Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nějak jsem, mimo obraz. Co se stalo s plynovodem přes Slovensko.?

    • mun.go

      Je tam a funguje ... viz tady a tady ... o Ukrajinských trasách tu

      Od roku 2015 má možnost zpětného chodu (dodával se z Maďarska na Ukrajinu, když UA neplatila ...) - nyní jej chtějí Slováci propojit s Polskem - jakože by dostávali plyn  z LNG terminálu ...

      Na moravské straně navazuje na předávací stanici Hrušky, viz zde.

  • Cíl EU a hlavně naší vlády bylo oprostit se od zdrojů z Rf.A když to prošlo chtějí, výjimky nebo se diví 🤣🤣🤣

  • ale obnoví to.. Sověti jsou především na peníze. A odjinud se jim jich nedostane zdaleka tolik, co z Evropy, to ještě Kreml pozná, až se Evropa stane plně soběstačnou. EU to ohrozí jen určitým pádem eura, než se situace stabilizuje, jinak si poradíme :)  Jakýkoliv krok v tomhle energo vyděračství vždy poškodí Sověty více než nás, to je na tom nejvíce sexy :)

    • Už prodáno jinam

  • Diwa

    Nejhorší je, že si celá EU usmyslila, že dají na Rusko sankce a "teď" jim ukážeme ! Neobhajuji žádnou válku, ale EU lela letoucí nedělá nic jiného než vymýšlí nesmyslná nařízení a celkově to vede od pěti k jedné a díky tomu totálně ztrácí rozum ! Rusku sankce evidentně nevadí a celá EU si akorát nakálela do bot ! Rusko má odbytiště plynu a ropy někde úplně jinde a v podstatě jim je celá evropa vcelku ukradená ! Celá EU bude hrdě vypadat a smýšlet, že prostě "Rusko" je nepřítel, tak bohužel smyšlí i Rusko k nám a celý tento konflikt povede akorát k tomu, že nebudeme mít nic ! Do toho ještě nae přiblblá vláda s Fialou, kteří mají všechno na háku ! Než aby se zrušilo obchodování energie na burze, tak se radši zvednou ceny energií a ČEZ necháme vydělávat miliardy. Nechci být zlým prorokem, ale tudy cesta opravdu nepovede !!

  • Ruská plynárenská společnost Gazprom, v červnu snížila tok plynu v Nord Streamu 1 zhruba na 40 procent původní kapacity. Zdůvodnila to technickými problémy, a to opožděným návratem ruských kompresorových turbín, jejichž servis v Kanadě prováděla německá společnost Siemens Energy.

    Zařízení se nemohlo vrátit v důsledku západních sankcí zavedených proti Rusku za jeho invazi na Ukrajinu. O víkendu ale kanadská vláda uvedla, že umožní výjimku ze sankcí.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Objednal jsem si u sousedního pekařství dodávku čerstvého pečiva. Jejich auto ale chytlo defekt. Poslali mně do pneuservisu kolo na opravu. Ovšem uvalil jsem na ně sankce a odmítám jim kolo vrátit. Mám obavy, jestli pekařství dodrží své závazky, a objednané pečivo mně dodá, když má nepojízdné auto. Jsou to teroristé a vyděrači.....😯

  • Tom přece to Fiala a spolek Eu chtěl ne?

  • to neví ani 😇 , ale jestli jsem s někym na kordy (či tanky) tak se nesmim divit že se mnou nechce spolupracovat , nebo jako Evropané guačáci budem prskat a posílat prachy nepříteli ?😎

    • A proč by měl nepřítel něco posílat nám že,když je to teda ten nepřítel.

      • o tom píši , prostě se divím že očekáváme něco jiného . Pokud se na to podívám z druhé strany tak si Rusák musí vybrat bud prachy za suroviny nebo logické zastavení dodávek zemím jenž podporují protivníka , spíš se divím že se tomu média diví .😎

  • josef.chmela

    Chtěl bych vidět co by se dělo kdyby po čase  odstávky Rusko neobnovilo dodávky plynu.  Plynovod Nord Stream 2 USA teroristé zakázali EU (Německu) používat a tak nám nezbyde nic jiného než se modlit a doufat, že Rusko i nadále ze sebe nechá dělat blbce v rámci udržení celosvětového míru.

  • Jasně že budou. Tohle strašení by si mi novináři odskákat. Za deset dní masáže řeknou hups, no, nestalo se. 

    • no nechci bejt rejpavej , ale jak to bylo "cvičení" a "ne a ne zaútočit "a ejhle ona z toho může byt 3 ww .😎

      • Nejste rejpavej pane Martinko, všechny možnosti jsou otevřené. Chceme mít nepřítele - máme nepřítele. A čekáme od něj, že nás bude cpát plynem? 

        • Snažím se o trochen nezávislosti ale o téhle .ebilní válce bylo rozhodnuto už před r. 2010 , Krym byla zkouška a oni si opravdu mysleli že je Ukrajinci uvítaj s otevřenou náručí ( a vzhledem k bordelu který byl v této zemi se též nelze až tak divit) . Přeju Ukrajině mír a nezávislost at si sami vyberou kam chtějí směřovat .

          Koukám na Jošta v Brně a je usměvné neli .ebilní , když sundáš vlajku Ukrajiny (která tam skutečně nemá co dělat) ze žebříku je z toho pokuta za několik tisíc , pokud ji tam vrátíš ze žebříku tak ti ho policie ještě bude držet .😎

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví."

    To se psalo už před dvěma sty lety  a to se ještě nevědělo, že jakýsi Uljanov a po něm Džušvilli a oba si budou hrát na cara gosudara.

    • No tak si prd do trubek a nepoužívej plyn a ropné produkty

    • josef.chmela

      Hele, ty bojovníku od počítače. Už dávno jsi měl zaléz do té svoji jeskyně, nepoužívat nic co je z Ruska nebo Číny. Pokud bys to zvládl, tak bychom tě viděli oblečého v králičích kůžích přežvykujího syrové brambory nebo řepu.

    • Nic dobrého, ale na Ruském plynu si rád hřejete reuma? Nepřipadáte si malinko jako pokrytec milý pane? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit