Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celá ta věc se  nese v duchu honu na čarodějnice. Je to stejné, jako Haagský soud s Jugoslávií. Jenom vytvořené kauzy bez důkazů.

    Vždy jsou při seriózním soudu a vyšetřování přizvány všechny strany. Tady Rusko nebylo vůbec pozváno. Ani nikdy nebyli vyslyšeni. Už to je divné na mezinárodní úrovni. Žádné důkazy předloženy nebyly a navíc nebyly vůbec vzaty v potaz protiargumenty. 

    Je smutné, že politické záměry honu na Rusko způsobily smrt tolika lidí. Už dávno je například známo, že letecká společnost byla varována, aby neletěla nad válečnou zónou. Už jenom toto je zarážející, ale letecká společnost není určitě v rozsudku tohoto divného soudu zmíněna.

    Dnes, kdy je nám vtloukáno do palic, že má člověk práva, že člověk je pro západní demokracii na prvním místě, tak bohužel tomu tak není. Zisk je na prvním místě, a to politický především. Je to vidět i v mnoha filmech, které takto částečně poukazují na tvrdou realitu světa.

    Vidíme to například na případu Juliana Assange, který odhalil neskutečnou zrůdnost přístupu USA k válce v Iráku, kdy byli cíleně zabiti civilisté. Byly zveřejněny další mnohé zrůdnosti, ale tomuto se nevěnuje pozornost. Nikdo z těch lidí, kterým tato krev na rukou lpí, nebyl vůbec potrestán. Ale člověku, který odhalil tuto pravdu, hrozí smrt nebo doživotní žalář. A k tomuto špinavému americkému přístupu k realitě přistupuje bohužel mnoho dalších zemí shovívavě. Už jenom tím, že Assange vydali do USA. 

    Je velmi nebezpečné, když se někdo bere při soudech jinak, než ten druhý jenom proto, že se mi nelíbí. Takový soud je přece nespravedlivý, to musí uznat každý. Velmi mnoho lidí s tím souhlasí. Ale když jde o Rusko, pak už mnoho lidí couvne. 

    Už sice je mi jasné, že budu osočen a nařčen mnoha lidmi jako agent Ruska, ale zatím soud neprokázal vlastně nic. Jenom si vymyslel jména podezřelých.

    • Nesmysl, důkazů je dostatek a poskytovali je nejvíc sami separatisti. To že se je snažilo Rusko (oficiálně i neoficiálně) chránit vytvořením a zveřejněním celé plejády teorií, od částečně reálných (bomba na palubě), po zjevně nesmyslné a později třeba dementované(přesto dodnes často ve spikleneckých kruzích opakované), jen potvrzuje, že Rusko o jejich vině dobře a od počátku vědělo.

      • No právě. Klasické zaklínadlo demagogů: důkazů je dostatek. Jenže ani jeden nedoložili. A teď už ví jména viníků! To je opravdu úsměvné, jaké blbce z lidí opravdu ti "komisaři" dělají. Není třeba zkoumat další podrobnosti, když položím jednoduchou otázku: PROČ TAM TO LETADLO LETĚLO, KDYŽ MĚLO I JINOU MOŽNOST TRASY A BYLI MNOHOKRÁT VAROVÁNI, ŽE PŘES TU ZÓNU LÉTAT NEMAJÍ! 

        Toto totiž komise neřeší. Musí mít důvod zkoumat věc a pak ukázat prstem na Rusko.

        • S vámi je to jak s malými dětmi. Létání nad oblastí viz mé odkazy výš. Proč? Protože to je nejkratší, tedy nejlevnější, cestující by si asi nechtěli (tenkrát přes incidentem) připlácet.

          Tato komise vyšetřuje trestní věc, let samotný vyšetřovala první, letecká komise. Něco si o tom nejdřív zjistěte, než tady začnete KŘIČET své bludy.

          • Je to nejkratší, tedy nejlevnější, jenom se tam dole válčí. Nevím, jak jiní cestující, ale já bych si připlatil. 

          • KIMCID

            Ale tady ti od začátku píšeme že nám je fuk kdo to sestřelil.Byla a je tam občanská válka.Tady jen problém kdo tam to letadlo poslal.

  • 298 mrtvých a nemáte ani trochu reflexe? Budete se tady hádat jako psi v truhlíku???
    Je jedno, komu to "mohlo pomoct." 

    298 nevinných lidí bylo zavražděno a i kdyby nakrásně tyhle 4 osoby desetkrát popravili, život jim to nevrátí. Jistě za touto špínou stál někdo výše postavený. Tohle jsou jen nastrčené figurky. Praví viník se nikdy nepojmenuje. Ani v Rusku nebo v USA. (Nevím, kdo to udělal, ale je to prostě vrah).

    Pro politické a ideologické zájmy (ať už proruské nebo protiruské) zemřeli nevinní. 
    Hanba vrahům a pietní vzpomínka mrtvým. 


    • pokud tyto nepopraví,pak se takové věci stanou ruskou všední zábavou.

    • 300 mrtvých. To nikdo nezpochybňuje. A bude jich mnohem více, pokud se lidé nechají stále vodit za nos.....

    • KIMCID

      dva odkazy níže pokládají otázku: kterej hlupák tam pošle letadlo když se tam bojuje

  • A ti údajní "vyšetřovatelé" budou asi ze stejného "soudku" jako ti z Warrenovy komise, co "vyšetřili" nevyšetřili vraždu Kennedyho, či další s bajkou o nějakých afgánských analbabetech, kteří prý proletěli systémem NORAD a shodili věžáky konstruované na odolnost proti letadlům? Nebo podobní "vyšetřovatelé" kteří "zjistili" že Saddám prý ohrožuje svět chemickými zbraněmi (jen proto že nechtěl ropu prodávat za dolary) a další a další pohádkáři tisíce a jedné noci? Osobně mám z pohádek radši Rákosníčka a hvězdy.....ty politické žvásty mne nudí.....

  • KIMCID

    Vyšetřovatelka OSN obvinila SA prince z vraždy tureckého novináře.

    • Hezké, ale jak to s souvisí s MH17?

      Sám jste dole napsal:

      "Něco k tématu?"

      • KIMCID

        Nic že to není jediná zpráva dne.Ale tady to tak moc spí.Že to přijde na pořad dne asi???? Nikdy?


        • Tak k tomu "uzavření" letového prostoru:

          https://i2.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/023298/23298859_15254.jpg

          Snímek situace, MH17 v kroužku. Létalo se tudy běžně (indické, korejské, čínské atd aerolinky), separatisti neměli žádné zbraně, které by mohly ohrozit vysoko letící letouny. Těmi ručními PLŘS odpalovanými z ramene zasáhnete cíl maximálně do 3 tisíc metrů. Aerolinky létají nad 9 tisíc metrů. To samozřejmě platilo jen do chvíle, než si ruští "poradci" (Strelkov a spol) domluvili v Rusku půjčení Buku (asi nějaký už vyřazený od protiledlové brigády - zřejmě 53.od Kurska).

          Tady je video z konference ruského ministerstva obrany. Procvičte ruštinu a zmínky o Su-25 (zobrazeného siluetou F-111) pomiňte, o dva roky později to titíž důstojníci dementovali :o)

          https://www.youtube.com/watch?v=KaBDO8xwLJI

          • Já jsem se doslechl zase jiné, velmi zajímavé informace...

            Ano, je pravda, že raketa byla identifikována podle výrobního čísla (fragmenty mající a úkol po explozi se rozlétnout a ničit jsou označeny kódem). A opravdu patřila 53. protivzdušné brigádě. TO je část pravdy, jenže není celá. Dokumenty uvádějící příslušnost rakety s tímto výrobním číslem k 53. brigádě totiž pocházejí z dob SSSR - a v té době byla 53. brigáda dislokována na území UKRAJINY!!!!! Po rozpadu SSSR tato vojenská jednotka formálně na území Ukrajiny zanikla z byla znovu zformována a vybavena u Kurska. Její výzbroj a vybavení zůstaly na Ukrajině, kterou opustila a do Ruska se vrátila jen část osazenstva která měla ruskou státní příslušnost - kolem tohoto torza pak u Kurska byla zformována jednotka nová pod stejným číslem, která vyla i nově vybavena.. Takže tedy - raketa byla po celou dobu od rozpadu SSSR v držení ukrajinské armády a vše je založeno na jednom starém inventárním dokumentu, že patřila 53. brigádě SOVĚTSKÉ RUDÉ ARMÁDY. Tento inventární dokument se pochopitelně v archivech Ukrajiny z dob SSSR nacházel. Doposud mi nikdo nevysvětlil, jak se "investigativní" novináři a holandský soud "dostali" k inventarizačním dokumentům SOUČASNÉ RUSKÉ ARMÁDY....

            A pak zde máme ještě druhou věc - stejně jako informace o tom, čím je ta která jednotka armády vybavena jsou bezpochyby vojenským tajemstvím i způsoby, jakým ta která sofistikovaná zbraň vůbec funguje. Protiletadlová raketa je řízena počítačem a program má zajistit, aby zasáhla cíl za všech možných podmínek. Znalost tohoto programu nepřítelem ovšem ale deklasuje hodnotu takovéto zbraně, protože bezpochyby existuje způsob, jak raketu "oklamat". Pochopitelně základní princip - jako třeba tepelné nebo radarové navádění - znají všichni, ale raketa nesleduje cíl přesně, program počítá s různými úhybnými manévry cíle, které se snaží předpovídat. To není tak, že by vylétla a a stále letěla tam kde zrovna je letadlo - míří do místa, kde PŘEDPOKLÁDÁ, že cíl ve chvíli střetu BUDE. A takovýto program dozajista není veřejně prezentován, to je tajemství té zbraně. Takže vyšetřovací komise i "investigativní novináři vaří z vody. Výrobce rakety který nejlépe zná svůj výrobek, podle stop průrazů na letadle určil polohu směr a rychlost rakety ve chvíli exploze - což tedy vyšetřovací komise mohla dokázat též - ale díky znalosti algoritmů kterými se raketa při pronásledování cíle řídí i určil místo odpalu. A podle něj raketa odstartovala z místa pod kontrolou ukrajinské armády. Pokud by ji odpálili opolčenci, též by letadlo sestřelila, ale místa zásahů a směry pohybu střepin v trupu letadla by byly jiné.


            Takže asi tak. Podle mého si Ukrajinci spletli letadla a sestřelili malajské místo Putinova, které bylo velmi podobně zbarveno a v onom časovém období též mělo prolétat z nějakého mezinárodního meetingu směrem do Moskvy.

            • a ty jseš tajnej z KGB,že nemáš nick?

              • Reakce na příspěvek:

                Nevím... Jsem přihlášen emailem a heslem a možnost zadání nicku jsem nezkoumal.

                Edit: No vida - teď jsem se přihlásil naprosto stejně a už tam jméno je...

            • K tomu poslednímu odstavci - záměna :o) 

              Rusko a proruští užiteční "aktivisti" by to tak rádi prezentovali.


              Jenže Putinův Iljušin se "míjel" s MH17 v oblasti Varšavy. "Míjel" znamená že stejnou oblastí východně od Varšavy (ale různými směry) prolétali zhruba s hodinovým odstupem, tedy nejmenší vzdálenost mezi nimi byla minimálně tisíc kilometrů. Navíc vládní Iljušin (vracející se z Jižní Ameriky) mířil na severo-východo-východ na Moskvu přes sever Běloruska. MH 17 na jiho-východo-východ k Doněcku na jih Ukrajiny. Stačí se podívat na mapu a je jasné, že snaha vsugerovat veřejnosti tuhle variantu, že úkáčka chtěli sundat Vovku, je totální hovadina. Vovce, (a Voloďa na Sibiři) které neuvažují, tomu ale rády uvěří, že?

              A že by raketa rozpoznávala cíl podle toho, že má modro-červené pruhy na bílém trupu - chachacha. Komiku.

              • Reakce na příspěvek:

                To už ale jsou okolnosti, které v ten konkrétní čas nebyly "vojákům v poli" známy. Věděli, že "teď nějak plusmímus hodina tady někudy poletí letadlo v barvách RF které mají sestřelit". Přesné trasy a časy letu vládních speciálů jsou známy jen vybraným osobám. Vládní speciál klidně může "porušovat" pravidla - třebas ve smyslu "ne, my nepoletíme do Minska, my přistaneme tady i když se to řídící věži nelíbí"...

                Dalekohled ukázal letadlo,které vypadalo jako ruské, tak šup s ním dolů.

              • Karel

                Reakce na příspěvek:

                Myslím si že nemáte pravdu linky těch tras byly nad Ukrajinou téměř shodné lišil se jen čas asi 30 minut o které mělo letadlo nejspíš kvůli presidentovi Putinovi zpoždění a možná i kvůli rušení GPS okolo tohoto letounu(snad proto bylo udajně o tisíc kilometrů dál) to bylo příčinou katastrofy protože obě letadla měly shodné zabarvení spodku inu museli sejmout chlapa s koženou brašnou i když se později ukázalo že to byl místní pošťák rozkaz je rozkaz a kdo si má všímat nějakých niancí.

            • A nesmysly (z doslechu) jedou dál ...

              Vždyť už jen ta pitomost značení "fragmentů", tedy předfragmentovaných střepin (těch zkosených krychliček) :o))) 

              • Reakce na příspěvek:

                Ale ty fragmenty jsou opravdu označeny. Nikdo netvrdí že všechny, ale určitý počet identifikačních "střepin" je v té raketě obsažen. Právě pro případ identifikace, kdy by třeba došlo k odcizení a použití, aby se vědělo, zda byla použita zrovna ta odcizená raketa nebo nějaká jiná (a tedy potom jaká) a zda tedy ta odcizená stále ještě existuje a hrozí její další zneužití.

                Stejně jako je možnost identifikace zbraně ze které bylo vystřeleno podle drážkování hlavně, existuje i potřeba identifikace i jiných zbraní - a té je dosaženo právě tím, že některé "střepiny" nesou identifikační znaky.

                • Reakce na příspěvek:

                  Nejsou, ale i kdyby byly, žádné značení po "použití" nenajdete, exploze (žár a tlak) při výbuchu hlavice je poškodí. Pak samozřejmě deformace při průniku do "cíle" ...

                  Z prezentace výrobce rakety - na malých obrázcích vlevo nepoužité, vpravo použité.

                  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/wp-content/uploads/2015/03/9n314-fragments.jpg

                  A fragmenty z MH17:

                  https://img3.dp.ru/images/article/2015/10/13/5d63aaa8-9a76-44bd-b85a-0dc97ab113ab.jpg


                  Snažte se dál vyvinit své milované Rusko, Voloďo :o)

                  • Reakce na příspěvek:

                    Vždy se dá najít nějaká střepina, která šla "do měkkého". Experti je prostě identifikovat umí. A vy nevíte o tom, že deformace nedokáže zlikvidovat označení? To si zloději aut také mysleli, že když vybrousí výrobní číslo na bloku motoru a vyrazí tam jiné, že se na to nepřijde...

                    Ale zůstává zde vámi "nepostřehnutá" otázka - komu ta raketa opravdu patřila. Ona totiž ta 53. brigáda v době kdy byl ve výzbroji onen zjištěný typ rakety s udaným výrobním číslem BYLA dislokována na Ukrajině. Po zániku SSSR byla na Ukrajině administrativně zrušena znovu zformována v Rusku - ale to už bylo v době, kdy tento model rakety byl nahrazen jinými modely a nově zformovaná 53. brigáda dislokovaná v Rusku již byla vyzbrojena novými modely raket. Původní raketa co byla původně v držení 53. brigády RUDÉ ARMÁDY dislokované na Ukrajině na té Ukrajině také ZŮSTALA!

                  • KIMCID

                    Reakce na příspěvek:

                    Stále to neodpovídá na otázku,co nád válečnou zónou dělalo civilní letadlo

          • KIMCID

            Já jsem už psal že nebyl uzavřen, ale to by jste to musel číst.Opravil jsem se.

            Ale to nic nemění na tom že už tam byla válečná zona. A civilní letadla tam neměli být.

            Viz dva odkazy níže.

  • Na začátku by měla padnout otázka, komu by sestřelení letadla mělo posloužit a k čemu. Pak by to vyšetřování začalo být objektivní.  A pak to začít rozplétat. Takto je to soud na základě objednávky.

    • Jednoduchá odpověď - nikomu! 

      Šlo o omyl a v článku, tedy asi i ve zprávě komise, je to zmíněno.

    • Jaká objednávka?Zpochybnovat rozhodnutí soudu ,kde byli zástuci z více zemí je nesmysl.Ivan má v povaze lhát a sestřelovat civilní letadla je jejich národní sport.Jim je jedno zdali to jsou korejské nebo malajské aerolinie.
      • KIMCID

        Myslíš jako to civilní letadlo co sestřelili Amíci?

        • Jenže ti se, na rozdíl od Rusů k incidentu přihlásili a pozůstalé odškodnili. Snad všechny sestřely civilních linkových letadel byly omylem (včetně MH17), jen Rusové se k tomu ale nepřiznávají ...

          • byli by hlupáci, kdyby se přiznali k něčemu, co neudělali. Proč se například Amíci neomluví miliónům Vietnamců, na které pustili tuny napalmu a dalších sraček, které byly zakázané, ale přesto si to Amíci mohli dovolit. Proč se neodhalilo to "napadení" civilistů chemickým útokem, údajně způsobné Assadem? Když se to začalo vyšetřovat, vyskakovaly indicie na použité komponenty spíše americké armády. Proč se neotevře znovu problém Skripala? Ti totiž přežili údajně. A po takové době je totiž už důkazů o tomto nesmyslném vymyšleném případu tolik, že by se to někomu nehodilo. Proč se zakázal třeba pak vyšetřovat případ pádu letadla na Lockerbie? Na základě čehož pak západní hlasatelé demokracie spustili tu řadu válek v arabských zemích. A kdy odškodní Američané Jugoslávii? Tedy spíše Srbsko? Záměr byl jako ve většině případů jenom vymyšlen a vytvořen proto, aby se tam Amíci nasáčkovali. Stejně jako to bylo na Ukrajině. 

          • KIMCID

            A proč by měli důkaz nikdo žádnej nepřinesli že to byly Rusové?

            Stejně jako do dnes nikdo nepřinesl důkaz že Assad použil chemické zbraně

            Nebo že Sadám měl zbraně hromadného ničení.

            Nebo proč už veřejně nepromluví Skripalová?

        • Karel

          Myslím si že to bylo způsobeno bombou v první třídě proto bylo Malaiské letadlo (nebylo první) protože ze žádného záběru z doby havárie není vidět kondenzační stopa která je pro buk charakteristická a jednoznačně by ukázala odkud byl buk vystřelen a v prvních záběrech než jsem na tuto skutečnost upozornil, kde bylo video ze vnitřku letadla byly ničím nezasažené dveře.Takže pokud by to bylo jak tvrdí oficiální media útok buku z pravé strany střepiny by zvenku zasáhly i dveře jenže byly vnitřním přetlakem napřed vymrštěny proto nebyly porušené.Navíc sedadla pilotů taky nesou známky průniku střepin zevnitř nebo z shora a zezadu a jelikož je první třída nad pilotní kabinou tak šel masivní výbuch odtud.A aby se to zakamuflovalo tak byl úmyslně naveden nad bojiště(200 km výše než je obvyklá trasa)  a kdo má vybavení k odklonění trasy letadla na to už si odpovězte sami.Ale Separatisté to určitě nejsou ani vláda Porošenka možná tak Rusové(proč by to dělali) ale také CIA nebo Čína, která by ráda svého úhlavního soupeře Rusko měla ráda na svojí straně zatímco CIA sleduje své zájmy, které nejsou Rusku příliš nakloněny nebo tam mají Číňané své krtky.

          • Konečně něco k věci. A to, že někteří pisatelé jenom prskají do vzduchu, to je důkazem jejich ubohosti. Nemohou se smířit s jiným názorem, i když vlastně sami žádný nemají. A nejhorší jsou ovce, které jenom bučí, ale hlavou nemyslí.

        • Tohle by nenapsal ani Jakeš.
          • KIMCID

            Nevím já ho neznám ty evidentně jo ze stranických schůzek

  • Nevím o tom, že by Rusko vydávalo své občany do ciziny.
  • To je ta ruská "logika" po staletí stejná: udělali nájezd, aby zabrali a vydrancovali další území a podle svých zvyklostí všechno rozbít, vydrancovat, znásilnit a co se pohybuje po tom střílet.

    • Zajímavé. Zažil jsem sovětský nájezd na ČSSR a prakticky nic z popisovaného nezaznamenal. Po ruských nájezdech do střední a východní Asie také ne.

    • KIMCID

      Něco k tématu?

  • KIMCID

    Je mě fuk kdo za to bude souzen.Je jen otázka kdo to letadlo tam poslal, když to měla být bezletová zona.

    • Ta vznikla až potom.Jdi okopávat brambory a nebo se odstěhuj na Krym.
      • Tak to byste neměl z někoho dělat jen tak hlupáka. 

        Letecká společnost dostala varování, aby tam neletěli, že je to silně nebezpečná zóna, že mají letět jiným koridorem, který není téměř o nic delší, ale je silně bezpečnější

      • jarda-jana. V y máte ale argumenty! Žerte víc jodu.Asi ale nevíte ani proč.
      • KIMCID

        Ta už byla v té době díky občanské válce.

        • Nebyla, Kimcide. Prostor byl pro civilní provoz omezen jen v nižších výškách. Letadlo tam nikdo "neposlal", žádní Ilumináti, nebo něco podobného. Létalo tudy spousta letů různých aerolinek. To jen ty zodpovědnější své lety odkláněly samy.

          Pokud by se nelétalo nad všemi oblastmi nepokojů, nikam byste se nedostal ...

          • KIMCID

            Nahoře dva odkazy sice nebyl uzavřen, ale vědělo se že je to válečná zona. Tak že jen hlupák nad ní pošle letadlo.

  • KIMCID

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit