Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tom přece to Fiala a spolek Eu chtěl ne?

  • To na Rusku nezáleží, ale záleží na chování evropských partnerů Ruska, jestli dál pojedou na nepřátelské protiruské vlně ve jménu geopolitických zájmů USA anebo dají zájmům USA vale a s Ruskem se rozumně domluví. Rus je vždy připraven jednat, ale vůli musí mít i druhá strana. Ta vůle tady pořád chybí, byť s blížícím se podzimem určitě ta vůle přijde. 

    • Já být vlastníkem zásob plynu, tak přirozeně těm, co na mě útočí nedám ani... Však víte. Fiala nás zahřeje teplým slovem. Vlastně sorry ako, od teplých vztahů je tu pan (paní) Pospíšil. 

      • Teletabís evropa půjdeme se tulit , no nevim co je horší jestli umrznout nebo se jít tulit třeba k Pospíšilovi či Babišovi , Asi jsem ještě nikde pořádně nemrz , ale to fakt ne😎

  • josef.chmela

    Chtěl bych vidět co by se dělo kdyby po čase  odstávky Rusko neobnovilo dodávky plynu.  Plynovod Nord Stream 2 USA teroristé zakázali EU (Německu) používat a tak nám nezbyde nic jiného než se modlit a doufat, že Rusko i nadále ze sebe nechá dělat blbce v rámci udržení celosvětového míru.

  • Jasně že budou. Tohle strašení by si mi novináři odskákat. Za deset dní masáže řeknou hups, no, nestalo se. 

    • no nechci bejt rejpavej , ale jak to bylo "cvičení" a "ne a ne zaútočit "a ejhle ona z toho může byt 3 ww .😎

      • Nejste rejpavej pane Martinko, všechny možnosti jsou otevřené. Chceme mít nepřítele - máme nepřítele. A čekáme od něj, že nás bude cpát plynem? 

        • Snažím se o trochen nezávislosti ale o téhle .ebilní válce bylo rozhodnuto už před r. 2010 , Krym byla zkouška a oni si opravdu mysleli že je Ukrajinci uvítaj s otevřenou náručí ( a vzhledem k bordelu který byl v této zemi se též nelze až tak divit) . Přeju Ukrajině mír a nezávislost at si sami vyberou kam chtějí směřovat .

          Koukám na Jošta v Brně a je usměvné neli .ebilní , když sundáš vlajku Ukrajiny (která tam skutečně nemá co dělat) ze žebříku je z toho pokuta za několik tisíc , pokud ji tam vrátíš ze žebříku tak ti ho policie ještě bude držet .😎

  • Diwa

    Nejhorší je, že si celá EU usmyslila, že dají na Rusko sankce a "teď" jim ukážeme ! Neobhajuji žádnou válku, ale EU lela letoucí nedělá nic jiného než vymýšlí nesmyslná nařízení a celkově to vede od pěti k jedné a díky tomu totálně ztrácí rozum ! Rusku sankce evidentně nevadí a celá EU si akorát nakálela do bot ! Rusko má odbytiště plynu a ropy někde úplně jinde a v podstatě jim je celá evropa vcelku ukradená ! Celá EU bude hrdě vypadat a smýšlet, že prostě "Rusko" je nepřítel, tak bohužel smyšlí i Rusko k nám a celý tento konflikt povede akorát k tomu, že nebudeme mít nic ! Do toho ještě nae přiblblá vláda s Fialou, kteří mají všechno na háku ! Než aby se zrušilo obchodování energie na burze, tak se radši zvednou ceny energií a ČEZ necháme vydělávat miliardy. Nechci být zlým prorokem, ale tudy cesta opravdu nepovede !!

  • Ruská plynárenská společnost Gazprom, v červnu snížila tok plynu v Nord Streamu 1 zhruba na 40 procent původní kapacity. Zdůvodnila to technickými problémy, a to opožděným návratem ruských kompresorových turbín, jejichž servis v Kanadě prováděla německá společnost Siemens Energy.

    Zařízení se nemohlo vrátit v důsledku západních sankcí zavedených proti Rusku za jeho invazi na Ukrajinu. O víkendu ale kanadská vláda uvedla, že umožní výjimku ze sankcí.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Objednal jsem si u sousedního pekařství dodávku čerstvého pečiva. Jejich auto ale chytlo defekt. Poslali mně do pneuservisu kolo na opravu. Ovšem uvalil jsem na ně sankce a odmítám jim kolo vrátit. Mám obavy, jestli pekařství dodrží své závazky, a objednané pečivo mně dodá, když má nepojízdné auto. Jsou to teroristé a vyděrači.....😯

  • to neví ani 😇 , ale jestli jsem s někym na kordy (či tanky) tak se nesmim divit že se mnou nechce spolupracovat , nebo jako Evropané guačáci budem prskat a posílat prachy nepříteli ?😎

    • A proč by měl nepřítel něco posílat nám že,když je to teda ten nepřítel.

      • o tom píši , prostě se divím že očekáváme něco jiného . Pokud se na to podívám z druhé strany tak si Rusák musí vybrat bud prachy za suroviny nebo logické zastavení dodávek zemím jenž podporují protivníka , spíš se divím že se tomu média diví .😎

  • Cíl EU a hlavně naší vlády bylo oprostit se od zdrojů z Rf.A když to prošlo chtějí, výjimky nebo se diví 🤣🤣🤣

  • Nějak jsem, mimo obraz. Co se stalo s plynovodem přes Slovensko.?

    • mun.go

      Je tam a funguje ... viz tady a tady ... o Ukrajinských trasách tu

      Od roku 2015 má možnost zpětného chodu (dodával se z Maďarska na Ukrajinu, když UA neplatila ...) - nyní jej chtějí Slováci propojit s Polskem - jakože by dostávali plyn  z LNG terminálu ...

      Na moravské straně navazuje na předávací stanici Hrušky, viz zde.

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví."

    To se psalo už před dvěma sty lety  a to se ještě nevědělo, že jakýsi Uljanov a po něm Džušvilli a oba si budou hrát na cara gosudara.

    • No tak si prd do trubek a nepoužívej plyn a ropné produkty

    • josef.chmela

      Hele, ty bojovníku od počítače. Už dávno jsi měl zaléz do té svoji jeskyně, nepoužívat nic co je z Ruska nebo Číny. Pokud bys to zvládl, tak bychom tě viděli oblečého v králičích kůžích přežvykujího syrové brambory nebo řepu.

    • Nic dobrého, ale na Ruském plynu si rád hřejete reuma? Nepřipadáte si malinko jako pokrytec milý pane? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit