomu říkali "kalamitky" - dnes tomu říkají jak? - vždyť přeci nejsme jako oni- že. K čemu ti hlopí komunisti stavěli kaskádu? No podle našich pravicových geniů asi proto, aby dnes privatizačním zločincům dělali problémy. Pokud vím, tak za komoušů pršelo také. Neměli tenkrát takové prostředky, aby několik dní předem věděli, že bude problém s deštěm. Ale to co věděli stačilo na to aby včas upustili kaskádu a pak měli kam vodu chytat. To ale dnes přeci není možné, protože to by nám hladina na Slapech a spol. klesla a bahno na břehu by nelákalo klienty a my z toho nemáme kšeftíky- že? Naši milovaní pravicoví soudruzi při povodni před 10 lety v čele s jistým Igorem Němcem tehdy tvrdili, že za to mohou meteorologové. Dnes již to berou jako fakt- zase máme moc vody. Že tu povodeň mohli zminimalizovat tím že si včas upustí kaskádu - ani slovo. Naopak kaskádu upouštějí v panice teď- protože přeci přehrady víc vody nevemou- to dá rozum. Z toho pro je mě závěr: Kdo chce z normálních lidí aby na to doplácel - ať volí pravici. Oni se o nás postarají jako vždy. Já volím komouše, přesto, že ti pózeři komoušů v parlamentě jsou jen pózeři. Ale je to základ pro vymetení pravicového svinstva s téhle země.
    • blb jsi a blbem zůstaneš
      • Argumenty nemáš, chudáčku bezmozku !!!
    • Hodne podstatna je jeste jedna vec. Za komousu nelezela zemedelska puda ladem. Zemedelstvi jelo na plny obratky, obdelavalo se, pestovalo se od brambor pres zeli az po mrkev. Zadny zbytecny louky, lany repky kam dohlidnes, nic takovyho. Zadny solarni elektrarny nebo sateltni mestecka. Velky lesy, co se vytezilo, to se hned v ramci brigad nasadilo zpet a beda kdyz ne. Ta puda a lesy dokazali zadrzet mnohem vic vody nez dnes. Provadela se udrzba vseho, cistily se prikopy okolo silnic, co pamatuju, tak ricka v nasi obci byla kazdej rok udrzovana malym bagrem od naplavek nebo od vetvi a kmenu. Dnes se nic takovyho nedeje, kazdej na to se*e, protoze na to pry nejsou penize. Kurna danova zatez je na vyssi urovni nez za komancu, ale prachy nejsou.
  • My to z té začouzené, smogem sužované a černé jak uhel Ostravy vidíme zhruba asi tak: pravicoví zločinci z vlády bez odborných znalostí nařídili odpustit vltavskou kaskádu, nedbale a narychlo zhotovené protipovodňové hráze (aby vyšly levně a kapitalisti mohli ušetřit...) se v mnoha místech protrhly. Teď je třeba zblbým a vytopeným Čechům vysvětlit, že za tohle nikdo nemůže a povodně naopak přispěly k ututlání mnoha finančních afér, které v pozadí narychlo bez povšimnutí proběhly (a nejenom finančních - viz justiční přiklepnutí loupeže století KC...). Ale přihlouplí Češi budou dál donekonečna volit ty pravičácké zločince, protože průměrný Čech má problém pochopit triviální pravičácké pravidlo: "za každou korunu, kterou kapitalista sedře z pracujících, si koupí nějakou zbytečnost do miliardového majetku. Nikdy ji ovšem neinvestuje, ani za ně nekoupí ochranné prostředky pro dělníky..." Tyhle povodně jen obnaží pravou podstatu tohoto nelidského a zrůdného systému. Až budete plakat nad škodama, vzpomeňte si kdo je svými krádežemi státních financí způsobil a zase je zvolte do parlamentu... Mnoho štěstí v příštích záplavách...
    • Bolševiku
    • Pane bože , ty jsi tak blbej, až je to podezřelý!!
    • Mnoho štěstí i tobě havíři, v příštích volbách! Volit komouše je určitě ta správná cesta, jejich zločiny zapomenuty, jejich úžasné plánování a hospodaření zapomenuto, jejich potírání svobody zapomenuto. Bůh s námi, rudá morava s námi zatočí.Jestli to chápu správně tak ostravski kmotr,(muhahaha) vidí vše jasně a rozumí všemu? Prostoduché chápání a házení špíny na čechy, jak typické pro moravu, nic nového, jo a komouš Ostravu určitě zachrání.
      • Tady nejde přece vůbec o komáry tady jde o to že v 89 se řvalo odborníci na svá místa dneska je tam máme a podle toho to tak v republice vypadá a myslím si že všude.
        Samá trafika každej vol kecá do všeho aniž by tomu rozuměl a pak to takhle končí viz ty povodně.
        Lidi uvědomme si už konečně co se tady děje vždyť je to k pláči všechno my jako republika už nic nemáme kde je ten blahobyt a prosperita?nikde republika je rozkradená a v křeči a proto jako podnikatel budu volit zase pankáče khárla,to neni přeci vůbec o levici nebo pravici to je o lidech který si udělali ČR s.r.o. a přesně se tak chovaj a my jak ovce jim to papáme.Podle mě musí nastat nějaká změna jinak se z toho tady opravdu pozereme všichni
      • Nevím jestli se ti doneslo že se schyluje k velkému třesku v OKD, které položil Bakala svými nepřiměřenou investicí.Jekdo namítně že je to tržní cena uhlí ale to je jen část pravdy.Takže o havířích bude ještě letos hodně slyšet.komouši byli schopni zajistit dřívější důchod.Dnes to je sen po úmorné dřině.tvrzení že dnes mají techniku je sice hezké ale někdo jí tam musí dostat.Nemůžu si pomoci ale komáři udělali pro rodiny ,mladé ,a pracující o hodně více, něž dnes vláda.TGM by čuměl. *13*
        • No hlavně že ty k o k o t i jezdili zvonit na letnou ne? *16*
      • A z čeho usuzuješ, že nabádám volit komunisty. V tom smyslu jsem nenapsal ani jedno slovo... Copak v Čechách jsou jen pravičácké zrůdy a komunisté...?
        • Je to blb s IQ asi tak kolem 50 ti !!! Nemyslí hlavou, má v ní jen reproduktor, do kterého mu namluvili co potřebovali a jenom jej naučili stisknout knoflík...Mám na mysli samozřejmě toho pisatele hned pod tebou, ty píšeš rozumně, rázovitý kmotře a blbec mele ten svůj magneťák v hlavě. Nemá čím myslet !!!
          • Hezky jsi se popsal trotle! teď ještě tu o padělaných zákonech *16*
            • Opět jsi zmáčkl tlačítko, že ???
        • To nepochybně nejsou, je spousta stran co si ještě nenakradla ty extrémisto pojebanej *16*
          • Jedině komunisty. Jenom s komunisty se dovedeme k lepším zítřkům. Pravičáci jsou svi-ě. Nic odpornějšího než kapitalismus na světě od dob otrokářství neexistuje. Budu také volit komunisty a jsem ochoten za ně položit svůj život, protože je to v zájmu pracujícího lidu a naších dětí, tedy ve prospěch celé naší budoucnosti. Proletáři spojte se !!! Z dolů jde kouř a dým !
            • Logicky se tedy komunisté museli učit od církve a ta od třěch co vyšli z Egypta a ve znaku mají šesticípou hvězdu, jako šest ovládaných kontinentů nadřazenou vyvolenou rasou. K tomu si vybrali k ulehčení jedinného Boha.
            • Komunisti jsou zločinci a zrůdy, U nacisti se učili od komunistů.
              Kdyby v naší vládlo právo, tak bys za podporu komunismu stanul před soudem. Dopouštíš se totiž trestného činu.
  • Jo jo,do vypláchnuté republiky tahejte ten bolševickej humus,určitě by pomohly,ale tak zákazem toho nebo toho a letákem o sovětském vzoru *1* . Natvrdlý tupky *3*
    • Ty jseš blbej jako malovaný sáně-sáně promiňta.
  • Občané Putimi nejsou zklamáni postupem výstavby protipovodňových opatření sami.
    Stejně nespokojení jsou také občané utopení v Zálezlicích nebo ve Višňové a Černousích.
    • Nojo. Jak by mohli činitelé jednat? To by museli zbudovat na tak velké vody poldry, a to přece nemůžou knížeti udělat, pouštět mu vodu do "jeho polí a pozemků".
  • Rozhovor s Petrem Kubalou článek a video http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/230020-muz-ktery-ridi-vltavu-nic-jsme-nezanedbali/
  • Sdělovací prostředky toho hlásají spoustu, opravdu pouze konstatují fakta ohledně následků. A to ještě zamlženě, tak zamlženě, spoustu se toho namluví. Manipuluje se průtoky v m3, a stačilo by říct a ukázat jen voda je tam a tam takto vysoko, a do toho aby se přelila chybí tolik a tolik. Ovšem přesto jedna zajímavá věc. Na dotaz redaktora české televize odpovídal generální ředitel Povodí Vltavy. Dotaz byl: Kdyby byly před začátkem povodní hladiny přehrad Slapy a Orlík upuštěny a nižší o 2 m, tak jestli byly by dnes zatopeny Zbraslav, Lahovice, Chuchle, předměstí Prahy, velká voda u Zálezlic? Vyhýbal se odpovědi, několikrát. Řekl, že přehrady plní různé funkce, také hospodářské a i rekreační. Redaktor se ptal znovu a generální ředitel na důrazně opakovanou otázku, zda by byly zaplaveno, kdyby byly ty dvě přehrady upuštěny o 2 metry před začátkem vyhlášení povodňového stavu. Vyhrkl, že nemohla být hladina v nich snížena o 2 metry, protože se musí řídit „Manipulačním řádem“ To je ne zdravým rozumem, ale napsanými rozkazy - řádem - Manipulačním řádem. Na otázku jestli není ten řád špatný, když vede k záplavám řekl, že je dobrý. Na otázku, zda by bylo výše uvedené území zaplaveno, kdyby hladiny Orlíka a Slap byly před dešti o 2 metry nižší neodpověděl, mistrně to zamluvil odvoláním na Manipulační řád. Takže jestli budou záplavy určuje ŘÁD-NEŘÁD. Odborník? Nebo Manipulační neřád? Ztráta zdravého rozumu nebo záměr? Dost na tom, že nejsou vidět korečkové a ani sací bagry na čištění koryt řek, a toky se zanášeji a dno zvihá a na průtok vody zbývá méně místa, ale ještě o tom jak budou před možnými abnormálními srážkami připraveny a upuštěny nádrže velkých přehrad, tak o tom rozhoduje jakýsi řád-neřád, prostě papír a ne zdravý odborník se zdravým rozumem. Občané zatopených území ptejte se na to jaký řád či neřád určuje chování funkce přehrad.

    A nejenom já si toto myslím a všiml jsem si toho, např. dne 4.6.2013 V článku:
    Ne déšť, ale ministr zemědělství Petr Bendl je hlavním viníkem letošních povodní
    napsal Ak. soch. Štěpán Kotrba, *1963, designer, keramik, fotograf, analytik, novinář

    Asi vás u tohoto kategorického prohlášení napadne proč. Je to přitom tak prosté... Ministerstvo zemědělství, řízené dočasně bývalým hejtmanem ODS, je nadřízeným orgánem státního podniku Povodí Vltavy. A ministr schvaluje manipulační řád přehrad Vltavské kaskády. Na rozdíl od možné primární funkce přehrad - být zádržnou nádrží pro očekávané lijáky, manipulační řád určuje přehradám jiné funkce - slouží energetice, turistice i rybolovu. Sdělil to veřejnosti generální ředitel Povodí Vltavy - jen tak mezi řečí. Ten se brání, že jím řízený podnik nic nezanedbal. A má - paradoxně - de iure pravdu. Vodu dříve odpouštět nemohli proto, že by se dostali do rozporu s manipulačním řádem přehrad.

    Prostý výpočet množství vody, které - v čase - proteklo regulovaným tokem Vltavy od okamžiku, kdy bylo jasné dle radarových snímků a srážkoměrů, že se žene na celé Čechy vytrvalý hustý déšť, který jen tak nepřestane, nám dá odpověď, že k žádné "tisícileté", "pětisetleté" nebo "stoleté" vodě nemuselo (alespoň na Vltavě) dojít. Ano, Vltava by byla plná vody "až po okraj" o několik dní déle. Ano, ČEZ by vydělal včasným řízeným odpuštěním všech nádrží o maximálním nepoplachovém průtoku o několik desítek milionů méně. Ano, byl by čas zadržet vodu i ve chvíli, kdy se na Prahu řítila nijak neregulovaná Berounka a Sázava, případně rozvodněné horské potoky a říčky. Ale to by musel pravicový politik Bendl myslet v prvé řadě na lidi, a ne na zisky ČEZu.
    • pro K2K- vnikajici prispevek neni co dodat PRESNE- snad jen ze na povodi a kaskade Vltavy pracuje leta jeden rodinny klan uz i za socialismu !!! MAFIE od 2002 retusuji svou neschopnost a vzajemne si zduvodni kardinalni chyby.!!!
  • Vlády po r. 1989 byly a jsou zcela amorální, zlodějsky vycvičené. Já si vzpomínám, že v Praze na Vltavě za minulého režimu stále bagroval dno jeden nebo dva bagry. Tak si je tam jděte najít teď. Kdyby se ty dna řek a potoků udržovaly, tak z 50procent se zabrání těm potopám. Například zase v těch Zálezlicích bych už někoho bral k odpovědnosti, když nechal 12 let hráz tak, aby ohrozila lidi.Hlavně, že vrátí flanďákům peníze, když nemají ani na pomoc liodem v nouzi.Vládne nám opravdu dobytek asociální a to ještě tady čtu příspěvek nějakého idiota, který píše, že se mají lidé postarat sami. To asi jako ten člověk , co je na obrázku o holích. Na takový výrok musí už být člověk pořádná otrlá svině.Doufám, že jednou takhle skončí, aby si uvědomil, co byl za dobytka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit