Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dětem z chudých rodin obědy zadarmo ano. Proč ale obdarovávat ostatních 90% dětí, jejíž rodiče na to s přehledem mají. Socani velmi rádi rozdávají, ale z kapes ostatních. Jsem již důchodce, dosti toho pamatuji, ale takhle kazit národ jsem ještě nezažil. Kdybych pracoval, tak bych tomuto státu dával co nejméně. Takovou nehospodárnost a tolik blbostí jsem ještě nezažil. Čest práci soudruzi,40 let socialismu bylo pro velkou většinu obyvatel málo. 

  • No běžte se někdy podívat do obchodu , tam uvidíte že už skoro všechno jídlo  je dnes z anofertu a za pár let  si už možná nic od nikoho jinýho  nekoupíte o to už se zákony a dotace postarají uvidíte .
  • Karel

    Jinak obědy zdarma pro všechny na západě pro školy a školky jsou ve Finsku, Švédsku, Skotsku, Anglii,( a mají dobré školní výsledky) a východní země Slovensko, Slovinsko, Estonsko.  

  • Karel

    Tak to jste šťastný člověk já bohužel takové "štěstí" neměl a to nejen díky matčině (bulala v práci, notně pila, proto neměla peníze na obědy) ale i otcovu neodpovědnosti se o nás postarat(těch 75 korun alimentů které posílal na mě a mého bratra měsíčně bylo nejen na obědy málo) a těch kteří selhali v rodinném životě bohužel velmi přibylo(nejen alkohol ale i drogová závislost či nezaměstnanost) protože já tenkrát byl výjimkou.

     A ty obědy bych si nemusel tenkrát kupovat byť za "symbolických" 185 korun na dítě protože bych je ze zákona dostal a navíc bych se účastnil i 3X týdně tělocviku který byl odpoledne.

     A někteří nepřizpůsobiví, kteří neposílají děti do školy by je tam aspoň kvůli jídlu poslali.

     A nevymýšlejme Ameriku která je dneska mnohem "komunističtější" než my a 70 miliónů Američanů dostává zdarma poukázky na jídlo, protože závist je špatná vlastnost a závidět našim chudým dětem, že se zdarma ve škole či školce nají, stejně jako bohatí je ubohé. 

      A omlouvám se za slovo "Američané koupit" zapomněl jsem tam dát úvozovky protože samozřejmě dostávají zdarma poukázky na jídlo, které si za ně "koupí".

  • Obchodní politika majitelů velkoprodejen, většinově vlastněných zahraničními společnostmi, zahrnuje prvek zpoplatnění výběru místa pro nabídku zboží. Pokud to nevíte, tak nežvaňte.

    Obchodní zástupci společností vyrábějící zejména polotovary a hotová jídla zásadně ovlivňují proces tvorby jídelníčku mateřskými školami počínaje již desetiletí. Pokud to nevíte, tak nežvaňte.


  • Koukám, že si pan Babiš udělal dalšího příznivce. Inu ne každý nacpe zvadlý  květáček do regálů, že? Konkurence.

    Pokud mají školy autonomii v rozhodování o tom, od koho koupí potraviny, tak proč tu kokrháte o Babišovi? Kdyby Až Vám ráno zamrzne přední sklo na autě, tak za tím bude zase tenhle velkouzenář. Nebuďte už trapní. 

  • Vždycky jde o peníze a to i v tomto případě. Jídlo zdarma do škol pod gescí státu je projekt hamižného Babiše a snaha přihrát do Agrofertu další kšeft. Kdo myslíte, že zásobuje řadu škol již nyní? Jsou to Babišovy firmy. Kdyby se ještě více zadařilo tak hormonama nadupaná Vodňanská kuřata mají naše děti na talíři v různých podobách od pondělka do pátku. On na úrovni vlády respektive ministerstva školství potřebuje vše centralizovat a pak již stačí protěžovat dodávání potravin z Agrofertu do škol a za to si ze státního rozpočtu  luxusně účtovat. Pokud totiž bude platit stát tak si bude také vybírat dodavatele potravin. V současné situaci ještě mají v této věci školy jistou míru autonomity, takže pro Babiše to nefunguje tak jak by potřeboval. 

    Ale to není jen tento případ - podívejte se do některých hypermarketů jak se naskladňují potraviny z Agrofertu do regálů a bohužel vyskladňují nebo se omezují potraviny jeho konkurentů. Samozřejmě to bude do jisté míry projevem našeho vrozeného českého vlezdoprdelismu ze strany managementu řetězců.......


  • Ale Pavle?? Opravdu si myslíte, že by naše čacká armáda něco takového svedla?? No nevím, nevím. 

  • Vážený Karle, souhlasil jsem s Vámi v prvním příspěvku. Vyrůstal jsem za socialistického zřízení a dobře vím, co je to mít hlad. Měli jsme jen mamku a třeba na den 3,50 a se sestrou jsme přemýšleli jak si opatřit za tuto částku jídlo na den.

    Ale byly jsme děti a tragicky jsme to nebraly. prostě to tak bylo. Ale nikdy jsme nežebrali a mamka na obědy nějakou tu symbolickou částku vždycky našla. Byly jsme pro ní vždycky na prvním místě. 

    Nechci vůbec porovnávat tehdy a dnes, ono je vždycky jenom to "dnes." Jinak jsou to jenom řeči. A docela věřím, že podstatná část "normálních" samoživitelek se s tím také umí poprat raději než stravovat děti za žebračenku. Mají prostě svou důstojnost. A která jí nemá? Bude voličem ČSSD? 

    Vážený Karle, pozor na protismysly - koupit si jídlo zadarmo? To se to nakupuje. 

  • Socani? Nyní na vládě je jejich poslední divadelní představení.Jejda když je kočírovala Zubatá pleš, panečku to házeli ramenama.Přijímaly se zákony šité na jediného člověka. Jasně za potlesku ostatních termitů ve sněmovně.Nyní je čas účtování.Tehdejší hlasovací horlivci už pomalu odpadávají ze zastoupení ve sněmovně.V česku se nezapomíná ani neodpouští!

  • Karel

    No sice jsem v Americe nebyl ale četl jsem že "chudý" Američan má mnohem větší příjem než je náš "průměrný plat" přesto požívá nejen obědy zdarma ale může si i koupit jídlo na celý den zdarma(70 miliónů  Američanů) tak tam je oproti nám "kovaný komunismus(od vraždy Kennedyho tam vládnou také byrokrati společně s několika málo rodin oligarchů)" a přesto vydávají na zbrojení nejvíce na světě.

  • Karel

    Houby víte co je to hlad a bída, byť nezaviněná dítětem


    (zkuste požádat matku samoživitelku a alkoholičku, aby aspoň sepsala žádost na obědy zdarma) a být za "komunistů"(vládli, doposud vládnou byrokrati či pseudokapitalisté visící na státním cecíku včetně ČT televize díky povinným poplatkům byť už se jim to díky kapitalismu krátí) obědů zdarma nemusel jsem jít do děcáku,(nejhorší období mého života) protože bych měl aspoň jedno teplé jídlo denně a účastnil se aspoň tělocviku který byl v odpoledních hodinách a já musel prodávat Ostravský Večerník, nebo jít vrátit něco do sběru, abych já a mí sourozenci si mohli koupit aspoň chleba a kunerol, nebo gulášovou polévku za 1.2 kč nebo půllitr kofoly 75 haléřů v dělnickém domě v Ostravě Vítkovicích (a i o to málo co jsem vydělal, jsem se musel prát s "cigánama"), díky nedostatku vitamínů a jídla mám  křivici(rajče jsem viděl poprvé na obrázku v první třídě) a byl jsem tak hubený že učitelka ostatním dětem ukazovala na mě jednotlivé kosti.

  • Aby nam Rus nesezral to malo, co mame, o to by se meli postarat nasi politici...

  • Tady nejde jen o pricmoudle etnikum -ostatne ti diky vsemozmym davkam nemaji o penize nouzi...

    Tady jde napr. o samozivitelky, ktere nemuzou sehnat praci a ziji opravdu z minima...

  • "Za vším hledej peníze" (v anglickém originálu "Money mischief") - to je ostatně i název knihy, kterou napsal Milton FRIEDMAN už v roce 1997.

    A podrazů z dílny ČSSD už bylo dost! 

    A propos - už zaplatili dluh rodině JUDr. Altnera, který tuto partaj zastupoval - a úspěšně zastupoval - ve sporu o vlastnictví Lidového domu? Zatím o výši toho dluhu = nevyplacené palmáre - se ČSSD stále soudí! 

    A do placení se ČSSD nechce...


  • Čert vem politicky alibismus a šašky kolem, kteří si tímto návrhem přihřívají polívčičku líbivosti u budoucích potencionalních voličů. V obecné rovině s tímto návrhem ale souhlasím,protože jak jistě víte, děti jsou budoucností národa.....,kde na to vzít???? Jednoduché,...stáhnout okupační síly z Afghanistánu a Mali......, přestat platit neziskovým organizacím (jsou k ničemu,jen ke zlosti a rozeštvávání obyvatel mezi sebou), místo na uprchlíky se zaměřit na naše děti,...atd.,...atd.,.......a peněz bude najednou jako šlupek, že k obědu mohou mít děti, a třeba i včetně středoškoláků, každý den "kaviar"...!!!!

  • Žádné dítě si nezaslouží oběd zadarmo, protože v naší zemi nežijí žebráci. A pokud někteří rodiče etnika peníze prochlastají nebo je naháží do automatů, tak to není náš problém, ale jejich a pokud vím, tak tito parazité děti do škol neposílají. Takže návr obědů zadarmo shodit ze stolu a ty co to navrhly zavřít do vězení za přípravu rozkrádání státních peněz.

  • Blbost !..tohle si nedovolili ani ti komanči za socíku, co sice dotovali, kde co..,tedy i jídlo ve školních jídelnách.., kde to pak taky bohužel kolikrát., podle toho i vypadalo., ale ani oni.,nebyli zas až tak naivní i pitomí..a moc dobře věděli., že to., co by dali lidem tzv."zadarmo"..tak by se s tím akorát o to více plýtvalo, kradlo, kšeftovalo, přiživovali by se na tom různý vychcanci atd..,což se stejně tak, či tak dělo i bez toho., proto taky ten socík, mimo i jiné..dopadl, jak dopadl l !..


  • Ekonom Milton Friedman - nositel Nobelovy ceny za ekonomii to snad řekl jasně: "Neexistuje nic takového, jako jídlo zadarmo!" ("There is no such thing as a free lunch.").

    Neexistují tedy ani obědy zadarmo pro kohokoliv - ani pro děti. které si populisté z ČSSD berou do úst. Navíc- pokuď by se něco takového realisovalo, byla by nezbytná důsledná kontrola - což představuje finance navíc - lidé jsou v organisování krádeží vynalézaví (podle hesla z období socialismu - kdo si v práci nepřikrádá, okrádá rodinu!) 

    Suroviny k jejich výrobě - i práci lidí při získávání těchto surovin a výdeji obědů i kontrole proti možnému zneužívání někdo zaplatit musí!


  • Dětem na obědy? Blbost! V praxi to vypadá asi takto.Horliví vyčuraní rodiče, zejména cikánů vyběhali na UP obědy. Děcko má telefon za 15 000 ale už stojí ve frontě na obědy! Ti zdarma si vybírají. Třeba - jen polívku, jen přílohu, jen okurky...Nejčastěji na oběd přijdou - nebo prostě nepřijdou. Navařené se pak musí pracně legálně vyvézt. Nelze do kanálu.Takže kdeže zdarma.Pár facek!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit