Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bolševický extrém v klimatologii - druhý pól extrému gretaistického...

Čím vším se lidé neživí...

• Samozřejmě dnes jsou vědci, kteří věří v pánaboha nebo v Alláha, tak proč by někdo nevěřil v tyhle věci? Ale musím mít jasnou mez mezi ideologií nebo něčím takovým a praktickou činností, ať už je to věda nebo politika. Když by se Einstein vykašlal na teorii relativity a začal chodit po světě a vykládat, že bude konec světa, řeknu si: přišli jsme o vědce.

Každý máme právo něčemu věřit, ať už jsou to ufoni, to je mi jedno, ale je tady jistá míra společenské odpovědnosti, a ta musí být o tom, že oddělím ty role. Jestliže jsem politik, mám odpovědnost za tuhle republiku a zájmy lidí, kteří tady žijí. Jestli jsem vědec, mám odpovědnost za autoritu vědy a nemůžu směšovat vědecký důkaz třeba s názorem atd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Já jen nechápu, že dnes ještě tolik lidí věří v náboženství politických stran. Minimálně poslední století dokazuje každodenně že ideologie neomezené vlády stranických sekt je nefunkční, neekonomická, neekologická, nedemokratická a vůbec po všech směrech nebezpečná. Režim vlády stranických sekt se od počátku do dnešního dne ukazuje jako špatný a zvrácený a stejně ho propaganda (nebo právě proto) pořád vnucuje. 

• Bican , To je překvapení , že i komunista má mozek na rozdíl od ....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit